Запалени по плетенето - 3

• 180 190
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
тити много ме впечатли твоята жилетка. За пръв път виждам тази техника и много интересно ми изглежда. Самото изплитане на синжирите е трудоемко сигурно, но резултатът си струва. Поздравления за оригиналното творение.

nidisvet изплитането на блузка не бих казала, че е най-обикновено творение. Например в "твоята" блузка аз виждам една много равна плетка и много добре оформено бие, което само по себеси си е майсторлък, достоен за уважение. Така че, не бъди скромна и продължавай да ни показваш и останалите си плетива. Много вдъхновение ти пожелавам.

Аз да ви се оплача продължавам да мързелувам, не ми спори и това си е. Започвам да се замислям дали да не "врътна" нещо по-малко набързо, защото плетенето на тая жилетка ми идва безкрайно.

# 151

Наистина е страхотна, благодаря за напомнянето Hug!

Много интересно!

nidisvet изплитането на блузка не бих казала, че е най-обикновено творение. Например в "твоята" блузка аз виждам една много равна плетка и много добре оформено бие, което само по себеси си е майсторлък, достоен за уважение. Така че, не бъди скромна и продължавай да ни показваш и останалите си плетива. Много вдъхновение ти пожелавам.

Абсолютно съм съгласна със Snejana_G!

При мен бието никак не се получава, до сега не съм плела по готова схема, въпреки това... Последно разплетох почти готовото пуловерче на малката отново заради бието.

# 152
Бието стана такова, след 3-4 разплитания. И за ръкавите мога да кажа същото. Обикновено плета с книга за плетенето пред мен.  Има много да се уча. Rolling Eyes

# 153
  • София/Овча купел 2
тити,nidisvet  newsm74.

# 154
може ли да питам, понеже съм се хванала с едни опити да докарам поло и си взех Плетене for Dummies, обаче там или е много странно обяснено или аз нищо не хващам, немога да се оправя и да докарам еднакви иип и л2заедно или както е там в книгата не запомних точно има ли мама при която се е получило или вие си карате, поне както аз май ще направя с изпускане в края?  bouquet

# 155
Нудисвет, браво! Освен похвалите на Снежи бих добавила и разкошните ръкави. При мен винаги се получават големи дупки от наддаването, които личат и след зашиването. Сподели, как наистина докарваш толкова равномерни бримки.
Тити, по този начин изглежда буклирана жилетката без да е букле преждата. И аз за пръв път виждам тази техника. за теб или за малкия е жилетката, че не мога да се ориентирам в размера.
Аз изплетох половин ръкав като наддавам, измъквайки бримка от долния ред на следващата бримка и вече не зеят такива дупки.
Теди, в този късен час аз съм онлайн, но не ти разбирам въпроса. Би ли обяснила по-подлобно какво изпускане имаш предвид.

# 156
ами имам предвид прочетенето от книгата, когато се стигне до ръкавната извивка, там където се изпускат бримки, за да се свие за ръката, от скоро съм плетачка и може и аз да не обяснявам като хората, та там има начин да се изпуска в началото и в края на реда, не както ми показа мамчето само в началото, като пробвах обаче едното стана точно като свивка, а другото като усукана свивка и викам не трябва ли да  е еднакво ти пробвала ли си тези начини? Peace

# 157
благодаря Simple Smile Стейси, за мен е жилетката, имам и снимка с нея, обаче се самоснимах и отзад се виждат спящо бебе и ужасно разхвърляна стая, та няма да показвам Simple Smile остава да й сложа копчета.
Тези дни ще снимам какви стари прежди имам и търся съвети какво да оплета от тях. Имам една тънка лъскава, която е ужасно лигава, т.е. много хлъзгава и неподатлива прежда.

Като говорихте за играчки - почнала съм аз нова блуза, изплела съм само 1 ред/над 100 бримки, сиреч дълъг ред/и мъжът ми пита: какво е това? Ще видиш по-нататък, казвам аз/какво да му обяснявам, като и аз не знам каква точно плетка ще е/. Играчка ли ще бъде?, пита мъжът ми. Е как ти хрумна - толкова е дълго, викам аз. Ми може да е дакел.....
И аз сериозно се замислих върху изплитането на дакел Simple Smile но по-нататък.

# 158
Сподели, как наистина докарваш толкова равномерни бримки.
Честно казано, доста внимавам. Започнах да я плета на доста дебели шишове (такива ми препоръчаха в магазина) плете се трудно и бавно, но майка ми като видя как става с дебелите шишове, ми каза, че е ужасно грозно и неравномерно. Затова я разплетох(добре, че не бях оплела много) и започнах наново с по-тънки. Доста внимавам с големината на бримките.

# 159
Момичета, да знаете само как се радвам, че ви хареса. Благодаря ви за хубавите и окуражителни думи  Hug Heart Eyes. Сега отново имам желание да започна да плета. Скоро може пак да се похваля с нещо.

# 160
разбира се, хващай куките - колкото повече сме, толкова по-полезно и интересно Simple Smile

# 161
Имам нужда от идея за разкрасяване/бродиране, апликиране../ на огнено червена момчешка блузка. newsm78

# 162
Коте, за малкия или за големия юнак е блузата? В книгата, която Хипатия пусна в първата или втората тема за плетачки има разни идеи за довършителни работи по плетените блузи. Спомням си, че имаше указания как се плетат разни зеленчуци на 2 игли. Може да наплетеш разни домати, краставици, патладжани, грозде и да ги пръснеш художествено тук-тум или пък около едното рамо, примерно.
Второ, което ми хрумва е да потърсиш интересни копчета в някоя кинкалерия. Има доста детски копчета напоследък - кръгли с детски мотиви, триъгълни, с форма на патенца и други животинки. Това също е форма на украсяване.
Трета идея: изплети в контрастен цвят ( да кажем, тъмносин)някой голям джоб за отпред, по-добре да не е четвъртит, а със скосени краища и извивки, примерно. Обиколи краищата му с бяло на 1 кука, някои бодове, които стоят по-мъжки.  Rolling Eyes
Четвърта идея: Какво ще кажеш за онзи влак от красивите шапки на 1 кука, които някой показа в първата ни тема. Мисля, че ще стои мното добре избродиран. Някоя "колежка" навремето каза, че колелата ще са му от копчета. Това също е свежо.

Ако не одобряваш, пиши, че да мисля за още.  Hug

тити, тази хлъзгавата прежда да не е копринена нишка? Освен в съчетание с друга прежда паралелно да ти вървят двете кълбета, много трудно ще се плете иначе. Или за украса по краищата на плетивото - напр. да изплетеш от нея само ластиците. Давай насам снимките на старите кълбета за още творчески хрумвания.  Laughing

# 163
О, Стейсиbouquet
Много благодаря за идеите! Heart Eyes
Блузата е за малкия, джоба отпада, защото преждата е много дебела и не стана добре, опитах, но пък идеята за влака и копчетата много ми допадна, сега и книгата на Хипатия ще потърся.
Аз започнах да плета на малкия едно пуловерче - бяло със синьо на биетата , което някоя от вас беше пуснала - става чудесно.

# 164
И аз имам нужда от идеи:
Как да съчетая в пуловер две едноцветни прежди и една меланжирана. Двата цвята се съдържат в меланжа (ако това е от значение). не съм ги купила още, но и трите ще са по равно количество.

Оплетох единия ръкав на блузката за малкия. Общо взето, ми върви.

Общи условия

Активация на акаунт