Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 545
  • 787
  •   1
Отговори
# 225
  • Отвъд алеята зад шкафа
Чета и си викам колко са се променили нещата от времето, когато ние пушехме в тоалетните и всички преподаватели знаеха, защото димът се стелеше по коридора. И когато в Пирогов си пушеха в кабинетите.
Не ми се вярва да изключат някого само заради пушене или поне се надявам да не е така.

# 226
  • София
Е, може да не е само това - дете, което ще си позволи да пуши не някъде другаде, а в тоалетните  на училището, вероятно има и други проблеми с дисциплината (не съм разпитвала, но така подозирам - щом някой прави нещо толкова демонстративно).
И принципно не толерирам подобно поведение, чак да се радвам - не, по-скоро смятам, че когато правиш нещо, трябва да приемеш последствията.
Аз също съм от рано пропушилите, но по времето, когато тичахме доста далече от училище и се криехме в една градинка.

# 227
  • Пловдив/София
Аз не съм пушила никога, така че не защитам пушачите, но вейп дори не е истинска цигара- не дими, не мирише, не пристрастява толкова (има варианти без никотин). Определено не е ок, ако само за това са изключили без поне предупрждение и втори шанс. Но не знаем историята де.

# 228
  • София
В Пирогов преди 3 години още пушеха по кабинетите.
И аз се надявам да не е било само това. Предупреждение за изключване ми се струва нормално, ако се повтори случаят - тогава.

# 229
Егати как е реагирало училището, че му се и радвате; много е неадекватно да те изключат за такова нещо, дори и да го пише в някакъв правилник.

А за мен е супер адекватно, особено щом го пише в правилника. Но, като гледам имаш 4 лайка, което за мен е страшно или страшно показателно(не знам Wink ). Защото същите тези хора може би биха имали друга позиция, ако училището беше с друго име или провинението беше някакъв тип словесна агресия.

И аз помня къде съм пушила и по колко. И далеч не искам това да се случва на толкова ранна възраст на детето ми. До тук съм успяла, та да толерирате пушене в 6 клас ми идва too match.
Не знам подробностите, а и не ми трябват. Може и да е втори случай, а може и да е първи. Може и да има и друго, освен вейпа, а може и да няма. Все тая. Важно ми е, че има някакви правила, които са си съвсем адекватни, и вероятно ги има във всички училища. И те се спазват.

# 230
Ами, тогава не разправяйте небивалици за великата концепция и философията свише на СС. С подобна концепция за гонене на гамените и учениците със слаб успех, всяко квартално училище ще постигне завидни резултати. И даже без кой знае колко добри учители.Както се казва, няма концептуално неправилни ученици, няма проблеми.

# 231
Ами, тогава не разправяйте небивалици за великата концепция и философията свише на СС. С подобна концепция за гонене на гамените и учениците със слаб успех, всяко квартално училище ще постигне завидни резултати. И даже без кой знае колко добри учители.Както се казва, няма концептуално неправилни ученици, няма проблеми.

Ахахахах. Боже!
Ама тя концепцията не е велика. Нали именно това написах преди няколко поста. Не е нищо извънземно. Или не четеш? Но е важно, че я има, и че се следва. И е важно, че има кой да я прилага. А дали всяко квартално би постигнало същите резултати със същите деца ми позволи да се съмнявам много сериозно. В крайна сметка теб какво те бърка. Имат си правила, спазват си ги. Всеки, който иска да е в училището се е съгласил да ги спазва. Ти не искаш и отиваш в Британика. Предлагам в Британика да си толерирате пушенето и пиенето, слаб успех и да чакате резултати. Макар, че ей сега погледнах Правилника на Британика и там ясно пише какво е забранено на територията на училището и какви са санкциите. Wink И те не са различни от тези на СС.

А от гонене на единични случаи за успех под 4,5 по два предмета до общи резултати на ВСЕКИ випуск (от поне 80 деца) над 5,5 има поне една единица и много труд. Wink Тази междинка явно ти се губи някъде по пътя.

Викаш всяко ЧУ да толерира гамените и тези, които не искат да учат, само за да ти угодят в хейта към СС?!?!?!?
Nice!

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 10:14 от Fancy

# 232
Еми, да, точно. Като не ти съвпада шаблона някое дете, ето ти начин да го махнеш.
Не си измислям.

# 233
  • София
Аз не съм пушила никога, така че не защитам пушачите, но вейп дори не е истинска цигара- не дими, не мирише, не пристрастява толкова (има варианти без никотин). Определено не е ок, ако само за това са изключили без поне предупрждение и втори шанс. Но не знаем историята де.
Като дългогодишен пушач на нормални цигари, т.е. пристрастен и наясно със зависимостта от цигарите, отказал уж, но понякога пушещ точно вейп или айкос ще ти кажа, че си в дълбока заблуда, че вейп не е проблем. Всъщност е доста по-голям проблем от нормална цигара за децата/младите, защото ако запалиш нормална цигара поне първите пъти ще ти е отвратително и гадно, докато вейп създава измамно усещане за нещо доста приятно - мирише на сладки и ароматни неща. Така че вероятността да се зарибиш е доста по-голяма, а вредата не е никак малка. Има достатъчно изследвания за вредите - като почнеш от никотина вътре, а дори и без никотин тази течност - дали уж безвредната пропилен гликол или пък някакви доста вредни вещества, които представят за пропилен гликол, но всъщност са доста опасни - водят до типично за вейп пушачи заболяване на бял дроб. Пак казвам - понякога пуша вейп, ама аз съм възрастен човек и съм си поела съзнателно риска. Не бих искала в училище да толерират пушене дори на вейп.
И да казвате, че СС има добри резултати, защото спазва правилата - ами, браво всъщност на това училище, иска ми се повече да са като него!

# 234
  • София
Еми, да, точно. Като не ти съвпада шаблона някое дете, ето ти начин да го махнеш.
Не си измислям.
Ама какво значи не ти съвпада с шаблона? Има правила, ученик нарушава правилата и понася съответното наказание. Кое е нередното тук? Или всяко училище трябва да търпи своеволия, за да не бъде обвинено, че така си филтрира неудобните ученици?

# 235

Ахахахах. Боже!
Ама тя концепцията не е велика. Нали именно това написах преди няколко поста. Не е нищо извънземно. Или не четеш? Но е важно, че я има, и че се следва. И е важно, че има кой да я прилага. А дали всяко квартално би постигнало същите резултати със същите деца ми позволи да се съмнявам много сериозно. В крайна сметка теб какво те бърка. Имат си правила, спазват си ги. Всеки, който иска да е в училището се е съгласил да ги спазва. Ти не искаш и отиваш в Британика. Предлагам в Британика да си толерирате пушенето и пиенето, слаб успех и да чакате резултати. Макар, че ей сега погледнах Правилника на Британика и там ясно пише какво е забранено на територията на училището и какви са санкциите. Wink И те не са различни от тези на СС.

А от гонене на единични случаи за успех под 4,5 по два предмета до общи резултати на ВСЕКИ випуск (от поне 80 деца) над 5,5 има поне една единица и много труд. Wink Тази междинка явно ти се губи някъде по пътя.

Викаш всяко ЧУ да толерира гамените и тези, които не искат да учат, само за да ти угодят в хейта към СС?!?!?!?
Nice!
Никакви междинки не ми се губят. Никой не отрича, че зад високите резултати стои труд. Нали затова психологът много внимава какви деца ще си подбере. Но да се отрича последващото елиминиране на гнилите круши с лоша дисциплина или успех, е, меко казано, смешно. И съм напълно убедена, че ако например, в 126-то, въведат приемен изпит с психолог, който да подбере деца с амбиции на родители с амбициии, и после гонят за лош успех и поведение през годините, резултатите някак рязко ще се повишат. Но няма да го видим този експеримент, защото ще е лекинко дискриминацинно спрямо тъпите и палавите дечица, които няма да има къде да учат.
И не, не толерирам пушенето. Заклет непушач съм. Но да се изгони дете от училище заради цигара и то в годините на най-бесния пубертет, когато не знаят точно къде се намират от бушуващи хормони е, меко казано, жестоко. Къде ви е бил великият психолог от входа та не е поговорил с това дете?

# 236
Не си измислям.
Ама какво значи не ти съвпада с шаблона? Има правила, ученик нарушава правилата и понася съответното наказание. Кое е нередното тук? Или всяко училище трябва да търпи своеволия, за да не бъде обвинено, че така си филтрира неудобните ученици?
Нещо си дописахте някакви неща към моя пост ми се струва.

# 237
  • София
За протокола, не е било само за един вейп в тоалетната, изрично попитах. Детето е било проблемно, ставали са скандали и спорове с него/заради него, често е ходело при психолога на училището, очевидно са опитали да работят с него - не се е получило.

# 238
Ама кой какво отрича? Това не е тайна. Има правила. Спазват се.

Аз не мога да ви разбера. Търсите и плащате за ЧУ именно заради всичко гореописано. Искате защитена среда. Искате среда, която да стимулира децата към учене и постижения. Искате децата ви да не се сблъскват с изцепки, които могат да видят ежедневно в общински училища, като пушене, агресия и т.н. (макар, че все пак и ЧУ не са някакъв оазис). Искате да им осигурите добро образование. И затова броите хиляди на година. И после хейтите за същото това едно единствено училище. И то само защото вашите училища, при същите условия за подбор и правила, не успяват да достигнат по резултати това хейтено училище. Satisfied

Хайде да не извиняваме всичко с побертет!
За протокола: В СС се изключва в много краен случай - независимо дали за дициплина или успех. Преди това се работи с децата поне година. И психолог, и директор се включват, когато е нужно. В конкретния случай, за който аз знам поне няколко месеца е работено. Защо и какво точно е допринесло за решението за изключване не знам.

Spensa Nightshade, аз не виждам дописване. Абсолютно точен коментар. Вие пък се опитвате да оправдаете недопустимо поведение с някакви фантасмагории за шаблони и тенденциозност.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 20:11 от Fancy

# 239
За протокола, не е било само за един вейп в тоалетната, изрично попитах. Детето е било проблемно, ставали са скандали и спорове с него/заради него, често е ходело при психолога на училището, очевидно са опитали да работят с него - не се е получило.
Е, чест им прави в такъв случай. Но това само подкрепя фактът, че ЧУ имат механизъм за действие, който им решава проблема. Механизъм, с който държавните училища не разполагат и това е една от причините за ужасяващото ниво на образованието.

Общи условия

Активация на акаунт