Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 497
  • 787
  •   1
Отговори
# 390
Аз мисля, че при това ниво на афект във Фейсбук, няма да е накак градивно да седнем и да защитаваме училището там, даже напротив. Няколко родители са се опитали да споделят позитивно впечатление под поста и са ги изяли с парцалите!
Работа на училището е да се защити и на институциите да направят необходимите проверки.

Защо ли?
Когато недоволните са повече от доволните, положението се случва да е такова.

А собственичката колко деца има, че говорим за n-броя класове.

3

# 391
Иззи предприема ли някакви стъпки по отношение на скандала? Планират ли се родителки срещи? Няма ли отправени въпроси от самите родители към управата?
До вчера в google ревютата бяха само 5 звездни, а появилите се негативни такива биват свалени. Това може да се случи само след сигнал от собственика към google.

# 392

Включвам се без доза да се заяждам. Малко си припомних минали случки с Иззи. Има огромно значение дали си с дете от класа на дете на директорката или не. Има значение дали участваш в този форум и си по някакъв начин адвокат на училището. Там грешка директорката не прави. Много добре знае кои майки пишат и кои са им децата и съответно отношението към тях е по-различно. Те имат достъп до информация много повече от другите, точно защото знае, че после ще се напише тук и това й е полезно.
Със сигурност има много добри неща в училището, но има и доста притеснителни. Дано да успеят да ги оправят...

# 393
  • в страната на чудесата
Ох, всичко това е супер тъпо. Училищният бизнес е дълга игра, спокойна и успехите са отложени във времето. Иззи с тази история е с изключително смутена репутация и според мен въпросната директорка следва да се съсредоточи върху добри учебни и педагогически практики вместо да си губи времето във форумен шпионаж. Успехите говорят сами, очевидно балансът и не е положителен.
Може като начало да наеме друга сграда 😂😂😂
Чувам че увекинд щели да се местят, тяхната сграда на владайска е чудесна. Мога също да предположа, че положителните мнения тук също са компрометирани, след като госпожата следи какво се пише. Разбирам и защо останалите седем души с деца в иззи не пишат. Може би нямат бърз друг вариант или адвокат, който да им прибере депозита. Това е жалко, и е в ушърб въобще на частните образователни институции. Чудя се Инспектората наясно ли е, те имат регулаторна функция и трябва да защитят интереса на децата. Който очевидно е нарушен. Впрочем чува се, че и те четат 😂😂😂

# 394
  • София
Чета тук и във ФБ и недоумявам колко е неадекватна реакцията на Иззи. Нямам познати с деца там, но имам приятели с деца в различни други чу, които имат/имаха техни познати с деца там. Общо 5 различни семейства, с по 5 различни негативни опита и съответно - две премествни деца и три, които са отказали прием след срещи на място.
Познавам лично първия директор, който е изключително деликатен човек и когато го бях попитала защо напусна, ми отговори силно уклончиво, че нещата не са както си ги е представял или му е било обещано да бъдат.
Та в момента това училище има нужда от ясна открита позиция, която да не е защитно-оправдателна, а да е в стил: да, имаме кривини, благодарим, че ни бяха посочени и ще работим да ги оправим, като за целта на първо време ще направим:
А
Б
В
И после заедно с родителската общност ще работим за още.
В момента комуникацията и действията им казват - точно такива сме, за каквото ни плюят и ще си останем.
В общи линии, не виждам светло бъдеще с този подход, който имат

# 395
get_real, ама има ли някаква официална позиция? Или друга реакция.

Аз лично само виждам, че пускат сигнали до Гугъл да трият отзивите в мапа. И учители слагат там положителни отзиви, за да вдигат рейтинга.

# 396
E и моята "приятелка" , препиши от БГ мама е пуснала статия за гимназията с въпроси към двама наистина прекрасни преподаватели.
Малко с два месеца закъснение след като излезе новината за гимназята, ама явно аз не разбирам от новинарство.

# 397
E и моята "приятелка" , препиши от БГ мама е пуснала статия за гимназията с въпроси към двама наистина прекрасни преподаватели.
Малко с два месеца закъснение след като излезе новината за гимназята, ама явно аз не разбирам от новинарство.

Пфхахаха, платени статии в някакви блогове, с писане стил "детска градина".

Прочетох пак в онзи пост, че ги обвиняват, че в свидетелството имат оценки по предмети, по които не са имали и един час. В малките класове това бяха Човек и природа и подобни, технологии и предприемачество... Предполагам, че това също е лоша комуникация и вероятно за счели, че преподаденото в часовете по системата на Cambridge Primary покрива и МОН. Но се питам дали МОН счита същото? Отделно, че изобщо не е комуникирана тази тема с родителите.
Помня, че това още в началото го обсъждахме. Как ще съвместяват и двете програми, като часове и времеемкост.

И другото, което ме изненада е обвинението, че са изпратили дете с такси до в къщи, без да уведомят родителите. Били даже две децата на задната седалка.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 10:36 от Fancy

# 398
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, аз помня дете на приятели, което се качило в друг бус на съученик, никой не беше разбрал, детето не се беше прибрало и училището не знаеше нито за случката, нито къде е детето. Да не споменавам кое е училището. Ужас. Жалко, че родителите не дадоха гласност тогава.

Редактирам се, че сега си припомних по-ясно. Детето не е ползвало транспорт, родителите идват да го вземат и него го няма. От училището не знаят къде е. После се оказва, че е заминало с един от бусовете. Не е имал телефон.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 10:55 от gadamer

# 399
Да, аз помня дете на приятели, което се качило в друг бус на съученик, никой не беше разбрал, детето не се беше прибрало и училището не знаеше нито за случката, нито къде е детето. Да не споменавам кое е училището. Ужас. Жалко, че родителите не дадоха гласност тогава.

Ахахахах. Предполагам, че отново имаш предвид Света София?!?!?!? Ама да са дали гласност. Аз нямам никакъв проблем да се дава гласност на подобни случки, когато е от полза за децата. И ще се регулира процедурата, така че да не се случват подобни инциденти.
Но все пак е било в бус на училището, нали? Не е било в такси. Шофьорите на бусовете имат ангажименти и детето не е било безпризорно. А е нормално секретарките на училището да не знаят какво се случва с над 700 деца постоянно.
И ми позволи да се усъмня малко, знаейки процедурата вече 7 години. Имаме телефон на шофьора на буса. Това е правило. Постоянно се поддържа контакт и шофьорите имат ангажимент да качат всички деца, било сутрин или вечер. Бяхме пропуснали да го уведомим една вечер, че дъщеря ни няма да ползва буса и я беше чакал 10 мин. пред училището, след което звънна да пита знаем ли какво се случва, защото я няма и в училището.

Преди в ПБ имаше случка на избягали близначета, пресекли дори булеварда по неясен начин. Откриха ги доста далече.

П.С. Т.е. родителите не са били навреме и той ги е изпреварил, качвайки се на буса? Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 11:00 от Fancy

# 400
Това с грешното бусче и другото с таксито - на мен не ми прави особено впечатление, честно казано. Възможно е да се случи и при най-добър контрол. Навремето в НУКК бях се отнесла и забравила да се кача в училищния автобус - без телефон, майка ми ме чакала на спирката и се побъркала, там май изобщо няма контрол кой къде се качва. Децата си носят отговорност.

За Иззи следя с притеснение историята, озадачена съм от пускането на рекламна статия за гимназията им, вместо да излязат открито със становище. Засега изводът ми е, че проблемът е основно в ПУК и правят някакъв доста неприятен опит за подбор на деца, които вече са приели.

Навремето впрочем им бях звъняла, още по телефона ми казаха че за да приемат детето за 1-ви клас трябва веднага да го преместя в тяхната градина /4-та група/, по средата на годината. Без пробен ден, без изобщо да знаят какво му е нивото. Това ме отказа дори да отидем до там.

# 401
  • София
Изчетох във FB коментарите за IZZI  и реално това, което ми прави най-силно впечатление е липсата на позиция на училището. Напълно недопустимо е да се коментират такива дискредитиращи обстоятелства за една учебна институция и тя да мълчи. Помня за едно училище (държавно) не бяха допуснали една ученичка без униформа и беше се раздухал скандал, та новини, форуми и т.н. навсякъде се коментираше. Директорка, учители и т.н. даваха обяснения. Сега при тези далеч по-притеснителни факти - няма никакъв коментар от училището.
Всеки проблем има две страни. И двете трябва да се аргументират. Но направо много плашещо ми прозвучаха всички тези коментари. Ако така се говореше за нашето училище също щях да се притесня.
Задължително е IZZI да дадат отговор на тази информация, защото изглеждат много зле нещата.

# 402
Жалко за Иззи. Вече каквато и позиция да заемат, ще изглежда нелепа. Такива критични ситуации изискват бързи и адекватни действия, а те са оставили скандалът да се разгори с пълна сила. Според мен не е трябвало въобще да допускат да се дава гласност на недоволството, и по-точно - трябвало е да овладеят недоволството на родителите още при изразяването му. Трябвало е  да се решат наболелите въпроси в индивидуални срещи със засегнатите семейства и напрежението да се тушира.

Сега вече лавината е изтървана и набира скорост. Ще се появяват нови и нови писания в публичното пространство, недоволството ще ескалира, а фактите, пречупени през емоциите, ще се представят все по-изопачено. В резултат ще се сдобият с едно срамно клеймо (не мога да преценя заслужено или не), ще има отлив на клиенти и то точно когато амбициозно стартират гимназията си.

Дано не съм права, де. Защото от това ще пострадат само учениците им.

# 403
Така, за всички доблестни гражданки, които се притесняват за нашите деца, които са подложени на психически и физически тормоз в Иззи (и за нас, ужасните родители, които сме ги записали там). Звъннах на ръководството на училището на сутринта, след която видях Фейсбук коментарите и безсънната нощ, която прекарах по този повод. Доколкото разбирам, в момента в училището текат проверки от всички възможни институции, за да се разследват обвиненията. Ще се изчака да приключат тези провеки и ще има официално изявление и становище от страна на ръководството.
Аз пък лично се надявам, че те ще използват този наистина лош момент, за да осмислят какво могат да подобрят и да потърсят подкрепа (и да дадат такава) на семействата, които са решили да им гласуват доверие занапред.

# 404
Иронията и сарказмът в конкретиката на случая са не само неуместни, а са направо противопоказани. Защото само наливат масло в огъня и доказват, че всички обвинения за ненормално отношение са били верни.

Общи условия

Активация на акаунт