Дискова херния - 22

• 79 844
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Мери, имам предвид ако направлението за ЯМР към здравната каса, не е същото като това за специалист, което е кът, не би трябвало да си ги пазят толкова. Пък вече дали ще го одобри здравната и каса или не, него не го бърка.

# 631
  • Другата България
Ясно, разбрах те.
Не знам дали е същото, не съм питала.
Но не разбирам защо това за невролог да е кът, при мен /а и семейството ми - знаеш/, никога не е имало проблеми за издаване на такова направление.

# 632
Ами до колкото зная, направленията за всякакви специалисти са ограничен брой, и лл си ги пазят. Или поне трудно изкрънкваш. Хайде за едно не е проблем, но когато ти трябват няколко, става едно пазарене, мрънкане и трудно дават.

# 633
  • Другата България
Ами до колкото зная, направленията за всякакви специалисти са ограничен брой, и лл си ги пазят. Или поне трудно изкрънкваш. Хайде за едно не е проблем, но когато ти трябват няколко, става едно пазарене, мрънкане и трудно дават.
А, на мен това не ми прави впечатление.
Моята не беше такава, но напоследък и тя стана. Първо измрънка, изтърси нещо от рода на “пак ли, не ти ли свършиха болестите, скоро не се беше сещала....“, хем съм ѝ пациентка от сто години и ми знае всички болежки и проблеми, пък после даде каквото съм поискала. Та, гледам да не се вталявам.
Днес ѝ писах за направление за физиотерапия, че както всяка зима така и тази като дойде януари и ми се влошават симптомите, и кракът започва да ме “върти“, и тя отново - ама какво ти е? А от 15 години ми дава направления, вкл. и за ЯМР то тя ме насочи при кой невролог да отида. Blush След като ми даде направление, естествено.
Та, от едно тесто са. Blush

# 634
  • В друг свят...
Здравейте, историята накратко: дискова херния и болка в седалището, прасеца и глезена. Проблема не е от сега, но е на приливи и отливи. Декември много се засили след реакция от физиотерапия. Мин. седмица минах курс с Алмирал и милгама, но резултат-никакъв, сега са ми назначили кортикостероиди, но кърмя, а и по принцип не съм сигурна дали щях да ги сложа. Интересувам се от по-скорошна информация за "дискус композитум" и ще съм благодарна някой ако сподели. Ще се опитам да кача скенер от юли месец, а по принцип изчаквам за направление за ЯМР, но ако не стане, явно ще трябва да си платя.

# 635
Здравейте! Има ли някой с д.х. и шипове на гърба и да имат болки в гърба и стягане отпред в гърдите, гръдната област от д.х. и шиповете в гърба? Според л.л.са от това болките в гърдите.

# 636
Здравейте! Има ли някой с д.х. и шипове на гърба и да имат болки и стягане отпред в гърдите, гръдната област от д.х. и шиповете в гърба? Според л.л.са от това болките в гърдите.
Съвсем възможно. По врата имам шипове и изменения, долу Л5 - С1 херния. В комплект с невралгията имам чувството, че съм в прединфарктно, много неприятна работа..

# 637
Здравейте! Има ли някой с д.х. и шипове на гърба и да имат болки и стягане отпред в гърдите, гръдната област от д.х. и шиповете в гърба? Според л.л.са от това болките в гърдите.
Съвсем възможно. По врата имам шипове и изменения, долу Л5 - С1 херния. В комплект с невралгията имам чувството, че съм в прединфарктно, много неприятна работа..
Благодаря! Да разбирам ли, че имате такива болки и стягане в гърдите като мен? И аз така, в комплект с невралгията е ужасно. Няколко пъти тичах до бърза помощ, тъй като все едно получавам инфаркт.

# 638
В момента даже, от 2 дни, все едно менгеме ме е стегнало, на моменти е по-силно и срязващо. Целия гръден кош. При мен невралгията се обажда след натоварване на психиката, нерви, проблеми.. Открай време съм така. Когато имах мъдреци ме удряше в тях, сега в гърба. На слаби места избива всичко..

# 639
Здравейте! Има ли някой с д.х. и шипове на гърба и да имат болки в гърба и стягане отпред в гърдите, гръдната област от д.х. и шиповете в гърба? Според л.л.са от това болките в гърдите.

Точно така беше и при мен, доста време чувах от лекарите  - от дископатията и не се подобряваше от лечението.
Но не...
Оказа се сериозно сърдечно заболяване.

# 640
В момента даже, от 2 дни, все едно менгеме ме е стегнало, на моменти е по-силно и срязващо. Целия гръден кош. При мен невралгията се обажда след натоварване на психиката, нерви, проблеми.. Открай време съм така. Когато имах мъдреци ме удряше в тях, сега в гърба. На слаби места избива всичко..
А имате ли и задух понякога? Защото аз-да. И какво пиете за тези болки и стягане в гърдите?

# 641
Ами зависи какво визирате под задух.. Като цяло не бих казала, че имам, просто от стегнатите мускули се усеща по-трудно вдишването, но въздуха ми стига..
НО, имам консултация с кардиолог преди няколко години, още не бях ориентирана от кое, какво и как се усеща. Прати ме да си купя мента, глог и валериан и ми заръча да не се вдавам много в нещата.. 😅
Искайте си направление за специалист. Невролог и кардиолог.
Кортикостероиди ползвам в много краен случай. Евентуално някакъв мускулен релаксант и нещо болкоуспокояващо.

# 642
Предлагам и гастроентеролог към списъка специлисти. От херния на хранопровода усещанията са подобни също.

# 643
  • София
Здравейте, дъщеря ми е на 16 г. с дискова херния (правен й е ЯМР преди около година). Тогава казаха, че за момента не се нуждае от лекарства и кинезитерапия, само да спре да се занимава активно със спортовете, които практикува. Напоследък обаче все повече я боли. Може ли да ми препоръчате добър специалист, който се занимава с деца.

# 644
Какви спортове практикува? За съжаление, може да се наложи да остави някои от тези спортове. На кое ниво е хернията?

Специалист с деца не се е споменавал досега в темата. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт