Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 568
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Да добавим и разликата в мускулната маса.🙂 Т.е. и по-лесно мъжете свалят мазнини.
Шарпи, имаше един много готин абзац. Не знам дали точно в тази книга на Фънг. В стил, че спортуването е като миенето на зъби- хубаво е да се прави, но не може да се разчита само на него. Нещо такова беше...😄

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:19 от dolce miele

# 481
Минавам да кажа, че има хубава Омега-3 на промоция в Софармаси, като на сайта им не е налична, но в кварталната аптека я имаше, който има нужда и иска да се възползва.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030447
RXОмега-3 Максимум тройна концентрация 1425 мг х150 меки капсули Natural Factors

# 482
Минавам да кажа, че има хубава Омега-3 на промоция в Софармаси, като на сайта им не е налична, но в кварталната аптека я имаше, който има нужда и иска да се възползва.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030447
RXОмега-3 Максимум тройна концентрация 1425 мг х150 меки капсули Natural Factors
Точно тази купих аз и се давех с огромните хапчета. Ти видя ли какъв размер са?

# 483
Моето гърло се оказа специално и ги поглъщах без никакви проблеми.😅 Обаче наистина са си огромни като размер, първите няколко пъти само дето не се прекръствах, преди да ги пия! Нещо като 3 см са капсулите. Иначе поне са меки, но са се престарали с размера...😃
И аз си правя месце, сушено на ниски градуси във фрайъра (моят има такава програма) и става екстра, изключително крехко и вкусно. Въобще не е сухо.😍

# 484
  • Пловдив

Тук нещата се припокриват с теорията за пристрастяването към зърнени храни от книгата "Живот без зърнени храни".

Аз направо не знам къде съм бляла. Да си късам дипломите...
Все съм си мислела, че въглехидратите най-малко товарят организма и все съм си правила "леки дни" с рафинирани въглехидрати Flushed Уж да си почине малко организма...

Следващото, което ще проучвам, са фастовете. Но с Хашимотото, ниското кръвно и прилошаването без храна...не знам дали е за мен.
Но да ви кажа, взе да ме наболява жлъчката. Май нещо не правя както трябва Confused

# 485
За фастовете поне тая докторка дето съм се зачела напоследък казва при проблеми с щитовидната да не се правят, освен ако в прозореца за хранене не си изяждаш храна общо като за при нормално хранене за деня. Т.е. да няма системно гладуване и да не са дълги фастовете.
Ниското кръвно се оправя с електролити и добро хидратиране, не задължително с храна.

# 486
Капсулите Омега-3 са големи наистина, но аз ги гълтам без проблем, първата опаковка ще я изпия по 3 капс. след храна за 50 дни, а втората по една капс. за още 5 месеца. Риба хапвам много рядко, предимно тон с марула така че не мисля, че ще предозирам.

# 487
Изчерпани са, иначе и аз като цяло нямам проблем с големи капсули. Ама то сигурно е щото нямам и сливици да си пречат Grinning
В iHerb са и още по-изгодни иначе, наполовина на тази цена от промоцията...

Едит: Шматка съм и шматка ще си остана, неслучайно на някои редакторът на телефона ме кръщава така... гледала съм по-малката опаковка там, голямата е 67лв и там.

# 488
Ашли, аз съм с хипо и хашимото и правя фастове. Да ,кратки са ми, пропускам вечерята. Не съм видяла нищо отрицателно.
Вече за повече време не се наемам.
Но пък съм чела, че фастовете и на щитовидната влияят добре.

# 489
  • Пловдив
Аз усетих, че тук има хора и с Хаши, които правят фастове. Но още не съм почнала да проучвам какво са фастовете и как се правят, затова не питам. Като се запозная, ще се опитам да задавам по-умни въпроси.
Чета темите ви от началото. До към 35та стигнах.
Лелеее, тук има хора от цяла вечност. Респект за търпението и труда да събирате информация и да помагате. Особено на Елора. Hug

# 490
Ашли, има тема и за хашимото.
И там може да питаш има ли фастващи. Сигурно повечето не фастват.
Това си е до преценка. Лично на мен ми действа благотворно да правя 1 или 2 дни кратки фастове на седмица.
Понякога и е 1 ден само. Сега до следващия мц искам да са по два дни в седмица.
Иначе за фастовете в гуглето също има доста инфо.
Аз си взех на Фънг книгата за лечебното гладуване, ама още не съм я почнала. То си знам нещата, но ще я прочета, че пак сигурно повечко неща ще науча. И ако има нещо ще споделя.

# 491
Глася се да пробвам на тая докторка схемата аз, допада ми като идея. 5-1-1 за седмицата - 5 дни просто интервално хранене, примерно 16:8, 1 ден 24 часов фаст и 1 ден без фаст - т.е. човек си яде и закуска там, и обяд, и вечеря. Това със закуската едва ли да ми се получи ама там поне малко по-рано да прекъсвам все ще успея (стига да не забравя че се предполага да ям нещо и преди обяд).
Всичко по-дълго от 24 часа не препоръчва да е чак толкова често а примерно 1-2 пъти в месеца. 36 или 48 часа там. И всичко което е примерно над 3 дни, да е само 2 пъти в годината че повече било прекалено. И за жени дългите фастове да са в началото на цикъла, в последната седмица до към 10тина дни преди новия цикъл не, че пречело да се произвежда прогестерон. Но набляга на това да има вариации от време на време, а не през цялото време по един и същ график да се яде за деня.
Звучи ми разумно поне на мен, ако беше някой надъхан да настоява за постоянни и чести фастове щях сигурно да я отпиша като фанатичка Grinning Има и такива дето звучат невъзможно просто, сигурно много надъхване иска ако човек реши да прави както те казват. Но пък може и да е просто защото тя работи в Щатите и си популяризира услугите там, а на човек с типичния за там начин на живот дори 12 часа без храна ще му прозвучат страшно... Та си имам едно на ум и в тая връзка де.
Но пък имам и примера на моята приятелка за която ви разказвах наскоро. Действително при нея 2 дълги фаста в годината са достатъчни да повлияят псориазиса много видимо, "държи" с месеци ефектът. А тя не се храни по режим през останалото време, не избягва никакви храни, черпи си се и с алкохол, пуши и прочие. Единствено след такъв дълъг фаст се захранва внимателно, естествено, ама при нея говорим за над 10 дни всеки път, последния даже 20. И е 10 години по-възрастна от мен, та го няма оправданието че на 20 всичко може да ти се размине.
Та явно има и доста вярни неща в цялата работа, остава да видим и графикът спрямо цикъла как ще ми се отрази като направя повече време на него. Ще се похваля и там ако има с какво.  Нямам някакви съществени оплаквания, но напоследък не ми е съвсем по график - мърда напред-назад с по 1-2 дни и то предимно е по-рано, средното ми е 25 дни а преди беше на 27-28.
Гледам по някой подкаст с нея като ми остане време, поне ми е забавна да я гледам и слушам - звучи позитивна и ентусиазирана, освен че е фенка на доста цветни дрехи и на големи бижута, по което си приличаме. Размахва ръце като говори, а на мен очите ми все в пръстените Grinning

# 492
Вечерята днес- хек (паниран е в кокосово брашно и яйце и печен със зехтин) и салата от зеле, корен от магданоз, селъри, малка връзка магданоз, лъжица заквасена сметана и обичайното овкусяване:

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 22:42 от dolce miele

# 493
Аз напоследък ги сдъвквам капсулите и така приемам омегата. Не знам дали е правилно, но предпочитам този вариант, пред това да ми засядат в гърлото

# 494
Те са по-меки и на мен ми влизат добре.
Иначе същия размер беше един смотан магнезий и той хич не влизаше добре.
Веднъж даже си видях живота като на филм. Не беше дълъг, щото се оправих бързо.

Общи условия

Активация на акаунт