За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 317
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
Големите крадци прибират милиони, защото Пешо е гласувал да им се даде власт. Направил го е, защото са обещали да не го питат за тия 50 лева в пликчето. И са абсолютно безнаказани, защото пешовците са мнозинство.
Та докато Пешо се вижда като жертва, той всъщност е първопричината.

# 391
Досега все 100% съм си получавала парите без пликове, но като ви чета се замислям.
За 10 години по 12 месеца ако получавам по 500 лв в плик-
ще спестя по 255лв на месец от данъци и осигуровки - 10% ДД, 33% СО + 8% ЗО
120месеца * 255лв = 30600лв
За тия 10 години, ако не получавам в плик 500те лв няма да ми се качи пенсията с по 250лв на месец за 10 години.

# 392
  • Пловдив
От осигуровките над половината са за сметка на  работодателя. Той дали щеше да ти ги дава на тебе тия спестени пари в плика? Wink
Иначе за твоя сметка на 500 в плик "спестяваш" около 112-113 лева. Пак "кяр". Wink

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 21:03 от Магдена

# 393
Как ще сме последни по спестявания? Банките преливат от пари.
https://www.google.com/amp/s/www.investor.bg/a/539-banki-i-zastr … -na-septemvri/amp
Отделно имаме най-много жилища на глава от населението. Това в Европа никъде го няма, за Щатите и Канада мисля, че също е така.
Тук в малките населени места може да не са високи заплатите, но и разходите не са големи.

# 394
не, дава 500лв в плик и осигурява на -500лв, все същото е.
Реално в този случай той ще губи едни 50лв =(10%*500лв=> разход, върху който не би плащал данък).

# 395
  • Пловдив
Имам предвид следното: ако вместо да те осигурява на 1500 (примерно), той те осигурява на 1000 и ти дава 500 в плик, от тоя плик ти "спестяваш" около 112 лева данък и осигуровки за твоя сметка и работодателят "спестява" още сто и няколко, от осигуровките за негова сметка. Тях вероятно няма да ти ги сложи в плика.

# 396
Ехххх..Дева..де да беше така...цената в местния лидл на литър олио,  за жалост е същата като цената му в София, където запратите са тройни..
Де да беше така както го написа..ма не е, и тук краставиците са колкото във Варна...

# 397
Това за разходите че не са големи в малко населено място, малко не съм съгласна. Не са по-евтини ток, вода, телефон, а за храната да не отварям дума защото при малка конкуренция често е и по-скъпо. А една голяма част от българите работят колкото да си покрият храната и сметките. Може наемите да са малко по-ниски (но пък нали всички имали жилища, това го зачеркваме тогава), транспортни разходи може да са малко по-ниски и те (евентуално), но храна, сметки и прочие битовизми не са по-евтини.

# 398
Как ще сме последни по спестявания? Банките преливат от пари.
https://www.google.com/amp/s/www.investor.bg/a/539-banki-i-zastr … -na-septemvri/amp
Отделно имаме най-много жилища на глава от населението. Това в Европа никъде го няма, за Щатите и Канада мисля, че също е така.
Тук в малките населени места може да не са високи заплатите, но и разходите не са големи.
Банките може и да не преливат от средно статистическия българин, ама и в буркан банк има доста.Хората си ги държат вкъщи, за да ползват социални плащания.Над 500 лева по сметка- няма за отопление.

# 399
28 лв е месечна карта в София за 1 наземна линия. При мен е с 50% по-скъпа, а заплатата ми не е софийска...
Де да ми беше и тока по-евтин щот съм в прованса, ама не е...
Спрете с тези обобщения че сме цъфнали и тънем в охолство, и само се правим на бедни. Бедни сме!!

# 400
Имам предвид следното: ако вместо да те осигурява на 1500 (примерно), той те осигурява на 1000 и ти дава 500 в плик, от тоя плик ти "спестяваш" около 112 лева данък и осигуровки за твоя сметка и работодателят "спестява" още сто и няколко, от осигуровките за негова сметка. Тях вероятно няма да ти ги сложи в плика.
Вероятно ще си ги вземе обаче, като ме осигурява на тези +500лв.

# 401
Ми дръжте си ги в бурканбанк и искайте дърва. Тя селянията е безгранична. Бай Ганьо е непреходен.
Тете, за кореняци софиянци има плюсове, но ако си под наем не ти остават много. Дъщеря ми плаща 750 лв. Сега даже да още по-високи.

# 402
А кое тогава е по-евтино в малките градове? Цигарите да не са на 2 лв..същото си е всичко..

# 403
С чужбина ми беше сравнението. Че там вземат големи заплати, но плащат високи наеми. Докато тук хората си имат жилища.

# 404
Няма много смисъл да сравняваме с чужбина... не знам много свястни държави за живеене, където човек да работи на пълно работно време и редовно да се чуди как да си плати сметките и да си купи храна. А тук е доста често срещано дори и да не си на минимално заплащане. И имам предвид тези на които не им стигат за хляб, а не за яхта, вторите ясно че е друго при тях.
Но в една и съща държава с едни и същи цени няма как да е толкова пък по-лесно в малки населени места.

Общи условия

Активация на акаунт