Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 560
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Минавам само да кажа, че благодарение на странните (за мен) твърдения на Влад в темата се провежда много интересна дискусия - и за храненето, и за фастовете, и за движението. На мен лично ми беше доста полезно и интересно да ви чета какво сте написали последните дни.

Долче, този оцет на Веда е наистина хубав, беше ми направил оцетна гъба преди време, ама аз бях неука тогава и я изхвърлих. Иначе сега правя вече трета партида домашен ябълков оцет, позавъдих и гъби и се надявам да ускоря процеса, за да почна да раздавам и на роднини. Много лесно става и т.к. имам доста домашни ябълки поне знам, че е максимално изчистен крайния продукт.

Някой беше писал за сос от вътрешността на тиквичките, които са пълнени с кайма. Да добавя много приятна рецепта за сос, която видях от Надя Петрова - пасират се майонеза/ кисело мляко, зехтин, оцет, магданоз, зелен лук, зеленолистни по избор (спанак, рукола и др.).

# 511
Аз мога и цяла торта, но не там е работата Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе плод без фруктоза май няма.
Но някои са с ниско съдържание.

# 512
Е че какво да ви задейства засищане сладкото - то е за десерт а не за наяждане Grinning
zuhta, тук си стават такива дискусии от време на време, не е нужно да дойде някой чаааак така да ни разкудкудяка Grinning
Това ми харесва тук, че кой каквото полезно намери като информация, го носи и на другите, пък му се почудим, пък го обсъдим, пък още неща излязат покрай него... Винаги е полезно и винаги има какво да се научи. Аз ще направя 5 години на режим след някой и друг месец, то ако не беше интересно дали щях да се навъртам тук все още? Ама продължавам да си чета, да си нагаждам защото нито здравословно, нито откъм кила и цели съм както в началото. А има и от още по-дълго време тук, продължават да пишат не защото не са си овладели ИР. Но пък се събрахме страхотна групичка и дано и още дълго да се навъртаме дори и да не са ни останали оплаквания.

# 513
Ох, аз май карам 6-та годинка на режима.

# 514
Е че какво да ви задейства засищане сладкото - то е за десерт а не за наяждане Grinning
Рецепторите, ако не бъркам, бяха за ВГХ, не специално за сладко. Примерът, който бе даден, беше за торта. Пак ще погледна довечера де и ще снимам страницата.
Ох, аз май карам 6-та годинка на режима.
Аз съм сравнително "заек" - година и половина съм на режима. Обаче с гордост мога да твърдя, че постигнах много, въпреки по-малкото време. От инсулин на гладно 17, последните 3 пъти ми беше съответно 8/6/5. Като килограми - свалих 10 кила още в първите 3 месеца. Върнах се активно към тренировките /нещо, което бях заеб@ла последните 5 години/, оформих тялото си, показаха се заспалите мускули, както когато бях на 20 години. Последните 5-6 месеца /да не ме чуе дявола/ преодолях хипогликемиите, като вкарах по някой плод в менюто си.
Надявам се да се "разгърна" още занапред. Yum

Zuhta, как е коремчето, расте ли?

# 515
  • Пловдив
Снощи ви качих точно тази страничка, Шарпи. И аз от това се впечатлих. Колко точно и просто обяснение.

Някъде на предната страница на темата е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 516
Това му е хубавото. Обяснено на достъпен език.
Аз се опитах книгата за холестерола. Ама там е по-научно и не толкова лесно.
Ако се бях напънала щях да разбера, ама ми се четеше една фантастика и зарязах.

# 517
Снощи ви качих точно тази страничка, Шарпи. И аз от това се впечатлих. Колко точно и просто обяснение.

Някъде на предната страница на темата е Stuck Out Tongue Winking Eye
Ашли, значи е много вероятно да се бъркам, че съм го прочела у дома, а всъщност да е постнато тук Satisfied Че нали пак е от книгата и нещо се омотах направо. Върнах се назад и да, точно ти си го постнала.
Става въпрос за рафинирани въглехидрати, не само за сладко. Те не задействат хормона за ситост и искаме още и още.

# 518
Вярно си е, картофи или ориз не ме наяждат и те, хем не се водят рафинирани. Ама са си предимно по-бързички въглехидрати. Ако сама не си слагам спирачка и са вкусно сготвени... страшно става, направо скрийте тавата Grinning Той стомахът ми пърен, ама аз сякаш още искам.

# 519
  • Пловдив
Те, американските автори, с това съм ги запомнила, че повтарят едно и също...мине не мине някоя страничка и те се върнат на предишната теза. Та, може още в началото да си го прочела. И там го пишеше.

Аз скоро свърших още една книга, но е руска. Там няма чак такова повтаряне на тезите и си е на доста дълбоко биохимично ниво обяснена. "Тялото ни - химична лаборатория". И онзи лекар обяснява за пристрастяването към рафинираните въглехидрати.

# 520
Здравейте!Писано е сигурно за лененото семе и полезните му свойства,но набързо искам да попитам нещо, защото нямам много време да чета назад.Снощи накиснах във вряща вода една супена лъжица семе,не счукано.Днес цял ден пия от течността и се питам кога и как ще започне да действа?Решила съм десетина дни да пробвам да го правя,с цел отслабване.Благодаря за отделеното време ☺️

# 521
Шарпи, сладкото освен, че не задейства хормоните за ситост, то и го прецаква. Особено като има повече В.
Макар че една мазна торта примерно може да засити, просто е вкусно и ядем ли ядем.

papa6ka, за какво да действа лена? За отслабване, запек?
Няма как с такова нещо да отслабнеш примерно 20 кила. Дори и 10.
Най-много да те разхлаби и да изхвърлиш излишното от червата. Тоест ще свалиш 2 кила и леко ще се прибере корема, защото си поседяла в тоалетната.

И аз съм пила някакви добавки като бях 100 кила и си мислех, че като ям тортички, хляб и т.н, ще отслабна.

# 522
Шарпи, расте корема и килограмите малко по малко, благодаря, че попита. Вече съм 4 кг отгоре, при норма за моите седмици 5 кг. Водя се по препоръките на ендокриноложката - нормата е по +0,5 кг на седмица считано от 12 седмица нататък. Края на миналата седмица се отпуснах с храненето няколко дни, че имах много гадно разстройство и исках бързо да го овладея без да пия хапчета, съответно похапнах няколко пъти препечена филийка със сирене. Но от вчера пак съм в релси. Честно казано все по-трудно ми става да се храня режимно, имам си апетит, а и сигурно Б12 допринася, но няма как - трябва да го пия. Като цяло се чувствам добре.

# 523
Шарпи, расте корема и килограмите малко по малко, благодаря, че попита. Вече съм 4 кг отгоре, при норма за моите седмици 5 кг. Водя се по препоръките на ендокриноложката - нормата е по +0,5 кг на седмица считано от 12 седмица нататък. Края на миналата седмица се отпуснах с храненето няколко дни, че имах много гадно разстройство и исках бързо да го овладея без да пия хапчета, съответно похапнах няколко пъти препечена филийка със сирене. Но от вчера пак съм в релси. Честно казано все по-трудно ми става да се храня режимно, имам си апетит, а и сигурно Б12 допринася, но няма как - трябва да го пия. Като цяло се чувствам добре.
Душичка Purple Heart
Бебо е на първо място, всичко да бъде наред занапред!

# 524
Здравейте!Писано е сигурно за лененото семе и полезните му свойства,но набързо искам да попитам нещо, защото нямам много време да чета назад.Снощи накиснах във вряща вода една супена лъжица семе,не счукано.Днес цял ден пия от течността и се питам кога и как ще започне да действа?Решила съм десетина дни да пробвам да го правя,с цел отслабване.Благодаря за отделеното време ☺️
Какъв точно ефект очакваш от това ленено семе и какво се очаква да постигнеш за 10 дни? Килограмите не са болест, да направиш един курс лечение с нещо и да ги приключиш...
Ако имаш инсулинова резистентност - в началния пост на темата има тонове информация, добро място от което да започнеш е.
Ако нямаш - имаш по-голям избор от възможни режими за отслабване. Цял раздел има във форума само за това. Не че ще ти навреди да глътнеш малко желе от ленено семе, но то ако така се отслабваше нямаше да навъртим 60 теми само от тази, а за някои режими са двойно и тройно станали на брой вече.

Общи условия

Активация на акаунт