Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 567
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Вечерята- кюфтета и салата от селъри, корен от магданоз и зеле:

Следобед пих кафе с малко мляко и хапнах малко смес от кисело мляко, заквасена сметана, цейлонска канела и няколко накълцани бадема. Бях си приготвила чия пудинг, но не бях чак толкова гладна (много ме засища) и го оставих за утре.🙂

По-късно ще се връщам да чета назад.🙂
П. П. Ако някой се засили като мен към Сиела в Мол Пловдив- недейте!🤣 Мисля, че до 17-ти вкл. няма да работят, защото се местят по-надолу...Да я бяха сложили тази табела още в събота!🤪

# 526
Добро утро! Намерих го видеото, където много добре др Екберг обяснява защо броенето на калории е безсмислено. Само че на английски. https://youtu.be/UQgYcF9O3TQ
Между другото той споменава от време навреме по видеата за добри резултати и при пълноценно растително храненр, т.е. веган, но си е фен на разнообразното хранене заради някои дефицити. Обяснява подробно и за холестеролите, защо не се плаши в определени случаи на стойности над референтните. Аз него си го следвам, само прескачам тежките меса. Но всеки има избор, принципите са дадени.
Вчера и днес ходих по лаборатории, но се организирах засега само за стомаха... имам още и други дефицити на вит Д и разни ензими ми е пуснала още невроложката заради световъртеж, ама стомаха се обади междувременно. Та като изследвам хома и гликиран гемоглобин и инсулин ще споделя.
Харесва ми бавният прогрес с движение, наистина всичко ми е на коремче... много е странно, никога не съм била така, нямам деца още, слаба, пък с мастна възглавничка оформена на коремче. Вчера в съблекалнята преди тренировка гледам клина ми оформя едно мини шкембенце Sad Заканила съм му се... според мен и хоум офисът поскедните три години наклони везните...
И омега зскуската да покажа - щедра поръска от омега микса. Откакто зачестих тренировки, се старая кслорийният прием да е адекватен, за да не си забавям метаболизма

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 08:38 от Анонимен

# 527
Долче, аз ако мога да се наям с 2 кюфтета, ще съм вери хепи. Моите 9 стомаха искат поне 4!
От 2 дни съм циклична и съм като триглав тиранозавър.
Spring Blossom, ще ми е интересно да споделиш какво е казал невролога за световъртежите и какви са тези ензими. Питам, защото и аз съм споделяла назад, че имам понякога. Тогава ми казаха, че от шиповете вероятно идват, аз не съм напълно съгласна с това, но това е друга тема.
И да се похваля, че преди малко ми пристигна новата Омега 3, благодарение на magina, която ми направи поръчка от айхерб и плати лично. Дойде като по часовник, тъй като вчера приключих старата и от днес започвам да пия тази.
Скрит текст:

# 528
На мен пък големият ми апетит е в дните преди цикъла. Започне ли, храната дори не ме вълнува толкова. До вчера се озъртах из къщи какво по-напред да изям, днес ми е първи ден - наближава обяд а на мен изобщо не ми е интересно да мисля за храна. Хем снощи сравнително рано вечерях. Рано като за мен де, аз си лягам доста късно. И се бях ококорила снощи до час дето е късен дори и за мен, та не мога да кажа и че съм се наспала...
Иначе и на мен две кюфтета биха ми били малко храна, две хранения в такива порции за деня няма как да са ми достатъчно дори и когато не съм особено активна физически. Вярно че от снимката не се знае колко са големи де.

# 529
Току-що обядвах от останалата снощна манджа. Ходих до Лидл да взема някои зеленчуци и случайно видях, че в единия фризер имаше намалени различни видове месо със скоро изтичащ срок на годност. Взех едни бургери за Мич и една тарелка нарязано свинско месо за готвене. Викам си набързо ще спретна нещо. Сложих го в една тава с разни подправки, нарязах една глава лук, 2 тиквички и 2 червени чушки. Еййй, стана убиец, много вкусно.
Ето част от порцията днес, че късно се сетих да снимам.
Скрит текст:

# 530
Шарпи, теб съм те признала , много вкусни работи показваш.
И идейни.

Ето я и моята 🥳.
Не става с фастове, огладнях си като змей.
В салатата има и едно малко авокадо .
Не можах да доям второто бутче. То не че не можех, ами щях да се назоря.

Започнах като вас да ям зелено, и първо салатата. Добре, че си открих в Лидл вкусни зелении. Че и хрупкат 🥰

# 531
Шарпи, кюфтетата бяха на Брей, нормален размер. Наядох се, даже и от салатата ми остана малко...😅 По принцип ям по 3 кюфтета, ама сега толкова имаше. След фаста се наяждам много бързо...
Сега пия кафе със сметана, за след малко съм си приготвила това зелено нещо💚 (2 яйца Л, голяма шепа спанак, сол, чубрица- всичко блендирано):

Скрит текст:

Правих си снощи и домашно крема сирене по рецептата на Рися.🥰 Ще намажа зеленото "нещо" с крема сирене, обезкостени пушени коремчета от сьомга, останало пилешко филе от печено бутче, чоризо останалата салата от вечерята. Ще навия с плънката и воала!😃
За вечеря предвиждат крем супа от броколи, пилешки дробчета с лук (може би ще им сложа и вино). Обаче се чудя още отсега дали ще ми се яде втори път. По принцип ми се иска да "набутам" и второто хранене в по-малък прозорец...Чия пудингът пак остава за утре.😆
Тайс, какви са тези малки бутчета (малки изглеждат, ако това под тях е чиния)?😃
ОМГ, съвсем непредвидено ми се е получил фаст 20+ часа.😄

# 532
Долче, хич не са малки. Бяха 5 кило и 200, ето ги в тавата. А чинията ми е големият размер 🤣

После ще  крия  снимките, сега съм си опружила краците.

Долче, много мераклийски и твоите ястия, тази основа ако е в правоъгълна тавичка, ще стане яко за снимки 😍.

# 533
О, Тайс, благодаря ти! Purple Heart
Твоите бутчета по нищо не отстъпват на моите бъркочи. ПиУешко бутче бих гризнала "както и да е, където и да е, с който и да е" Trollface
Спанак аз не обичам и не бих гризнала зеленото нещо на Долче. Като дете с тея счупени ръце, що спанак и сирене изядох /по скоро ме тъпчеха/ сега да ги не видя!
Оф да ми минава тоя цикъл, че тоя неистов глад ще ме умори. С очите "ям", кой мине и носи нещо и устата ми се пълни със слюнка, то и кантара е +1 кило вече.

# 534
И аз съм си задала план намаляване на две кила и калкулаторът веднага ми намали калориите 🤣.
Днес засега съм така

# 535
Ех, Таис, предателкоооо.
Как може да си гладна?
Аз не съм. Закусих тиквено киснато семе. Имаше и плодове преди това де.Обяд салата от домат,  краставици, моркови със зелении. Основен - омлет от броколи, чушки, грах, бамя,3 яйца и малко сирене.
1 час след обяда почнах да пия вода. Сега грам не съм гладна.
Как може да си обядвала и сега да си гладна. Аз на фаст към 22 часа леко огладнявам, ама такъв глад дето не може да ме впечатли.
Аз си мисля, че при самата мисъл, че няма да вечеряш и може би огладняваш.
Половин година ми трябваше да свикна и на мен.

# 536
Тайс, по много начини могат да станат "спаначинките" (измислих нова дума).🤣 На фурна- като блат или кръгчера, в гофретника, във фрайъра, за солена торта...
Аз съм много щастлива, че харесвам почти всякаква храна.😁 То всъщност не е и задължително някой да харесва спанак, в рецептата може да се замести и с друго (давах просто идея).😉

Скрит текст:

Преобладава вкусът на плънката; жалко че не сложих и люто- много щеше да му отива!😍 Така, както съм го опаковала, се яде и по доста чист начин, без цапане.🙂

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 22:17 от dolce miele

# 537
Елора, Шарпи е гладна, аз още не съм, макар и като гледам сега Долче какви спаначинки е засукала, олеееелееее 🩷

Обядвах само, сега се стискам, да видим дали ще мина без вечеря. Ако нямам сърцелуп, ще опитам стоически.
Пия вода и съм твърдо да преживея.
Иначе имах намерение днес изобщо да не ям, нали фазата е от 4 сутринта, ама само при мисълта, че цял ден ще съм на пост и молитва и рЕзко ми се приобядва 🤣.
На мен вечерите са ми трудни, имам си го синдрома на освирепялата ламя около 22, та съм изместила вечерята по- късно.

# 538
Тайс, слагай малко сол във водата, леко със солницата. Много помага при фаст (особено, ако е свързано с електролитите). Не забравяй и магнезия.

# 539
Оййй, извиням се, обърках никовете Joy
Таис, имах един момент отлагах фаст около 10 пъти. И се минаха 3 месеца, а бях правила само два вечерни фаста. Които ми се сториха много тежки.
И дойде един ден, вместо да се прибера от работа и да почна да си правя гимнастика, а после вечеря, аз имах ангажименти. И акъла ми не беше реално в яденето. Прибрах се в 9. И акъла ми беше зает с бакиите дето се занимавах.
Направих малка вечеря, че беше късно и не исках в 9 да ям много. Като седнах си дадох сметка, че всъщност май много не бях гладна, да не кажа хич.И като съм обядвала в 12, пила съм достатъчно вода и в момента на сядането всъщност почти нямаше глад. Но изядох вечерята, но през следващите дни се замислих по този въпрос и това много ми помогна да правя по-често фастове.
Та тогава си дадох сметка колко е важна психическата нагласа.
Както казва Лидия Ковачева гладът - приятел и лекарство. Не че уважавам плодолечението и, ама е права, че точно като приятел трябва да гледаме, а не като враг на глад. Къв глад е една изпусната вечеря си помислих. Има хора по 10 дни гладуват.
И следващия фаст ми се получи супер. Е, на по-следващия в 9 вечерта ми прищрака и ядох орехи. Ядосах се на себе си. Та се провали, но пак имаше лек спад в килата.
Явно едва ли не съм мислела, че края на света иде, ако изпусна една вечеря.
А не е така. Сега вече психиката ми е свикнала и грам не ми прави впечатление, даже се радвам на фастове.
Сега си топля бутилка стъклена с пречистена вода. Кисна я в гореща и ще пия топла. Няма да препивам де, то не е и хубаво късно вечер, но обичам топличка да е. Като вътрешен топъл душ. То топлото топи.
Иначе днес ще пускам пералния и ще чистя. Ще съм си в движение едно 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт