Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 542
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
На 31 март... имам една постоянна тъпа болка и искат да видят дали няма възпаление и какво изобщо има. Сега пак съм на спазмолитици и регулатори на моториката...  Наложила съм си да не се сдухвам и да не поддавам на хипохондрията и паниката този път...😒
Да споделя какво ме намери сутринта по ютюб алгоритъма - за магнезия (на английски)
https://youtu.be/5DzSw8Ynhpo
С всичко съм съгласна, освен с това дето момъкът разправя - как сутрин си вземал магнезия и витамин Ц-то във водата заедно с кафето... доколкото знам кафето пречи и на двете, та не им е мястото заедно да са.
За останалите неща е прав, баш така са си както ги казва. Включително и това че на прах добавките са чувствително по-евтини. Те у нас цените са извратени на всичко, ама все пак.
Примерно скоро  купувах от ДМ витамин Ц на прах за баща ми - 100 грама чист са 6 лева, той нали си им е собствена марка. Няма друга добавка дето да излиза на такава цена. Е, не е с удължено освобождаване, но той иначе си купуваше от малките хапченца дето го има от време оно, те също не са. 100мг е всяко, демек в тая кутийка от ДМ са все едно хиляда такива хапчета. За 6 лева. Пардон - 5,99 Grinning Е, в аптека аналогична добавка пак на прах ще струва повечко. Ама то не е задължително от аптека да са добавките, все пак.

# 646
Те и омега 3 имат за 5,99 лв...🙂

# 647
Рибено масло си е, само да поясня че не е сравнимо с тези добавки дето са концентрирана Омега 3 и трябва по повече капсули да се вземат. Иначе цената му е добра наистина а за другото всеки си решава.

# 648
60 капсули/1000 мг омега 3 се водят. Другите показатели не съм им ги гледала. По 1 капсула дневно май беше дозировката на кутията. По-скоро ги дадох за пример, че невинаги високата цена е ориентир за повече качество.😉 Т.е. не всяка скъпа омега 3 е върхът.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 20:44 от dolce miele

# 649
Шарпи, питаше за масажите.
Ето снимка на червото

Затова по-посока на часовниковата стрелка.
Ето и този клип виж
https://www.youtube.com/watch?v=D02H5R8XJCA

Явно се масажира дебелото черво.
Но съм чела че може същата посока масаж около пъпа. Тоест тънките черва.
Макар че не съм сигурна дали там трябва.

# 650
Здравейте, искам да ви попитам инсулиновата резистентност обратимо състояние ли е и може ли след подобряване на чувствителността към инсулина човек да си върне стария начин на живот. Имам предвид да не пази диети и да не следи колко въглехидрати и сладко поема и въпреки това тялото да се справя. Възможно ли е да се постигне или цял живот е следване на някакъв режим? Благодаря ви предварително.

# 651
Обратимо състояние е, но това не означава, че човек може да се върне към предишния начин на хранене и без да брои какви и колко вгх или сладко приема. Може обаче да се постигне такова положение, че да се толерира по-либерален режим (без крайности). Разбира се, за здравето не е важно само храненето, ами и спорт, по-малко стрес, по-добър сън, добро качество на храната и др.

# 652
Здравейте, искам да ви попитам инсулиновата резистентност обратимо състояние ли е и може ли след подобряване на чувствителността към инсулина човек да си върне стария начин на живот. Имам предвид да не пази диети и да не следи колко въглехидрати и сладко поема и въпреки това тялото да се справя. Възможно ли е да се постигне или цял живот е следване на някакъв режим? Благодаря ви предварително.
Ще ти отговоря с въпрос.
Ако съм диво пиянде и се наливам всеки ден, после ми открият цироза и купища проблеми, мога ли да спра алкохола, уж да опитам да оправя дробчето и като го оправя да почна пак да се наливам по кръчмите? Rolling Eyes
Или да пуша 20 години по две кутии, да ми открият рак на дроба или нещо друго сериозно, да се излекува /по неведоми пътища Господни/ и като се оправя мога ли пак да си пафкам? Grinning
Та щом едно хранене те води до здравословни драми -  ир, диабет, прецакани хормони и купища други проблеми, мислиш ли, че връщането към старите порочни навици е умна идея?
Да, обратимо е. По-скоро се контролира с правилно хранене.
Шеста година карам и мога понякога да се почерпя. Но аз съм със сменено мислене и много неща вече не ме блазнят, защото ценя здравето си, а не живея за да ям.
Първите години и 1 бонбон можеше да ме събори и да ми стопира процеса на лекуване. Купа леща ме събаряше.
Сега мога. Но умерено и не често. Тоест не всеки ден.
Единствената страст останала ми е към тортите и си позволявам понякога. Но те са толкова сладки, че вече са ми гадни.
Майка ми прави домашни торти и не са така гадно сладки, но и знам какво има вътре. Но и от тях хапвам по-малко и не рядко.
Иначе съм открила веган торти и съм влюбена в тях.
Обичам шоколад. Но шоколад, не захар. Не купувам млечни от години.
Ям качествен 85/90 % на Линд.
Обичам и обикновените им бонбони. Имам две кутии бонбони от месец и са си почти пълни. Преди няколко дни един бонбон ометох, но после се качих на кростренажора, та няма какво да ми се лепне.
Обичам и течен шоколад. Но не купувам боклуци като финети или нукрема. Купувам био течни. Също така като отворя буркана не го изяждам почти наведнъж, а на мц предимно, а и други хора ядат от него.
Та не само храната трябва се смени, но и мисленето. Тоест отношението към себе си, към тялото. Да се реши какво искаш от живота и как ще го живееш.
Искаш да си здрава, слаба, щастлива и сита.
Или дебела, гладна, все търсеща въглехидратни храни, все болна и депресирана. Щото и това идва с времето.

# 653
Пристигнаха ми преди няколко дни най-новите две книжки, които поръчах. Отдавна ги исках, снощи започнах първата:

# 654
Да разкажеш после дали има нещо по-интересно из тях - предполагам че ще са предимно неща дето сме ги обсъждали тук ама все пак. Винаги има вероятност нещо пък да те наведе на интересни мисли Grinning

# 655
  • Пловдив
Здравейте.
Идвам да ви споделя нещо. Прочетох книгата "Код затлъстяване". Там докторът обяснява, че може да се направи гладуване от вечеря до вечеря или от обяд до обяд.
Аз вчера, без да искам, закусих и след това "обядвах" към 16.30ч. Много натоварен ден имах. Повече нищо не съм яла. И днес се чувствам супер. Това дали може да се брои за някакъв фаст?
При мен моментите за хранене са предхождани от зверско къркорене. И за да го подтисна, ям. Ако го няма това къркорене, хич няма да се сетя за храна.
Ама от край време съм така и даже се чудя на хората как може да не закусват, чак да обядват или само да вечерят. Ако не закуся...почва едно бунтуване в тея черва...
Та, отклоних се. Вчера, към закуската, си направих десертче - две супени лъжици заквасена сметана и една чаена мед. Само това различно нещо съм добавила. И чаааак към 15.30-16ч почна къркоренето
Може би наистина е правилно да ядем мазнини. И както пише в книгата, 50г са ни лъгали и омайвали, че мазнините са лошо нещо...

# 656
Медът ти е излишен Grinning

Аз пък днес съм пак затруднена и опрях до свещичка Confused

# 657
Елора, алоето на хербалайф има много приятен ефект за твоето затруднение
с 15мл алое и един натуралакс съм решила моето затруднение
и  аз мисля, че преклаяваш с видовете

не е реклама, може и друго алое да има същия ефект

# 658
Пак казвам за втори път, аз не пия всички тия работи накуп.
Знам, но като не действа нещо, прибягвам до друго. Не мога да си позволя запек, задръстване и хемороиди.
Вчера преди обяда изпих две трифали, вечерта натуралакс. То и в него има алое, но може би е по-малко количество.
И зор.
Алое имам на капсули, на нейчърълс уей, но вчера не съм пила от него.
А течно алое ми е скъпо, но и ме притеснява, че не се знае какви подсладители има.

# 659
Обратимо е, доколкото можеш да си възстановиш инсулиновата чувствителност.
Стария начин на живот... ако той ти е докарал ИР, върнеш ли се към него, рано или късно пак до там ще те докара. Вероятно следващия път няма и да отнеме толкова дълго колкото първия. Има и случаи когато е от други фактори, разбира се - предимно терапии с хормони или с кортикостероиди, примерно. Но най-често си е от начина на живот ИР.
За "цял живот следване на режим" - нещата не са черни и бели само. То едно че вкараш ли се веднъж в ред, ще видиш и че вкусовете ти се попроменят, но и с времето няма да е нужно режимът да е чак много строг. А вредните храни са си вредни, независимо дали си имала диагноза ИР или си средностатистическия човек в супермаркета, дето аз лично се потрисам ако надникна в нечия количка до мен.

То и аз искам да мога всеки ден по няколко бири с картофки... много обичам, ама много! Преди някой да ме набеди в битов алкохолизъм - бирата просто ми е безумно вкусна, на алкохола не държа.
Е, искам, ама няма как да стане тая работа. То има, но ще стана пак 100 кила и с всички оплаквания до преди 5 години. Решението дето трябва да взема е дали чак толкова пък искам, че да съм готова да се примиря с това. И понеже не съм, въпросното прегрешение ми е много рядко. Не никога, просто рядко. Нищо жизненоважно няма в тях, нито в другите храни дето ограничаваме при ИР.
Дали ще страдам заради това - въпрос на избор. Аз съм си избрала да не го правя на драма и аз да не се изживявам като мъченица по тоя повод. Наоколо е пълно с чудесна храна, която ми се вмества в начина на хранене, не е като да няма какво да ям. Няма как да ме убеди някой, че ако е на режим и ще яде все неща дето не му харесват... та пак казвам, въпрос на избор е дали да си яде с кеф или да жали храните извън режима.
Отделно че човек като изчисти храната си от захари и други боклуци, започва да усеща истинския вкус на другите неща в нея. Има хора чак се изненадват колко вкусно е това или онова, а преди не са ги харесвали толкова.

Общи условия

Активация на акаунт