Дискова херния - 22

• 83 528
  • 730
  •   2
Отговори
# 540
Според мен имаш ошипяване на почти всички Л- ове, протузии : по - силна на Л3-4, по слаба на Л4-5. Засегнати са коренчета( тоест са притиснати и от там болки и сковаване.
Започнали да дегенеративни артритни изменения.
Няма хернии, но протузиите са потенциални хернии ако ги напрегнеш ......Ами от тук на сетне започват грижите за гръбнака. Нищо страшно няма, поне според мен.
Хора, поправете ако греша....
Благодаря  много  за мнението.Аз разбрах вече какво ми има по -много  неприятен начин.През нощта имах страшна болка в десния крак и невъзможност за ходене.Болката беше 10 от 10 .Направо полудявах и виех  от болка и отидох до спешното отделение.Лекарят там ми каза,че имам 2 херния.Едната голяма ,а другата малка.Точно малката е  засегнала нервните коренчета.Биха ми Урб@зон и ми изписа Линеф@р и Нелг@зин.Аз бях пила  НПВП.Дори 1ч.преди да отида и течен @налгин.Незнам как и дали ще се оправя.Отчаяна съм.
Аз пък никъде не видях в разчета херния, все протузии, ама щом казва доктор....
Ще се оправиш, а сега ти трябва покой и на всеки час леко раздвижване , няколко крачки поне за десетина минутки. Пий си хапчетата, мажи и с гелове, не загрявай- това е важно,
много.
Стискам ти палци !
Много  благодаря за  милите пожелания!Според Вас ,колко дена трябва  да се лежи ?Кога почнахте да ходите на работа?И това почнах да го мисля.И да попитам някой ползвал ли е терапевтична наколенка на телестар?

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 09:05 от lavaca

# 541

Здравейте, на 29 години съм. Болките ми пречат, не мога да работя. Нито да седя, нито да стоя прав продължително време. Винаги настъпва момент в който се сецвам, ако се натоварвам продължително, камо ли да работя 5 дни в седмицата, 8 часа на ден. Според вас от ЯМРто, да се оперирам ли или да пробвам с физиотерапии. Ако реша да се оперирам, кои са най-добрите неврохирурзи в София? Колко излиза по здравната каса г/д една такава операция? Може ли и 2те ми дискови хернии на кръста да се премахнат на една оперяция?
Но като цяло имам болки по целия гръбнак, врат гръб, между пюешките, но за сега тези 2 дискови херник на кръста са най-зле.

# 542
Колко време може и трябва да се пият НПВП за дискова херния?

# 543
През колко време може да се сложат отново трите  инфекциите Дипрофос?
Благодаря Ви предварително!

# 544
Може ли сутринта да съм пила милгама,а вечерта невробекс,защото ми е свършила милгамата, а не мога да отида днес до аптеката.

# 545
Мисля, че няма да навреди.
А ти как си?
То няма да мине с магическа пръчка, иска време. Въоръжи се с търпение.

# 546
Дисков пролапс е дискова херния.

Противовъзпалителни - общо около месец, като се редуват. После можеш да минеш на натурлни противовъзпалителни.

Милгама и невробекс са почти едно и също, само че в невробекса витаминът е 3 пъти по-малко, т.е., можеш и 2-3 таблетки да изпиеш, вместо 1. То май беше мин. 5-6 таблетки на ден по листовка. Милгама - до 3 на ден.

Дипрофоса - въпросът трябва да е към невролога ти.

SamTulek, зависи колко е голяма хернията на L5-S1. Тя ти е най-проблемна. Трябва ти почивка, не 8 часа работа. И противовъзпалителни. И възглавница с отвор за когато седиш. И да седиш на равен стол с ъгъл на коленете 90 градуса. И редувай стоене прав и стоене седнал.
Радикулопатия имаш ли? Или само кръста те боли?

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 21:48 от amy_nka

# 547
Мисля, че няма да навреди.
А ти как си?
То няма да мине с магическа пръчка, иска време. Въоръжи се с търпение.
Много  зле.Страшно ме боли крака ,чак до глезена.Не ми помагат и лекарствата.

# 548
Възпален е седалищния нерв. Освен НСПВ и милгама, изписват и миорелаксанти. Можеш да мажеш по няколко пъти дневно .
На мен ми отне три месеца+ докато що годе вляза в час и тръгна на работа.

# 549
Възпален е седалищния нерв. Освен НСПВ и милгама, изписват и миорелаксанти. Можеш да мажеш по няколко пъти дневно .
На мен ми отне три месеца+ докато що годе вляза в час и тръгна на работа.
Благодаря  много!.Утре съм на невролог, но незнам какво може  да ми изпише,като изпих всичко.Аз искам само да не ме боли толкова,особено вечер и през нощта боли много.Какви инжекции ще помогнат, да настоявам при невролог?

# 550
На мен ми биха три инжекции кортикостероиди през ден и след това пет дни нестероидни. После още пет дни хапчета нестероидни и всичко това придружено с прегабалин и антидепресанти (които пих два месеца и още толкова спирах)  Това беше лечението ми в болницата. След като мина месец започнах гимнастика лека, полека . И всеки ден от изписването вървях около вкъщи, като постепенно увеличавах времетраенето.
Трябва да се внимава как се движиш в ежедневието,. Без резки и усукващи движения. Без да се навждаш, а да приклякаш, дори позата в която си миеш зъбите  е важна( подпряна  с една ръка на стената отсреща или мивката и леко приклекнала с изправен гръб).
Важно е и как ставаш от леглото, позата в която спиш, матрак, абе....
В началото е сложно , но се свиква!

# 551
Бях на невролог.Каза че имам 2 хернии,като едната компресирала към нервните коренчета.Добре били да влеза в болница,Аз й казах,че не ми се иска и тя ми изписа Мовалис ампулу за 5 дена да пробвам и ми даде направление  за хоспитализиран Някой имал ли е ефект от Мовалис инжекции?Изписа ми и обикновеният вариант милгама-така мислила тя, а не Милгама Н и нищо за отпускане на крака.

# 552
  • софия
Здравейте,в неделя пътувах към вилата в студеното време и си бях пуснала нагревателите на седалката.Имаше страшно задръстване по пътя и май съм прекарала около 3-4часа на топличко на седалката .От следващата сутрин съм като вдървена .Все едно имам дъска вместо гръбнак.Имам дискова херния в края на гръбнака,но сега ме боли чак до средата на гърба. Възможно ли е да ме боли толкова от нагревателите ?Егати ,ако съм се нагласила сама от тъпотия.Не съм правила скенер на торакалната част ,но май това ми е второ сковаване там.Процедурата по одобрение за скенер има ли смисъл да я правя (дали одобряват ,или повечето ги отхвърлят) ,че ми писна да плащам осигуровки и да си плащам скенерите сама?Лекарката ,при която ходех в София Мед се е махнала и сега се чудя при кого да отида.Ще помоля да ми препоръчате лекар Flowers Hibiscus.

# 553
Леле, и аз все ги заглеждам тези седалки с нагреватели, и се чудя дали да не си взема.
И дано лекарката от Софиямед не е същата за която си мисля, че какво ще правя без нея, не знам.

# 554
Маги, все едно си била на много дълга нагревка, лесно се изстива с тези подгреви. Особено в това  нестабилно време.
А за скенера по здравна каса невролог ми беше казал, че трябва да имам пареза и тогава. Направление няма.
Затова влязох в болницата и по клинична пътека го минах скенера, и пак с познат и т.н.....много тъпо

Общи условия

Активация на акаунт