Дискова херния - 22

• 83 691
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Има ли повод за притеснение
Мъж на 58г.

# 196
Привет и от мен. Нова съм…
Вчера бях на ЯМР и ме застреляха с това, което предполагах но не обичам да съм права, само дето схванах точно 10% от него. Предстои ми консултация със специалист, но съм от Шумен и не мога да реша при кого да отида, който ще обърне адекватно внимание а няма да опита да се възползва от случая с интервенции от които нямам нужда… случвало ми се е вече да ме повреждат вместо оправят, за да си приберат парите по пътека… та Ако някой може да сподели съвет най малкото като за начало за специалисти и с какво да сменя Диклоневровит-а че ходя като пияна, ама иначе не се търпи…
Надявам се пиша на правилното място….
А да … и какво ще рече Допълнителната находка… да се притеснявам ли или да дишам спокойно Thinking

# 197
Waynubg,
Херния няма, така че повод за притеснение май нямаш, но пък има протрузии, шипове, повредени стави, стеноза, и други малки екстри, които ще му затрудняват живота. Дегенеративни изменения, в общи линии. Изисква пазене, добавки за стави и поддържане и укрепване на мускулатурата. За стенозата - стречинг упражнения.

Hella, аз бих се притеснила. Имаш херния на Л5-С1, която притиска дурален сак и коренчета двустранно, плюс стеноза на спинален канал. На това ниво нервите са ти притиснати от всички страни. Добавката кисти на Тарлов на С2-3 си е сериозна притеснителна добавка. На това ниво минава нерв Пудендо, който контролира изхождането.

Имаше няколко потребителки в темата, писали за тези кисти, едната даже се оперира в Кипър. Ако имаш нарушено уриниране, отивай спешно на неврохирург. В София д-р Фердинандов, Генчев, Минкин биха дали обективно мнение.

Защо искаш да смениш диклофенака? С дексофен можеш, по принцип, но дали ще ти свърши работа, не знам.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 15:25 от amy_nka

# 198
Привет !
Не пиша , защото  много дълго ми продължи този път кризата . Преживях абсолютно всичко , което описване -болките ,безизходицата , страх от това ,че никой не се ангажира  да  ти сложи  диагноза...
 Три месеца пробвах с какво ли не . Невролог ми изписа  10  инжекции /кортикостероиди/ и прегабалин . Нямах никакво подобрение от тях  и като прочетох за това лекарство , просто  на петия ден го спрях .
Бях на  НПВС /периодично ги сменях/ и при много силни болки - 1-2 ампули течен аналгин .
За мой късмет хванах  "светлите " християнски празници и никой не пожела да ми обърне внимание , с изключение на един  физиотерапевт със златни ръце .
Той има  мобилна  инсталация  с 5-6 протрами и след три процедури грамотно ми освободи  захапания нерв . Спрях всичко  и продължих  на  Уримил и Милгамма . Вече включвам и упражнения , защото да 3 месеза съвсем се изпуснах .
Тъкмо се бях възстановила след смяна на тазобедр.става /след третия месец проходих без  бастуни/и сега пак ще прохождам наново , защото от  новата /втора/ ДХ получих пареза на крака /оперирания/ .

Някой има ли мнение за капките  Ставиксин ? Бих ги включила  по- нататък.

# 199

Той има  мобилна  инсталация  с 5-6 протрами и след три процедури грамотно ми освободи  захапания нерв . Спрях всичко  и продължих  на  Уримил и Милгамма .
Здравей, Ели! Радвам се, че си по-добре. Би ли обяснила повече за терапевта и трите вълшебни грамотно изпълнени процедури? Simple Smile

# 200

....

Здравей, Ели! Радвам се, че си по-добре. Би ли обяснила повече за терапевта и трите вълшебни грамотно изпълнени процедури? Simple Smile

Не е научна фантастика.  Просто са процедури с ток, но не формално като на всички останали кабинети, в които до сега съм правила физиотерапия/ слагат ти накрайника на кръста, мятат те на леглото и те инструктират сам да си увеличаваш силата но тока/.Много често след такава терапия получавах  силни болки .
Той първо се запозна с диагнозата/ разчетен скенер/, каза, че трябва да се стимулират мускулите, за да се освободи защипания нерв.
Постава три " колана"- изводите, нагласява местоположението и пуска различни програми. След това с нещо като писалка върви по нерва на крака.
Аз съм легнала по очи и не  виждам всичко , но м.м. каза, че на първите процедури почти не съм реагирала  после мускулите са реагирали на тока.
Има и 2-3  елементарни упражнения за освобождаване на седалищния нерв- 1/ свит крак притиснат към тялото и задържане, 2/ с два свити крака обръщане на коленете вляво и вдясно и 3/ при страничен лег , изправен крак, а болният пред него, извъртане в обратна посока на тялото/ тези упражнения са публикувани навсякъде в брошури за седалищния нерв/ .
До сега съм направила 7  процедури .
Ходя на пръсти, но при стъпване на пети десният крак още не е като другия. Повдигам го няколко сантиметра от пода, но още е тромав.
Извинявам се за правописа, пиша на телефона!

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 18:31 от Ели-ТАЛ

# 201

....

Не е научна фантастика.  Просто са процедури с ток, но не формално като на всички останали кабинети, в които до сега съм правила физиотерапия/ слагат ти накрайника на кръста, мятат те на леглото и те инструктират сам да си увеличаваш силата но тока/.Много често след такава терапия получавах  силни болки .
Той първо се запозна с диагнозата/ разчетен скенер/, каза, че трябва да се стимулират мускулите, за да се освободи защипания нерв.
Постава три " колана"- изводите, нагласява местоположението и пуска различни програми. След това с нещо като писалка върви по нерва на крака.
Аз съм легнала по очи и не  виждам всичко , но м.м. каза, че на първите процедури почти не съм реагирала  после мускулите са реагирали на тока.
Има и 2-3  елементарни упражнения за освобождаване на седалищния нерв- 1/ свит крак притиснат към тялото и задържане, 2/ с два свити крака обръщане на коленете вляво и вдясно и 3/ при страничен лег , изправен крак, а болният пред него, извъртане в обратна посока на тялото/ тези упражнения са публикувани навсякъде в брошури за седалищния нерв/ .
До сега съм направила 7  процедури .
Ходя на пръсти, но при стъпване на пети десният крак още не е като другия. Повдигам го няколко сантиметра от пода, но още е тромав.
Извинявам се за правописа, пиша на телефона!

Ако кажеш и къде се намира това и вече отивам и това да пробвам

# 202
За съжаление не е в София, а в Кюстендил.
Ако някой се интересува, ще пратя телефона и адреса на пощата.
Когато след 20 дни / около празниците/ най- после се добрах до неврохирург, той погледна диска и каза- операция, щом и кракът е с пареза.
Казах му за физиотерапията и показах какво съм постигнала / при движението на пети/ . Той сви рамене и каза да продължа.
Попитах дали ако ме отворят за операция на втората херния / л3-4/, ще направят и нещо по първата/ л4-5/ и протрузията под нея- тук съм чела за разни инжекции,силикон и т.н. Докторът само се засмя, излиза , че не вярва много на такива иновации.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 12:51 от Ели-ТАЛ

# 203
Ели, новата дх от какво стана, падане ли беше, или се бъркам?
То като му тръгне на човек.... Говори и с още някой неврохирург, ако имаш възможност.

# 204
За съжаление не е в София, а в Кюстендил.
Ако някой се интересува, ще пратя телефона и адреса на пощата.
Когато след 20 дни / около празниците/ най- после се добрах до неврохирург, той погледна диска и каза- операция, щом и кракът е с пареза.
Казах му за физиотерапията и показах какво съм постигнала / при движението на пети/ . Той сви рамене и каза да продължа.
Попитах дали ако ме отворят за операция на втората херния / л3-4/, ще направят и нещо по първата/ л4-5/ и протрузията под нея- тук съм чела за разни инжекции,силикон и т.н. Докторът само се засмя, излиза , че не вярва много на такива иновации.

Може и на лични за инфо

# 205
Перкутанна нуклеотомия пише в документа ми за плащането ѝ, също при разговор с мен го наричаха озонова дисколиза/нуклеолиза. На мен не ми помогна особено, ефектът беше краткотраен, но мъжът ми е доволен.
Много благодаря, много 🌺
Докато чакаме за операция, намерих къде да направим такава инжекция, и има подобрение.
Може да се застои на краката си за няколко минути и болката не е така ужасна. Незнам за колко време ще е облекчението, но всяка минута с по-малко болка е подарък.
Тук, където живея, не се практикува от лекари или в болница, а се води "алтернативно лечение" и го има в натуропатски клиники.
Сложиха и Вит Б12, и за в къщи да боцкаме 10 дни ни дадоха.
Има екструзия на L4-L5, чакаме нов mri  и операция.

# 206
Някой пил ли е Етористад 90мг.
Помогнал ли му е за болките

# 207
Ели, новата дх от какво стана, падане ли беше, или се бъркам?
То като му тръгне на човек.... Говори и с още някой неврохирург, ако имаш възможност.
Аз имах протрузия на това ниво /л3-4/ , над старата херния .
Преди 10 м. ми оперираха  тазобедр.става заради  шип в нея . Явно  е станало при възстановяването , защото  трябва да влизаш в кола , ставаш и лягаш с едно особено движение -  първо сядаш и после с двата крака  едновременно се завърташ , получава се едно посукване в кръста . Може да са ме дръпнали и при самата операция .
След  вирус  около  новата година  рязко се влоших , търпях дълго , не очаквах ,че е нещо ново , защото старата приятелка се успокояваше  за 10-15 дни от НПВС .
За съжаление  няма как да си правим веднага скенер при всяка криза , аз поне  не се сещам за това .
Разговор с неврохирург проведох - по техните протоколи - операция . Да съм опитала с досегашните процедури  и да заповядам , когато реша . Притеснява ме ,че имам протрузия под Л4-5 и той каза ,че нямало да пипат нищо там . Чета по разни места за укрепващи  инжекции /пръстени/ и т.н. , но не се състоя разговор по този въпрос .

# 208
Здраеейте отново група, бях започнала физиотерапия но след 4 дни по 2 процедури я спрях заради болка
Обаче личния лекар каза че било реакция
Сега отново имам болки в кръста макар и по леки, но отскоро усещам парене в плещите сякаш ме гори нещо и врата ми е болезнен, от шиповете сиг е но дали при това положение мога да започна отново физиотерапия на този етап на кръста . За врата в момента  нямам никакви ямр ,преди години се откриха шипове и това беше
Възможно ли е болката от кръста да се пренесе нагоре към гръдната част и врат или по скоро не

# 209
Не обсъдихте ли тези проблеми с лекаря във физитерапията, който ви определи процедурите.

Общи условия

Активация на акаунт