Дискова херния - 22

• 81 286
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Обаче този има една пластмасова част по средата в друг цвят/лилавата/,  която на мен би ми пречила,  защото имам един диск на гръбнака,  който ми е изхвърчал. Костта на гръбначният стълб трябва да влиза в отвора по средата,  а тук цветната пластмасова част ще пречи. Не е същото.
Мисля, че може да се маха или поне се надявам Simple Smile а и на снимката ми се струваше,че не е пластмаса лилавото по средата. Ще споделя като го получа.

# 121
На мен ми се струва, че мускулатурата от дясната страна е подута. Да нямаш контрактура и от там да те боли? Мажеш ли се с нещо?

Мисля че нямам поне не знам да имам, мажа понякога с разни мазила, но като цяло смяната на времето от студено към топло както сега ми се отразява зле.
Пробвай да мажеш една седмица волтарен. Ако не ти повлияе на болката, значи не е мускулно.

# 122
Обаче този има една пластмасова част по средата в друг цвят/лилавата/,  която на мен би ми пречила,  защото имам един диск на гръбнака,  който ми е изхвърчал. Костта на гръбначният стълб трябва да влиза в отвора по средата,  а тук цветната пластмасова част ще пречи. Не е същото.
А това https://kupiedro.com/index.php?route=product/product&product_id=2208

# 123
  • София
А това https://kupiedro.com/index.php?route=product/product&product_id=2208
Мисля си, че по принцип на някои такива сайтове едно е на снимката, друго идва реално Simple Smile в последствие се зачетох за коментари под фб реклами за тези по-евтините, че лесно се чупели, явно не им е много плътна пластмасата

# 124
  • Другата България
Някой ходил ли е в СБР “Тузлата“, Балчик?
Или да познава някой, който е ходил?
Мнения?

# 125
Ще питам една позната.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 08:40 от Lemy

# 126
  • ...на безопасно
Мнения?
Ще записват по клинична пътека от 18.04 за май месец.
Не съм ходила.

# 127
Понеже пишете и за санаториумите, имате ли мнение за Вита Велинград. Някой да го е посещавал?

# 128
  • Някъде по Дунава
С колежка се записахме за СБР Терм Златни пясъци. За Поморие не успяхме, а в Несебър записвали чак за октомври.

# 129
Мнения?

Хубаво е! На мен ми харесва. Бих отишла отново.

# 130
  • Другата България
Разкажи повече.
Как е базата, процедури, има ли плаж в близост?

# 131
  • София
Мисля, че може да се маха или поне се надявам Simple Smile а и на снимката ми се струваше,че не е пластмаса лилавото по средата. Ще споделя като го получа.
Включвам се да споделя впечатления, тъй като поръчах и по-скъпото. Пробвала съм ги само на най-ниската степен.
По-евтиното е с доста мека пластмаса и като легна върху него доста потъва,но пък не ми е болезнено, приятно е, усеща се много леко разтягане и лек натиск от "бодличките". По средата има мека част от материал тип постелка за йога, под него има пластмасова част.
По-скъпото е от много твърда пластмаса, едва успях да го сглобя Simple Smile отново на най-ниската степен. Като легна върху него усещам доста голямо разтягане и натиск от топчетата отстрани. За мен е леко болезнено, но не нетърпимо.
Мисля,че и двете бих ползвала в зависимост от момента и състоянието.
По-евтиното установих, че ми е много удобно да го използвам и като облегалка на дивана.
Надявам се информацията да ви е била полезна.

# 132
Здравейте, преди 20 дни имах ужасна болка в тила и изобщо задната част на главата, дотам бях стигнала че не можех да стана без помощ от пронизва ща болка. За първи път ми се случи, ходих на 2 невролога един ме прати на скенер другия на ренген, точно заради съмнения за дискова херния на шийни прешлени. Две седмици се мъчих с инжекции и купища хапчета.... И това са заключенията, питам ги какво следва - отговор ами така ще си ще се появява и изчезва, ама до 1 година пак ще се виждаме... Като се сетя какво изживях тези дни и каква болка, ужас ме обхваща, та ще кача снимки от изследването да каже ако някой е като мен и изобщо това шипове ли е както се изрази единия невролог. Благодаря предварително

# 133
Здравейте пак. Идвам с въпрос отново. Аз съм с две протрузии на шийни прешлени и наскоро ми откриха и киста в лумбалните прешлени. Тъкмо щях да ходя доктора да ми гледа снимката и успях да падна ужасно гадно, ударих си гърба и се сгънах на две като книга баш в кръста. В Пирогов една снимка само на прешлените направиха рентген. Счупено нямало. И ме изгониха. Да, ама аз усетих че нещо се скъса все едно и от тогава не мога да се движа нормално. Прерязва ме зловеща болка в кръста при всяко помръдване. В леглото не мога да помръдна на ляво и дясно, само по гръб като статуя лежа. Ставането само с чужда помощ, защото иначе пак ме резва все едно с трион ме режат. Според вас възможно ли е да е дискова херния? Лошото е че и на повторна снимка в тоя момент не мога да стигна. Дори не мога да вляза в кола. Всякакви движения са ми почти невъзможни от болка. Само ако не мърдам не ме боли. Болката е режеща и съпроводена от парене. На доктора му звънях, но не вдига.

# 134
lovely, аз не знам какви са тези кисти, обаче на мен ми се е пукал ганглион ма китката. Ами такава болка беше една седмица, че не е истина. И ръката надута, абе ужас.. Та не знам дали е възможно това за твоята киста, или пък наистина някоя херния си направила.. Най-хубаво е да отидеш някак на скенер или ямр..

Общи условия

Активация на акаунт