За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 330
  • 802
  •   1
Отговори
# 405
Ми дръжте си ги в бурканбанк и искайте дърва. Тя селянията е безгранична. Бай Ганьо е непреходен.
Тете, за кореняци софиянци има плюсове, но ако си под наем не ти остават много. Дъщеря ми плаща 750 лв. Сега даже да още по-високи.
Дърва не дават, дават пари.

# 406

Тук в малките населени места може да не са високи заплатите, но и разходите не са големи.

На това се зачудих...разходите и тук са големи, защото тока, цигарите, олиото и краставиците са на софийски цени.

А за 500 те в плик - ако не бяха в плик, се пита пенсията с колко по-висока би била? Защото ако е с 20 лв гортица само, е ясна работата...

# 407
Дали и 20лв+ към пенсията има, съмнявам се.

# 408
Не се знае и по каква формула ще се изчислява, като стигнем до там....то през година две, и все променят законите в тази област. Сигурност и предвидимост - йок.

# 409
Няма много смисъл да сравняваме с чужбина... не знам много свястни държави за живеене, където човек да работи на пълно работно време и редовно да се чуди как да си плати сметките и да си купи храна.
Ами всъщност нискоквалифицирания персонал в никоя държава не живее охолно. Хората с ниски доходи и в Западна Европа живеят в трудности. Хората с добра квалификация в България получават добри доходи. Мит е това, че българинът е онеправдан и живее в бедност заради някаква конспирация, а не по собствена вина.

# 410
Вината му е, че се е родил тук ...
Отвори някой конкурс за държавта служба, и ще видиш 800-900 начална заплата.

# 411
И някой насила ли те кара да кандидатстваш за държавна работа?

# 412
Като са толкова ниски заплатите, как азиатските курорти са пълни с българи и харчат с широка ръка за щяло и нещяло?

# 413
Дали и 20лв+ към пенсията има, съмнявам се.

Съмнявате се, защото изобщо не знаете как се смята. 500 лв. месечно в плик са много голям минус за пенсията в бъдеще.

Вината му е, че се е родил тук ...
Отвори някой конкурс за държавта служба, и ще видиш 800-900 начална заплата.

Отвори някоя международна фирма и други заплати ще видиш. Хора с добър език не е нужно да търсят държавна работа. За ИТ да не говорим.

# 414
Факт е, че  Бг е държавата с работещи бедни.
И не виждам нищо да се промени и занапред.
И наистина хората по провинцията са още повече ощетени. Не, че тук сме много оценени, особено в моята сфера, но в столицата поне има повече избор.

# 415
Много е лесно да се произнасяш от центъра на София или Пловдив, с минимум една магистърска диплома и един чужд език.

# 416
И някой насила ли те кара да кандидатстваш за държавна работа?

Не ги кара никой. Но да твърдиш че и държавата няма вина е смешно.

Дева, с колко повече ще се вдигне пенсията? Нали това се пита в задачата...който зтае как се смята, да го сметне, моля..

# 417
  • тук-там
Не знам как се изчислява пенсията, но като ви чета - за максимално осигуряване - 40% от 3400 ли ще е пенсията? Демек за 1300 лв пенсия говорим? И то при непрекъснато осигуряване на макс...Супер.Sweat Smile
Де да можех да ги взимам в плик, ама ...не мога!

# 418
Ами не, Рабит. Не е 40% от макс. осигуровки. Има коефициент и по него се смята върху целия осигурителен доход за целия трудов стаж.
Затова не мога да сметна и на Тета, защото не се гледа последната заплата, нито за определен период.

# 419
3400 е прага последните 2 години, ама ти с 2 години стаж само не можеш да се пенсионираш.
И след 20 години не се знае нито каква ще е формулата, нито каква ще е минималната пенсия, но ако се съди по последнните 20 години, то тия 500 лева по-висок доход нищо няма да ти носят.

Не ги кара никой. Но да твърдиш че и държавата няма вина е смешно.
Държавата е функция на обществото. Държавата е прогнила защото за обществото честността и образованието не са ценности.

Много е лесно да се произнасяш от центъра на София или Пловдив, с минимум една магистърска диплома и един чужд език.
Ой, ама те магистърските дипломи и чуждите езици като подарък ли ги дават на софиянци? По рождение ли? Леле мале как яко съм се прецакал да уча години наред. А хем родом съм от София... Disappointed Relieved Scream

Общи условия

Активация на акаунт