Запалени по плетенето - 3

• 179 907
  • 295
  •   1
Отговори
# 135

Много ми харесват Grinning!

Ето тук има доста идеи...

# 136
тити, не точно това имах в предвид, но и тези ми намигнаха!

# 137
Владимира нещо подобно мисля че ще стане ,но през почивните дни ще се опитам да я направя ,че през седмицата нямам изобщо време и тогава ще ти обясня защото измислям модела в процеса на плетене .

# 138
H.kirova, можеш ли да обясниш за плетенето на различни куки. На по-голямата или на по-малката се плетат опаковите редове?
мими кир, очертава се да прлета в бъдеще нещо с яка и препрочетох описанието на твоята. Значи, както аз разбрах ,плетеш якичката, като я започваш нормално. Гладка плетка с нужната ширина. Накрая завършваш с двоен ластик, нали така? Една бримка се плете лицево, следващата само се прехвърля на дясната игла и т.н. на опъковите редове се плетат лицево прехвърлените бримки, а другите се прехвърлят. Става като два ластика, между тях - кухина. Накрая се изнизва куката и се нанизват на две нишки. така празнината се отваря и едното ребро минава от единия край на вратната извивка, другото - от друата. Някакси пришиваме.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 22:04 от Steisi

# 139
# 140
  • София/Овча купел 2
Палечка,тук има страхотни неща  Hug.Цял ден разглеждам.

# 141
Заших предницата и гърба на пуловера като за пръв път обшивах подобно на лицева плетка. Не стана добре. Бъркам някъде, усукват ми се бримките от единия край. Не можах и да си открия грешката, та по същия начин свързах и другото рамо, за да са еднакви. Не е много зле, но не прилича на лицев ред.  Sad

# 142
Steisi , Имаш ли схема за пришиването?
Вчера мярнах една от книжките, които свалям от Хипатия.
Искаш ли?

# 143
Уж имам. Гледах в Плетенe for dummies. Но явно не съм била много внимателна или не съм пришивала достатъчно стегнато, но не стана като на картинката. Благодаря, че ми предложи.  bouquet

# 144
Палечка,тук има страхотни неща  Hug.Цял ден разглеждам.

Изобщо не съм стигнала до блузката на детето заради тези красоти  Mr. Green.
Захванала съм се с плетени кукли петрушки, до тук дядото, ряпата и Шаро Grinning.

Страхотни обяснения тук.

# 145
Вярно, че са много подробни обясненията. Ама май доста трябва да напредна в плетенето на 1 кука, че да се захвана с тях.

# 146
Вярно, че са много подробни обясненията. Ама май доста трябва да напредна в плетенето на 1 кука, че да се захвана с тях.

Напротив, аз съм начинаеща и по мое мноние се справих.
Ако следваш точно инструкциите няма как да не се получи Grinning.

# 147
Не знам дали сте обърнали внимание, но на предната страница Летящата крава е дала линк към нейния форум за плетене. А той е готини  има страхотна галерия.
Та по същество в темата за книги и списания има страхотна енциклопедия за плетенето на една кука - http://store2.data.bg/letiachtata/Rukodelie/Betty_Bar_Vyaz_kruchkom.djvu

# 148
вижте с какво се занимавах през последните десетина дни.
Жилетката е с тричетвърти ръкав и е плетена по малко плашеща техника - не от кълбото прежда директно, а първо са изплетени синджири, и от тях се плете с много дебели куки самата дреха.

# 149
Хайде и аз да покажа единственото ми, най-обикновено творение:
http://nidisvet.multiply.com/photos/hi-res/13/2?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F13%2F2

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 15:56 от nidisvet

Общи условия

Активация на акаунт