Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 68 387
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
Без официален стейтмънт от страна на училището, могат да кажат на пострадалия каквото си пожелаят. Ако някой разбие главата на друг в училищния салон, аз искам да знам, било то и без да съм страна по случая. При това искам да разбера за случката по официален канал, а не една мама каза.

# 106
Не съм съгласен, че всички трябва да разбират.
За такива неща не се бие тъпана.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 22:37 от Notaris

# 107
  • София
Със сигурност и за мен не е правилно да се бие тъпана. Най-много съобщение от типа имаше такъв инцидент, при който наш ученик... нещо си. Взети са дисциплинарни мерки. И точка.

Останалото става говорилня и сеирлък. Училището не може да бъде нито съдия, нито палач. А без отсъждане, нещата намирисват на саморазправа (като уронване на престижа или по-лошо).

# 108
А след 1 децата спират да учат и вече няма значение колко са ангажирани Simple Smile
Сори не се стърпях Simple Smile
Еее, стига де! Все пак се надявам някой да отговори…

# 109
Hope можеше да ти отговори, ама е по-яко да се заяде.

# 110
А след 1 децата спират да учат и вече няма значение колко са ангажирани Simple Smile
Сори не се стърпях Simple Smile
Еее, стига де! Все пак се надявам някой да отговори…
В Пук и първи клас натоварването е много малко. Домашните са малки и приятни, освен ако детето няма някакви затруднения с материала. В трети и четвърти клас домашните са обемни и отнемат доста от свободното време. Ако ви интересува нещо, пишете на лично.

# 111
  • София
И аз със сигурност бих искала да знам за подобен инцидент, дори и да не съм засегната страна. Подробности не са нужни, но е важно да се знае, че се вземат мерки срещу агресията.

# 112
И аз със сигурност бих искала да знам за подобен инцидент, дори и да не съм засегната страна. Подробности не са нужни, но е важно да се знае, че се вземат мерки срещу агресията.
Точно! Имена не трябва да се споменават, но за инцидента трябва да се знае. И най-важното е какви мерки са взети. Така за останалите родители ще е знак, че се взимат мерки,че агресията в това училище не се толерира и т.н. От друга страна, родителите ще имат едно на ум, че ако тяхното чайве направи поразия, ще го сполети същото. Иначе си живеем доста безметежно.

# 113
  • София
Винаги и всички знаят. Както е в случая. В Държавен вестник ли трябва да го обнародват? Такива неща се случват и в най-добрите училища, а все пак всички в тия частни училища, или поне повечето, държим и на репутацията на училището. Не са нужни официални изявления,  а и помислете немислимото – някой ден е възможно този агресор да бъде и вашето избухнало от хормони или друго, дете. Иска ли ви се с него да е свършено след това?

# 114
  • София
Винаги и всички знаят. Както е в случая. В Държавен вестник ли трябва да го обнародват? Такива неща се случват и в най-добрите училища, а все пак всички в тия частни училища, или поне повечето, държим и на репутацията на училището. Не са нужни официални изявления,  а и помислете немислимото – някой ден е възможно този агресор да бъде и вашето избухнало от хормони или друго, дете. Иска ли ви се с него да е свършено след това?

Хайде да прочетем пак- случката трябва да се знае, без имена и друго, както трябва да се знае и какви мерки са взети. Никъде не съм написала, както и другите потребители, че трябва да сложат снимка с имена на провинилото се дете. Никъде не сме написали, че трябва да излиза извън рамките на училището тази информация, каква репутация?! Аз не искам да разчитам на ЕЖК, а искам бих се радвала на факти по официалните канали.

# 115
Ако детето избухме, някой много в проспал ситуацията вече. Така си мисля.

# 116
Ами не, особено в малките възрасти.

# 117
Ако детето избухме, някой много в проспал ситуацията вече. Така си мисля.

И на децата се случва да избухнат и понеже все още не могат да сдържат емоциите си по начина, по който успяваме възрастните, ситуацията може да излезе извън контрол. Затова наоколо би трябвало да има възрастни.

В края на миналата учебна година синът ми обиди много сериозно една учителка - да кажем, че има смекчаващи вината обстоятелства, но все пак нищо не може да оправдае подобно неуважение. Последва посещение в директорския кабинет, наказание, извинения от негова страна пред учителката. Синът ми беше изключително засрамен от това, което е направил и че за секунди не е успял да се контролира. И ми се струва, че още дълго ще помни този случай и последиците за него.

# 118
Ставаше дума за кротък тийн, който избухва под действие на хормони. Аз го разбирам като дълго тормозено кротко дете.
Иначе съм съгласна с вас.

# 119
Ставаше дума за кротък тийн, който избухва под действие на хормони. Аз го разбирам като дълго тормозено кротко дете.
Иначе съм съгласна с вас.

Не е задължително да е било тормозено.

Напоследък съм заобиколена с тийнеджъри, които познавам от бебета и чието развитие имам възможност за проследя. Мога само да кажа, че хормоните не прощават. Трябва много търпение, непрекъснати еквилибристики и здрави нерви за родителите.

Между другото, преди много години (преди да стана майка) четох книгата We need to talk about Kevin (има и филм по нея, но не съм го гледала и не бих). Оттогава живея в някакъв постоянен страх синът ми да не се окаже в ролята на агресор или на потърпевш (второто след като четох една друга книга Nineteen minutes на Jodi Picoult).

Общи условия

Активация на акаунт