Дискова херния - 22

• 83 555
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Toscana, аз също използвам тази възглавница и съм доволна от нея. Имам две хернии на шийни прешлени,. Доктора, който ми я препоръча обясни, че високата част се използва, когато се спи на  страни.
И аз има две хернии от двете страни на врата. Пробвах няколко седмици, но си ме боли повече. Настрани направо ми притиска ухото и се смачква Smiley.

# 496
Здравейте, искам да попитам някой чул ли е, или пък дали ползвал тези терапии: невро рецепрорна или пък пролотерапия? Прилагам линкове:

https://pdtr-global.com/about-pdtr/?fbclid=IwAR2v1h3vCrRxkQ2L5Hm … DdUW2dg0WczWVan8Q

https://prolotherapy.eu/home/

# 497
За пролотерапията мога да напиша нещичко. Голямата ми дъщеря има увреда в диска, който се намира в челюстта й. Предложена й беше тази терапия от едно светило в София. Направихме я при Кавалиньо. Слага се инжекцията на самото място, не е много болезнено, няма дълготрайно зачервяване. При нас подобрения няма никакво. Може да е неуспешна манипулацията. Може да се дължи и на това, че точно след нея тя се зарази с някакъв вирус и й се възпалиха уши, нос, гърло. Поради факта, че трябва да не се пият противовъзпалителни съвсем се влоши ситуацията. Вече около месец и половина след процедурата тя има болка останала в ухото. Не знам дали е неизлекувано възпаление, дали е от самата инжекция (защото е много близо до ушния канал). За себе си знам, че повече не бих я подложила на тази процедура. Иначе основно се ползва за рамена, колена, шийни прешлени. Доктора който ни я препоръча сам ходи на тези процедури и е доволен.

# 498
Здрвейте, и аз от вчера вече имам ЯМР с дискова херния на C5/C6 на врата и потрузии на C3/C4/C7 което обяснява толкова много болки и дискомфорт къде ли не в годините, но никой не се е сетил досега да предположи това. Исках да попитам, съвети за спорт? Защото аз много спортувам , предимно обаче Табата и Тичане, не съм много убедена че са подходящи. Какъв подобен интензивен спорт може да се прави при такава дискова херния? Сега тепърва ще ходя по кинезитерапии и физиотерапии, но да питам Вас като опитни какво може да спортувам по-интензивно и щадящо. Лошото е че по цял ден съм пред компютър и не съм много убедена как по-точно ще стоя за да не вредя на това, то самият факт че по цял ден съм пред компютър вече не е ок...

# 499
E.M.A, колоездене по шосе, не по пресечен терен или спининг байк, плуване, йога са моите спортни занимания. С дискови хернии в лумбалният отдел съм.
Избягвай по възможност динамични натоварвания свързани с подскоци, тръскане  и др. подобни.
Наскоро ми препоръчаха да редувам седенето на стол със седене на голяма топка, за да се поддържа  по - правилна позиция на тялото, но още не съм си купила и изпробвала...

# 500
При седене на топка е важно коленете да са по ниско от таза , иначе вреди. Така ни каза лекар, може да Ви е от полза инфото.

# 501

Здравейте,след ЯМР причина постоянно главоболие.някой може ли да каже повече ? Благодаря

# 502
Ако е само главоболие, според мен е от шиповете това главоболие, не от протрузиите. Протрузиите не ти компресират нервни коренчета. Стенозата изглежда също не оказва компресия. Други оплаквания имаш ли? Изтръпване?
На очен и УНГ ходил/а ли си?

# 503
Ако е само главоболие, според мен е от шиповете това главоболие, не от протрузиите. Протрузиите не ти компресират нервни коренчета. Стенозата изглежда също не оказва компресия. Други оплаквания имаш ли? Изтръпване?
Благодаря.Главоболието отзад на главата вече месец е нетърпимо.Да има
Изтръпване на десните пръсти на ръката и на крака ,а понякога и на челюста.Очен скоро също .там е +1 очила

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 05:39 от astalavista07

# 504
astalavista07, а проверихте ли кръвното? При стрес и по-високо кръвно главоболието е отзад на тила и е доста силно.

За изтръпване на ръце и крака на мен най-много ми помогна спане по гръб с малка възглавница, която просто хубаво да уплътнява под шията. Всяко спане на една страна ми причинява изтръпване и болки.

# 505
От болки в кръста боляло ли го е някой и ниско долу към опашката и бузите на дупето?Имам чувството,че  и таза ме боли,но като чувство.

# 506
От болки в кръста боляло ли го е някой и ниско долу към опашката и бузите на дупето?Имам чувството,че  и таза ме боли,но като чувство.
Мен!
Аз съм така от юни месец болки в дупето,гащите ми пречеха.Мислех,че са хемороиди и загубих време докато обикалям по неправилни лекари.Днес бях на невролог и скенер.Мойте болки бяха в ляво,бузата ми изтръпваше на дупето и много пареше.
В този ред ще помоля някой по разбиращ да ми каже дали е добра прогнозата от скенера днес.Н При доктора съм пак след две седмици,а се притеснявам!
На ниво Л 5-ЕС1 Наличие на леко изразена парамедианна в ляво дискова протрузия на широка основа с умерена вентрална компресия върху дуралния сак и на левия коренчев форамен.
Ако някой може да изкаже мнение ще съм благодарна!Приятна и спокойна вечер!

# 507
От болки в кръста боляло ли го е някой и ниско долу към опашката и бузите на дупето?Имам чувството,че  и таза ме боли,но като чувство.
Да, мен. Даже бях стигнала до сетивно дразнене по кожата при контакт с вода. Къпането ми беше мъка. Пареше ме кожата от водата. Не можех да седя, също. Силен сърбеж ниско в корема също имах по едно време. А ми нямаше нищо на кожата. Сетивни усещания, освен токове и изтръпване.
Не сядай на твърдо, и в продължително време седнала, вземи си възглавница с отвор за да не се притиска гръбнака вертикално. Направи си ямр, виж на Л5-С1 какво е положението. Сакроилиайчни стави също прегледай.
Приемаш ли противовъзпалителни?

И на двете - ще ви мине, но се подгответе, че е бавно. Трябват противовъзпалителни на първо време.

# 508
utro77,
споделям мнението за възглавниците. Пробвах много и всякакви. Ортопедични, анатомични, все са ми високи и болката се увеличава. Сега съм се спряла на тази като спя реално върху ниската й част, защото другата ми причинява болка.
https://verthora.com/produkt/verthe-support/
Това с неносенето и нечистенето няма как да се изпълни си мисля.
Аз исках да попитам за добавките. Пила съм невробекс и уримил форте и не виждам абсолютно никакво облекчение. Какво остава да пробвам за продължителен прием - Милгама?
Аз спя на такава и ми е ок. Но спя на една страна
 Покрай дисковата на ломбален отдел ми се беше разбутал и врата. Сковаваше се и болеше, тогава си взех ортопедична възглавница и се родих. Мъкна си я с мен навсякъде.
Относносно тежките покупки и домакинската работа всичко просто го правя по различно. Разпределям тежестта в две торби, вместо в една. Не вдигам/ нося повече от 5кг., купих си много лека прахосмукачка, мопс ми е с дълга дръжка .......просто се научих да се щадя, защото после боли много.

# 509
От болки в кръста боляло ли го е някой и ниско долу към опашката и бузите на дупето?Имам чувството,че  и таза ме боли,но като чувство.
Да, мен. Даже бях стигнала до сетивно дразнене по кожата при контакт с вода. Къпането ми беше мъка. Пареше ме кожата от водата. Не можех да седя, също. Силен сърбеж ниско в корема също имах по едно време. А ми нямаше нищо на кожата. Сетивни усещания, освен токове и изтръпване.
Не сядай на твърдо, и в продължително време седнала, вземи си възглавница с отвор за да не се притиска гръбнака вертикално. Направи си ямр, виж на Л5-С1 какво е положението. Сакроилиайчни стави също прегледай.
Приемаш ли противовъзпалителни?

И на двете - ще ви мине, но се подгответе, че е бавно. Трябват противовъзпалителни на първо време.

Благодаря  много!Не съм правила ЯМР,защото немога, заради метални клипси при отстранена жлъчка и се чудя,дали рентген или скенер да правя.За първи път ми се случва за около 10 дена да ме боли и да не минава.Пих OклИс 3-4дена ,милг@ма н за около седмица  ,мажа с какво ли не-дикл@к,  обезболяващ спирт,волт@рен,маз от мармот,пластир НуроФеН и не минава.Не ми се иска много  нестероидни противовъзпалителни много,защото  не ми са ок за червата.Вече  бях влязла във филма,че може да е от дебелото черво

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 19:53 от lavaca

Общи условия

Активация на акаунт