Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 436
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, Нединка Simple Smile Посъбрахме впечатления, отзивите като цяло са, че в училището има голямо натоварване и е мнооого трудно, но ще преценяваме на място. Поне ще живеем на пешеходно разстояние, та няма да губим много време в пътуване.

# 556
Благодаря, Нединка Simple Smile Посъбрахме впечатления, отзивите като цяло са, че в училището има голямо натоварване и е мнооого трудно, но ще преценяваме на място. Поне ще живеем на пешеходно разстояние, та няма да губим много време в пътуване.

Добре ще бъде. Това с натоварването е субективно - за един много, за друг малко, за трети точното количество. А пешеходното разстояние определено е предимство, поне за мен. Сподели, като натрупате опит.

# 557
  • София
primavera, а защо преместихте детето? Винаги ми е било странно намаляването на випуските с нарастването на класовете, само в местния ФЛ се случва сякаш. Ясно е, че има записани в бординг, изтекли мандати и т.н., но чак пък толкова, че 1 клас да е 4 паралелки, а последният - 20-тина деца...

Нединка, ние се решихме за ФЛ Simple Smile
За ФЛ в София ли се решихте?

Намаляване на випуските е имало винаги, но никога в такива мащаби. Сега има паническо бягство. А има и друго нещо – допреди 12-13 години училището беше малко, с по един клас от набор от около 15-тина ученика. Затова и в началото на разширението в СЕ1 имаше 3 класа, а в Терминел само един, просто те са си били по един клас, когато са започвали. Сега има масово местене, защото нивото е потресаващо ниско, учителите се гаврят, не преподават и си е абсолютна загуба на време и пари. В момента от випуска на сина ми остават най-упоритите за последните две години, защото са само две. Всички останали панически се местят във всякакви училища у нас и в чужбина. Това не са началните класове, та човек да си каже, че е все тая и нещата ще се оправят, има време. В гимназията няма време и след реформите във Франция, няма и много смисъл. Преди поне приемаха всички в университети и отпадаха слабите в течение на следването. Сега са измислили някаква глупост наречена Подготвителни училища,  в които приемат неприетите за университет. А приема и за двете е толкова неясен, колкото приема за детски градини в София.

# 558
Нединка, непременно ще разкажа. Вълнуваме се повече от детето Simple Smile

Бояна, избрахме ФЛ в чужбина. Сега не е в AEFE, мислехме, че ще откажат да вземат детето, но стана бързо, защото в момента е във френската програма.

Уффф, яд ме е в какво се превръща ФЛ и то с такава скорост...

# 559
  • София
Нединка, непременно ще разкажа. Вълнуваме се повече от детето Simple Smile

Бояна, избрахме ФЛ в чужбина. Сега не е в AEFE, мислехме, че ще откажат да вземат детето, но стана бързо, защото в момента е във френската програма.

Уффф, яд ме е в какво се превръща ФЛ и то с такава скорост...
А, ок, защото споделяхме обща информация и мнение тук, и се учудих, че сте избрали това. Иначе лицеите по света са си ок. Някои от децата, които познавам се преместиха в други лицеи – Виена, Атина, даже Букурещ...
А пък има френски училища, особено в страни като Швейцария, които не са AEFE и са си доста добри. Тук за нас от това настъпи криза, защото искаха да се скъса нишката с AEFE, но понеже не сме Сингапур или Швейцария без да ни изпращат учители и персонал, просто няма как да стане. И без това вече почти никой не иска да дойде тук, заради лошите отношения, но и преди това си е криза на персонал глобална и във Франция. Не е само в България да имаме проблеми с учителската професия и отлива от нея.

Пожелавам ви успех! Сигурна съм, че всичко ще е наред!

# 560
Здравейте , не намирам никаква информация като отзиви за Основно прогресивно училище 3 в Слатина ( София ) Има ли някой мнения, наблюдения? Може и лично да ми пише ако нее по критерий на групата
Благодаря Simple Smile

# 561
Здравейте! Предстои ни преместване в София и съответно трябва да запиша детето в предучилищна група. Училищата, които съм харесала са приключили с приема на деца ( Св. София, Британика, IZZI). За добро държавно училище нямаме отседналост от 3г. Дъщеря ми е 2017г родена. Ще съм благодарна за съвет как да постъпя и накъде да се насоча. Благодаря предварително!

# 562
Здравейте. Ако сте решили да е частна градина/училище, аз бих проучила кои са най-близките и удобни до моя адрес. След това ще избера онова,  което има добри резултати на НВО, двор, английски, и т.н.
Здравейте! Предстои ни преместване в София и съответно трябва да запиша детето в предучилищна група. Училищата, които съм харесала са приключили с приема на деца ( Св. София, Британика, IZZI). За добро държавно училище нямаме отседналост от 3г. Дъщеря ми е 2017г родена. Ще съм благодарна за съвет как да постъпя и накъде да се насоча. Благодаря предварително!

# 563
  • София
Моето дете беше в145 Шилер. Послев частна гимназия. Няма проблем.

# 564
Хистос Воскресе!
Да сте здрави вие и всички в семейството ви! Децата ви да имат късмета да се обучават в добри училища и в спокойна обстановка.

И в контекста на празника да ви покажа какво е родила "гениалната" ГЛАВА на Иззи.

https://izzi.academy/bg/arthurs-guide/?fbclid=IwAR2cjYNgDYCJBsPy … -QwbVZFSna5zABZTI

Цитат
В очакване на своя стопаджия, всяка частна планета се подготвя, за да откликне на високите очаквания към нея. С вяра и упование във физичните закони, всяка успешна частна планета застава зад табелата си с осмислени, обосновани добри дела, и напълно неслучайно споделени думи от своите обитатели. По тях стопаджиите разпознават своите ценности и се уверят в качеството на живот на настоящите ѝ обитатели. Внимание: често празните планети копират табелите на онези, изпълнени с обитатели, което поражда освен космически прах, и допълнителна черна материя в пространството.

Частните планети спазват всички изисквания на междугалактическото министерство и отговарят на посочените контакти със скорост трета светлинна; общността им е сплотена, добре поливана и локализирана в слънчевата част от пространството. За да хванете на стоп желаната частна планета, носете си главата на раменете и Вашата хавлия.

Болднатото не е случайно. Госпожата удивително откровено е писала сама за себе си и собствения им старт. Явно е забравила, когато тя беше празна планета преди 2-3 години как крадеше учители и деца от други училища. Сега много от тези деца, а и още по-важното учители, не са на нейната "пълна" планета, разбира се. Или стискат зъби и търпят, докато не намерят по-добра алтернатива.

А това е удивително "обяснение" на явлението "гаранционен депозит до 7 клас", който съществува само в Иззи. И само в Иззи НЕ СЕ ВРЪЩА при прекратяване на договора или не е част от първата вноска към първия договор за обучение:

Цитат
Глава II
Договор и гаранции за приятен престой
Всяка планета е длъжна да предостави договор за престой на стопаджиите, който се проверява от междугалактическото министерство като съдържание и задължителни реквизити. Договорът изисква размяната на гаранции между двете страни относно:

продължителността на престоя;
таксите за пребиване;
реалистичните очаквания за климата – дали е достатъчно приятен в по-късните следобедни часове като задължителна гаранция за приятен престой, това зависи от уменията за диалог и влияние на космическата (дез)информация в системата.
Ако стопаджията установи, че денят е с половин час по-дълъг отколкото трябва или пък морето е в онази най-неприятна отсянка на розовия цвят, той може, след като спази срока на престой, свободно да се насочи към следваща планета. В този случай всички (или поне един) са щастливи.

Ако стопаджията оваканти ненайдено мястото си, това носи негативен финансов баланс за планетата за неопределен период от време, тъй като освободеното място не може да бъде заето веднага от друг стопаджия. Тогава всички предоставени гаранции се задържат от планетата. В този случай рядко всички (или поне един) са щастливи.

Ако стопаджия се окаже любител на вогонска поезия и притеснява мира и хармонията на обитателите, то планетата предсрочно го изпраща на следващо пътешествие, като възстановява всички гаранции независимо от претърпяното неудобство и дългосрочното овакантяване на мястото. И в този случай рядко всички (или поне един) са щастливи.

Всяка частна планета е длъжна да публикува информация за таксата, която стопаджията заплаща при сключването на договор. “Пътеводителят” не се ангажира с предоставяне на финансови параметри, тъй като междугалактическата инфлация не расте единствено в черните дупки.

А това е "художественото произведение" за договора:
https://izzi.academy/bg/about/arthur/

Никъде няма обаче информация за изолиране на деца в "клас на набелязаните за изключване" и спиране на предоставяне на договорената услуга, в опит за натиск над родителите сами да решат да отпишат децата си, за да им бъдат задържани депозитите, съгласно клаузите на договора. И така определени непослушни родители са принудени, от действията на собственик, да избират между тормоз и изолация на детето им без обучение И гаранционен депозит.
Рядко, много рядко срещана наглост, безочие и безпардонна простащина на гърба на деца. Подобни явления се наблюдаваха в зората на зараждането на частните училища. Последните години все по-рядко се чуваше за подобни безобразия. Самите училища узряха за идеята, че взаимоотношенията не са просто един договор, а общ проект между съмишленици - доволни родители и деца. Договорите на училищата започнах лека полека да се чистят от абсурдни едностранни клаузи и да се въвеждат ясни правила и критерии. Нооооо госпожата върна процеса не в първи клас, а в първа яслена група с поведението си и действията си.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 10:55 от Fancy

# 565
Воистина Воскресе! Да сте здрави и благословени!

Използваната анафора /или метафора/ стопаджия за мен лично е изключително грозна и далеч от идеята на романа.

# 566
Воистина Воскресе! Да сте здрави и благословени!

Използваната анафора /или метафора/ стопаджия за мен лично е изключително грозна и далеч от идеята на романа.

Пълна пошлост и наглост. И реално показва колко са си повярвали в собствената "безпогрешност" някои хора.

# 567
  • София
Всичко написано е тъпо и нагло, но ми харесва как е написано. "Ако стопаджията се окаже любител на вогонска поезия" особено.

# 568
Нищо от написаното не ми хареса, жалък опит за оригиналност, който ги закопава повече.

# 569
  • София
В Иззи явно им куца функционалната грамотност. В частност частта четене с разбиране. Как пък можаха точно с тази велика книга да се изложат така.
Ако съм имала каквито и да било колебания за казуса, сега всно заявиха “ние сме нахални и безпардонни, правим си каквото си искаме и то не отговаря на никакви стандарти”.

Общи условия

Активация на акаунт