Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 659
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Нане, аз съм задала тези калории някак произволно, като имам предвид сезона, но не го следя. Има дни, в които надвишавам, но не си то слагам на сърце, щом не дебелея.
Де да можех и да отслабна още две кила... но не мърдам.
Аз заради съфорумеца, дето питаше, пак го включих този нахалник, той ме подсеща 🤣.Писка 4 пъти на ден .
Викам айде да проследявам пак.

Шарпи, ти си нежно създание, аз с по- големия черпак 😆

# 211
Дайте съвет как да потуша глада за сладко по време на МЦ?
За 4 месеца не съм изпитвала такова желание за сладко и засега се залъгвам с дъвки. Знам, че не е добър избор, но...

# 212
За сладко или за нещо конкретно да ти се яде, например шоколад или ядки? При мен така става ако съм назад с магнезия, примерно свършила съм каквато добавка съм вземала и ме е домързяло да си купя нова опаковка... и ходя и търся както само бременни съм виждала да търсят. Фъстъци мога да ям докато ми стане тежко като съм така, а 1-2 пъти ядох фъстъчено масло с лъжица от буркана, даже си го солих със солницата и така ядох. Ама баш като бременна, ако имах кисела краставичка щях да си ги изям заедно Grinning Отне известно време да направя връзката.
Та евентуално магнезий, хром, пък и малко шоколад висок процент какао няма да те гътне ако хапнеш също.
При мен това е точно преди цикъл де, като ми дойде и ми минава меракът вече. Даже се е случвало да си купя нещо сладко в тия шантавите дни, тегля майните и решавам че едно няма да ме умори. Ама ако не го изям до началото на цикъла (най-често така става), до там е. Ако става за прибиране, евентуално му идва ред някой друг месец, а ако не става търся на кого да го дам да не хвърлям. В дните преди имам по-голям апетит като цяло, обикновено не за конкретни храни а просто търся да ям повече.

# 213
  • София
Дайте съвет за добавка с хром, чета , че е полезна за нас, искам да взема, но има широк избор и не знам коя е подходяща. Добре ли е преди това да си изследвам изходните стойности?
Веднъж си ги изследвах, точно преди 1 год. и излязоха стойности под 1, но нищо не предприех тогава:

# 214
# 215
  • София
Ние с мм сега пием масло от крил от ДМ.
30 таблетки, ок. 26 лв, аз по две, той по една, вместо Омега.
На мен ми бяха сухи очите, откакто пия това, са добре и не се възпаляват. Може и да не е от него, но аз съм по плацебото , предпочитам и да търся само добри причинно- следствени връзки.
Скъпо бре.
Това по бива. Има го и по 500 mg и по 1000 mg.
Аз си го комбинирам с омега.

# 216
Ние с мм сега пием масло от крил от ДМ.
30 таблетки, ок. 26 лв, аз по две, той по една, вместо Омега.
На мен ми бяха сухи очите, откакто пия това, са добре и не се възпаляват. Може и да не е от него, но аз съм по плацебото , предпочитам и да търся само добри причинно- следствени връзки.
Скъпо бре.
Това по бива. Има го и по 500 mg и по 1000 mg.
Аз си го комбинирам с омега.
Ох, грешката е моя 60 капсули са. Ужас, ще оправя после

# 217
Здравейте, от 1 г съм в режим без глутен и млечни продукти, намалила съм до минимум и сладкото. Пуснах си изследвания и виждам че инсулина ми е доста нисък. Преди 4 години ми е бил 5,2 и кр захар 5,5. Дали има някой с толкова ниска стойност? Според вас опасна ли е? Бях на ендокринолог и каза че може да е от режима, да съм подобрила инсулиновата си чувствителност. Не съм целяла това, поради неооносимост към храните ги изключих. Ще се радвам да чуя мнението ви.

# 218
Привет! Честит празник на тези, които прознуват днес.
Днес ми е така наречения "свински" ден и после ще правя гофрети с яйца, ябълки, смлени орехи и канела. За тази цел ходих да си купя гофретник, щото нямах. Някъде из нета видях рецептата и си я запазих. За довечера съм турила във фурната на бавен огън глинения гювеч със свински мръвки, гъби и малко сметана.
Днес кантарът ми е приятел, точно преди да ям се теглих и показа

# 219
Ти си в детските размери, съвсем джобна мадама. Ако не беше темата сериозна а само да си бием лафа, щях направо да ти кажа да не се буташ при големите каки Joy
Хем има и немалко мускул по теб дето тежи, та представям си на живо какъв дребен сладур си.

# 220
Нати, няма да крия, че освен здравословни цели, имам и естетични такива. Та затова наблягам и на повече тренировки, тъй като те помагат и за двете.

# 221
Имам хром пиколинат на Natural factors сега, а преди- на Хая лабс. Моето мнение е, че тази добавка (не визирам конкретно тази марка) си е доста важна при ИР и доста ме съмнява човек с ИР чак да предозира, ако се придържа към количество от 200-250 мкг дневно. Хром пиколинат е важен е за инсулиновия отговор (по спомен), от време на време си правя малка пауза.
По-късно ще ви чета назад, сега погледнах последните 5-6 публикации.
Шарпи, браво! Ама гледай и да не се стопиш!😛 Сподели рецептата за гофретите (пропорции)! И честит ти гофретник, няма да ти е излишен...аз имам цели пет (5) броя!😆
Вечерята днес беше тази гозба в касерола (замразен китайски микс, брюкселско зеле (бланширано и замразено от мен), пуешко филе, луканкова наденица, малко вода, зехтин и подправки):

Не е порция като за бебета, само така изглежда от снимката.😅
И аз реших днес да се поглезя с някакъв "десерт"- импровизация на тема скандинавски сладкиш kladdkaka/blondie или нещо обратно на брауни.😃 Ето така се получи, много е засищащ:

Този форум пак върти снимките...🤬
Използвах едно яйце L, 10 сурови бадема- накълцани грубо с нож, 30-40 гр масло, ванилия и цейлонска канела за аромат, кокосови стърготини, вода и  малко сметана (на око добавях до подходяща консистенция), съвсем малко ванилова захар /само за поръсване отгоре/- няма друго за подслаждане в сместа. Получиха се 4 формички за мъфини, пекох десетина минутки във фрайъра. Значи...да не ви казвам какъв издайнически аромат се носеше из целия апартамент, дъщеричката дойде да попита какво миришело така вкусно!😅 Казвам и' аз, че няма захар вътре и че може на нея да не и' се стори сладко изобщо, тя упорито поиска да опита (не ми повярва, че нещо, миришещо така добре, може да не е сладко)...Е, хареса и' и веднага отмъкна с блажена физиономия едно сладкишче!😃

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 03:13 от dolce miele

# 222
Аз взимах хром. Най-обикновен беше. На последното изследване ми показва високи стойности. Не е вярно, че не може да се предозира значи. Едва ли съм взимала повече от препоръчаното на опаковката, но явно е било в повече като време... Четох, че си е интоксикация на организма. Толкова по въпроса с добавките, които така смело се размахват в темата. Не ме разбирайте погрешно, и аз следвам съветите ви, но съм убедена, че може да се нанесе и вреда в опит да си помогнем....

# 223
Има разлика между хром и хром пиколинат. Хромът си е чист, докато другото е съединение и не е само хром в него...А и имаше питане за хрома, кой е казал, че се приема с години?🙂 Не мисля, че точно в тази тема "така смело се размахват добавки", напротив. Обсъждат се различните форми на магнезий и на другите добавки. Когато приемам добавка, знам в каква доза я приемам, дали са мг, дали мкг и съответно се и информирам подробно, преди да реша дали да я приемам или не. "Едва ли съм вземала повече от препоръчаното на опаковката" досега не ми се е случвало да кажа за никоя добавка, която съм приемала.🙂

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 03:15 от dolce miele

# 224
Добавките са важни, ама някои. А не да се тъпчем с всички.
Не виждам смисъл, щом съм на правилната храна да се тъпча нон стоп с хром, селен и т.н.
Иначе не отричам, че си помага. Но ми е бил в началото хрома. Сега нямам от него. Пия вит. С, магнезий и желязо като цяло. Желязото за анемията.
Селена не ми е всеки ден, имам и цинк с мед и него не пия всеки ден.
Рядко го взимам хрома. Май преди 6 месеца бях взела малка опаковка и сега не пия.

Общи условия

Активация на акаунт