Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 70 666
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Ох,и аз иагледах вчера серията с буквички,а иначе в петък.
Ще започна отзад напред,от фрага.
Ферит плаче,ще разберем кой е наранил на мама Пембе момчето.Но който и да е -браво на него.
Апо-не повярва на Омер,че Ферит е злоупотребил с доверието му,после Кавалджъм му казва същото-стои и върти очи.Ферит му казва да не са бърка-пак мълчи.Как управлява такава голяма фирма не знам.Май само седи и подписва документи.Ако му е останало поне мъничко достойнство,в което дълбоко се съмнявам,би трябвало да разпита помощника си и да разбере истината.Уж е негов помощник,а е дясната ръка на гадния Ферит.
Нурсема-нещо ми олекна това момиче,а ми беше любимка.Забрави кой и помогна в най-трудния момент от живота и.Ако не бяха Доа и Алев можеше и да не е жива.Защо трябваше тайно да вика Ферит?Направи клипче на бебето,снимки,покажи му ги.Оправданието,че и е брат не се приема.
От втория фраг разбираме,че Умут явно ще приеме предложението за работа във фирмата,значи ще изостави рабо работата при Алев.Това за благото на семейството.Изобщо не се замисли как ще се почувства Алев.Дано да греша,но Нурсема започва да ми прилича на майка си.Изискваща ,настоятелна и твърда.
Мустафа-единственият светъл лъч в това семейство-добър,състрадателен,чувствителен.
Добрата новина-Ибо и семейство ще бъдат разкрити.

# 601
BUSHRA_GI - съгласна съм с мнението ти. Ако ми позволиш само една ле-е-е-кинка поправка . Фатих е проклетникът, а не Ферит . Не че има кой знае какво значение, и аз бъркам понякога имената, и как не, като съм започнала един куп сериали и там все такива идиоти се мяркат.
Измъчих се с тази серия.
За Йомер - надявам се онези фокусници - турските доктори, дето умрел вдигат на крака от раз - да го излекуват.
 НЧ в едно интервю май беше споменал,че ще снима до края на сезона.Та аз затова включих режим - надявам се.

# 602
Привет, момичета!

Благодаря на всички за споделеното!

Да си мина и аз по реда да оплюя сем. Юнал, че да ми олекне. Grinning
Много нерви ми костваше  и този път гледането на серията.
Миролюбив човек съм, ама направо ме хвана агресията.
Иде ми да взема един тиган и да карам поред. Как може в една къща да се събере толкова лошотия и безчувственост.
А Фатих направо ми е черен. Рядко неприятен персонаж. Безсърдечен, безжалостен и егоистичен. Никога не е обичал друг, освен себе си. Не обича нито Доа, нито детето си, щом им причинява това.

И от Апо вече ми се повдига. Тая банда ненормалници с изкривени ценности ги командва само примигвайки с очи. Веднъж не ги скастри, не им затвори големите усти, не им направи забележка. Мълчи и прави същото като тях и им прикрива следите.

Интересно, че Ертугюл не е разбрал, че Нурсема е омъжена. Не знам защо бях останала с впечатлението, че той знае. Но той явно много я хареса и се разочарова от новината. Да видим дали ще му се стори странно че тя се среща с него насаме, пътува в колата му, идва в дома му… Това е едно от нещата, за които Нурсема се опита да се пречупи, възползва се от свободата и доверието, които й дава Умут, но все още не е готова да му отвърне със същото и вече почна да се отмята от обещанията, които си бяха дали. И не е толкова лошо това, че тя не се чувства готова да изпълни обещаното, не ми харесва начинът, по който представи нещата пред него. Сякаш си върна онзи тон и маниер, който видяхме у Нурсема в началото на сериала. Когато гледаше на Доа и семейството й с надменност и високомерие и се заяждаше с нея и за най-малката дреболия, използвайки религията като щит.  И тя била направила компромис за кредитните карти , а сега било ред на Умут. Нима е едно и също? Както се видя от фрага, Умут ще направи компромис и ще се съгласи да изостави бара и ще започне работа при баща й. Дано това не е  началото на края  на тяхната връзка, никак че не ми се иска.
При Нурсема ме ядоса  и това, че много бързо забрави кой й помогна, когато близките й обърнаха гръб , а Алев и Доа буквално й спасиха живота. Без да й мигне окото предаде доверието на Доа, когато й остави малката и на момента извика брат си. А после май съжали не, че го е направила, а че я хванаха. Че и се сърди  на Алев защо не й доверява вече тайните си и пак се изживява като жертва.

Разбирам колко е разстроена Доа от всичко, което й се случва. Но някак трябва да си даде сметка, че тези хора се опитват да я изкарат психично болна и неуравновесена и последното нещо, което трябва да прави в тяхно присъствие е да крещи и заплашва. Разбирам емоциите й, но това просто я закопава.
А Фатих нали си постигна целта – Доа и Джемре да се върнат в имението. Направи един куп гадости, за да го постигне, а сега пак недоволен. Надявам се Доа някой ден да си върне тъпкано на Фатих. И друг път съм казвала, че ми се иска събитията в сериала да се извъртят по такъв начин, че Фатих да остане сам, без подкрепа, за да осъзнае, че е кръгла нула. Тя Пембяната хубаво се върти на пета около Апо и го величае, но да я видим какво ще прави, ако на него нещо му се случи и трябва синовете й да управляват бизнеса. Любимецът й Фатих набързо ще ги доведе до фалит, а после може да реват гладни пред вратата на ресторанта на Мустафа.

Твърде много време отделиха в серията на Рюзгяр, значи няма да е епизодичен образ и ще го гледаме дълго. Ама нека, поомръзнаха ни дрязгите между двете семейства и имаме нужда от свежа сюжетна линия. Току виж и Апо направил някоя глупост и да стане забавно.

Поне едни весел момент имаше в серията. Случката с „подаръците” за Йомер и Ертугюл в хотела в Германия. Избягаха от стаите си като попарени и се събраха в лобито, голям майтап. Обаче Ертугюл е по-чевръст…

От фрага си личи, че и следващия епизод ще е динамичен. Фатих ще реве като магаре пред брат си, а Ибрахим и семейството му пак ще се появят на хоризонта. Интересно ми е някой ще предупреди ли Ертугюл за опасността, която грози дъщеря му. Не съм убедена, че Нурсема ще го направи, дано ме опровергае. Иска ми се да се реабилитира в очите ми. Много трудно ще се отърси тя от предразсъдъците си. На баща си и майка си и дума не смее да обели, а на Умут при първия проблем му преподреди живота и то с тон, нетърпящ възражение. Да видим сега и от новата работа какво ще излезе, да не станат още драми, че на Пембето ще й се пръсне сърцето. Даже рима има… Тази жена е направо уникална. С възпитанието и отношението си като майка, на всяко от трите си деца е нанесла различна травма и емоционална щета.

И аз прочетох през седмицата това за Баръш Калъч, че ще снимат до края на сезона през юни, но аз по принцип не повярвах, че ще напусне. И то не защото ми е любимец и искам още да го гледам. Напоследък е много  трудно за актьорите да случат на успешен проект с добър рейтинг. Йомер е благодатна роля, той е любимец на зрителите, защо Баръш К. би поискал да рискува с нещо друго?  Нито пък продуцентите биха пожелали това. Дано сме прави и той да оздравее и да ги видим най-после заедно и щастливи  с Кавалджъм. Като нищо сценаристите ще извадят някой фокус от ръкава и диагнозата му ще се окаже грешна.

Приятна неделна вечер, дружки!Flowers Four Leaf Clover

# 603
Ама разбира се ,че името е Фатих.Толкова ми е противен,че чак името му написах погрешно.

# 604
Ново попълнение в сериала.
Актрисата Ирем Дениз  се присъединява. Щяла да удиви семейство Унал и между нея и Мустафа щяла да се появи връзка. Open Mouth

Не я знам тази актриса. Играла е в Доктор Чудо, аз го гледах донякъде, но не я помня. За героинята и- доволна съм, че ще предизвика стрес за Уналови, всякакъв стрес искам за тях. Satisfied Но един нормален имаше сред тях, и него ще го побъркат. Не казвам, че женичката му е стока Ill, но той си я харесва и имаше един спокоен и  добър живот извън простотиите на роднините си

# 605
Прекрасни

# 606

Великолепни! Sparkling Heart

# 607
  • Милано
Никой не се нае да го превежда нашия сериал...

# 608
Имах да доглеждам от предния епизод и идвам с впечатления. Значиии от колко години гледам сериали, за първи път толкова малко дете се отнема от майката и то само с двама свидетеля. Отделно няма да коментирам глупостите на Фатих. Но Нурсема... ей, това момиче почна пак да ме дразни. Очаква Умут да смени напълно живота си заради нея. А тя какво смени дефакто, освен да харчи по-малко? За картините-и преди искаше да напрви нещо с тях. Не искала била той да пие, не искала била той да излиза.... Ами и преди знаеше какъв живот има, никога не я е лъгал. А това с ширкета на татко беше върха. Иска нон стоп да са заедно. Ами не става....

# 609
Успях да гледам епизода.
И мен напоследък не ми харесва Нурсема. Ще има проблеми там. Умут не знам колко ще издържи във фирмата, но това със сигурност ще се отрази на отношенията им. Още повече обидния начин, по който Апо го назначи- много неприятно ми стана, когато каза на помощника си да му даде офис и да го остави нищо да не прави. Да си мисли, че е на работа, но нищо да не работи. Много мразя когато се отнасят така към хората. Апо си мисли, че е нещо повече от него, отвратително е това.
Но ще има фал тук. Умут не е свикнал така, той е действен човек и винаги с труд е изкарвал прехраната си. Да не говоря пък и за неприятната ситуация да остави Алев. Добре, че тя е готина и лек характер и бързо го прие. Големи приятели са, много са готини. А Алев продължава да ми е от любимите образи.
Другият е Мустафа. Единственият чувствителен и справедлив човек в онази ненормална къща. За Пембето просто не ми се започва. Апо се оказа голям слабак. Нилай си я знаем, но в момента не ме дразни, другите дразнители фокусират вниманието ми.
Хареса ми, че Омер реши да живее в апартамента на Къвълджим. Миличкият, не иска да пропусне ценните мигове. След като е готов да е в една къща с тъща като Сьонмез, значи наистина е твърдо решен. Силно се надявам турската медицина да покаже своите чудеса, искам си го в сериала и с Къвълджим! Hands Pray
Рюзгяр ми харесва, да видим каква ще я накъдрят с Алев.Grinning
А сцената на Къвълджим и новия директор на училището е за аплодисменти! Браво на Къвълджим за защита на позициите и! И на целия екип на сериала браво! Hands Clap

# 610
Аз останах с ужасна горчилка от сцената в началото на втория час, където Пембето и онази жена си говориха за "жена за трупане на опит на Мустафа", тази сцена напомня един друг мой сериал, този за който бях писала с Йозкан Угур. Честно казано стана ми гадно, а иначе иска снаха, която не е спала с друг, а с такова пренебрежение обяснява как жената да влезе в стаята му и.... Другото, което малко са отървали СЦ според мен е Леман. Спомняте си как като видя Омер и Къвълджъм в леглото мислеше да я убива, а сега се обяснява на Доа как това било в природата им. Апо уж мъж, ама само на думи. А и този Зюлкяр и песничките в подмазванията му, ми идват в повече. Нилай може да е всякаква, но ужасно подкрепя Мустафа. Изкефи ме сцената на масата в ресторанта, където Пембето вика за Къвълджъм, че вече била омъжена и да си стояла вкъщи. И Алев като каза за невярващия мъж. Направо стана патладжан.

Между другото имаше едно видео от гостуването на Пембе, Апо и Алев в едно толк шоу. Не гледах всичко, но историята на Сибел /Пембе/ за брака и е много интересна. А и тя се изпусна на въпрос за това кой иска да правят най-много повторения на сцените. Каза Ниляй. И сега в мрежата се коментира как е мамино дете Wink

# 611
Привет, момичета!

Серията беше отново хубава, изгледах я на един дъх.
Изчетох ви с голямо удоволствие, казали сте почти всичко, което мисля и аз.

Знаете ли кое ме дразни най-много у хора като Пембето -  това, че са фалшиви. Изповядват ценности, които те самите не спазват. Нямат автентични чувства, всичко е поза и за пред хората. Интересуват се само от собственото си благоденствие и без проблем погазват чувствата и желанията на другите хора, оправдавайки се с религията.

ThankYou, не са забравили нещо сценаристите. Просто жени като Пембе и Леман имат двоен морал. И двете са широко скроени към забежките на мъжете, но само на чуждите. Когато обаче тяхната чергичка се подпали, са готови да убиват. Пембето толкова ми е неприятна, че си мечтая накрая да остане сама като куче. Апо да си намери някоя красавица, която да го врътне или да се гътне, , а на синовете й да им най-после да им дойде акъла и започнат да живеят собствения си живот.

И Пембето и Нилай ме дразнят всяка посвоуму, но мисля, че между тях има една съществена разлика. Нилай може да е много досадна, тя е клюкарка, интригантка, може да задава неудобни въпроси и да се намесва грубо в живота на околните, но не е лош човек и в критични моменти заема правилната страна. У нея все пак има някаква човещина и чувство за справедливост. Докато на Пембето душата й е черна, тя е с промит мозък и е способна на абсолютно всичко и няма морални спирачки.
Нилай не е от богато семейство и си има своите комплекси и това поведение й е като защитна броня. Иначе тя жадува за обич и подкрепа. Но пък с Мустафа искрено си се обичат и допълват и когато са си само двамата, тя е съвсем различна.

Онче, и аз чувствам същото относно Нурсема. Тя е добър човек, но като е живяла толкова изолирано години наред, това се е отразило на преценката й за хората и за външния свят. В момента тя дори не си дава сметка колко много жертви изисква от Умут и че това неминуемо ще се отрази негативно на отношенията им.

А Апо е направо нагъл към зет си. Как може така да се подиграва с момчето? Толкова ли не е разбрал, че Умут никога не би приел подаянията му и че така ще съсипе брака на дъщеря си. На тези хора лицемерието им е в кръвта, те нямат достойнство и си мислят, че могат да си играят с хората като пионки.

Интересно ще е за Йомер в дом, пълен с жени от три различни поколения. Поставиха го в невъзможна ситуация, а той иска да прекара оставащото му време с любимата жена. Само не знам как ще запази тайната за болестта си сред толкова много хора. Чакам отнякъде да се появи чудодейно изцеление. Не мога да го гледам така нещастен и обречен. Някой гениален лекар ли, грешна диагноза ли, все ми е едно, само да не ни го отнемат.

Рюзгяр е голям симпатяга. След цялото напрежение напоследък, той внесе малко свежест. Не знам какво се е случило преди години между него и Алев, но семейството й очевидно го харесва, а и сякаш намекнаха, че тогава Алев и била виновна за раздялата им.  Той много лесно се нави на играта, която тя му предложи и ще видим дали Вятъра/Рюзгяр ще запали отново Огъня/Алев.

# 612
Честно да си кажа, се надявах Нурсема да бъде хваната в някоя неприятна обстановка с Ертурул от Умут. Толкова проблеми му създава, виня го за пръстена, ала-бала, а баща и хем беше с пръстен и пак се обясняваше в любов. Малко да и падне нослето... Алев като и каза, че не и е бести ми стана едно приятно

# 613
Живи ли сте, хора Smile

Епизода от вчера не успях все още да го изгледам, но много лошо впечатление ми направиха думите на Омер към Къвълджъм в новия фраг Unamused

https://www.youtube.com/watch?v=66DN2gH_x4Y

# 614
И аз още не съм го гледала, чакам субтитри, че тая озвучка ме дразни. 
Същото ми направи и на мен впечатление. Но да видим, може нещо да има предвид. Дано не е просто ревност или нещо от традиционните им ценности.
Обаче пък Умут ми хареса във фрага, браво!

Общи условия

Активация на акаунт