Дискова херния - 22

• 81 350
  • 730
  •   2
Отговори
# 105
На снимката се вижда компресия на S1 в дясно. Какви са ти оплакванията в десния крак?

А каква е разликата между медианна и парамедианна?
Медианна е в средата, а парамедианна 10-20 градуса в ляво или дясно от средата.

# 106
На снимката се вижда компресия на S1 в дясно. Какви са ти оплакванията в десния крак?

А каква е разликата между медианна и парамедианна?
Медианна е в средата, а парамедианна 10-20 градуса в ляво или дясно от средата.

Понякога изтръпват пръстите или леко се сковава ходилото, но това се случва рядко на няколко месеца веднъж, по редовно ме боли кръста.

# 107
Лени, имаш ли снимка от първия ямр? Да сравним дали е избледняла хернията.

Според д-р Гилард, ако избледнява е добър признак, значи се реабсорбира.

Аз сега погледнах моите снимки и при мен не се вижда ясно дали има разкъсване на пръстена или са някакви странни издатини на диска (демек протрузии), защото при мен са черни сенки. При теб хернията ясно се вижда и е светличка.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 11:55 от amy_nka

# 108
Лени, имаш ли снимка от първия ямр? Да сравним дали е избледняла хернията.

Според д-р Гилард, ако избледнява е добър признак, значи се реабсорбира.

Аз сега погледнах моите снимки и при мен не се вижда ясно дали има разкъсване на пръстена или са някакви странни издатини на диска (демек протрузии), защото при мен са черни. При теб хернията ясно се вижда и е светличка.

Имам и съм си направила колаж, но не знам дали съм съпоставила правилните снимки тъй като миналогодишната е по-тъмна. Благодаря ти за отговорите.

# 109
Супер е! Определено се вижда разликата!

Айде сподели сега какво си правила до тук за да става чудото. Simple Smile

# 110
Супер е! Определено се вижда разликата!

Айде сподели сега какво си правила до тук за да става чудото. Simple Smile

Първо спрях моментално работата, която ми причини това (в един завод, тежки неща).
След това започнах да правя упражнения първо с кинезитерапевт после вкъщи сама и така редувах понякога сама понякога със специалист. В последните няколко месеца съм се забравила, не съм правила нищо и резултата е налице имам криза, но сега с резултата от ЯМР ще ида при личния за да ми даде направление за кинезитерапия отново.

# 111
На мен ми се струва, че мускулатурата от дясната страна е подута. Да нямаш контрактура и от там да те боли? Мажеш ли се с нещо?

# 112
Някой пробвал ли е да се разтяга с това чудо?

Аз го имам и на мен ми помага. Като се прибера от работа,  първо на това чудо лягам,  много често се чува изпукване и ми олеква. Но на мен всички упражнения с разтягане назад ми помагат. Ето такива:
https://www.tummee.com/yoga-sequences/backbend-yoga-sequence-for-beginners
Даже си мисля,  че от това разтягане назад + вит Д ми мина крака сле 4 годишни болки и изтръпване. Сега ме наболяват лумбални прешлени и кръст,  но поносимо, не спирам на всеки 50 м заради крака.

# 113
  • София
Lu_lu, благодаря и за сайта с йога упражненията Simple Smile

# 114

Аз го имам и на мен ми помага. Като се прибера от работа,  първо на това чудо лягам,  много често се чува изпукване и ми олеква. Но на мен всички упражнения с разтягане назад ми помагат. Ето такива:
Даже си мисля,  че от това разтягане назад + вит Д ми мина крака сле 4 годишни болки и изтръпване. Сега ме наболяват лумбални прешлени и кръст,  но поносимо, не спирам на всеки 50 м заради крака.
Как се казва това чудо и от къде се купува в бг? Наистина ли се издава направление за кинезетерапевт? Ако е така, какво да искам от личния лекар?

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 19:53 от ulyuly

# 115

Как се казва това чудо и от къде се купува в бг? Наистина ли се издава направление за кинезетерапевт? Ако е така, какво да искам от личния лекар?

Потърси в гугъл уред за разтягане и масаж на гръб. Забравила съм от кой сайт го поръчах,  беше ми излязла реклама, докато играех игра на телефона и моментално го поръчах,  защото дълги години лежах на пода с навити на руло хавлиени кърпи за същия ефект на разтягане.

# 116
  • Другата България
Ето на прима виста, може да има и в други сайтове
https://www.slimsecret.bg/produkti/8213-ured-za-raztyagane-i-otp … agic-backmed.html

# 117
  • София
От тук го поръчах заради цената
https://spestete.bg/ured-za-bolki-vav-vrata-garba-i-ramenete-2586

# 118
Обаче този има една пластмасова част по средата в друг цвят/лилавата/,  която на мен би ми пречила,  защото имам един диск на гръбнака,  който ми е изхвърчал. Костта на гръбначният стълб трябва да влиза в отвора по средата,  а тук цветната пластмасова част ще пречи. Не е същото.

# 119
На мен ми се струва, че мускулатурата от дясната страна е подута. Да нямаш контрактура и от там да те боли? Мажеш ли се с нещо?

Мисля че нямам поне не знам да имам, мажа понякога с разни мазила, но като цяло смяната на времето от студено към топло както сега ми се отразява зле.

Общи условия

Активация на акаунт