Дискова херния - 22

• 83 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
https://flow.bg/solni-kompresi-koito-lekuwat-dori-rak-i-tunori/
И това правих , не е трудно , не мирише и не цапа , само  където  мокрее.  Купих си  бебешки чаршафчета  за еднократна употреба /те имат тънък  слой като памперс/ , за да лежа  на тях , докато  поизсъхне компресът .
Ако  по някаква причина  спрат линка - напишете  "лечение със солни компреси" и ще ви излязат  разни статии .
Дават го  като  панацея  , но аз все се опъвам на такива  процедури . Ако някой ми каже ,че даден чай е полезен за нещо си - означава  да не мога и глътка  да пийна от него Expressionless

# 421
Ели, а ефект имаше ли?

# 422
Искам да ви питам може ли приемането на хиляди болкоуспокояващи да е повлияло на хемоглобина ми? В момента е 80 и ме насочват към всевъзможни лекари. Другите кръвни още не ги знам, нямам епикриза готова, но дочух, че има и други проблеми. Не знам какви.

# 423
Но не винаги...имам колежка имаше болки,но си идваше на работа...ходи на процедури и след тях вече втори месец е тръшната на легло...

И аз така...аз ходих на минерални бани и после зле. Мисля вече да не повтарям тези неща.

# 424
Искам да ви питам може ли приемането на хиляди болкоуспокояващи да е повлияло на хемоглобина ми? В момента е 80 и ме насочват към всевъзможни лекари. Другите кръвни още не ги знам, нямам епикриза готова, но дочух, че има и други проблеми. Не знам какви.
Не мисля, че има пряка връзка. Болкоуспокояващите при майка ми доведоха до кървене в стомаха и се оказа с херния (явно я е имало и преди). Те дразнят лигавицата обаче и правят поразии. Мина през отделение, направиха гастроскопия, ако не бяха открили нищо, щяха да правят колоноскопия. След това беше на желязо, под наблюдение няколко месеца и се вдигна хемоглобина.

# 425
4 месеца, доста сериозна, почти на легло. Можех да вървя що годе, куцайки. Седнала не.
А каква ти беше хернията? Къде?

# 426
Ели, а ефект имаше ли?

Вече не знам кое точно  ме отпусна /няколкото серии кортикостероиди , трите месеца НПВС и болкоуспокояващи , процедурите с ток  , компресите ли..../  , но определено  чувствах облекчение от солните компреси , те не са  горещи.
Аз много мразя такива  "лекове" , но ме подкарваше  да ги правя /поне една седмица/ .
Този път не стигнах до  ваните с оцет на стъпалата /късно го прочетох/  за седалищния нерв , но  да си чукна на главата , ако пак се наложи и това ще правя .
За солните компреси ми попаднаха няколко статии и съм много впечатлена .

# 427
Супер стандартна херния си беше, една, медианна - l5-s1.
Не малка, но не и грамадна, към 4-5мм я бяха мерили на ямр-то. Имаше стеноза на гръбначния канал. За последващата болка, която все още изпитвам, лекарите ми обясниха, че самият нерв е загубил част от защитните си слоеве и това е причината, трябвало време да се възстанови. Болката сега е само на местата, където беше най-силна преди и се появява основно като се претоваря, което за мен може да означава и да направя грешно/усукващо движение, или да седя седнала 2 часа - това все още ми идва много. Надявам се наистина да е това и да не се налага да подновявам ходенето по лекари.
Ако има други с подобен опит след операция, моля да споделят, да знам дали все пак има основания за притеснения.

4 месеца, доста сериозна, почти на легло. Можех да вървя що годе, куцайки. Седнала не.
А каква ти беше хернията? Къде?

# 428
Според мен не малка част от болката ти е идвала не толкова от хернията, колкото от стенозата. Каква операция ти правиха?  Какво е положението със стенозата след операцията?
Трябва да се захванеш с декомпресиращи, стречинг упражнения на първо време, след като се успокои нерва и ти самата усетиш, че вече не те боли като преди. После, на второ време трябва да поработиш над мускулите, да ги подсилиш, за да поемат част от натоварванията. Щом си била 4 месеца обездвижена, значи мускулите ти са се стопили. При най-малкия опит за натоварване ще имаш контрактури. Усуквания, едностранни и резки движения не бива да правиш никакви за сега.
За сядането - намери си специална възглавница, с отвор, която да поема натоварването и да не се притиска гръбначния стълб. Не си прави експерименти да седиш по много, всичко трябва да стане много прогресивно, без напъни.

# 429
За стречинга и стягане на мускулатурата съм на същото мнение. Чакам просто да се успокои, за да мога да започна. Същото е и с физиотерапията, която мисля да направя, за подобряване на състоянието.
Явно аз не разбирам правилно стенозата. До сега си обяснявах, че тя е всъщност умаляване на канала в следствие от излязлата херния, съответно щом няма вече херния, няма и стеноза, и нерва (корена) си седи вече свободно в канала. Може би разбирането ми е грешно? Относно състоянието след операцията, нямам представа какво е, не съм правила нова снимка, в последните дни обмислям дали да не направя. Лекарите последно ми казаха че нямало нужда. Операцията се водеше микродискектомия - около 4-5 см разрез, през тръбичка под микроскоп, изрязаха/аспирираха излязлата част и почистиха парчетата вътре в междупрешления диск. Нервът се виждаше, беше розов и пулсираше, казаха ми, че няма увреда, но и че 2-3 дни може да имам "дразнения", просто си ги представях в стил мравучкания, а не резки токови усещания. Коригирам се за стенозата, в ямр-то пише "дясно неврофораминално авансиране в сравнение с предходен ямр - гмк - 10.2мм." Някъде някой ми каза това е стеноза, та от там съм останала с това впечатление, не знам едно и също ли е

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 10:29 от m.a.velinova

# 430
Имате ли снимка или линк на възглавничка за седене?

# 431
# 432
# 433
Здравейте, по повод силни болки в гърба и невъзможност да се използват стандартните противовъзпалителни, ми бяха назначени PEA - 400 mg и инжекции Дискус. От Pea-та съм изключително доволна - най-накрая мога да спя като бял човек (болките ми се появяват 3-4 часа след заспиване) и болката е притъпена, дори липсва в някои моменти. Вчера обаче най-накрая започнах курса с Дискус - мускулно, самото поставяне не беше болезнено въобще. Днес обаче се събудих със страхотно сковаване и болки дори в раменете (нещо, което никога не съм имала досега пък). Много ме озадачи това, тъй като за последните две седмици най-накрая имах облекчение с PEA, и очевидно проблема е станал след инжекцията. Тъй като съм използвала хомеопатия и за други проблеми знам, че понякога в началото се получават лечебни кризи, но в рамките на 2-3 дни отминават. Имате ли подобен опит и с Дискус или нещо не ми понасят лично на мен?

# 434
Точно днес ровя форума, тъй като обмислям да ги започна и аз Дискус Композитум, та видях не малко мнения точно за обостряне на болките в началото. Но отминават.
Вие от къде закупихте ампулите?

Общи условия

Активация на акаунт