Дискова херния - 22

• 79 969
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
В началото на август, ме оперираха от дискова херния в лумбалната област, но все още имам слабост и болка в кръста. Неврохирургът ме прати на ЯМР и според него се касае за следоперативно възпаление. Препоръчително ли е да се топя в минерална вода ( без процедури) и дали ще има ефект за това възпаление?

# 571
  • Варна - Черна гора
В началото на август, ме оперираха от дискова херния в лумбалната област, но все още имам слабост и болка в кръста. Неврохирургът ме прати на ЯМР и според него се касае за следоперативно възпаление. Препоръчително ли е да се топя в минерална вода ( без процедури) и дали ще има ефект за това възпаление?
За минерални води можете да мислите 6 месеца след операцията. Лекар физиотерапевт даде такова указание на майка ми, която прави смяна на колянна става.
Най-добре е да се консултирате с неврохирург и физиотерапевт.

# 572
За минерални води можете да мислите 6 месеца след операцията. Лекар физиотерапевт даде такова указание на майка ми, която прави смяна на колянна става.
Най-добре е да се консултирате с неврохирург и физиотерапевт.
+1
Когато има възпаление , загряването е противопоказно

# 573
Здравейте!Искам да попитам возенето в рейс обостря ли симптомите?Наложи ми се да пьтувам повече _един час дневно и започнаха болките.Парене в седалищната област и схващане в краката имам като симптоми.

# 574
И в автобус, и в кола возенето, щом има друсане или неправилно стояне в седнало положение продължително време, може да се отрази лошо. Препоръчвам ти ортопедична възглавница с отвор.

Киснене в минерална вода (гореща вода) е абсолютно противопоказано при възпаление.

# 575
Здравейте,някой може ли да ми каже за състоянието ми от ЯМР.Неврохирургът беше в операция и чак в петък ще се видим,за да ми каже.Иска ми се да разбера,защото много  се притеснявам от прочетеното.

# 576
Lavaca, за операция си. Парче от ядрото се е откъснало и ти притиска сериозно текален сак парамедианно и десния рецесус. Коренчета увредени. Без да се изкара това парче няма да стане. Confused
При кого ще ходиш?

# 577
Lavaca, за операция си. Парче от ядрото се е откъснало и ти притиска сериозно текален сак парамедианно и десния рецесус. Коренчета увредени. Без да се изкара това парче няма да стане. Confused
При кого ще ходиш?
Много съжалявам да го чуя.В Пълмед приндр Анастасова и после  ми се иска второ мнение(може би с др Калнев)

# 578
Би ли споделила какво предлагат  пловдивски хирурзи след като ги посетиш?
А ти реално как се чувстваш?

# 579
amy_nka, чувствам се една идея по-добре след лечение в  болницата, физиотерапията и лекарствата в къщи,  но все пак не съм напълно добре.Сутрин имам  около 1ч.малко раздвижване, вечер имам изстръпване на крака леко.Но аз все още не съм започнала нормалния ритъм.Повече почивам,малко домакинска работа и никакво натоварване на организма.Аз знам  какво е мнението на неврохирурзите предварително вече.Сигурна съм,че ще са за операция на 100%,но предвид предстоящите празници няма да мога да се консултирам с други,освен с др Анастасова, която е от екипа на др Коев.Тя беше за операция още като бях в болницата  и то от  скенер,но ми пусна ЯМР и затова консултацията в петък ще е пак с нея и зная мнението й.Ще направя и с др Калнев при първа възможност ,сигурно след празниците. Много  съжалявам,че варианта за моя случай е -операция,а как не ми се искаше:disappointed_relieved:

P S. От толкова много четене в темите , че чак ми се обърка всичко в мозъка не разбрах Вие ,дали сте оперирана и на какво ниво е била ДХ?

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 09:15 от lavaca

# 580
Здравейте. На някой правили ли са му(има ли познати)операция за декомпресия на дисковете на гръбчния стълб? Малко ми е плашещо да ми слагат железа, болтове в гръбнака които да ми държат дисковете на разстояние. Бях на преглед при проф. Каракостов във Иван Рилски, каза ми че гръбнака ми няма натуралнатя извивка в края, причинено от бързото израстване и тежката физическа работа в пубертетските ми години. Мен ме беше страх да си махна херниите, сега пък се оказа още по-плашеща ситуацията...

# 581
amy_nka, чувствам се една идея по-добре след лечение в  болницата, физиотерапията и лекарствата в къщи,  но все пак не съм напълно добре.Сутрин имам  около 1ч.малко раздвижване, вечер имам изстръпване на крака леко.Но аз все още не съм започнала нормалния ритъм.Повече почивам,малко домакинска работа и никакво натоварване на организма.Аз знам  какво е мнението на неврохирурзите предварително вече.Сигурна съм,че ще са за операция на 100%,но предвид предстоящите празници няма да мога да се консултирам с други,освен с др Анастасова, която е от екипа на др Коев.Тя беше за операция още като бях в болницата  и то от  скенер,но ми пусна ЯМР и затова консултацията в петък ще е пак с нея и зная мнението й.Ще направя и с др Калнев при първа възможност ,сигурно след празниците. Много  съжалявам,че варианта за моя случай е -операция,а как не ми се искаше:disappointed_relieved:

P S. От толкова много четене в темите , че чак ми се обърка всичко в мозъка не разбрах Вие ,дали сте оперирана и на какво ниво е била ДХ?
Хм... Така както си описваш състоянието, не изглежда да имаш спешни показания за операция. Rolling Eyes Може пък да пробваш да си дадеш някакво време и ако видиш, че се влошаваш тогава да се мисли за вариант операция. От колко време си така всъщност?

Аз не съм оперирана. Моята е на L4-5, но различна от твоята - фораминална.

# 582
amy-nka , Били споделила Вашата херния каква е-протузия или екструзия?

# 583
Протрузия я водят, но при мен не се вижда много добре на ЯМР дали е разкъсан пръстена. Екструзия и херния са синоними. Протрузията е издатък с неразкъсан пръстен. Екструзията е разкъсване на пръстена и излизане на част от ядрото извън диска.

При теб парчето е измерно 8,5 * 5,3 мм, което е умерено голяма херния (над 6 мм се водят големи хернии).

Ако можеш да ходиш и болката е търпима, можеш да си дадеш едни 3 месеца, да видиш как ще се развият нещата. Спешни показания за операция са изпускане, тотална пареза, падане на ходило, нетърпими болки, които не се повлияват от нищо...

ЕМГ правила ли си?

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 18:28 от amy_nka

# 584
Протрузия я водят, но при мен не се вижда много добре на ЯМР дали е разкъсан пръстена. Екструзия и херния са синоними. Протрузията е издатък с неразкъсан пръстен. Екструзията е разкъсване на пръстена и излизане на част от ядрото извън диска.

При теб парчето е измерно 8,5 * 5,3 мм, което е умерено голяма херния (над 6 мм се водят големи хернии).

Ако можеш да ходиш и болката е търпима, можеш да си дадеш едни 3 месеца, да видиш как ще се развият нещата. Спешни показания за операция са изпускане, тотална пареза, падане на ходило, нетърпими болки, които не се повлияват от нищо...

ЕМГ правила ли си?
ЕМГ-да,слабо понижен тонус.Вчера на консултацията с ЯМР при неврохирург ми каза,че щом болките след лечението от невролозите в отделението са
 намаляли и след като разгледа ЯМР каза,че може да продължа консервативното лечение .От 1м.съм така и за първи път ми се случи всичко и разбрах,че имам ДХ.В разговора с неврохирга и аз чух думата фораминална ДХ,но незнаех,какво означава и ,че ми е на много " кофти"(така се изрази) място и притиска нервно коренче.А,дали съм чула правилно....,то толкова нови неща  чух.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 11:05 от lavaca

Общи условия

Активация на акаунт