Дискова херния - 22

• 79 894
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой пил ли е Диклофенак Дуо и как ви понася? На майка ми й го предписаха, но я е страх да го пие, защото нестероидните противовъзпалителни вредят на стомаха. Лекарката уж й е казала, че уж е по щадящ Диклофенака.
Аз пих Диклофенак Дуо преди 3-4 месеца. При мен нямаше проблеми със стомаха, за разлика от Диклофенак-а, който пих преди 3-4 години и ми се отрази тогава доста зле. И двата пъти пих и предписания ми пробиотик. Така че, личното ми мнение, че майка ви не би трябвало да има проблем. Успех!
Много благодаря. А за какъв период от време сте го пили? Лекарката й казала, че Диклофенак Дуо е по-щадящ за стомаха, но не е дала пробиотик. Майка ми принцип си пие някакъв пробиотик и без да пие нестероидно противовъзпалително.
Почти съм сигурна, че беше за 2 седмици. В момента се съм си у дома, където ми е епикризата, на 2-ри ще ви потвърдя.

# 616
Аз също съм  пила Диклофенак Дуо и на мен ми изписаха с него да вземам Ланзул за стомаха.

# 617
Искам да попитам,когато има ишиасна болка,по крака това значи ли,че хернията скоро се е появила или при обостряне на стара дискова херния пак има болка в крака?

# 618
Ишиаса е седалищния нерв. Боли по хода на нерва, когато е притиснат и има възпаление. Може да се случи при нова херния, както и при разбутана стара. Може да боли и при настиване.

# 619
Хернията се движи, изменя, променя. Не ми беше и на мен ясно какво е калцирала се херния, както и как се резорбира от тялото, затова си направих 3 ямр през 6 месеца, на които се вижда как се изменя хернията. Така че болката не е от нова/стара херния, ами от изменение, което засяга нервното коренче. Ако вече е съвсем друга болката, може да се свърже с появата на нова херния на друго място.

В много случаи, обаче, имай предвид, че болката въобще не идва от хернията, ами е мускулна (контрактури).

# 620
Хернията се движи, изменя, променя. Не ми беше и на мен ясно какво е калцирала се херния, както и как се резорбира от тялото, затова си направих 3 ямр през 6 месеца, на които се вижда как се изменя хернията. Така че болката не е от нова/стара херния, ами от изменение, което засяга нервното коренче. Ако вече е съвсем друга болката, може да се свърже с появата на нова херния на друго място.

В много случаи, обаче, имай предвид, че болката въобще не идва от хернията, ами е мускулна (контрактури).
Плащахте ли ЯМРи по колко лева?

# 621
Първи - по каса. Втори - платих. Трети - по каса в друга държава. Мисля и четвърти да си направя - на същата машина на която правих първи и втори, плащайки.

По 300 лв. Сега са по 380 лв (септември месец питах).

# 622
Откриха ми две дискови хернии на шиен отдел и засегнати два нерва на ръката, със слабост и изтръпване на пръстите. Моля за препоръки къде да правя физиотерапия в София.

# 623
Как става направление за ЯМР да се получи по каса? До сега не ми се е случвало, винаги отказват...

# 624
Невролог с по-малко пациенти или такъв, който не пази направления за познати, ами за сериозни казуси, трябва да ти напише препоръка за ямр, да я подаде до регионалната ЗК.
Аз чаках 2-3 месеца за такова. Оният ми ти доктор, като видя, че не се подобрявам, ами се влошавам, вече нямаше накъде да иде - написа ми.

# 625
Не зная на какъв принцип здравната каса одобрява ямр-тата.
Невролог с малко пациенти ми се струва невъзможно понятие, при всички е лудница. 😎 А за да се оформят документите за искане за ямр към здравната каса, не зная дали трябва направление.
На дъщеря ми от болницата бяха написали в епикризата, че не могат да установят какво ѝ е, и бяха препоръчали ямр, после от касата ѝ го одобриха.
Но останалите няколко ямр-та си ги плащахме.

# 626
  • Другата България
Скрит текст:
Не зная на какъв принцип здравната каса одобрява ямр-тата.
Невролог с малко пациенти ми се струва невъзможно понятие, при всички е лудница. 😎
А за да се оформят документите за искане за ямр към здравната каса, не зная дали трябва направление.
Скрит текст:
На дъщеря ми от болницата бяха написали в епикризата, че не могат да установят какво ѝ е, и бяха препоръчали ямр, после от касата ѝ го одобриха.
Но останалите няколко ямр-та си ги плащахме.
Трябва.
ОПЛ издава направление за невролог, невролога издава направление/или както се казва документът за искане за ЯМР. Всяка седмица в ЗК има комисия, която разглежда подадените ....искания, и ги одобрява/или пък не. Всичко става по електронен път, и самото направление за ЯМР по ЗК също се отпуска по електронен път.
При мен отне десет дни, от посещението при ОПЛ до разрешението от ЗК, одобриха го веднага без никакви проблеми.

# 627
Може ли име на невролога, ако е от София? Може и на лично. Благодаря!

# 628
  • Другата България
Не е в София, в провинцията съм.

# 629
Да, чувала съм, че в провинцията става по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт