Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 571
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Извинявам се, ако досаждам на добре запознатите, но реших да споделя снимки, как изглеждат тлъстите кльощави (и също, че съм показала малко повече гащи, отколкото трябва):
Първата снимка е в спокойна изправена стойка, а на втората съм си глътнала корема, като дори тогава мазната възглавничка не мога да я прибера:
Скрит текст:

Треди ден подред не пропускам тренировка в зала, утре ми се почива, ще си направя разходка, че имам ходене до едно място, и най-много стречинг вкъщи. Но мисълта ми е, ако огранича калории на това положение, най-много да загубя мускул...
Не съм в МЦ, но нещо и на мен вчера и днес малко повечко ми се похапва... дали защото се пораздвижих, бая търча насам нарам последните две седмици... надявам се да се наместят нещата скоро. На обяд бързах и бях в движение, та заметох ит топлата точка на фантастико 3 печени крилца и печени чушки салата смесих вкъщи.

# 541
Кака Шарпи се наплюска юнашки току-що.
Относно вечерното хранене - аз лично не мога без него. Мога цял ден да не ям, ама вечерта сядам и ям мъжката. Скоро дори се бях замислила как допреди 2 години примерно, погълната от работата и тичайки наляво-надясно, не съм обядвала и НЕ ми е ставало нищо. /Закуска не броя, щото никога не съм закусвала./ А сега като стане 14,00 часа и не сложа нещо в устата и почвам да притрепервам. И мисля, че намерих отговорът на този въпрос. Преди жулих яко кафета - по 4-5 в деня, и като се замисля точно те са ме държали. При мен кафето убива апетита и дори и много да ми е пригладнявало - пия едно кафе и след 20 минути гладът ми е минал. Сега обаче тая кафяна система я няма. Кафето ми забраниха /само 1 сутрин/ и оттам нататък вода. А вода си пия доста. Често пъти ми се случва, че имам чувството, че ще се пръсна от вода, пийна чаша и почвам да слушам как бълбука в корема. Щото аз като пия вода, изпивам цялата чаша, не 3-4 глътки. Пълня 200 мл. изпивам до край и след 40-50 минути пак наново. Друго, че като жулих по толкова кафета, това е помагало и да не получавам хипогликемии, независимо, че не съм яла.
Сега като научих шкембьо, че ше яде в 14,00 и в 20,00 часа и си го иска.
Менюто тази вечер е свински карета + гъби в масло+ тиквички. Всичко на бай фраер, че пак се прибрах в 19,30.
Скрит текст:

Редактирам се да питам Spring - колко ти е обиколка талия и ханш и колко си висока? Да, имаш коремче, но с правилен режим и коремни преси ще го елиминираш. И не ограничавай калориите, просто по-стриктно високомазнинно ядене + тренировка за корем. Ако можеш да правиш по 30-40 коремни всяка вечер, ти гарантирам, че за месец коремчето ти ще изглежда съвсем различно.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 21:22 от sharpy

# 542
Шарпи, бързо ли става с фрайера? Тоест мяташ всичко, подправки и туй онуй, включваш и отлиташ.
Аз се замислям честно казано. Ама се чудя фрайер или мултикукър?
Фрайера задушава ли ги?

Спрингче и аз съм така. Ама даже по-зле от теб. Все пак аз си бях трагичен случай. Говорим за 30 години наднормено тегло. И то много. И там ми е трудното, просто се опъва. А съм вече шеста година. Но се прибира при мен от фастове. Проблемът е, като прекаля с нещо се връща.
Искам да ти кажа, че имаш много хубаво коремче. И не виждам разлика почти никаква между отпусната стойка и глътнала корема.
Аз на моя снимки няма да правя, не ща пък.
Не те знам от колко време си на режима, но особено корема винаги е бил най-инатата част що се отнася до отслабване.

Ааа, Шарпи, ти нали каза, че понякога ти е трудно ходенето по голяма нужда.
Ето ти един супер трик и при теб ще свърши работа, защото не си като мен.
Масаж чадо. На корема. По посока часовниковата стрелка. Сутрин на гладно и вечер на гладно. 1-2 минути или поне 50 кръга.
Уникално нещо. Ама всеки ден трябва да се прави. На мен днес ми е втори.
Впрочем нали пия зеления китайски. Организма ми вече го няма за нищо и не му действа. И бях в чуденка.
Защото лекарства не искам, искам максимално по-естествени неща. При мен е и от щитовидната и от дългите черва.
Та сутрин си слагам във вряла вода 100 мл - малко смляно ленено семе. Може една чаена, може две чаени, може и 1 супена. Дозата я дават 2 супени, ама мисля, че е много.
Минах и на алое вера с копър на капсули и си останах на натуралакса.
Имам и чай зърнастец и още един в който няма сена, защото организма я няма за нищо.
Вчера след гимнастика направих към 50 кръга. Към 11 часа вечерта моя милост отиде до тоалетната. Аз вечер не ходя до двете нули по голяма. Изключително рядко. Сутринта също направих и пак отидох по-спокойно.
Естествено и нещата дето ям - ленено, алое, натуралакс имат значение. Но тоя масаж е нещо уникално и няма да спирам.
И друго Шарпи за запека. Установено е, че хората, които използват модерните тоалетни имат много повече запек и хемороиди. Както и други гастро драми. Затова аз винаги вдигам краката на едно малко столче

https://zdraveikrasota.bg/ima-li-pravilen-nachin-za-izhozhdane/

Случвало ми се е да ползвам клечаща тоалетна и там резултата е нещо, което аз на стандартна тоалетна нямам.
Със столчето не е същото, но помага.

# 543
Това с корема ще го пробвам и аз.
Иначе при мен натуралакс работи. Е, някой ден пропускам, ама не е драма, поне върви леко 😜

# 544
Това с корема ще го пробвам и аз.
Иначе при мен натуралакс работи. Е, някой ден пропускам, ама не е драма, поне върви леко 😜

При мен работи наполовина. Даже понякога и 2 да изпия няма ефект.
Но сега ще съм твърдо на масажи, алое и натуралакса.
Понякога и някой чай, но без сена. Днес пих по-голяма доза ленено семе. Но съм и на фаст, едва ли днес пак ще отида.
Пише за това семе, че за месец уж може да премахне запека.
Аз обаче мисля да го редувам със смляна чия. Мисля, че и тя може да има подобен ефект.

# 545
Ей, никаква сена, ей! Ще те набия! Аз също имах период преди години дето пих кви ли не боклуци за да сер@. Въобще не си правиш услуга на червата така, по -лениви ще стават с всички тези добавки. За столчето 😁 имам такова столче и аз в тоалетната. Наричам го Ачко. 😂 Ачко, щото едно време имаше реклама с Китодар с някви " специални" столчета дето струваха 40 кинта. Аз си купих от левчето за 6 с идеална височина за тази цел. Както бях казала преди, откакто имам велото и карам вечер, още по- добре ходя до тоалетна сутрин. Но това с масажа ще го пробвам. Вече е късно щото съм яла, но сутринта ще извъртя 50 кръга около пъпа на гладно 😁. Добре дошло ще ми е още едно ходене вечер.

# 546
Моята вечеря беше скромна- консерва сардини+ зехтин екстравърджин, лъжица маскарпоне и 4-5 ч.л. от чия пудинга.😁 Не знам, ако изчисля калориите, колко ли ще са...обаче не ми се яде повече.🙂
Много фитнес треньори казват, че плочките се правят в кухнята, а не във фитнеса. Т.е. ако има слой с мазнини по корема, можем да правим преси и други упражнения, т.е. да стягаме мускулите под мазнинките, но мазнините се махат с правилно хранене. Склонна съм да вярвам в това. Естествено, от самите упражнения е възможно да има известно стягане. Но мазнините не виждам как точно могат да се "стегнат".🙂
Забравих да се похваля- онзи ден правих "сладко" от ябълки, ванилия и канела. Добавих им и малко вода, че бяха малко количество и иначе щях да получа по-скоро...ябълков карамел.😃 Намазах палачинккте на детето, въобще не е разбрала, че това не е сладко....😁 Аз опитах тогава едно съвсем миниатюрно парченце ябълка- нямаше и половин см. Вкусно си беше, много приятно.🙂 Мисля, че ще му върви и какао- може да спретна нещо като "течен шоколад".😅

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 23:26 от dolce miele

# 547
Връхлитам да се похваля, момичета. Ще заспивам. Гладна ! Издържах стоически и се надявам да не се развали от нещо фастът. Гледам Ергенът за отвличане на вниманието 🤣.
Само дето ме втресе и ме заболя малко главата, ама така е, който не е прочел или запомнил някои симптоматики при фаст, сега ще се ослушва за признаци. Иначе, ей сега мерих кз 4,4, еххххаааа. Ще видя утре сутрин как ще да се прояви.
За поглаждането на коремчето съм чела някъде, дано ви е от полза 💙.
На първите ми практики по йога си го имаше това задължително , и то по различен начин, потупване, галене, потупване с двете ръце, поемане на въздух и после с палец боц,боц. Такива ми ти...уж невинни, донякъде смешни, а то си има логиката.

# 548
Браво, Тайс! Солта във водата облекчава (поне донякъде) и главоболието.🙂

# 549
Пих, Долч, още като ми каза, че и магнезия гаврътнах. Сега последната чаша вода с повече сол. Пия вода и търча до кенефа 😀.
От толкова ентусиазъм да не полея леглото на финала 🤣

# 550
Таис, виж че не е страшно Grinning Малко електролити наистина за главоболието. Или не чак толкова малко, понякога иска повечко.
И аз на фастовете го отдавам че не ми увисна кожата. Хем моите не са дълги и не са и редовни фастове, но да кажем че броя и това че аз си се храня интервално. Повечето дето съм свалила, го свалих в рамките на месеци, а говорим за двуцифрена бройка килограми и все пак не съм на 20 години. А имаше къде какво да увисне по мен, не е като да нямаше. (И нямам предвид пазвата, то там няма спасение с времето Grinning ) Но примерно горната част на ръцете ми чак аз не вярвах че ще се прибере тая кожа, коремът ми пък направо като престилка висеше отпред точно преди да мина на режим, абе страшно беше. Събра си се всичко без да разбера даже.

За проблема с тоалетната от който се оплаквате си е баш така - седналото положение за тая работа не е естественото за тялото ни. Има съм виждала едни като допълнителна стъпенка точно за това, не е табуретка да си я сложиш пред теб ами специално за тоалетната и човек си е направо клекнал. Squatty Potty вижте в Гугъл, идея си нямам тук къде се продават и под какво име но това ми се види по-оптимално от обикновено столче. Едва ли да са скъпи, една проста пластмаса е все пак.
Разлика дори аз виждам между стандартна и клечаща тоалетна, дето много рядко да не съм редовна и то предимно първия ден като сменя обстановката някъде.

Елора, фраерът не задушава храната. Е, освен ако не я сложиш в съд де, примерно в гювече или от сорта. То си е като фурничка с малък обем и супер мощна вентилация, по-различно става отколкото в нормална фурна. И по-бързо. Разни мръвки и кюфтета на мен повече ми допадат във фраера отколкото във фурната, правила съм и панирани неща (и режимни, и не), при тях пък дума не може да става за сравнение. Шницелите ако не знаят, няма и да разберат че не са пържени. Зеленчуци също стават много бързо и вкусно в него. Ако е за мен да се чудя между кукър и фраер, не бих взела кукъра че манджи и супи по-рядко ги готвя. А има и някакви комбинирани уреди дето е мултикукър ама му се сменя капака и ставал на фраер... леко са ми съмнителни ама знам ли ги, може и да стават.

# 551
Добрютрю в 6 без 10 Grinning !!!
Снощи забравих да отговоря за фраера, но Нати е казала същото, което мисля и аз. Мултикукър аз не бих си купила, че ми изглежда по- робуващ за човек. Изпуска се някаква пара, ала бала. А и аз течни неща не ям, само твърди ми дай на мен. Супи не обичам и не ме наяждат. Отделно тоя кукър малко го оприличавам на тенджера под налягане ( нямам идея дали си приличат като функции), но съм наплашена от дете ат такава тенджера, защото майка ми се изгори зверски преди години. Един фасул я заля по лицето и краката и лежа в болница дори. Та тва ми се е запечатало в съзнанието и не съм докосвала херметическа тенджера.
Елора, избирам фраер между двете. Става много вкусно и бързо, особено за малкото време, с което разполагам вечер. Пържоли вратни например ги пека около 15-20 минути и са готови. Зеленчуци около 15 минути. Само гледайте да е с по- голям литраж, за да събира повече материал. Имам 2 аз, единият ми е " туристически" който е с вместимост 2 литра и го нося на морето лятото са си правя мойте неща. Тоя у дома ми е 6 литра, слагам всичко вътре, затварям и след 20 минути имаме готова вечеря. 90% от показваните от мен снимки са правени на фраера.

# 552
Добро утро.
Мерси девойки. сигурно  фрайер ще е.
Шарпи има няма над 20 години я пия тая сена.
Обаче при мен не помогна това.
Сега ще видим с тези неща.
Натуралакса и алоето не са привикващи. И лененото семе също.
Скрит текст:
Иначе консистенцията сега ме различна. Joy
Обаче се чудя как да ходя без да се напъвам.
Знам че не е хубаво. Така стават хемороиди. Че и хора са умирали от това.
Вчера сутринта примерно лекинко се напъвах.

Таис, как си днес. Усещаш ли се добре, по-лекичка?

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 06:59 от Елора

# 553
Хубава тема за добро утро. Пробвахте ли пребиотиците? Не става с тях като със слабително, но нали тука дългосрочни решения... чак се шокирах, че смъртни случаи имало, ама се сетих, че една колежка миналия месец писа, че нейн приятел си заминал във вецето... пък аз в какъв филм бях миналата година, когато доктора на мойта възраст ме вкара в болница за колоноскопия заедно с гастроскопията... буквално ми мина и на нен живота като през тунел, та чак се обадих на хора, с които се бях зарекла да не говоря повече. Тая паника от новините за войната май тя така хубаво ме подреди.
Елора, от миналата година започнах постепенно да влизам в режима, от април горе долу, когато ми се случиха случките. И симптоми имах преди режима разни странни - ускорен пулс след наяждане с въглехидрати, промени в апетита. Обаче сега зимата правих нарушения, когато ми се изостряше гастрита. Трябва да измисля план за тези ситуации. Но тази мазнинка никога не съм я имала, преди ковида, да си глътна корема си значеше, че е глътнат и е хлътнало от хълбок до хълбок, а не само под ребрата и долу провиснало. То няма от какво друго така да провисне, когато не си рабдала. А коремни преси колко правя от 2020 насам, кел файда. Поне съм 2кг надолу от зимното тегло, то от дупе и мааалко от коремче, сега крака и ръце са ми нормални, и това на коремчето са едни 4кг, които 2021 бях свалила лятото и затова знам - тогава глътнато коремче си е плоско.

# 554
Спринг, имаш предвид, че си е отишъл от напъване ли?
Ужас. Като се сетя на моменти как съм се напъвала, се чудя как съм се отървала.
Прави фастове. Поне 1 път в седмицата.
Прави планк.
Коремните преси са слаба ракия.

Мисля да търся сини сливи, сушени. Ще пробвам и с тях. Да  кисна 1-2 в топла вода нарязани. И да видим.

Впрочем и един мармалад за разхлабване купих. После видях, че пишеше касия и се ядосах. Ама писах на производителя и казаха, че това не е касия сена, а касия канела.
Но си е то плодове там захарта. Но не за всеки ден. Та ще се науча аз да ходя без тоя чай.
Преди 5 дни взех. Преди това пет дни не бях и пак нямаше ефект. Беше експеримент, ама няма смисъл.
Пробиотици не ми помагат за запек. Даже четох, че може и до запек уж да доведат.

Общи условия

Активация на акаунт