Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 70 653
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
От снощи чета коментари за тази фраза на Пембето, жалко, не съм го улучила във фрага.... Изтрили са го доколкото разбрах!

# 661
Не го гледам отдавна, но ви чета, момичета, най-вече защото искам да знам какво ще се случи с Нурсема и Умут. Ужас е тази реплика... обаче много хора/мъже бъркат физическо привличане и желание с любов, това което Апото изпитва към Алев не вярвам да е любов.

# 662
От снощи чета коментари за тази фраза на Пембето, жалко, не съм го улучила във фрага.... Изтрили са го доколкото разбрах!

Не са го изтрили,стои си в руския превод - ...."ты мог бы только удволетворить свое желание...."

# 663
Изтрили са го, но не навсякъде.
В контакта още го има.

https://vk.com/serial_2023?z=video-215250803_456240835%2Fdba543e … l_wall_-215250803

П.П. Ти да видиш, в официалния канал на сериала в ютуб  тази сцена с Пембето липсва.
Явно са разбунили духовете.

https://youtu.be/xZwsvk3ZaHY

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 19:13 от * Дъга

# 664
  • София
В събота мернах по наш канал Кузгун и мисля, че Бехрам е нашия Апо...но преди три години е бил бая обемен...може и да бъркам, но темето му е 1:1...Не ми се коментира "любовта" между Апо и Алев...погледът ми бяга от екрана като се появят...

# 665
# 666
Привет!

Снощната серия е избила рейтинга, благодарение на палавите Апо и Алев.

А фрага за 44 епизод е …огън.

https://vk.com/video-46308288_456254652

Нашите Ромео и Жулиета си държат ръцете в колата, пфу…
Близките на Алев я осъждат, Кавалджъм й казва, че накрая тя ще страда.
Баба Сьонмез директно казва на Алев да се изнесе от жилището й.
Доа в прав текст пита свекърва си защо има различна позиция за изневярата, когато  се отнася лично до нея.
Ертугюл признава чувствата си на Кавалджъм.
Всички деца на Апо го осъждат, а за капак Алев идва в дома им и довежда домакинята до истерия. А после съобщава как всички са знаели за това между тях, но са си мълчали.

Стана ми интересно, дано до довечера да пуснат някакъв превод.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 11:28 от * Дъга

# 667
Леле това сериозно ли... мислих, че турците си гледат семействата, а не тръгват след първата дългокрака млада жена. То по-красиви и по-млади жени винаги ще има... но честно ли дъртака мустакат Апо е направил това на жена си, каквато и да е тя!? Човек може да се раздели и без да стъпе самочувствието на другия. Изрод.

# 668
#KızılcıkŞerbeti
Той успя да счупи собствения си рекорд в групата на АВ. Сериалът постигна най-висок рейтинг за този сезон с 13.53 оценка. Браво за усилията на целия екип. 👏

# 669
Сега ще гледам серията. Ясно, че е посветена на Апо и Алев.
Интересно ми е как реагират турците на тази връзка.

# 670
Това се и очакваше като реакция на Пембе. Сега цялата ѝ ненавист и злоба ще се изсипе върху Доа. И не само. Готова е да отрови живота на всички около нея. Няма да му даде развод на Апо, няма дяа разреши на Фатих нов брак с Доа, ще води война за издръжка и материални благини и т.н.
Нищо ново под слънцето. У нас открай време са се случвали такива скандални разводи и изневери.
Мисля, че и турците не са изключение, просто не са ни го показвалитака открито. В техния свят има втора,трета, че и четвърта жена е позволена. И това, ако не е изневяра - какво е тогава.
С първата имат граждански брак с другите религиозен, пред имам.
Толкова е удобна за мъжете тази система, че чак ме напушва смях.
Добре са се устроили комшиите-мъже.

# 671
А мен ме напуши на смях като чух песента от сцената когато Апо предложи брак 😆 Видяхте ли и като Алев му каза да и донесе вода, захили се като ерген... Обаче Нурсема какво се прави на луда и тя не знам, нали искаше Апо да каже на Пинко, че бил влюбен. СЦ напълно са откачили, да покажат жена като Къвълджъм как се гушка в мъж, който не обича?!

# 672
Привет!

Изгледах последната серия, беше наистина бомба, въпреки че имаше и тегави моменти в двете къщи като изчезнаха мистериозно влюбените.
Алев и Апо са две карикатури – като дядо и внучка. Дори визуално не си подхождат, тя е по-висока от него и може да го прескочи, без да се засилва…:joy:  След скучния живот  с Пембе, на Апо направо му се раздвижи кръвта във вените, само дано да не му се пръсне сърцето.

Голям цирк стана, лелята на Доа се кани да й стане свекърва, а преди това майката на доведения й  брат й стана мащеха. И всичко това в един консервативен свят, изтъкан от предразсъдъци.

Много е нелепа тая връзка между Алев и Апо и се опитвам и за двамата да си обясня защо го правят.
Най-добре описа ситуацията Рюзгяр в разговора им с Алев. Нарече нещата с истинските им имена и реагира най-мъдро, макар че е най-потърпевш. В прав текст й каза, че Апо е в есента на живота си и иска да се позабавлява, а тя просто иска да привлече внимание.

И Апо беше откровен с Алев, когато го попита как така изведнъж е решил да се разведе. Каза й, че досега е правил, каквото се е очаквало от него. Оженил се е рано за жената, която са му избрали, посветил се е на семейството и децата си и сега иска да изживее старините си щастлив, да живее за себе си. Поне е откровен и си признава, че иска в края на живота си да изпита истински чувства, да се посмее, да направи нещо без принуда, следвайки сърцето си.  Това по принцип не е лошо, но…. не е любов и е егоистично, защото за Алев тази връзка ще донесе само негативи.

Алев пък според мен стана жертва на собствените си комплекси и емоционални дефицити. Тя има проблем със собственото си семейство. Различна е от тях и въпреки, че я обичат, те винаги са я упреквали за грешните й решения в живота и това й е оставило рана и я кара да не се чувства достатъчно приета. Пинко също я предизвика с поведението си и имам чувството, че основната цел на Алев е да й натрие носа и да й даде урок.
Занапред ще е интересно да видим челния сблъсък на различните ценности на Алев и Апо, който вече започна с някои дребни моменти от бита и продължи с предложението му да сключат религиозен брак, докато се разведе.  Все едно да му стане втора жена….

Иначе всичките деца на Пембе я успокояват, че баща им ще съжали и ще се върне при нея. И смятат това за нормално. Тогава защо да е грешно Алев да каже пред Пембе истината, че всичките й деца са знаели за увлечението на баща си, нима не е вярно?  Никога няма да мога да разбера двойния морал на тези хора. Ако едно нещо не се изказва на глас, то не престава да съществува.  Ако утре Апо се върне при Пембе, и тя и децата й биха го приели. В очите на Пембе Апо не е палач, а жертва. Жертва на прелъстителката Алев, жертва на Доа, която я е довела в живота им... Мъжът винаги е прав.  Сега пък заплашва Фатих, че ако се ожени отново за Доа, ще се откаже от него, а Доа можела да остане в къщата им само като любовница. Страхотна житейска философия, щом аз не съм щастлива, никой друг не трябва да бъде, включително и децата ми. На моменти ми става жал за нея, защото е много заблудена. Дали някой ден ще станем свидетели и на нейната метаморфоза?
Ако има нещо, за което мога да кажа, че съжалявам Пембето, то не е че семейството й се разрушава, а че в живота си не е познала любовта. Това е цената на следването на традициите, които толкова много защитава. Семейството за нея е като затвор, който е изградила със собствените си ръце. Сега вратата се отваря, но какво да прави тя със свободата си?

За Йомер, не знам как, но вярвам че ще оздравее и с Кавалджъм ще се съберат. Няма как сценаристите да не се съобразят с желанието на зрителите, които обичат тази двойка. Ертугюл е само за пълнеж, пък и в този тежък момент за Кавалджъм, той я накара да се почувства добре, защото постъпката на Йомер много я нарани.

Много е несправедливо това, което му се случи на Йомер. Всички тичат при него, когато имат проблеми, той е техен приятел и съветник за всичко, но сега нито един от тях няма очи да види, че нещо му се случва. Как пък никой не се запита как така изведнъж се отказа от Кавалджъм и си намери нова жена.

Не се наемам да гадая как ще се развие сюжета по-нататък, но със сигурност ще бъде интересно. С нетърпение чакам да пуснат втори фраг.

# 673
Дъга, момичета, много благодаря за споделените мисли, съвпадат с моите. Hug
За Рюзгяр само нещо да допълня- уж вятърничав, несериозен, но се оказа надежден, достоен и добър човек. Да, реагира емоционална на това, което му поднесе Алев- нормално. Заболя го и му беше обидно с кого го е заменила тя.. Мъчно ми е за него, защото явно я обича и държи на нея.
Много ми хареса реакцията му спрямо свързаните с Алев- Къвълджим, Нурсема. С нищо не показа обидата си, напротив, увери ги, че това, което се е случило няма общо с тяхната работа. Евалла, качествен човек.
Не ми се иска сценаристите да завъртят нещата и отново да се съберат с Алев, поне засега не искам, ядосана съм и. Рюзгяр не заслужаваше да бъде така употребен. Май за това съм и най-много ядосана.

# 674
Онче, напълно си права за Рюзгяр. Той рискува като се включи в играта на Алев и изгуби. Такъв е животът. Умен човек е и осъзнава, че няма никакъв смисъл да се сърди и да търси отговорност от други хора.
Това си е между него и Алев.  
И аз съм ядосана на Алев, но тайничко се надявам бързо да й уври главата. Мисля, че с Рюзгяр  много си подхождат. И двамата са луди глави, но имат златни сърца и заслужават да са щастливи.

Пуснали са втори фраг и пак е динамичен иинтересен.
Страстите са нажежени, но най-хубавото е накрая - Йомер е добре и признава пред Кавалджъм защо е постъпил така. Само дано не се окаже пак халюцинация...

https://vk.com/feed?z=video358053022_456239393%2F32648aa477ef060 … _-146971059_22985

Общи условия

Активация на акаунт