Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 566
  • 787
  •   1
Отговори
# 210
За такова нещо не би трябвало да се изключва. Не ни казваш цялата клюка.

Каква е цялата клюка? Знам, че детето е носило вайп. Друго не знам.
Първоначално го бяха обвинили и за носене на нож, после се оказа макетно ножче за проект по рисуване. Та остана само вайпа.

Историята се развива в учебна година 2021/2022 и го оставиха да завърши 6 клас. След това приключиха.

# 211
  • София
Верно ли пушат в училище?
Какъв е отговорът на училището?
А пият ли?
И във ФЛ пушат. Отговорът беше, наистина ли, а ние мислехме, че си въобразяваме тази миризма. Ще проверим, и доколкото знам все още си пушат. Това в тоалетните. За пиене съм виждала снимки с Корона от час по технологии. Наркотиците се поръчват от Телеграм, но не знам вече къде точно и как ги взимат, защото не им следя ситуацията.

# 212
  • София
Направо не знам с това пушене... не вярвах, че е възможно с всички камери и т.н. Sad

# 213
Аз не разбрах цигари или вейп пушат? От обикновени цигари смърди толкова силно, че е невероятно някой да не усети даже към коридорите до тоалетните.
И къде отиде социалният елемент на пушенето?! Едно време си беше друго да се съберете  на пушкома на приказка!

# 214
  • София
Е, около гимназиите още пушат, както всички сме виждали - обикновено извън двора, отсреща на другия тротоар. Но в основни училища да пушат и то вътре в тоалетните ми се вижда прекалено.
Фенси, би трябвало да е 8 кл. в момента, може би е същият случай.

# 215
  • София
В училищата винаги се е пушило. Поне в нормалните - казвам с моя опит от начално (в седми клас) и СМГ. То в СМГ можеше да се намери всичко, и то преди над 20 години. А в частните децата имат повече възможности, съответно са по-интересни за пласьорите... Който мисли, че това го няма, е сложил яките розови очила.

# 216
Верно ли пушат в училище?
Какъв е отговорът на училището?
А пият ли?
И във ФЛ пушат. Отговорът беше, наистина ли, а ние мислехме, че си въобразяваме тази миризма. Ще проверим, и доколкото знам все още си пушат. Това в тоалетните. За пиене съм виждала снимки с Корона от час по технологии. Наркотиците се поръчват от Телеграм, но не знам вече къде точно и как ги взимат, защото не им следя ситуацията.
И още си пушат в тоалетните. Вейпове, де. Цигарите ги дърпат на площадката зад училището, купуват ги от близкия Алкохол & Цигари.

# 217
Не мисля, че е масово пушенето в чу до 7ми клас. Някакви много крайни изключения има, но съвсем не е правило. Да не говорим, че децата нито могат да излизат извън двора на училището в повечето училища, нито се прибират сами. Контролът е много по-голям. ЧГ вече са друга бира.

# 218
  • в страната на чудесата
Ми според мен не е допустимо да пушат вътре или в двора. Все тая частно или държавно.

# 219
Е, около гимназиите още пушат, както всички сме виждали - обикновено извън двора, отсреща на другия тротоар. Но в основни училища да пушат и то вътре в тоалетните ми се вижда прекалено.

Не е същото. Сега е в 7 клас. Но не съм чула за друг случай и мисля, че бъркаш годините. Толкова съвпадения има.

# 220
На 12 г. ми изглеждат малки, опитвам се да се сетя от моите набори кои бяха първите пропушили и по спомени точно в 6-7 клас вече припалваха. Sad За наркотиците никак не съм в час с модата, Бояна ме шашна с тоя Телеграм...

# 221
  • София
Толкова прекалено, че чак невероятно.

# 222
  • София

Не е същото. Сега е в 7 клас. Но не съм чула за друг случай и мисля, че бъркаш годините. Толкова съвпадения има.
Не бъркам, изрично попитах детето, което сега е в гимназия - 8 клас - става дума за момиче от неговия бивш клас, което в 6 клас е хванато с вейп и е изкарало годината до края, но не са му подновили договора за 7 клас. Не, че има особено значение - навсякъде се случва, важно е, че училището е реагирало, просто за уточнение го пиша.

# 223

Не бъркам, изрично попитах детето, което сега е в гимназия - 8 клас - става дума за момиче от неговия бивш клас, което в 6 клас е хванато с вейп и е изкарало годината до края, но не са му подновили договора за 7 клас. Не, че има особено значение - навсякъде се случва, важно е, че училището е реагирало, просто за уточнение го пиша.

Ами значи е друго дете. В нашия случай е момче.

# 224
Егати как е реагирало училището, че му се и радвате; много е неадекватно да те изключат за такова нещо, дори и да го пише в някакъв правилник.

Общи условия

Активация на акаунт