Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 543
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
За мен е обратното. Изкуствен бонбон с незнайно какви мазнини и Е-та е по-вреден от сушен плод.
Аз не забравям масажи, щото много съм си патила. Щекотлива  тема ми е акането.
Вчера след гимнастиката - силови и йога, за финал на гладно потърках коремчето за минута. Сутринта пак.
Весело спа.
Болднатото не го отричам, така си е! Просто констатирах за фруктозата.
За коремчето - 50 кръгчета по часовниковата стрелка около пъпа, нали тъй?
Скрит текст:

# 631
Бонбон и за мен звучи по-вредно от сушен плод. Ако пък мислите че бонбоните не са с високофруктозния сироп и те... освен хидрогенирани мазнини и прочие, съмнявам се да се срещат често бонбони направени "как си требе".
Не мога да повярвам че се изказвам в защита на сушени плодове, ама това са си факти.

Спринг, пестициди и прочие си се водят хормонални дизруптори, това където и да отвориш навсякъде го пише. Спор няма по това, а у нас немалка част от доматите са внос и примерно част от тях идват от страни не в ЕС и с по-различни ограничения какво да се ползва и какво не... а и тези дето уж е имало надзор пак не вярвам че не се ползва едно и друго за тях.
Но специално доматите на доста хора са им проблемни, независимо дали са купени или човек сам си ги е отгледал от семка още. Някои казват че само люспите на домата ги дразнят и обелени не са проблем, но и това не е при всеки. Цялото семейство Nightshade неслучайно е на прицел при елиминационните протоколи. Това домати, чушки, патладжани, картофи... сигурно забравям някое още от често ядените неща. Странно ми е точно лекар толкова категорично да отрича че може самото растение да е проблем.

# 632
Напълно е възможно да е прав човека, защото аз по принцип си ям домати. Може и също както описаха по-назад, да трябва след гладуване и строга диета да се вкара по-късно в менюто. Но е притеснително като цяло за храните - то ендокринни проблеми, то колити, ти не знаеш дългосрочно какво причиняват...
Линдт, и аз обожавам, ама, хиляда пъти по-добре плод, не трябва прекалено да им се плашим, нали следим ГИ, те са фибри, антиоксиданти...

# 633
Бонбон и за мен звучи по-вредно от сушен плод. Ако пък мислите че бонбоните не са с високофруктозния сироп и те... освен хидрогенирани мазнини и прочие, съмнявам се да се срещат често бонбони направени "как си требе".
Не мога да повярвам че се изказвам в защита на сушени плодове, ама това са си факти.
Аз пак повтарям, че НЕ отричам, че това е така! В дебата за сушените плодове наблегнах на това, че съдържат голямо количество фруктоза.

# 634
Така е, плодовете много хора ги имат за безобидни но и те не са баш така. Сушеното си е концентрирано и лесно поглъщаш повече така.
Като се сетя като малка как са ме гонили и врънкали да ям плодове щото нали са полезни... включително и компоти, мармалад на филия и от сорта. Плод е - значи е полезно. Аман. А аз откак се помня не налитам особено на плод и си бях и злояда по принцип, та голямо гонене падаше. И сега се излъгват да ми предложат компот нашите, просто вече не се изненадват че отказвам, свикнали са. Сега е обратното - аз им намилам как това не е нещо за всеки ден, захар са слагали в него и прочие.
Виж в билковия чай с кеф си слагам по малко сушени глогинки или касис, много ми харесва.

# 635
Шарпи, знам, че са тъпкани с фруктоза. И ще внимавам.
Но това е фруктозата на самия плод. Тоест не е изкуствено прибавена.

Спринг, това май ми го правиха като ми откриха миомата. Нали отидох заради запека, тогава откриха по-дългото черво. Друго е наред.
Не знам как с това изследване ще се установи нещо за домата.
А отскоро ли ти е това с домата?
Оф, забравих как ми се казваше изследването.
Значи пиех и аз два литра гадости за да изчистя червото. Преди изследването трябваше клизма с бариева каша. После ми вкарваха през ануса камера. Не боли, ама е гадно, щото те напъва, а те ти викат трай си.
А за бариевата ако е за стомаха, тогава се пиело.
Това ли е колоноскопията. Защото мен не ме приспиваха.
Иначе линд са уж по-качествени бонбони. Уж. Ама пак нали знаете, че стандарта за храните е един за БГ, за Европа е друго. Казвали са ми, че Линд в чужбина нямало общо като вкус като б-я.

Хора, готвя прясно зеле. Не съм готвила от години. И съм в чуденка. Чубрица слагаше ли се? Rolling Eyes

# 636
На мен миналата година ми го правиха също, приспаха ме за половин час. Същото нещо с камерата, колоноскопия. Няма да пия каша, но вместо два, четири литра гадост. Не е заради домата, ми това хронично възпаление и болка, иска да види. Така процедира този. Нищо че и на ехограф гледа. И проба за хеликобактер да ми вземе. Че аз цял живот съм с колити и гастрити. Ноо, не било грешки в храненето... абе късата клечка съм изтеглила. Ще ме натъпче после с хапове сигурно...
Ама Нати, едно е плод, друго е сушен плод, трето е сладко или конфитюр - там колко захар имааа... аз между другото не харесвам сушени плодове, нито сладко. Само изключение беше на баба ми сладкото от дюли, то повече на желе приличаше.

# 637
Хора, готвя прясно зеле. Не съм готвила от години. И съм в чуденка. Чубрица слагаше ли се? Rolling Eyes
Не. Аз поне никога не съм слагала. само червен пипер и сол.
Ох, идвам ти на гости, много обичам прясно зеле.

# 638
Оф, докато измисля, турих чубрица. Много малко.
Ох, как ще се напукам със зеле и кюфталъци Joy и много чесън.
Огромна е тенджерата. И утре ще съм на зеле. Ако майка ми остави де, и тя ще яде сигурно.
Толкова чесън, че в моя квартал всякакви върколаци и ковид болни ще се излекуват. Върколаците може да пукясат.
Ела бе Шарпи, ама докато дойдеш само кюфтетата ще останат Joy

Спринг, кога ще ходиш? Да пишеш какво се случва.

# 639
🤣🤣🤣
Шарпи от кюфтетата няма да се уплаши...😅

# 640
То ясно че не е едно и също, ама да гониш човек дето и на пресен плод не налита и да го врънкаш да яде/пие компот... поне за мен не е най-умното. И то само и само да съм изядяла плод, както и ще да е, децата трябвало да ядат плодове. Тъпотия си е. Зеленчуци си ям, поне повечето, та не виждам каква толкова им е била драмата.
Желе от дюли и майка ми прави, то нали се прави от изрезките и сърцевината, та да не ги хвърля. Ми много хубаво мирише ама само да близна от лъжичката и ще се отровя от сладост, много бързо ми минава меракът.

На зелето и аз не бих сложила чубрица, но то щом е малко няма и да личи толкова. Виж чесънът е задължителен, според мен е незаконно да се яде готвено зеле без чесън Grinning Само зеле си признавам че не съм готвила никога - винаги ми е с мръвка някаква, ако е и с кокал още по-добре. И съответно слагам дафинов лист, бахар също може, зърна чер пипер... не знам на постно отиват ли му същите.

# 641
🤣🤣🤣
Шарпи от кюфтетата няма да се уплаши...😅
ААААААА, между кюфтаци и зеле, избирам ЗЕЛЕТО! Обожавам прясно зеле. Скоро и аз си готвих в неделя една голяма тенджера и ядох 4 дни, ама не ми омръзва де. Като гарнитура към пържоли, кюфтаци, към всички мръви го турям.

# 642
И аз го обожавам.
Скоро не бях яла. Тази седмица майка си сготви малко. Ама то ми върви с месо, а нямах, друго планувах да ям.
И два дни си вечерям омлет със салата и 10 минути след вечерята ръката ми сама взе лъжицата и почна да яде зеле. Е, не много, малко.

# 643
На 31 март... имам една постоянна тъпа болка и искат да видят дали няма възпаление и какво изобщо има. Сега пак съм на спазмолитици и регулатори на моториката...  Наложила съм си да не се сдухвам и да не поддавам на хипохондрията и паниката този път...😒
Да споделя какво ме намери сутринта по ютюб алгоритъма - за магнезия (на английски)
https://youtu.be/5DzSw8Ynhpo

# 644
Вечерята- селъри, пълнено със смес от извара, маскарпоне, крема сирене, зехтин и подправки (лют червен пипер, чеснов пипер, сумак, сол, босилек)❤:

Към селърито имаше и филе от хек, печено.
Към 16 ч "обядвах" с консерва сардини със зехтин, лъжица маскарпоне и кафе с малко масло и сметана (блендирано). Днес съм се вместила в около тричасов прозорец на хранене.🙂 По-късно ще има едно солено кафе или чай, вода и преди лягане вода с ябълков оцет.
Днес си поиграх да въвеждам храната в Cronometer🙂, ето така изглеждат нещата:

Отпуснах се малко с маскарпонето, че ми е много любимо😁, но...уф, сега се сещам, че не съм въвела изварата! Тя ще вдигне протеина, определено.
Ето как е след корекцията (100 гр е изварата, не 1g, объркала съм името на порцията😆):

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 19:42 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт