Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 652
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
О, почти с всичко може да се прекали, дори и с водноразтворимите добавки. Изобщо не е "колкото повече - толкова повече". Аз се бях подредила преди няколко месеца с един тъп Б витамин дето куцо и сакато го взема да стават по-Убави Grinning Биотин бе, прост биотин дето кой ли не го взема щото нали косата оправял. Косата не видях да ми се оправи от него, но пък станах в муцунката каквато не съм се виждала от години - като пубер. Мазна кожа с пъпки. Пък нека да е водоразтворим и нали уж ще си го изпикая излишъка. Това от 5000 микрограма на ден, докато фризьорката дето ми отряза половината коса като ми писна, ми предлагаше да вземам по 10 000 като за коса поразена от ковид. Изсмях се и казах че дори 5 са ми много и няма никакъв шанс да вземам по 10 че хептен ще ме повтори пубертетът.
Някои може и чудесен ефект да са видели от по 10000 микрограма всеки ден, с месеци. На мен очевидно не това ми е липсвало или поне със сигурност не чак толкова. Ако не беше водоразтворим като всички Б витамини, съмнявам се че и на 5 щях да се метна гьотере, ей така да видя какво ще стане. То видях де, ама отне малко време да се сетя от какво е. А разликата беше драстична, вярно ме върна с 25 години назад Grinning Е, оставих го и се подмладих с подстрижка, ама все пак...

# 226
natka, пия биотин 1000 микрограма, бях се засилила по едно време с две хапчета и ме скъсваше стомаха от болка
хром пия на хая лабс, сто хапчета/100 дни, после спирам и след една година пак така
пила съм и на нау... каквото е на промоция в сила.бг
спрях Б12, спря и зверският глад, много поздрави на докторката, ама аз 100 кила няма да ставам Crossing Arms

# 227
Е, то това за биотина е отдавна известно- че при някои хора причинява акнеична кожа (и не само) при по-високите дозировки. Не е нужно даже много задълбочено да се чете, за да се попадне на тази информация.🙃 Никога не съм го приемала като добавка. Но като цяло не съм фен на "100 добавки", правя си добре информиран избор, преди да избера някоя.
Миналата година по това време пиех хром пиколинат на Хая лабс. Като свърши, правих пауза. После една опаковка на Natural factors, пак пауза. Към края на януари започнах новата опаковка, има дни, когато се случва да пропусна. С голямо удоволствие бих се изследвала за предозиране (стига да има описано някъде как се прави коректно изследването и да е на нормална цена, разбира се, а не 100 лева!), но не ми се вярва да съм предозирала с 200-250 мкг. Особено като чета какви са симптомите на предозиране...
За Б 12- може да е от конкретната марка, форма, от някой от пълнителите...Аз съм ок с Б 12 1000 мкг метилфолат подезичен, но гледам да не е повече от това, защото при 2000-3000 мкг вече започват пъпки по лицето (към всяка добавка се отнасям вмимателно и предпочитам минималната доза, която ми върши работа). Разбира се, че изобщо не е "колкото повече- толкова повече".😃

# 228
Преди да си купя този от 5000 микрограма, вземах един от 2500 и ми нямаше нищо от него... Та не е като да на бях пробвала, рекох си че щом се разтваря във вода зор работа да прекаля. Навсякъде ми го препоръчваха заради косата след ковида че беше жалка картинка станала и аз давай - само такова не бях вземала Grinning
Пак че тук дето сме на режим по сума време, сме си придобили навици да се наблюдаваме кое как ни действа и бързо го хванах. Преди това кожата ми си беше ужасна поначало, не се знае кога щях да обърна внимание...
Но се и усъмних че е от липса на някой витамин това с косата, понеже ноктите ми пък си бяха здрави и твърди през цялото време. Щеше и на тях да се отрази ако беше това.

# 229
Добро утро, пиленца!
Аз вчера така и не стигнах до правене на гофрети, защото татко ми се обади, че майка ми била 3 дни с адско разстройство и каза ела, че не знам кво да правя вече. Та ходих да видя кво става. Тя и вода не пие като цяло, та направо се скарахме, че докато не изпие поне бутилка половин литър вода на момента, ще има шамари. Варях и ориз да яде, че нищо не била яла, отделно да пие оризовата вода. Чела съм, че тя помага при разстройство. Ходих и до аптеката да и взема хапове за разстройство, препоръчаха ми някакви, та ги взех.
Намазах и аз от аптеката, тъй като в тази аптека имат едно малко стилажче, на което слагат стоки с наближаващ изтичащ срок на годност, и като ида там, първо него гледам. Та си взех спрей витамин Д на Джеймисън на цена 12 лв. Всичко на този стилаж е с -50%. Срокът изтича 07/2023, но аз за месец , месец и половина ще го оползотворя. Дойде ми точно навреме, щото моя на Бетър Ю свърши и трябваше да си взимам нов.
Скрит текст:

# 230
Една опаковка изпих и аз в началото, след първоначалното ошашкване от цялата информация... може и да е бил по принцип  във високи граници и затава така бързо да се е наситил организма. Не знам, но от тогава без изследване нищо не взимам.

# 231
Шарпи, за разстройство- лъжица оцет, много е ефикасно. После веднага пия вода. Май "стандартният" лек е да се прави на кашичка с малко брашно, но аз я пропускам тази част.🙂 Чудесна находка. 😀
Все пак, ще се радвам, ако някой сподели информация за изследването на хром.🙂 Има ли такова, което е на нормални цени (не 100 лева) и къде се прави?

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 14:26 от dolce miele

# 232
За брашното мога да потвърдя, че действа. Ако е бактериално, 2-3 ампули гентамицин и си като нов, ама пък за тях трябва рецепта. Хром никога не съм пила, все му се чудя, ама не съм и изследвала.

# 233
Благодаря, Долче. И оцет и дадох, да. Щото и за него прочетох. За брашно не бях прочела, но лъжица оцет и дадох и после чаша вода. Купих й и хидратин алфа, защото кой знае колко електролити е загубила. И инато говедце, не пие вода. Ако аз бях така, щеше да ми пили на главата 3 дни, обаче за нея не.
Долче, минах през Лекси току що и купих тарелка кюфтета на Попов за 9 лв. Тва ще е менюто за довечера.

# 234
Хубаво си взела електролити, със сигурност са нужни щом е обезводнена. За такова нещо като че ли най-добре пълен фаст, ама сравнително малко хора се навиват, освен ако не са на нашия акъл Grinning
Компот от дренки ако може да се намери също помага доста. Абе повечето стандартни процедури за такива случаи не са точно в нашия ресор, затова и слагам останалото в скрит текст.
Скрит текст:
Сестра ми вареше на племенника ми ориз и морков и не помня какво още слагаше, ако искаш мога да изровя по-точни пропорции и да ти ги пратя. То малко 2в1 щото хем там има малко сол и захар за електролити, хем сварените ориз и морков успокояват стомаха, беше го кръстила "вълшебния сок" че да се навива да го пие като малък Grinning И морковите с ориза може да се изядат де.
Ако има и гадене - сода угасена с лимон и после пълниш чашата с вода, може и малка щипка сол в нея. Не е вкусно но успокоява гаденето.

# 235
Аз при гадене не мога да приемам нищо сладко. Помагат ми лимони (смучене на резенче или малко от сока им във водата), както и айрян със сол. Е, другите евентуални храни (и при разстройство, и при гадене) са печени картофи с лимон, картофена салата с доста лимон, солени крекери, солети, препечен хляб- обаче отдавна ги избягвам последните. Между другото, преди време бях доста скептична за оцета, но се оказа доста ефикасен и вече не се дърпам, когато се налага.😅

# 236
Нати, за сега мисля, че се справих. Ориз и варих. Оризова вода също да пие. Хаповете за дрискоч + хидратин алфа + пробиотик съм оставила да пие. Ще звънна после на баща ми, че него го инструктирах да е квестор. На нея не и вярвам, ако ми каже "изпих си хапчета". И 3 дни се вижда кво става и сливи има в устата, па и на баща ми забранила да казва. Накрая той скришно ми се обади и като отидох и се разфучах...
Важното е, че сега е добре, не е дрискала от вчера на обяд.
Сори, че толкова оспамих темата.

# 237
  • София
Все пак, ще се радвам, ако някой сподели информация за изследването на хром.🙂 Има ли такова, което е на нормални цени (не 100 лева) и къде се прави?
dolce, моето изследване е правено в Бодимед преди година, по принцип се изпраща в Германия и се чака известно време, мисля 1 седмица беше, ето ги цените в момента :

Според границите, които ми дадоха тогава, съм в долната една трета на интервала, така че мисля , че ще мога да изпия една опаковка и би било добре, тъй като доста спомага за метаболизма и има "силно влияние върху обмяната на мазнините и увеличаването на мускулната маса. Освен това Хром Пиколинат оказва голямо влияние за профилактиката на захарен диабет и сърдечно-съдовите заболявания, той също така забавя процесите на стареене." Ползите са дадени в линковете по-горе в мнението на Елора.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 16:37 от BFF_

# 238
ВFF, благодаря! 36 лв е по-поносима цена. Сега остава да се разбере кой точно вид изследване дава най-достоверна информация!😅 Нещо за изследването има ли като информация в лабораторията или на сайта им? Аз не успях да намеря...
 Ако си спомням правилно, за йода изследването при ИР май не беше достоверно (защото се изпикава повече йод с урината) и високите нива май не показваха излишък на йод, а точно обратното. Невена беше писала по този въпрос назад в темите...И за Б 12, вит. Д и магнезия също има теории, че има значение какво точно изследване се прави. А за магнезия пък трябва страшно предозиране или дефицит, за да е резултатът извън нормите (не знам дали в чужбина не правят и друг вид изследване на магнезия)...Доста ми е интересно на мен при какви условия се правят изследванията и с удоволствие чета по темата, ако попадна на информация.🙂
Тези дни гледам клипчета за инсулина, за по-дългите фастове, за яйчния фаст. Иска ми се вече нещо такова, усещам, че имам нужда. Днес съм на фаст, досега не съм огладняла изобщо.
Пускам ви едно клипче с д-р Прадип Джамнадас, много ми е приятно да го слушам този човек, така хубаво се усмихва.🙂
https://m.youtube.com/watch?v=wGrWznkQWpE

# 239
Сладур е индиецът и интересни неща казва, само иска да му посвикнеш с акцента че да можеш да го слушаш без да го гледаш в устата постоянно. Поне аз обикновено чак по средата на видеото успявам да не се разсея ако не са ми там очите...

Общи условия

Активация на акаунт