Дискова херния - 22

• 83 528
  • 730
  •   2
Отговори
# 555
  • София
И дано лекарката от Софиямед не е същата за която си мисля, че какво ще правя без нея, не знам.
Може ли да споделите името на лекарката, доволна ли сте? Аз лежах в Св. Наум и още съм без окончателна диагноза.

# 556
Бях на невролог.Каза че имам 2 хернии,като едната компресирала към нервните коренчета.Добре били да влеза в болница,Аз й казах,че не ми се иска и тя ми изписа Мовалис ампулу за 5 дена да пробвам и ми даде направление  за хоспитализиран Някой имал ли е ефект от Мовалис инжекции?Изписа ми и обикновеният вариант милгама-така мислила тя, а не Милгама Н и нищо за отпускане на крака.
Все едно си била на преглед при моя стар невролог. Направи си проучване за витамините от Б-групата и ще разбереш, че ти трябва Милгама -Н, а не обикновената Милгама.
Моята първа грешка беше да вляза в болница, заради безплатния скенер, който щяха да ми направят по пътека. Влоших се доста от престоя в болницата и от пътуването в кола след нея.
Втория път като ми предложиха болница, за да ми удължат болничния, първо се качих в отделението, поисках да видя на какъв матрак ще лежа цяла седмица и след това "любезно" (със скандал) отказах да постъпя и си пуснах неплатен отпуск. След стреса, от който се отърсих, чрез неплатения, се подобри значително състоянието ми. Не може да мислиш и за работа и за здраве едновременно.
Така че, ако имаш хубав ортопедичен матрак вкъщи, въобще не ти препоръчвам да влизаш в болница, където само ще те натъпчат с най-различни противовъзпалителни със странични ефекти, с цел да си изпълнят пътеката. Файда от болница няма. По-добре някой да ти слага инжекции кортикостероиди вкъщи в допълнение с предписаните противовъзпалителни.

# 557
Бях на невролог.Каза че имам 2 хернии,като едната компресирала към нервните коренчета.Добре били да влеза в болница,Аз й казах,че не ми се иска и тя ми изписа Мовалис ампулу за 5 дена да пробвам и ми даде направление  за хоспитализиран Някой имал ли е ефект от Мовалис инжекции?Изписа ми и обикновеният вариант милгама-така мислила тя, а не Милгама Н и нищо за отпускане на крака.
Все едно си била на преглед при моя стар невролог. Направи си проучване за витамините от Б-групата и ще разбереш, че ти трябва Милгама -Н, а не обикновената Милгама.
Моята първа грешка беше да вляза в болница, заради безплатния скенер, който щяха да ми направят по пътека. Влоших се доста от престоя в болницата и от пътуването в кола след нея.
Втория път като ми предложиха болница, за да ми удължат болничния, първо се качих в отделението, поисках да видя на какъв матрак ще лежа цяла седмица и след това "любезно" (със скандал) отказах да постъпя и си пуснах неплатен отпуск. След стреса, от който се отърсих, чрез неплатения, се подобри значително състоянието ми. Не може да мислиш и за работа и за здраве едновременно.
Така че, ако имаш хубав ортопедичен матрак вкъщи, въобще не ти препоръчвам да влизаш в болница, където само ще те натъпчат с най-различни противовъзпалителни със странични ефекти, с цел да си изпълнят пътеката. Файда от болница няма. По-добре някой да ти слага инжекции кортикостероиди вкъщи в допълнение с предписаните противовъзпалителни.

Много  благодаря!От 5 дена разбрах от скенер за положението ми и не съм наясно още с лечението.Аз й отказах, въпреки,че тя ми каза, че мога да си избера болница,а те са много в Пловдив. Но няма да има това удобство в нито една и затова на този етап отказах.Незнам какви инжекции да си сложа ,освен тази,която тя ми изписа  Мов@лис.Чудя се,дали да не почна мидокалм.

# 558
Мовалис инжекция сложиха на мъжа ми, когато беше със страшна криза и нищо, прието през устата не действаше - отпусна го, помогна. Аз съм го пила на хапчета, доволна съм, колкото може да съм доволна от НСПВС (добре ми действат, но не особено трайно). Трябва да се внимава със стомаха, дори когато НСПВС са инжекционни - казаха ми го, после четох статия с обяснение за сложното действие на простагландините. Не разбрах всичко, но разбрах нещо от сорта, че някои НСПВС повишават киселинността в стомаха, независимо как са приети и да, трябва да се внимава.

# 559
  • софия
Маги, все едно си била на много дълга нагревка, лесно се изстива с тези подгреви. Особено в това  нестабилно време.
А за скенера по здравна каса невролог ми беше казал, че трябва да имам пареза и тогава. Направление няма.
Затова влязох в болницата и по клинична пътека го минах скенера, и пак с познат и т.н.....много тъпо
Благодаря 🌺! Ще си плащам отново 😤 .Някой да ми препоръча добър невролог моля .

# 560
Винаги когато пия НСПВ приемам и нолпаза като протектор за стомаха.
Невраксил ми изписа последно физитерапевката вместо Милгама Н, като.     по -добро. Не мога да преценя дали е така, защото забравям да го пия редовно.
Аз пък от близо месец занимарих гимнастиката и хернията започна да се обажда. Крайно време е да се сритам по д-то и да я мятам отново. Мен това ме спасява и ме държи в кондиция.

# 561
Мовалис инжекция сложиха на мъжа ми, когато беше със страшна криза и нищо, прието през устата не действаше - отпусна го, помогна. Аз съм го пила на хапчета, доволна съм, колкото може да съм доволна от НСПВС (добре ми действат, но не особено трайно). Трябва да се внимава със стомаха, дори когато НСПВС са инжекционни - казаха ми го, после четох статия с обяснение за сложното действие на простагландините. Не разбрах всичко, но разбрах нещо от сорта, че някои НСПВС повишават киселинността в стомаха, независимо как са приети и да, трябва да се внимава.

Да и на мен ми казаха и затова пия нексиум 20 по 2 пъти на ден.

# 562
Здравейте!

Търся невролог и/или неврохирург в София за майка ми и ще се радвам на вашите препоръки. Може и да препоръчате дадено отделение в болница, откъдето имате добри впечатления.

Тя има няколко дискови хернии в лумбалната област от години, като в последните няколко месеца има големи затруднения при ходене поради силни болки в крака. Направили са й ЯМР и един неврохирург й е препоръчал две опции: 1. инжекция в гръбначния стълб (която уж е успешна при 75% от хората и избягва нуждата от операция) 2. операция (ако инжекцията не сработи). Не стана ясно какво има във въпросната инжекция. Grinning

Искаме второ мнение и, за съжаление, е трудно да намерим добър специалист, който да обясни подробно състоянието й и какви са опциите за лечение. Бихме искали да избегнем оперативните методи, докато не изчерпим всички консервативни такива.

Много ви благодаря предварително!

# 563
Здравейте , нова съм и искам да попитам за добър невролог в София?

# 564
Елена Димитрова, ами, интересувайте се, де, какви инжекции ви предлага. От инжекция до инжекция - голяма разлика.
Несериозно е да питате тук, пък да не сте си разпитали доктора.

# 565
Елена Димитрова, ами, интересувайте се, де, какви инжекции ви предлага. От инжекция до инжекция - голяма разлика.
Несериозно е да питате тук, пък да не сте си разпитали доктора.

Аз не питам за информация относно инжекцията - лекарят не е обяснил и дори след въпроси от страна на майка ми, не е станало ясно. Не съм присъствала на разговора. Не е нужно да оценявате какво е "несериозно" в моя пост.

Аз питам конкретно за препоръки за невролог. Ако нямате такива, може да подминете въпроса ми. Simple Smile

# 566
Исках да кажа, че е несериозно да питате за следващ специалист, при положение, че не сте оценили препоръките на настоящия, още повече, че последният е неврохирург, а питате за невролог. Как ще получите второ мнение, без да изложите препоръките?
Както и да е. Подминавам.

# 567
  • София
Здравейте, извинявам се за питането. Възможно ли е да ми препоръчате физиотерапия по здравна каса в София?
Предварително благодаря.

# 568
В рехабилитационната болница в Овча купел (до старата баня) работят по здравна каса. Провеждала съм процедури няколко пъти там преди години.

# 569
В Света София на бул. България правят по здравна каса, но по-рано тази година записваха месец напред и изискваха от пациентите по ЗК да идват от 7,30. Идеята е да са приключили с тях до 9, когато идват тези, водещи се на болнично лечение и платените.

Общи условия

Активация на акаунт