Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна!

• 92 164
  • 2 903
  •   1
Отговори
# 2 595
  • София
Артемис, дядо ми е 33 ти набор.Живот и здраве,ще прави 90.Що?

Да е жив и здрав. Попитах, защото той се пада пра-прадядо на малката ви принцеса, нали? И ти явно си млада баба. Браво.

# 2 596
ДУ!
Много е хубаво новото куче на Синеочка! От къде го взехте, Ени? Ти май и котка имаш, как се спогодиха с кучето? Оздравя ли ти, какво каза доктора?
Нямах търпение да се събудя тази нощ! От 5 часа съм с отворени очи, въпреки че силно се постарах да заспя отново. Вчера умрях от студ заради вятъра. Дано днес спре.

# 2 597
Добрютру!

Да се разпиша сега, че после кой знае Simple Smile
Вчера ви изтървах, тук-там по нещо видях.

Прити, отивайте в Солун с детето, хич не се чуди. Колите под наем не са нещо невиждано в България.

Ни Хисаря харесах аз ни Велинград, а цените от край време ми се струват високи, сега даже не ми се гледат Joy

И друго имаше,  ама отлетя.

# 2 598
  • тук и там
Добро утро. Да се разпиша и аз. Днес ще събирам багаж и от сега съм се спекла.Утре ще пътуваме. Хич не обичам да пътувам(разбирайте моткане посамолети, куфари, автобуси).Ще правя списък и отмятам по него, само това ме спасява да не забравя най-важните неща.
Сънувам много шантави сънища. Някои вървят и със звук, като  по филмите..Снощи сънувах слънчево затъмнение..Събудих се с някаква песен на Тоника Св-"един неразделен клас", подозирам че е озвучавала някой от сънищата ми, сега не мога да я изкарам от мозъка си..Rolling Eyes
Помпата на тоалетните отказа. Прави проблеми от доста време. МН обаче ходи да човърка нещо, рестартира я и тръгва.Вдигнах го в 6 ,щото пак отказа-ходи да човърка и рестартира, този път не тръгвала..Ся една кофа с вода сложи в тоалетната, и си легна пак. Много ме е яд! От два месеца прави проблеми тази помпа, не я смени..
Та крив ден ще ми  е днес..От сабалян ми е напрегнато и нервно.
Във Велинград ходим ние-в Макси. Най-вече заради децата и многото басейни. За нас е окей хотела , но се храним навън. Само лятото сме ходили  винаги обаче, сега ще отидем за няколко дни пак, не знам дали ще работят външните басейни и въобще как ще е..

Хубав ден на вас!

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 07:45 от Кайсия

# 2 599
  • Пловдив
Добро! Студено е на вън...чудя се дали да пускам пролетно кафе или баш зимно кат времето вън Simple Smile

Ени, само кат гледам тва огромно животно до крехката Синеочка и настръхвам...страх ме е така до детето.

Кайсийка до Великден ли ще стоите? Баща ти как е?

Уф, аз да измрънкам, че тийна много ме ядосва...не можем да говорим на един език и т`ва е...Заинатил се е и не дава назад, ама забравя, че аз съм по инато и рогато.

Скай, как сте?

Бюти?

# 2 600
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с_воTката Wink да видите, че ви уважавам

Скрит текст:
3 март - карамелита -  слънчево Simple Smile Simple Smile Simple Smile
4 март - бобчи -  слънчево
6 март - родива - слънчево
7 март - сирос - слънце Simple Smile
8 март - тили, скай, sugarfree -  
- според кайсийката,сняг като за световно. при мен слънчево, при вас още не знам. значи може да го броим "преобладаващо, на места предимно" - както казваше Чолака навремето.
дописвам - тили каза "Навън мрачно, ръми, но приятно и свежо в същото време- идеално ми е, баш каквото обичам."
9 март - Кротик, флорен, ре, пантичката - при мен е sans changement или "сен сен жмо" на чист френски Wink
дописвам с Бър "девети го пишете прекрасен ден за прекрасна година. 17 максимални за София, с леки превалявания следобед. Да разхлади тамън." и пропускам депресивната прогноза. Wink само прогноза е. очаквайте изненади.
10 март - Донси + Нейо, Бърчето, anyyyone, Бюти -  кроти каза да ги пишем за слънчаци Simple Smile Simple Smile Simple Smile особено Нейо.
11 март - никой, но пак е слънчево. дъги и еднорози от Кроти, а за тили "снежна приказка. Цяла нощ е валяло, натрупало е, продължава да вали."
12 март - пак така. Simple Smile чакаме тринайсетака Simple Smile
мид, аз, мьос, 13 - 13 март
мьос каза: Времето тук днес е преобладаващо, с елементи на изненада. Има всички изгледи да се разгърне във всякакви посоки, да видим. Ще докладвам своевременно.
мид стърже лед от предното стъкло, аз изгорях от сутринта, а сега май се надига прашна буря.
с една дума, всичките сме сладури, но различни. Simple Smile и пак сладури.
след почасовите сводки за времето стигнахме до извода, че красотата е в разнообразието. Simple Smile
14 март - биполярната ни кайсийка -  оставям и двете дати, нека се чувства изобилието Simple Smile
"дъждовно тук,едно такова сиво и  минорно, без изгледи да спре скоро-  само за сън, Нетфликс или книжка в леглото. С други думи-времето напълно отговаря на меланхоличната ми натура."
с малко закъснение - 15 март - вятър и мъгла, тарталетка - тили каза "Сводка за времето- не зная валял ли е сняг през нощта (само дъжда чувах), ще вали ли днес, но в момента е слънчево, пролетно и небето е синьо- синьо, без нито едно облаче." за бърди - "За времето, тук се показва слънцето, ама хапе. Не знам Добри де ще ме преброи." как къде! при Убавините, еВстествено! тарти - "Днес май си бях избрала, уцелила съм, слънце и топло, с лек ветрец. "
няма да продължавам - имаме достатъчно доказателства, че сте истински жени - различни Wink
16 март - нямаме никой, НО
бър го обобщава добре - "Сводката за времето от южните квартали на София - студено, влажно и мързеливо. Само за под одеялото с книжка. Значи, на избралите тази дата на почивка ще им върви цяла година."
17 март - ваичка, деборана -
ваичка нещо си е изгубила розАвите очила "Днес е моят ден, суров, мразовит и студен, тамън като годината, която очаквам ... "
вятър и мъгла е всичко Wink "Ваичко, бъркаш нещо работата! При мен е слънце! Е тук там минава някой облак! Та хубава ще ти е годината!"
18 март - веселинката - бърди каза "Мрачно е навън, искам слънце." - имаш го душко, само ела насам.
и тарти така - "Тук е облачно и мрачно, мрън." видя ли, че има и плюсове. Wink на тили ще вярваме най-много Wink  "При мен е истински пролетно. Слънчево и топло- вече е 11 градуса, усеща се като толкова."
точка!
дописвам се - хич даже не е точка, докато веселинката не се изкаже. а тя рече и отсече "Аре, Райчо се показа целиО,небето-синьоооо....начЕ ще има и убави,и кофти моменти!
ДобрЕ,отчети мА на своТката,че ша съм бяла и добра!"
Амин!
19 март - уми зуми - слънчево с кюфтета Wink кекс от Кроти и питка от мос... няма да е гладна година, да знаете. Wink хич даже няма да споменавам мекиците.
20 март - хелленн - при нас е кротко, безветрено и с облачета. Simple Smile да очаквам дъжд ще е прекалено. Simple Smile значи пиша го слънчево, докато не се включите и вие. Simple Smile Simple Smile лично от хелленн - "Слънчево и топло цял ден. Иначе по другите направления положението е по Чехов: “Какъв чудесен ден,  човек не знае чай ли да пие, или да се обеси”."

21 март нямаме никой, но не мога да не отбележа кро с "Няма слънце! Освен мен,де,ама това е друга тема."
и на 22 март няма наши хора и по-добре. по кротик: "Вали.Едно такова пролетно,осем градусово.Сигурно чак на Ренковия петел не му се кукурига в туй смотано време." мхам! за същот време мистик - "На вън е прекрасно! така обичам такова време...леко ръмящо или леко прашоли /това ми е любимата дума за такъв вид валеж/, супер приятно за разходка...Чак не ми се влизаше. За това обиколих сградата. иде ми да тръгна и да не се върна".

sans changement или "сен сен жмо" на чист френски   Wink

24 март - е ден на ренко и прити  - не видях някой нещо да е писал за врeмето, значи ще гледаме моето.
слънце, слънце... 40 градуса около 2 часа... слънце... облаци...

и от България "Днес при нас е женско време - духа, пече слънце, събори ми простора, дъжд валя, после едновременно пече и валя, само пече и накрая се изваля. " Simple Smile Simple Smile чудесно време значи - за всекиго по нещо. Simple Smile

25 март - Благовещение. никой не го е избрал, но не пречи да е добър. нощес при нас валя, навън мирише на нашенска пролет и (все още) е прохладно и много приятно.
Layla• - Ми да,от кога се канех да пиша,че взимам 25-ти.
твой си е, момиче Simple Smile
26 март си е без избраник, но пък колко своТки има....
по ред на номерата
вятър и мъгла - естествено " За сво_тката - слънчево със силен вятър."
марулета - " При нас нощес гърмя,трещя Валя.Сега е слънце, подухва."
мос - "Женско време в Южна Германия - дъжд, вятър, студ, слънце, жега и пак отначало."
тарти - "Само да кажа на Добриня да впише в своТката, че днес тук беше ебаси горещилъка, мина 27 градуса."
тили - "СвоТката за петък- събота- неделя при мен е напоителна, ветровита, буреносна, понякога и с градушка.
Но пролетта дойде. И тази година."

27 март -  днес е специалния ден на марулета, бадрулбадура - ще дописвам след кафето. Simple Smile
от дежурния ни метеоролог -  вятър и мъгла: "За сво_тката - днешните мацки отрано са се ухилили, грее, топло, ама малко вее."
по марулкино време иде и още една своТка "Времето е като менопауза - облачно и хладно, сега напече и топло. Усещам , че и тая година ще ми е биполярна."
28 март - ден на бърди -  по тоя повод, още от ранна сутрин кротик наш докладва "Мокро,мрачно и смотано най вече светло е вече."
попи и кучето ѝ (не го е показвала, отчитам го като пропуск) - "При нас е -1, усеща се като -4. Тъмно като в рог, дори кучето не ще да става за разходка и гледа невярващо дали не сме се побъркали, да ставаме толкова рано."
и пожелание от хелен имаме "Пожелавам да не ни отдуха днес!"
кой си го познава? Simple Smile "У наше село прехвърчат едни ситни дребни снижинки, вънка вие вук и в колата показваше градус и пейсе."

днес е почивен ден Wink  своТка - утре по това време.

Скрит текст:
кайсийката - 30 март
мързелче - 31 март

хич не ми харесва тая работа. прочетох поста на ени и разбрах, че пропускам нещо.
върнах се - точно над мен кротето питала за ушите и къщата. а нямаше такъв пост като пуснах моя.
мръъъъъънннннн

заведох моите на кръчма снощи. кеф. не готвя, не мия...
единия не харесал агнешкото, другия мрънка, че няма вино или поне бира.
ай ....
днес ще ядат боП!

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 11:18 от st. Dobri

# 2 601
  • тук и там
Православният ще го караме в Белгия. Та пътуваме утре и се прибираме насам по-следващият четвъртък. (13-ти).Иначе трябваше да пътуваме баш на Великден, децата са на училище в понеделник..
Баща ми е добре за сега, но не е започнал още лъчетерапията. На 17. 04 ще я започва, и не знам как ще я понесе..
Мисти, благодаря.Heart

# 2 602
  • Пловдив
Всичко ще е наред! Hug

# 2 603
  • София
Здравейте!

Пантата кашля. 🥴

Попи, браво на детето! Да не те плаша, но и аз като теб живеех с мисълта, че щом тръгва на училище четяща, пишеща, смятаща то ще е песен училището. Тц. Беше й скучно, защото другите деца не ги можеха тези работи и съответно кютеше с тях докато те ги научат . Това я демотивира и когато вече стигнаха до материал, който е нов и за нея, тя нямаше никакво желание да учи. И продължава да няма.
Дано с малкото Попи не е така!

Хубав ден, общество! После пак ще ви нагледам.

# 2 604
  • Пловдив
Аз пък не съм държала и умишлено не съм го учила предварително да чете и пише...Да познава буквите - да.

Ох, такива безумия стават в работата, че думи нямам да опиша...не в нашия отдел, но все пак...Жалко е как вярват на някои и им изпълнямат всякакви прищевки.

# 2 605
  • София
Мисте, и аз не съм я учила. Тя сама се научи да чете. Питаше ме за буквите тази коя е, онази коя е и в един момент на няма и 5 г започна да чете пред смаяния ми поглед. Така стана и с писането и смятането - само отговарях на въпросите й.

# 2 606
  • тук и там
Оф, заради тази помпа много съм му набрала на ММ. Това два месеца-нищо не направи! Нито техник извика, нито провери за резервни, нищо..Ся като  в първобитно-общинният строй, напълнил една кофа с вода и я лепнал в тоалетната.(едната нали, имаме три НЕРАБОТЕЩИ тоалетни).И разбира се, нали ще си ходим в БГ, съответно ще го остави проблема  за след като се върнем.И естествено, поне две седмици ще чакаме техник, пък след това  ако трябва нова или резервни части-сигурно месец..Ей, едва се побирам в кожата си заради ей такива изпълнения..

# 2 607
  • Пловдив
Може, Панде...моето явно от малко няма интерес Head Band Grin

# 2 608
  • тук и там
И моите като при Мисти..Хич никакъв интерес. .И сега са така-учат, щото трябва да се ходи на училище и да се учи, ама най-много се радват на ваканциите, а това -книга да отворят, си е направо за отбелязване.
Иначе се справят( за сега) -каката само с  една петица на този репорт, ама все с натискане ..

# 2 609
  • София
И аз все трябва да я натискам. С отличен успех е, но ако не й дудна на главата да седне да учи, просто няма да седне.
А по БЕ е драма, защото има усет как да каже или напише нещо граматически правилно, включително за запетайките, но се опитва да мисли за правилата, които са учили в училище и тогава се обърква и прави грешки.

Общи условия

Активация на акаунт