Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 592
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Пребиотици, не пробиотици, ми изписа моя гастро за запек минслата година. Като се раздвижиха нещата и тръгнаха в другата крайност, ми каза да ги спра. Защо не пробваш и Трифала - индийска добавка за регулиране на перисталтиката. Абе да не давам и аз много акъл. Но примерно за Шарпи, на мен ми се струва, че повече течност трябва, не само сухоежбини, за запека това.
Не знам от какво е починал човечецът, не посмях да попитам, влязъл в тоалетната и така... ние сме международен екип та да не взема да обидя някого, беше много "весело" една слънчева събота сутрин на път за йога студиото и дзен музичка на слушалки, и колежката си сподели мъката в нашия чат...
И планк правя, и планк...

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 08:13 от Анонимен

# 556
Едно клипче за "Добро утро!" от д-р Боз.😃 Кефи ме как г-н Инсулин е изобразен като лош и ядосан.😅
https://m.youtube.com/watch?v=Tn9sAi07D_0
Нямам проблеми с ходенето до тоалетна, но от диво ферментирали зеленчуци винаги имам "ефект".😄 Половин час до час и половина след консумация.🙃 Особено от ферментирали обикновено и червено зеле.
Ние имаме два фрайъра (единият е тип фурничка) и мултикукър с налягане също (има и мултикукъри без налягане😉). Мултикукърът е по-малко използван, но пък в него стават чудни бульони, месо също- пада от кокала🥰, боб и подобни се варят много по-бързо...Като цяло е за по-течни неща (не ми се експериментира как се готви ориз- че се слага по-малко вода, понеже не извира, няма накъде, като е херметик; нито бих сложила да пека сарми, яйца или кекс- иначе теоретично може и това). Във фрайъра също стават "варени" яйца. Това предстои да го пробвам, че наскоро го научих.😁
Сега се сещам...преди време в "Рефреш за здраве" Емилия Белчева показваше упражнение за корема, помагало и за ходенето до тоалетна май. Гълташе корема по интересен начин...май се получавало така масаж на вътрешните органи и изчистване от токсините (по спомен). Предаването трябва да го има онлайн, потърсете.🙂
Добавям още едно клипче:
https://m.youtube.com/watch?v=Qi6V7fizVB8

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 08:36 от dolce miele

# 557
Вакуумки се  казват тези техники на дишане мисля.

# 558
  • София
Леле, Елора, на същия хал съм и аз! Изведнъж стана миналата седмица, от нищото - нито съм променяла хранене, нито движение, нищо! И всичко това след изпита една опаковка 30 дни про- и пребиотици.
Започнах да взимам Хуск една суп. лъжица във вода разтворен, сини сливи имам - не помагат. Купих си Дуфалак - няма привикване към него, но не се пие повече от 10 дни. Вчера включих ленено семе. Трябват ни повече фибри, на това наблягам аз. Добре, че ми припомни това с масажите, майка ми ми го беше казвала това след първото раждане, че тогава беше доста запечено положението Stuck Out Tongue Winking Eye
Чувала съм, че стават тези неща пролетно и есенно време, е, мен не ме пропускат Joy Май и с хипофункцията е свързано....
Нямам проблеми с ходенето до тоалетна, но от диво ферментирали зеленчуци винаги имам "ефект".😄 Половин час до час и половина след консумация.🙃 Особено от ферментирали обикновено и червено зеле.
Мога да ям до пръсване ферментирали неща, ефектът е на другия ден, и то горе-долу... Но и ти ме подсети, защото имам един буркан кис. зеле в хладилника, и него ще включа в инвазията Heart Eyes

Тайс, жива ли си след снощното гладуване? Blush

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 10:01 от BFF_

# 559
Елора, коментирали сме го и преди, ама аз да напомня - внимавай с това пусто желе, че баща ми голяма беля си направи от него и то с много малка доза, не ми се мисли ако беше взел дозата по етикет какво щеше да стане.

Иначе аз съм си набелязала точно от тези комбинираните фраер + кукър. Имам близка приятелка си взе мултикукър на ninja с комбиниран капак (т.е. не го сменяш, само избираш програма за варене или печене). Изхранва си 4-членно семейство с готвене за минути с тази машинка. Бях свидетел как сготви ребърца за 15-20мин, сложи ги сурови като седнахме да ядем салатата и докато стигнем до основното бяха готови. Сестра ми пък си взе ninja speedi, който се води уж ултра бърз с готвенето и май такъв ще взема и аз. Прави мусака за 20-30 мин, което е уау за мен (загряване 5-10 мин и същинско печене 15 мин). Мисля да поръчам от Англия, че има голяма разлика в цените. Оня ден за 10 мин изпече тиква с яйце и мляко, ядки и замразени ягоди. Лигите ми потекоха като видях.

Много ми допадат на Долче експериментите, често си крада идеи и пробутвам и аз на детето. Напоследък както не ми се яде месо като ми грабне вниманието рецепта с месо веднага си я правя. Довечера ще метна и аз едни „спаначинки“ и ще ги напълня щедро с пуешко и крема сирене. Може ли рецепта за домашното крема сирене? Ние последните дни вкъщи преоткрихме салатата табуле (без киноа де). Добавям и авокадо и моцарела/ извара за протеин. Както казах с месото ми е трудно и си чопвам по малко колкото да не е без хич.

# 560
Зухта, мармалада ли визираш?
Какво е станало с него?

# 561
Здравейте, момичета! Преди две седмици и аз си взех фрайер, този тук: https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-odorerase-air-fryer/ и съм много доволна- бързо готвене, без много миризми и цапане. С този модел с прозорец е лесно да наблюдаваш храната докато се готви без да отваряш чекмеджето и виждаш кога да я обърнеш, ако се налага. Взех го с цел пържене на картофи за децата, но покрай тях започнах да правя и други рецепти. Цяло пиле (1,2кг) правих онзи ден и става за 60 минути мозък. Днес ще пробвам да изпека бадемови питки в него. Идеи, колкото искаш https://insanelygoodrecipes.com/keto-air-fryer-recipes/.

# 562
Зухта, спаначинките търпят още подправки, даже и люто, сух чесън (ако обичаш). Крема сиренето: кофичка заквасена сметана+ кофичка кисело мляко с висок % (използвах 4,5%, и двете ми бяха Лактима Балкан този път)+ щипка сода /на върха на лъжичката/. Смесваш, слагаш в цедка, после цедката върху купа и прибираш в хладилника за няколко часа, за да се отцеди излишната течност. Готово!😍 На мен ми се получиха две кутийки по 270-280 грама от 800 гр в цедката.

# 563
Е, хора, провалих се точно в един часа през нощта.
Не можах да заспя, втресе ме, пулс висок и зацвърча нещо в ушаците.
А реално не бях гладна и се чувствах добре.
Но вероятно от високия пулс някаква бодрост ме погна и те така тЕ. Много , ужасно ме е яд, защото Елора яла орехи, а аз кашу и фъстъци имах, та пълних търбуха  с това. Колко по-добре щеше да е да хапна истинска храна, ама аз- я едно ядче, я още и още и още .
Значи , толкова съм бясна на себе си, че  ще пробвам всеки ден, докато ми се получи. Егати .
Или най- добре да пусна първо едни щитовидни и всякаквите там други, защото аз щитовидни май никога не съм изследвала, а миналата година на профилактиката док каза непременно да отивам да ендо, ама аз си питах ушите.
Четох тук от сутринта, и цялата палитра при гладуване си я пише
Появяват се странични ефекти при лишаването от храна, като например гадене, главоболие, сърцебиене, умора, кожата се напуква и изсушава, появява се чувство за студ и болки в мускулите.
Ако гладуването продължи по-дълго, организма реагира с рязко понижаване на кръвното, учестен и много слаб пулс, трудности при дишане и др. При появата на такива симптоми, веднага трябва да спрете и да се захраните.

Това е случаен материал .
https://dietata.com/2012/11/22/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Ще се хвана да чета най-подробно тези дни, няма да се оставя така, пфу. Гладувала съм здраво преди години, ама на мен винаги  едното хранене ми е било вечер. Такъв ми е часовникът на нуждите , и аз като Шарпи- не закусвам, мога да не обядвам, но вечер задължително  хапвам, ако не се натъпквам.
Та може би ще пробвам сега да го карам от вечеря на вечеря. И днес даже, защото много, много се ядосах, а толкова леко и готино ми беше снощи, като ви писах.

За фрайера и кукъра. Значи, аз ги имем и двата.
Много го мразех мултикукъра, защото не знаех как да си досварявам на висока степен под налягане крачета, шкембета, сърца, езици, ушаци, боб и нахут. Аз пусках, и като изтекат 30-те минути, изпусках пАрата, вместо да пусна още един цикъл . Тук ме научихте в темата правилно да го ползвам и ми е безценен, защото ние ядем манджи и супи. ММ , откакто сме заедно, а аз- откакто съм на режима, иначе се хранех безобразно аз, няма какво да казвам.
Фрайерът ми също е в голяма употреба, но е малка кошницата. Взех го на майтап от Билла преди две-три години, беше под 100 лева на някаква промоция, та не зная дали е от това, или ме мързи да му мия легена, не правя нищо в него. Веднъж правих бутчета, ми те вътре останаха сурови, отгоре сухи. Сигурно си има чалъми и не съм ги усвоила. Защото и сини домати, и тиквички пекох, цЪ, във фурната са ми екстра, тука бъркам, гледам и т.н.

Извод- и двата уреда са необходими Blush
И един / поне/ гофретник Blush

Отивам да бачкам и после засядам над уроците по интервалното гладуване, няма да се дам.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 11:25 от tays

# 564
  • Пловдив
Да се включа и аз със съвет от препатила.
Пробвайте с алое на кристали. Едно кристалче колкото грахово зърно на ден. Или два пъти на ден. Аз даже ги схрусквам.
Няма привикване. Чисто механично помагат да се избута всичко от вътре навън.

Еееех, tays. Как ти се е ставало, за да ядеш... Аз още в студентските години се отучих да ям вечер. Ако не съм яла до към 20ч, по-късно не ям. Мисля, че е психологическа настройка.
Не се отчайвай, но провери дали наистина е за теб този тип гладуване. Аз все още проучвам дали е за мен.

# 565
Тайс, или от вечер до вечер пробвай, или дори на първи време пий вечерта лъжица ябълков оцет с малко сол в чашата вода (ама преди да се почувстваш зле). Като се събудя след фаст, никога не съм гладна (дори и вечерта да съм била- което отдавна не се е случвало).🙂

# 566
Долче, то номерът беше да заспя, през деня нямам ядове.
Скрит текст:
Вие от вчера пишете за стомаси, аз нали снощи пих доста вода със сол, та посред нощ се и изкензах , и това сигурно е психология Joy

Сега съм си сита и в идеално положение, ще стискам до довечера, поне знам вече- вода, сол, и да съм си у нас, че ....снощи непредвидени работи и стомашни аларми Joy

Ашли, станах, защото просто не се траеше от пулс, бе направо се почувствах зле и като ми засвириха ушите и скочих. То аз си заспивам към 11-12, а снощи се облещих, пфу.
Нямаше как да не стана, а не съм някаква глезана , въобще не обичам нито да се оплаквам, нито пък обръщам внимание на разни болежки и неразположения.

# 567
Щом вечерята ти е храненето което не можеш да пропускаш, не знам що се мъчиш точно без вечеря... Да ми разправя кой каквото ще, но няма как да сме еднакви всички и това че на някого точно без вечеря му било най-добре, мен не ме грее.
Гледаш си да има няколко часа докато легнеш, ама то това обикновено не е трудно.
Другото което ми идва на ум е да "разтягаш" фаста постепенно, но това е ако имаш възможност примерно обяда да го местиш малко по-късно, като свикнеш така да преместиш пак и на няколко пъти да стигнеш до интервала в който се целиш.
Но да, провери си щитовидната щом имаш съмнения там и тогава решавай какво и що да правиш.

# 568
Има хора, които пък сутрин не могат без закуска.

# 569
tays,
Отдавна не бях се смяла така, разбирам за какво говориш, съчувствам ти, но начина, по който го разказваш ....Heart
Мен ме мързи да стана да ям, но измествам фокуса. Пускам си нещо за гледане, което ми е интересно и праща мислите ми в друга посока. Помага ми.
Ако ще правиш такива фастове, прави ги в едни и същи дни т.е. създай ритъм. Организмът се приспособява и не се стресира.
На мен ми пада кръвното, та прекалявам с кафето, а кофеина действа като приспивателно в по големи дози.

Общи условия

Активация на акаунт