Дискова херния - 22

• 83 605
  • 730
  •   2
Отговори
# 390
Здравейте. Записвам се и аз в темата, при мен проблема е с давност от 5 години като всеки път ме боли по различен начин, първоначално много ми помагаше иглотерапията, но от март месец съм с постоянна пареща болка в кръста и левия крак, отделно усещам и в корема болка. Решена съм този път да се обърна към кинезитерапевт и мануален терапевт. Поразпитах тук там и ми препоръчаха Лъчезар Василев, практикувам някъде в района на Бъкстон, Павлово (не разбрах точно къде, но някъде е в този район). Дали някой има мнение за въпросния терапевт, ще съм благодарна да споделите. До сега единствено съм ходила на иглотерапия и един път на физиотерапия.

# 391
Незнам но много внимавай с тези мануални терапевти...да на много хора са помогнали,но аз точно от мануална терапия и то направена от невролог си стъжних толкова много живота и вече година и половина си нося последствията

# 392
Незнам но много внимавай с тези мануални терапевти...да на много хора са помогнали,но аз точно от мануална терапия и то направена от невролог си стъжних толкова много живота и вече година и половина си нося последствията
И аз не знам какво да правя, да, много хора има, които не са доволни от такъв тип терапия. Обаче съм с малко дете, което вдигам постоянно, навеждам се по 300 пъти на ден, а болката е ужасна, в момента е пареща по хода на седалишния нерв. Всяка криза по различен начин ме боли. Това, което преди ми помагаше може би е, че пиех кортикостероиди в продължение на 5 години (за друго заболяване) и сякаш с иглотерапията успявах да се възстановя. Изписаха ми бриека, но за сега отказвам да я пия

# 393
............Изписаха ми бриека, но за сега отказвам да я пия
[/quote]
Не бих повторила това изживяване с прегабалина. От години се бях отказала от всякакви лекарства, но през месец април реших да се доверя на невролога. В продължение на 5 месеца пих Сиранален (със същото активно вещество като Бриека). Подобрението беше толкова незначително, че за мен лично не си струваше изобщо експеримента. При приема на това лекарство в началото е ужасно - затруднена концентрация, замаяност, забравяне, треперене и какво ли още не. Плочките в тоалетната все едно се движеха около мен ...Незнам как се чустват наркоманите, когато се опитват да спрат наркотичните вещества, но имам чувството, че и аз така бях, когато реших да го спра. Може би на епилептиците помага, защото нямат друг избор, но при мен идеята беше да се влияе върху периферната нервна система, защото проблемите в гръбнака тръгват към седалищния нерв, но както казах по-горе положителното беше толкова малко, че не си струваше цялото това изживяване. Има и нещо друго при мен, всичко това се съчета и с всички гадости, които идват с менопаузата и затова така да е станало, затова споделям и последното.

# 394
Има ли някой, на когото оплакванията са леки мускулни потрепвания по краката, следствие на протрузии. И с какво подобрявате състоянието?

# 395
Има ли някой, на когото оплакванията са леки мускулни потрепвания по краката, следствие на протрузии. И с какво подобрявате състоянието?
Милгама и магнезиев цитрат.

# 396
Здравейте, някой оперирал ли се е от дискова херния на шийни прешлени и при кого? Мъжът ми има май две хернии на врата, много стеноза и притискане на гръбначния мозък. Много се уплаших и не разбрах почти нищо. Има и нещо на 4 нива. Казаха ни, че трябва много скоро да се оперира, но май няма да може  ендоскопски, трябвало си голям разрез, операцията била много рискова, ама и така да стои също било много опасно. Могло да получи пареза.
Също някой знае ли в чужбина къде са най-добрите неврохирурзи за шийни прешлени, че не знам тук какво ще ни кажат и дали ще се съгласят да оперират? Благодаря много.

# 397
И аз не знам какво да правя, да, много хора има, които не са доволни от такъв тип терапия. Обаче съм с малко дете, което вдигам постоянно, навеждам се по 300 пъти на ден, а болката е ужасна, в момента е пареща по хода на седалишния нерв. Всяка криза по различен начин ме боли. Това, което преди ми помагаше може би е, че пиех кортикостероиди в продължение на 5 години (за друго заболяване) и сякаш с иглотерапията успявах да се възстановя. Изписаха ми бриека, но за сега отказвам да я пия

Ходих по разни прегледи, не съм за операция. Но си ме боли и за това взимам Мидокалм, мускулен релаксант. Доста помага, но към него, а и към мускулните релаксанти като цяло има пристрастяване, така че може да се пие само 2 седмици. Милгамата са витамини и май може по-дългичко да се пие. За сега взимам Мидокалма през ден, скоро ще мина на през 2 дена и полека мисля да го спра, да видим как ще съм. Много е важно и на какъв матрак се спи, не бива да е вдлъбнат.

# 398
Милгама и магнезиев цитрат.

При мен са си яки крампи . Не ми помага толкова  само магнезиий , колкото  Магнум антиспазми - има по-малко магнезий  , но има и калий . Пия едно разтворимо  Биолектра и 1 хапче  Магнум антиспазми .
Периодично  взимам  Уримил /когато  усетя ,че  някаква гадна болка започва да пълзи /. От днес включих и  НПВС-Оки.
За съжаление след зимната  тримесечна криза , вчера пак  започнах  да се сгъвам .
Добре  че ходих  на кинезитерапевт , та малко  ми раздвижи  краката  и се поогъвах /сама  , колкото  ми позволява/ .
При мен проблемът е ,че  при предишната криза  получих пареза на десния крак  , а на него  преди  година смених тазобедрена става . Сега започнах да ходя на кинезитерапевт , за да  ми направи някакъв комплекс упражнения за възстановяване на мускулите , защото съм ги изпуснала ...

# 399
Те,   преходните сезони са бич  за гръбначни и ставни проблеми.

# 400
Здравейте! В момента съм в Свети Наум. Всички да много симпатични и любезни, лекува ме много готина млада докторка, но ми каза директно, че дори да почувствам облекчени ще е временно. А в момента облекчение няма. Този седалищен нерв ми .... мамата (с извинение) Друсам се направо с лекарства. И както отричах операцията, вече се замислям, но мисля да се насоча за консултация в Иван Рилски. Тая надежда поне временно да се закрепя и една нощ да спя като човек. Не очаквам нищо да ми кажете, май и нищо не питам, но имам нужда да си порева пред хора, които разбират. Разбира се, всяка насока и съвет приемам с удоволствие. Писна ми тоя кошмар!

# 401
  • София
Здравейте! В момента съм в Свети Наум. Всички да много симпатични и любезни, лекува ме много готина млада докторка, но ми каза директно, че дори да почувствам облекчени ще е временно....
В кое отделение сте в Св. Наум, коя лекарка Ви лекува?
Аз миналата седмица бях там, наистина всички са много мили, но за съжаление болката, изтръпването и мускулната слабост не преминаха. Сега се тъпча с Нивалин и Уримил, и ако не мине до някакво поносимо състояние - пак там.
 В групата за ДХ във фейса има много противоречиви мнения за операциите.
Много зависи при кой лекар ще попаднете в Иван Рилски, ако решите да се насочите към тях. Имам приятелка, която е операционна сестра там, разказва ми за нещата от кухнята им и в повечето случаи нещата касаят гадните пари а не здравето, за съжаление... Аз поне, докато мога, ще се мъча без операция. И на мен ми писна вече да съм половин човек, направо не се понасям аз самата, а за околните не ми се мисли.. Тази гадна болест в някои състояния май е до живот...

# 402
silveto_  и  ехк ,

Преживях този ад  през зимата - 3 месеца диви болки , отвори ми се втора голяма херния над една стара  16 годишна ДХ /и вече поукротена /.  Получих пареза на крака , още не мога добре да го раздвижа .
Ходих на невролог ,но ми изписаха лекарства , за които тук  прочетох ужасни неща /лирика/ и просто не ги започнах . Правиха ми и инжекции - 3 курса по 5 бр. кортикостероиди , но не почувствах никакво облекчение , само  се надух допълнително .
Направих си схема  - за болките  два пъти по ампула течен аналгин , а НПВС  смених три пъти за 3 месеца /дексофен , оки , аулин/ . Освен това и Уримил .
Правих едни разтягащи  упражнения за седалищния нерв . Има ги навсякъде - с притиснат крак към гърдите и с кръстосан крак  върху другия и напъни .
Не го препоръчват , но по неволя отидох при частен  терапевт , има  си  апарат /колкото табуретка/ с няколко програми . Процедурите  не са както  в кабинетите /статични/ , просто  върви по нерва с накрайника и го стимулира .
След 3-4 процедури през 5 дни  нервът се освободи .
Четох и за бани с оцет за седалишния нерв , но не стегнах до това , бях ужасно нервна , направо ми се виеше .

Старата херния  се установи ,че се е поприбрала , обяснявам си го с курса от 10 процедури иглотерапия , които правих  заради шип в тазобедрената става , не помогна за шипа , но пък хернията се поукроти .
За съжаление сега не мога да си организирам  пътуване  до София , а с автобуси не  ми се пътува .

Момичета , съчувствам ви ! Просто трябва да изтърпите  да се укроти  тази гадина . После гимнастика , аз  само  май съветвам , а  нещо не го правя за себе си . Започнах да ходя на кинезитерапевт , защото мускулите на крака с парезата  са заминали . Не съм очаквала , че може  на толкова места  да  боли  като  ме гърчат на гимнастиката .

Опитайте и с баните с оцет за седалищния нерв /като се напише така , излиза в гугъл/ , има добри отзиви .

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 17:26 от Ели-ТАЛ

# 403
Благодаря, Ели -Тал за окуражаващите думи. 🌹Вече съм безкрайно отчаяна. Реве ми се от тези болки и непълноценен живот. А съм на 35.
Ехк, при доктор Стефанова. И тя самата ми каза, че не при всеки има повлияване и дори да има е временно. В невродегенеративни заболявания лежа под психиатрията. Прекрасен и любезен персонал е в това отделение.
Аз също започнах с Бриека, но нещо ми носи главата и няма ефект. Все пак са минали само два дни. Тази и предната нощ пак пих хапчета за болката. Но ако от 5 на ден ги сваля до 1, пак ще съм доволна .
Не съм от София, не мога да отсъствам постоянно от работа. Абе, сложна ситуация е.

# 404
Това неврологията на Св. Наум ли е?
Не препоръчвам изобщо неврологията на Пирогов. На близък се наложи да лежи наскоро. Отношението е лошо, нямат и персонал.

Ели, на иглотерапия в София ли си ходила? Търся добър иглотерапевт.

Общи условия

Активация на акаунт