Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 529
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
Ми при моят син "интересния" период  започна към 15г , до тогава беше най-милото и разбрано дете . Сега стискам зъби и си казвам  - и това ще мине , дано сме живи и здрави! Иначе  за възпитанието и училището съм съгласна , но все пак трябва да знаем , че това периода , в който децата ни правят най-много грешки, докато не се оформят като личности и не трябва да сме крайни - това е мое мнение .

# 256
  • София
При нас пубертета предстои - макар и още от сега да съм се "изприщил" какво ни чака. Но по темата, твърдо вярвам, че работата с децата е и от двете страни - от родители и учители. Като абсолютен минимум очаквам да получа сигнали за какво е нередно в поведението или действията на детето ми. А пък какво ще последва - и от ЧУ, и от родителска страна - според случая Simple Smile

# 257
Здравейте! Наесен детето ми ще бъде първи клас в СС и досега не е изучавало английски език (предучилищна е в държавна градина). Може ли родители на бивши и настоящи първолаци да споделят от "нулата" ли започват с изучаването на английски език или продължават оттам, докъдето са стигнали в предучилищните часове? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 258
  • София
Продължават оттам, докъдето са стигнали в ПУК. Но материалът в ПУК не е кой знае какво и бързо може да се навакса самостоятелно с родителска помощ. За мен беше отдавна и не съм сигурна колко полезна бих била с кокретна информация. Може би родителите на сегашни ПУК-чета/първолаци могат да Ви кажат върху какво да работите с детето.

# 259
Рааа, направо питайте в училище по кои учебници са учили и ги минете лятото. За детето ще е по-спокойно.

Ами, тогава не разправяйте небивалици за великата концепция и философията свише на СС. С подобна концепция за гонене на гамените и учениците със слаб успех, всяко квартално училище ще постигне завидни резултати. И даже без кой знае колко добри учители.Както се казва, няма концептуално неправилни ученици, няма проблеми.
Гоненето на ученици изобщо не се случва ей така отведнъж. Изчаква се достатъчно дълго време. Обикновено лошата дисциплина върви и с лош успех, така че почти всеки път не е само една причината.
Аз съм силно ЗА гоненето за успех и лоша дисциплина след разумно количество работа с детето. Няма как всички останали деца от класа да се съобразяват с перманентното неучене на 1-2ма или с лошото им държание.
Ако не ви харесват тези клаузи, отивате в ДУ. Наскоро ми разказаха случай в гимназия от първите пет по бал след 7ми клас. Хващат ученик да разпространява наркотични в-ва. Тръгва процедура по изключване, но вместо лично да предадат писмото за известие на родител, го пращат по пощата  Майката идва с адвокат в училище, казва не е спазен срокът и така хубавецът остава в училище. Много мило нали!

# 260
  • в страната на чудесата
Абсолютно несъстоятелно е да очакваме училището да толерира пушене и пиене, независимо, че някои са го правили като тийнове. И да, аз очаквам реакция и съответно административно наказание. Така също очаквам подобно и за пушещите в кабинета в Пирогов. Има си наредби и същите следва да се спазват. Аз съм пушач, за протокола. Не пуша в офиса си, не позволявам пушене там и въобще не толерирам нарушения на наредбата. Досега в практиката ми не познавам случай някой да е умрял щото не е пушил.
Гадамер, малко се съмнявам, че ще си ок в училището на детето ти да не обърнат внимание на подобна случка.
Вейп и изпарителите не са безвредни, напротив.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 19:35 от Leika_moja

# 261
Ох, сега се сетих, беше Нефрологията или Гастрото в Педиатрия. Минава доцентът на визитация и една сестра му държи пепелник и кутия с бонбони и го чака пред всяка стая. Много се бях потресла тогава. Иначе той беше готин и голямо светило.

# 262
В СС наистина изключват деца . Но не при първо провинение. Обикновено изключените са с комбинация от системно лошо поведение, лош успех и поне няколко изцепки, плюс заявяване от страна на родителите, че тяхното дете си е много добре.

# 263
  • в страната на чудесата
И в Пчмг изключват деца. За успех и дисциплина. Което мн ме радва. Щото никой не е длъжен да търпи дефицити в домашното възпитание. Има си общински училища за тази цел.

# 264
  • София, България
Детето ми в момента е ПУК в СС и бих посъветвала съфорумката да се подготвят през лятото. На дъщеря ми дори в ПУК й е трудно да догони децата, защото повечето са учили английски преди това и се усеща разликата. Пишете ми ако искате на лично, ще ви покажа учебниците.

# 265
Здравейте! Наесен детето ми ще бъде първи клас в СС и досега не е изучавало английски език (предучилищна е в държавна градина). Може ли родители на бивши и настоящи първолаци да споделят от "нулата" ли започват с изучаването на английски език или продължават оттам, докъдето са стигнали в предучилищните часове? Благодаря предварително на отзовалите се!

И ние минахме през това в 1-ви клас. В СС децата продължават да надграждат след ПУК и в началото е трудно за дете, което не е изучавало езика. Започва се с преговор (може би около месец, не си спомням със сигурност) на т.н. ограмотяване - букви/звуци, четене и писане, правила (основи, които са познати на децата от ПУК). Можете да помогнете на детето, ако се занимавате през лятото, материалът не е труден и ще му е интересно.
Ние бяхме работили много малко през ваканцията и наваксването се случваше в училище. Костваше ни допълнително учене през уикенда - по български и математика се справяше много бързо, на английския със сигурност сме отделяли повече време. Зависи от детето, но мисля, че към края на първия срок вече се чувстваше сигурно и спокойно и нямаше съществени пропуски. Успех!

# 266
Във ФБ се вихри дискусия по отношение на Иззи. Знаех, че има много недоволни, но не очаквах да е чак така масово.

# 267
Някой има ли пресни впечатления от Българско школо, какво точно означава това прогресивно образование, някой с лични впечатления няма да е лошо да сподели Simple Smile

# 268
Във ФБ се вихри дискусия по отношение на Иззи. Знаех, че има много недоволни, но не очаквах да е чак така масово.
Това, което прочетох определено не ме изненадва. Лично аз чух за поне три семейства, които си търсят ново училище. А толкова добре изглеждаше като замисъл. И се питам защо пък толкова не може да се създадат добри училища с добри и прозрачни практики. Явно дотолкова са зле вече нещата, че  няма на къде.

# 269
Миналата година имаше страшно много деца от това училище в търсене на друго.
В коя група беше, че го загубих преди да дочета?. Стара публикация намирам самор

Общи условия

Активация на акаунт