Дискова херния - 22

• 83 595
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
В невродегенеративни заболявания лежа под психиатрията. Прекрасен и любезен персонал е в това отделение.
Дъщеря също ми лежа там преди години, много е подтискащо с тази въжена мрежа, но пък имат хубава градина.
Общо взето ѝ бяха безполезни, предложиха и Лирика, тя отказа, и това беше. Единствената полза е, че написаха в епикризата и, че трябва ямр, и от касата го одобриха.

# 406
  • София
Ехк, при доктор Стефанова.
Аз бях при Ирина Стефанова, по мъж е Ванева, на 4-тия етаж, мисля, че е една и съща. Много е мила и се опитва да помогне. Нооо с тези болежки май няма спасение...
И аз не мога да отсъствам от работа, дори за изследвания не ни пускат да закъснеем, наистина е много сложно, а болестите напредват и вече не зная и аз накъде...

# 407
....Ели, на иглотерапия в София ли си ходила? Търся добър иглотерапевт.
Ходих при д-р Борян Бужов в София /като се напише името излиза телефон и адрес , в едно ДКЦ е в центъра на София/ . 
От тук го препоръча една дама и аз  съм много доволна .  Комплексно  ми лекуваше  плекситите , хернията и  шипа , но с него не се получи и смених ставата , беше  на лошо място .
Пак бих направила една серия за новата херния , но в момента се притеснявам да пътувам , не си чувствам още стабилен крака  от парезата. Не става  с автобус.
Докторът е невролог и допълнително е специализирал в иглотерапията .

Още не мога да забравя  ужасните болки  точно около  "светлите празници" , направо  Великден ми беше  черен тази година . Всички бяха  хукнали нанякъде да почиват .
Неврохирург ме консултира  чак  след като вече ми се беше освободил седалищния нерв от  процедурите  с ток и вече  мърдах . Погледна  заключението от скенера и каза - операция . Като попитах  дали  ако  ме оперират  ще работят и по двете хернии и  протрузията под L4-L5  , а той каза - не , само по  новата . За сега не виждам смисъл да го правя  , след операцията  ще цъфне  херния  на протрузията или  тази  на  L4-L5 ще се отвори отново .
Много съм благодарна  на  Ilennа  от групата , с която се окуражавахме взаимно Flowers Hibiscus

# 408
Здравейте, записвам се и аз във вашата тема заради дискова херния на мъжа ми. Това, което ме притеснява е, че преди около две седмици имаше болка ниско в корема, от ляво, слизаща към слабините. Пи противовъзпалително + б комплекс, 7 дни, като Б комплекс го продължава все още. Обаче днес болката е взела да се връща и не знам какъв лекар да посетим. Ще съм много благодарна ако ме насочите. Ако има в района на Варна или София ще бъде чудесно!

L1-L2, L2-L3, L3-L4 - без данни за бьлджинг и протрузии. Свободни рецесуси и неврофорамени.
L4-L5 - концентричен былджинг на диска, стесняваш двата рецесуса и в лека степен двата неврофорамена. Малка медианна дискова протрузия, без стеноза на ГМК.
L5-S1 - голяма медианна кьм субартикуларна дискова протруя вдясно, заличаваща десния рецесус и стесняваща в лека степен десния неврофорамен, дискретно ангажирайки сответното нервно коренче. Релативна стеноза на ГМК до 9мм. Леко стеснен от концентричен былджинг ляв рецесус.
Свободен ляв неврофорамен.
ВЗаключение: Голяма медианна кьм субартикуларна дискова протруя вдясно на ниво L5-S1,
пролизвиквата стеноза и компресия на десния рецесус и релативно стесняваща ГМК.

# 409
Здравейте. От 14 годишен се мъча с болки в кръста, и така вече 13 години. С времето всичко се влоши, в момента имам 5 дискови хернии и 12 шипа по гръбнакът. Освен физически, се сринах психически, вследствие на ограниченята които ми налагат дисковите хернии(паник атаки, депресия, тревожност), болката ми пречи да водя активен начин на живот, да работя. Реших да се оперирам, моля ви кажете ми най-доброто място в България, където мога да го направя, конкретно болница и доктори. Най-силните ми години преминаха в болки, напълно пропиляни. Благодаря!

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 22:49 от Uzuii

# 410
Uzuii, аз също съм се насочила към операция. На мен ми правиха какво ли не, всевъзможни терапии, блокади, но няма ефект. Говорих и с моите доктори, четох в интернет, говорих с познати и съм се насочила към Иван Рилски София. Също като теб искам да чуя конкретни имена. Клоня към д-р Фердинандов и доц. Минкин.
Какви са мненията за тях в темата?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 06:42 от silveto_

# 411
Преди година и 3 месеца се оперирах при Минкин...за сега всичко е наред. Знаете, че всичко зависи и от индивидуалното състояние, не само от оператора.

# 412
Преди месец се оперирах при доц. Фердинандов. Ужасната болка изчезна веднага след освобождаването на нерва. Но! Все още някаква болка имам, тя е обект на последващо време, търпение и лечение. И е в следствия от нарушенията в тъканите на нерва предизвикани от дълготрайната компресия, която е оказвала хернията в корена. Наистина всичко е строго индивидуално и зависи от конкретното състояние. Докато бях пациент на болницата, коментарите, които чух от други пациенти и от персонал, бяха в посока, че това (Иван Рилски) е мястото за подобни операции, и от към материална база и от към специалисти. Аз съм доволна от отношението, което получих. Надявам се и медицинската грижа да е била на ниво, това само времето ще покаже. Както навсякъде хора разни, но в общия случай и сестрите и лекарите и санитарите са мили, компетентни.
Видях няколко коментара за "страшните лекарства" лирика, и т.н. бих искала само да вметна, че въобще не е задължително да ви помогнат или навредят. Аз дълго време отлагах приема им, повлияна от страшните писания в нета, но пък вярвах, че имам някаква крайна алтернатива..накрая започнах да ги пия и ефект никакъв. Бях на максимални дози, различни комбинации и т.н. нито болката ми беше повлияна, нито нещо кой знае колко негативно не усетих. Животът с тази болка е инвалидизиращ и срива психиката! Успех пожелавам на всички, на които предстои интервенция, не е кой знае колко страшно, минава, забравя се.

# 413
Знам, че е строго индивидуално и едва ли е най-важното, но колко време след успешна операция може да се върна на работа? Не ме съдете, че мисля това, но е много важно за мен.
Иначе в момента живея в ад. Не съм вярвала, че може да преживявам такава болка на тези години.

# 414
Здравейте,  майка ми беше на процедури в Павел баня и сега след приключването им има по- силни болки. Предполагам, че това е някаква реакция, но все пак да попита някой има ли подобен опит?

# 415
Велинова, за колко дълготрайна компресия става въпрос?

Елица, всеки втори след бани е с такова оплакване.

# 416
Велинова, за колко дълготрайна компресия става въпрос?

Елица, всеки втори след бани е с такова оплакване.
Благодаря!
Дано само да е временно това оплакване и после да се надяваме да се появи подобрение от процедурите.

# 417
Здравейте,  майка ми беше на процедури в Павел баня и сега след приключването им има по- силни болки. Предполагам, че това е някаква реакция, но все пак да попита някой има ли подобен опит?
Нормално е да има обостряне след  процедури. Дори при физиотерапия има. Реалния резултат идва след десетина дни.

# 418
Но не винаги...имам колежка имаше болки,но си идваше на работа...ходи на процедури и след тях вече втори месец е тръшната на легло...

# 419
4 месеца, доста сериозна, почти на легло. Можех да вървя що годе, куцайки. Седнала не.

Общи условия

Активация на акаунт