Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 563
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Аз напоследък ги сдъвквам капсулите и така приемам омегата. Не знам дали е правилно, но предпочитам този вариант, пред това да ми засядат в гърлото
Няма какво да е чак "неправилно", стига съдържанието да не ти е откровено гадно. Нали има рибено масло и направо така да се сърба с лъжицата, капсулата е там за удобство само а не както при някои да е стомашноустойчива и прочие.

# 496
Аз напоследък ги сдъвквам капсулите и така приемам омегата. Не знам дали е правилно, но предпочитам този вариант, пред това да ми засядат в гърлото
Няма проблем. Аз след опит за самоубийство с една 3 сантиметрова капсула от показаните по-горе, започнах да ги дупча с игла и да ги пия. Тук оревах форума, защото много ми се гади от риба и миризмата й. И една съфорумка Heart се смили над мен и ми изпрати подарък течна от чужбина. Оттогава си взимам само течна и нямам вече драми.

# 497
Май е по-добре да се поглъща цяла капсулата, защото прочетох това в упътването:
Enteripure™ - е технология за по-добро ентерично покритие на софтгел капсулата, което гарантира, че тя минава през стомаха и стомашните киселини без да се разруши и доставя съдържимото директно в червата.

# 498
Май е по-добре да се поглъща цяла капсулата, защото прочетох това в упътването:
Enteripure™ - е технология за по-добро ентерично покритие на софтгел капсулата, което гарантира, че тя минава през стомаха и стомашните киселини без да се разруши и доставя съдържимото директно в червата.
Разбирам, но при невъзможност за поглъщане, как да я приема?

# 499
Добре де, разбирам да е лекарство да трябва конкретното нещо да се абсорбира в червата, някои трябва да са стомашноустойчиви за да си свършат работата. Ама това е рибено масло - т.е. храна. От кога храната не е предназначена да минава през стомаха а едва ли не да го прескача? Ако се наям с риба (не че някога ще го направя, това с пръчка не го пипвам), тогава как да закарам рибеното масло в червата без стомахът да му прави нищо?

# 500
Или е търговски трик, или омега 3, която се приема с рибата, се усвоява по-бавно, защото е смесена с протеина...🤔 Така или иначе, аз като дете обожавах да си дъвча капсулките с рибено масло и мисля, че пак е било по-добре, отколкото при тези, които отказваха да ги пият...😁 Аз ще наблегна на омега 3 от сардини, черен дроб от треска и други морски източници. От няколко дни ям по консерва сардини почти всеки ден и съм много доволна от ефекта върху кожата (а по принцип не ми е проблемна). Със сигурност и фастът е повлиял.
За хората с повече кг за сваляне или със специфични проблеми може дълъг фаст (48ч +) и повече от два пъти годишно. Автофагията е важна, за да се минимизира рискът от увиснала кожа.

# 501
Долче, дай линк на тези сардини, моля, че ми се прияждат , като те чета
Може и снимка

# 502
Тоест аз с моите 18 часа фаст не задействам автофагия Sad
Ама пак си е  полезно.
А тия сардини в консерва ли ги взимате?
Трябва да видя пресни някъде. Имам сега сафрид и скумрийка.
Вчера опитах пушена сьомга. Не ми хареса. Неоправдано висока цена.
Не я купих на висока цена, беше на промоция 2 пакета по 50 грама за 4 лв.
За омегата - аз като свърша това шише, не мисля да купувам. Че чета, че и в други храни си я има и малко няма смисъл, особено ако седи дълго време и може би се окислява.

# 503
Пушените рибки са малко фифи работа, иначе аз харесвам пушена сьомга. Но най-мслкото, стомахът ми реагира. А кск се докатва това опушване - едва ли е на планински въздух и дъбови въглени...

# 504
Знам, че пушените неща не са полезни, даже вредни.
Ама едва ли от 50 грама риба ще ми стане нещо.
Всъщност установих, че не ми допадат пушените неща.

# 505
Много се зарибих с тази книга, много полезни неща открих, които с риск да ме сметнете за индианец, наистина не знаех. Като например, че най-вредната захар е фруктозата. Че тя директно отива в черния дроб, и че точно тя!!! е основният причинител на ИР. Никога не се бях замисляла и за състава на трапезната захар, а тя била 50%фруктоза+50%глюкоза. Аз като чуя захар и все за глюкоза си мисля.
Скрит текст:

# 506
Така си е, за съжаление. То и това е проблемът със съвременните сладки неща в магазина - повечето са с високофруктозен сироп, че е по-евтин и по-сладък от нормална захар. И реално изяждаш много повече фруктоза. В безалкохолните е същото ако се зачетеш в етикет. То по-скъпо да ги правят по старите рецепти с нормална захар.
Хората хем на днешно време по-често ядат такива неща в шарени пакетчета, нали са по-достъпни и са на всеки ъгъл, хем сега са по-вредни отколкото като сме били малки или майките ни, хеле пък бабите ни. И плодовете са селектирани да са по-сладки отколкото са били преди няколко поколения, а това си е още повече фруктоза.
А тъжното е че ако отидеш в супермаркета и се спреш до щанда с неща за диабетици, все още ще намериш вафли и прочие, подсладени с фруктоза вместо с нормална захар - и това минава за ОК за диабетик... дето черният му дроб вече страда достатъчно от метформина и какво ли не още.

# 507
И друго нещо ми направи силно впечатление в книгата, не го снимах, че забравих, но гласеше горе-долу следното:
Организма ни има рецептори за засищане към белтъчини и мазнини, но към ВГХ няма и води точно към пристрастяване. Имаше даден пример - сядаме да ядем, изяждаме 2 големи пържоли, надуваме се, засищаме се, предлагат ни трета пържола и казваме: оо не, не мога повече, ще се пръсна.
Обаче минута след това ни предлагат парче торта и казваме - оо, с удоволствие ще я изям, че и второ парче ще търсим. За нея не ни заработват рецепторите, че сме вече сити и ще ядем, ядем, ядем.
И баш тва "явление" съм наблюдавала неведнъж по себе си. Ще се пръсна от мръвки, храна не искам да видя, обаче дайте ми торта, очите ми палачинки. А то си имало обяснение....

# 508
Така е.
В интерес на истината има изследвания в които мишките знаят кога да спрат да ядат.
Дори сами се контролират и усещат кога да фастват.
А ние съвсем сме се отпуснали Grinning
И си спомням как като прохождах четох за фруктозата в гуглето. Била полезна, диетична, не се отделяло инсулин.
За щастие четях все повече и бързо спрях консумацията на такива продукти.
Бях попаднала и на статия, която много добре обясняваше разлика м/у фруктоза в една праскова и химично създадена фруктоза.
За производство на 100 грама фруктоза отиват много плодове или царевица. Зависи от какво се произвежда.Тоест това е концентрат. Че по-добре да изядеш 1 варена царевица.
Защо фрешовете са вредни. Един фреш от 0,300 мл примерно от колко портокала ще го направиш. Повече от три сигурно, съм опитвала. Да кажем 4 портокала. Ще го изпиеш бързо.
Ама я вземи 4 портокала да те видим как ще ги изядеш за 2 минути. Айде давам 10, че се дъвче. Ще изядеш един и няма да можеш повече.
Просто става страшно товарене. Омазнява дроба и пак те води индиректно, но бързо до ир, диабет и какво ли още не.

# 509
Да ти кажа аз портокали мога и 5 наведнъж да изям, Обичам ги много. Точно сега гледах в кои плодове има най-малко фруктоза, че аз нали хапвам по 2 броя плод на ден и поне да знам кои са по-подходящи. Открих тук в сайта на един фитнес батка. Гледам, че любимите ми круши с едни от най-фруктозните. Ще ги спирам. Други любими са ми праскови/нектарини, те поне са екстра откъм фруктоза, но пък в този сезон ги няма. В момента взимам кисели ябълки, гледам че и при тях е високо съдържанието, но да се надяваме, че като взимам кисел сорт, като цяло захарта в тях ще е по-малко. Гроздето води класацията, него поне не го ям.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт