Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 508
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И моето дете е в Иззи. По това, което чета все едно сме в друго училище. 3-та година сме там и знам за напуснали/изгонени 3 деца, които са били с много лошо поведение (според отзиви от сина ми). Поне 1/2 година се правиха опити за работа с тях, викаха родителите и т н. За напуснали учители знам за 2ма, 1 по БЕЛ, младо момче, много способно по мои наблюдение, което е предпочело работата с по-големи ученици т е не е по вина на училището и по биология. Имала съм среща с Воева, за разлика от изказаните мнения във ФБ, останах с много добри впечатления от нея. Разделянето на класове е на база ниво на английския език, което за мен е ок. Детето напредва видимо, харесва си съучениците и учителите.

# 376
  • Отвъд алеята зад шкафа
Санака, написала съм персонални,  не присъствени. Чети, моля те. Онлайн са, но са персонални между мен и учителите, виждаме се, познаваме се и си говорим изключително и само за моето дете. Спестявам време, защото мога директно от работа да се включа и да си направя РС по всяко време.

Пипи, разбирам те. Аз самата, дето съм с дете в училището, съм шокирана от темата във фейсбук - сблъскват се 2 паралелни вселени и започвам да се чудя в здравия си разум.

Вече 5 с личен опит споделяме едно и също тук. Не мога да кажа, че пострадалите лъжат, защото не съм била свидетел и не знам истината. Мога да кажа, че съм учудена и че личният ми опит е различен. Толкова.

# 377
  • София
Гадамер, чета внимателно. За мен онлайн не са персонални, защото не се знае кой присъства всъщност и няколко родители писаха, че тези срещи се контролират от ръководството. И че нямат телефони на учителите писаха.

# 378
ДА питам:
1. Има ли Изи електронен дневник? Не бюлетин, а персонален дневник за всяко дете?
2. Имате ли достъп до учителите, като например техни мейли и телефони? Определени дни за консултация?
3. Имате ли възможност за комуникация с учителите, без тази комуникация да е контролирана от собственик/директор или друг важен член на администрацията?
[/quote]

1. Да, всеки родител има достъп до EduPage, където се публикуват оценки, забележки, домашни и пр. за неговите деца
2. Да, аз съм имала разговори и срещи с учители, при молба от моя страна
3. Специално на нашите родителски срещи собственичката не е присъствала, освен на една, когато ставаше въпрос за проблеми с малкия ми син, които, смея да твърдя, бяха разрешени много адекватно от училището

Честно да ви кажа, още преди да гръмнат социалните мрежи, имах чувство, че училището е "нарочено", дори и в тази група. Както казах и по-горе, определено може да се подобрят някои неща, но чак пък толкова...

# 379
  • Отвъд алеята зад шкафа
Гадамер, чета внимателно. За мен онлайн не са персонални, защото не се знае кой присъства всъщност и няколко родители писаха, че тези срещи се контролират от ръководството. И че нямат телефони на учителите писаха.

В какъв смисъл не се знае кой присъства? Присъствам аз и учителят. Или някой може да се крие отстрани?Искаш да кажеш, че като имаш работна онлайн среща, не знаеш кой присъства и не се брои, че си провела разговори с някакви хора, които стоят с лицата си на екраните? Че не мога да задам въпрос или че учителите не казват негативи за моето дете ли? Че по време на Ковид проведените онлайн РС в цялата държава не са реални? Персонална за мен означава да съм само аз и учителят, а не както е в ДУ - всички родители в една стая. Ти ако искаш се разкарвай с колата в час пик, аз съм супер доволна от този начин на провеждане на РС. В крайна сметка е важно аз да съм доволна, а не ти. Дано не ги направят присъствени. Това е един от позитивите на Ковид епохата.

# 380
Дим без огън няма. А да обвинявате за нарочване е абсурдно. При толкова много, независими едно от друго, оплаквания. Във фейса има доста неадекватни и афектирани изказвания. Но се вижда и еднаквост в доста от твърденията.

Аз забелязах, че основно са родители на деца в ПУК и малки класове. Може би училището пробва "да си подбере" успешните деца нагоре по доста неподходящ и некомуникиран с родителите начин.

WIld boys mom, имате мейл и телефон на всички учители? И можете да им звъннете без разрешение и под контрола на администрацията, в определено за консултации време? Не веднъж, а регулярно? Както се твърди във фейсбук?  
От кога имате "дневник"?

Персонална среща значи присъствена, лице в лице, само учител и родители. По време на Ковид не се брои за пример. Очевидно защо. Ако се налага ще се доизасня. Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 10:10 от Fancy

# 381

Аз забелязах, че основно са родители на деца в ПУК и малки класове. Може би училището пробва "да си подбере" успешните деца нагоре по доста неподходящ и некомуникиран с родителите начин.

Понеже идеята за гимназия много ми хареса, предвид проподавателите които има следя инфото за Иззи.
И на мен това ми направи впечатление, все деца в малките класове, което е вариант да подбереш по амбициозни и деца и родители.

gadamer, твоето дете не го ли записа там в 3 клас, а сега 5 ли е?

# 382
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, в 3-ти го записах, в 5-ти е в момента.
Да допълня по повод РС - досега винаги съм получавала много адекватни коментари за моето дете, които изцяло съвпадат с моите впечатления. Не преобладават положителните, да не решите друго.

# 383
Имам мейли на училителите на моите деца и телефон на няколко учителя, с които ми се е налагало да се чуя. Срещите онлайн досега винаги са били персонални в нашия случай.
Този дневник май е въведен от тази година, не съм сигурна как е било преди, тъй като сме нови в училището.
Аз също си помислих, че тази работа с ПУК-четата може да е било за подбор на децата, което определено не ми харесва като подход, не е правилно и трябва незабавно да се прекрати като практика ако е така. За физически тормоз съвсем откровено не вярвам, съжалявам. Както казах по-горе, според мен трябва да се направят всички необходими проверки, за да се установи какво се е случило.

# 384
  • София
В това, че срещите в Иззи са онлайн, а не присъствено, аз лично не виждам негативи. Такава е практиката и в АК. Там ползват система, която автоматично отваря срещата в уречения час и автоматично я затваря с изтичането на тайм слота, така че няма как да има забавяне или родител да се заговори твърде много и да срути графика (което на живо е възможно и често се случва). Честно казано, дори предпочитам така пред висенето пред стаи и чакане на опашка за среща с някои от учителите.
Други неща, споделени в онази фейсбук дискусия, която и аз изчетох, ме притесняват повече и според мен не са активна кампания, колкото и да прозира чисто човешкото огорчение в постовете.

# 385
  • София

Тук доста хора потвърдиха, но и аз да кажа- имам телефоните на повечето учители, мога необезпокоявано да им се обаждам. Не съм го правила нито веднъж. РС, обикновено са следобяд и класната е от вкъщи, освен Доротея да я преследва и да се крие там някъде не знам, ама после пък се включват по английски и АМАТ от училище. Има деление на децата, освен по класове с английския и по математика, къде се делят А и Б клас на 3 групи- най-напреднали, напреднали и МОН (деца, които нямат такъв изявен интерес). Обсъждано е с нас кое дете къде е, ако някой има претенции, те се вземат предвид.
Електронният дневник е от тази година, преди това съм споделяла и в темата, че нямаме и там има място за подобрение.
Не знам защо, ама на мен никога никой учител не ми е отказвал информация за моето дете и не ме е карал да минавам през администрацията, както и на всичките ми познати с деца там. Вие си направете изводът защо им е отказван.

# 386
Данди, принципно си права. Но за АК никога не е излизало масово обвинение, че Президентът филтрира комуникация и срещи на родители с учители. А и става въпрос за много големи деца вече. Тук според мен част от нагнетяването на напрежението е заради факта, че са много малки деца. И всяко действие им влияе повече на психиката, отколкото същото нещо би повлияло на 15-годишен тийн.

# 387
Не са само доволни тук, но няма да видите коментари от тях поради обективни причини - децата са още в училището. И всичко, което се каже ще рефлектира върху тях с о, да, тормоз. И не си представяйте викове и бой. Това са едни реплики, които се подхвърлят и посяват семена.

Така че, да, Фенси и няколко други участници във форума успяват много добре да анализират ситуацията, с много точни попадения.

На този етап не мога да дам конкретика за наши лични примери, по простата причина че искам да предпазя детето си. А с тези примери няма да е трудно да се разбере кои сме. Жалко, но факт. Предполагам, че този пост ще ви звчи доста имагинерно, ЕЖК и тн. Когато съм готова за детайли, ще пиша. Точно както родителите извън училището застават с имената си.

И да, има паралелни Вселени и това не е учудващо за мен, знаейки какво се случва от вътре. Мога да се хвана на бас, че част от положителните отзиви тук са на хора с деца в класовете,в които учат децата на собственичката. Там отношението е различно, както и текучеството на. преподаватели, т.е липсата на смяна на преподаватели, както и смея да твърдя качеството.

Ел. Бележник има от тази година. Преди това мъгливо.
Контакти, лични с преподаватели - за масата няма. Това, което се пише от Рейни е по-скоро изключение за техния клас.
Да, може да се направи родителска среща, само онлайн (аз предпочитам личен контакт). Но не, не може дори да се види класен/ основен преподавател при взимане на децата в делничен ден камо ли да се говори с него. Но не това ни притеснява, а нещата, които споделят част от родителите в ФБ, защото част от тях са се случвали и на нас.

Ако можете да си направите някакви изводи, чудесно. Ако този пост е празен бла-бла, подминете. Дим без огън няма. Но всеки сам си преценЯ Simple Smile

# 388
Аз мисля, че при това ниво на афект във Фейсбук, няма да е накак градивно да седнем и да защитаваме училището там, даже напротив. Няколко родители са се опитали да споделят позитивно впечатление под поста и са ги изяли с парцалите!
Работа на училището е да се защити и на институциите да направят необходимите проверки.

# 389
Аз мисля, че при това ниво на афект във Фейсбук, няма да е накак градивно да седнем и да защитаваме училището там, даже напротив. Няколко родители са се опитали да споделят позитивно впечатление под поста и са ги изяли с парцалите!
Работа на училището е да се защити и на институциите да направят необходимите проверки.

Защо ли?
Когато недоволните са повече от доволните, положението се случва да е такова.

А собственичката колко деца има, че говорим за n-броя класове.

Общи условия

Активация на акаунт