Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 30 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Ами не знам, аз виждам, че 120 мл не и стигат винаги.

Ще видим как ще се развият нещата, но като е гладна я храня, не чакам да минат 4 часа. Но виждам, че по-големите интервали и се отразяват добре, когато издържи, тъй че да видим:)

# 76
Момичета, при нас също стоенето по корем си остава проблематично...макар, че обвинявам себе си за това. Малкият като се разреве ми се свива сърцето, вместо да го оставя да се мъчи .
Имаме напредък в последните дни- инсталирам му активната гимнастика, слагам една възглавница пред нея и го слагам по корем върху възглавницата, полуиздигнат. Определено помага, добавям и една лампичка- зайче с менящи се цветове и допълнителни неща за гледане. Вчера издържа 8 минути наведнъж.
Иначе успях да установя нещо като режим. Последно го храня в 23.30-01.00, през нощта пропускаме храненето и към 6.30 се разбужда, но удържаме без храна до 7.30. Много съм щастлива,защото нощните хранения ни причиняваха безсъние заради коликите на бебето и заради пристъпите на студ при мен ..карахме седмици със: сън до 2 и после без сън до 6-7...сега спим по- малко като количество, но с по- добро качество.
Въпросче  - има ли и други майли с жестоки болки във врата и горната част на гърба/раменете.

# 77
  • София
Аз спрях да се цедя вече, давам му само от гърда, за да стане по- активен и да хапва достатъчно, защото от шишето му е лесно. Като не изсуква активно, не издържа повече от 2 часа, а снощи беше много неспокоен. Едвам заспа и то чак когато го сложихме в гнездото между мен и мъжа ми, на спалнята. Иначее постоянно търсеше гърда, през час...аз се надявах вече да си махне поне едно хранене вечер ама 😁 засега не се получава това. Може би е мъничък още.

# 78
За по коремче, а и не само - забеляза съм, че зависи от това дали е на кеф Joy Ако е - върти си главата, следи предмети, стои по корем... Ако не е - гледа в точка и това е, все тая дали нещо шумоли, пиука, свети или се взривява около нея. Малко се бях стреснала, че правеше някакви неща на 3-4 седмици пък сега не :/ Но предполагам е нормално, и мен да ме карат да правя едно и също непрекъснато и аз ще ударя бойкот Blush
Изкушавам се от време на време и аз слагам възглавница, но гледам да я оставям без през повечето време. Обаче аз я оставям така дори да се поразреве. Е, не да полилавее от рев, но не я обръщам веднага. И гледам да я завъртам винаги от по гръб към по корем, и обратно, не да я слагам директно. Така свиква със самата  моторика на обръщането. 

Имаме напредък с ЕБХ Simple Smile Хващам по нещичко всеки ден. Не супер стриктно, но е доста обнадеждаващо Simple Smile Тези дни ака доста рядко, дупето е зачервено, та се надявам да помогне това, че ходи извън памперса :/ Мажа с цикастела, но си е червенко вече втори ден :/

За яденето - моето зверче си яде повече вечер (тогава кърмата по дефиниция е по-малко) и това е - през час-час и половина-два максимум. Но пък успява да заспи към 9-10 и прави 4-часови паузи до сутринта. Което си е съвсем в реда на нещата според мен Simple Smile Последните дни даже я приспивам с книжка, което ме радва изключително много! Blush

# 79
  • София
За по коремче, а и не само - забеляза съм, че зависи от това дали е на кеф Joy Ако е - върти си главата, следи предмети, стои по корем... Ако не е - гледа в точка и това е, все тая дали нещо шумоли, пиука, свети или се взривява около нея. Малко се бях стреснала, че правеше някакви неща на 3-4 седмици пък сега не :/ Но предполагам е нормално, и мен да ме карат да правя едно и също непрекъснато и аз ще ударя бойкот Blush
Изкушавам се от време на време и аз слагам възглавница, но гледам да я оставям без през повечето време. Обаче аз я оставям така дори да се поразреве. Е, не да полилавее от рев, но не я обръщам веднага. И гледам да я завъртам винаги от по гръб към по корем, и обратно, не да я слагам директно. Така свиква със самата  моторика на обръщането. 

Имаме напредък с ЕБХ Simple Smile Хващам по нещичко всеки ден. Не супер стриктно, но е доста обнадеждаващо Simple Smile Тези дни ака доста рядко, дупето е зачервено, та се надявам да помогне това, че ходи извън памперса :/ Мажа с цикастела, но си е червенко вече втори ден :/

За яденето - моето зверче си яде повече вечер (тогава кърмата по дефиниция е по-малко) и това е - през час-час и половина-два максимум. Но пък успява да заспи към 9-10 и прави 4-часови паузи до сутринта. Което си е съвсем в реда на нещата според мен Simple Smile Последните дни даже я приспивам с книжка, което ме радва изключително много! Blush

Как я приспиваш с книжка? Това ми се иска да го пробвам, слуша ли изобщо, имате ли някаква рутина?
Аз се опитвам да създам рутина, да ляга около 21-21:30, но.. той е ококорен и няма заспиване. Заспива си сам към 23 чак, а според мен е хубаво по- рано да ляга. А за 4 часа пауза сън - това е мираж за мен все още. Иска ми се да прави и по- дълги паузи, например последно да хапне в 00:00 и това ставане в 3:00 да го избегнем, но уви... Grinning засега е само мираж.

# 80
Искрено се възхищавам, че успявате да приспите бебетата без да си ви на ръцете! Аз това не знам кога ще го постигна... Един единствен път преди няколко дена се беше ококорил в 4-5 сутринта и въпреки всичките ми усилия не успях да го приспя. Оставих го да си цикли до мен на спалнята и в някакъв момент е заспал, защото ме събуди чак към 6:30-7. Но това беше изключение...

Не знам ккаво да правя вече с тия газове. На 2 месеца е и още го мъчат. Трудно заспива, а когато заспи понякога се буди бързо особено през деня. Ето снощи се събуди 30 мин след като го приспах от собственото си пръцкане Sad(( Давам лефакс и санколик, но се чудя въобще дали помагат. Вие как се справяте с газовете, преминават ли вече?

За болките в кръста и гърба - имам си ги вече. Малкият си става стабилно парче и с това приспиване по сто часа цялата горна част ме боли - китки, ръце, гръб, кръст... Някоя от вас успяла ли е да отучи бебе от заспиване на ръце? Моля, споделете, защото с всеки изминал месец ще ми тежи все повече.

# 81
Аз никога не съм целяла да го приспивам, защото се страхувах да не свикне. След ядене заспива понякога върху мен бързо, докато го чакам да се оригне. Премествам го след 20тина минути в леглото. Случва се да се събуди, особено през деня, иначе измърморва нещо и заспива. Денем дремва в релакса си.
Мисля, че режимът си идва естествено. Все пак моят е едно от най- ранно родените бебета, а едва от 4 дена успяхме да постигнем нещо чо въпроса. Отделно не яде само кърма, така че се засища за по- дълго.
И аз почнах да го обръщам плавно, за да се научи Wink макар, че какъвто е подвижен, почне ли пълзенето, ще ни стъжни живота, все пак сме хора на възраст...
В събота мъжа ми ходи на уъркшоп за масаж на бебета по някакви индийски методики. Естествено бебето ядосано, че много шум в залата и решило да надвика всичко и всички... За тези 3 часа сама вкъщи така се поглезих, потъркалях се в леглото на тишина, потренирах, взех една дълга и гореща вана ...почувствах се отново човек ☺️

# 82
За заспиването с книжка и в голяма част за заспиването изобщо основна заслуга си има детето (7с). От няколко дни насам голямата истерия в 22-24ч я няма. Дали минават коликите или сме нацелили нещото - не знам. Пръцка много, голям рев е, но ака значително по-лесно.

Не ми се е налагало да я дондуркам, за да заспи до сега. Така де, предполагам се е налагало, но просто не съм - само гушкане, даже не съм я разхождала. Когато плаче дълго давам гърда и\или слагам в слинг. През деня обикновено заспива сама, освен, ако не вземе че прескочи 2 часа, тогава помагам малко. Това в общия случай е следобед, стига се до 3 часа и нагоре понякога. Вчера се наложи да я прибера в слинга, защото беше изпаднала в истерия (тази около 18ч още си я има) и поспа така. Гледам да има дремчица преди "финалното" лягане към 21-22.

Това, което правех е като видя, че задрямва през деня и е спокойна, да ѝ почета малко - държа книжката пред нея. Не че я вижда, но ще започне Simple Smile Явно от говоренето се доунася Simple Smile Не всеки път, но 1-2 пъти на ден Simple Smile

Вечер тези няколко дни е относително спокойна след приготвяне за сън и хапване Simple Smile (преди това не е, но не мога да искам толкова много) Слагам я в чувалчето, пускам белия шум, намалявам лампата, табуретката до леглото, книжката пред/до нея, чета, тя слуша и евентуално започва да затваря очите Simple Smile Пак може малко помощ с котешката точка. Гледам да я оставя още не съвсем заспала и да изляза, но снощи се зачетох и горкото направо си заспа Joy Не винаги става, понякога се стряска и разбужда, но аз си пробвам Simple Smile Една позната вчера каза, че не ѝ чете, но ѝ разказва приказки Simple Smile

Та не мога да кажа дали това изобщо е метод, но ще се радвам докато мога и работи Simple Smile Освен това си купих "Да отгледаш читател" и успявам да отхвърля по някоя страница докато я храня Simple Smile

Снимка от снощи Simple Smile Понякога гледа книжката, понякога - настрани. Важното е да е там. Това е поредицата за Лиско Лис. За дамите с по-голямо детенце, което държи на повече текст - препоръчвам! Особено "Черно-бяла история". Че е и на български автор Simple Smile
Скрит текст:

# 83
Като ви чета установявам, че при нас повечето неща се припокриват. Бебка е на 1м и половина и все иска да е на ръце.  Някои дни са спокойни, но са рядкост. Обикновено е все раздразнена и корема я боли и се присвива. Денем спи почти изцяло върху мен само днес пробвах да я приспя до мен на спалнята и стана номера, но трябва да ме усеща иначе не става. Вечер приспиването също е ад и отнема 1ч с голям рев пак и присвиване. Вечер спи, но шава пъшка и преревава явно пак газове. Иначе заспива в 22ч и става в 4ч да яде и после чак в 8ч. Така напоследък й се събират общо 6 хранения за деня вместо 7. Изпива по 110мл мляко. Не знам дали не й е рано за 6 хранения, но тя сама си ги направи така.

# 84
Понеже така или иначе бебето не разбира, аз му чета от моята книга, едно фентъзи на Наоми Новик Satisfied

В началото дундурках, сега само по изключение. Занимавам го, пея му, говоря му, храня, оправям, гушкаме се и като усетя, че го кара на заспиване - хоп, почва "ритуала" за приспиване. Песните спират, слагам го в леглото, в чувалчето му, на намалена светлина, музиката от бебефона свири съвсем тихичко и аз само седя около него, да не се чувства изоставен. Понякога помрънква тихичко, но сравнително бързо си заспива. Ако не му се спи наистина, и люлеенето не помага Smirk

# 85
Здравейте, аз също съм от февруарската група. Мъника обаче реши, че ще е януарче -24.01. Напоследък завелязвам, че се формира като режим, както за спане така и за акане . Много се тормози и гърчи на акането, защото редуцира честотата но количеството си остава същото. Та тази вечер след щато го гледах близо 2 часа да се гърчи периодично в опит да се изходи го хванах за крачетата и го държах във въздуха все едно го издържам за гърне - еми проработи свърши работа за няма 1 минута и заспа блажено. За ЕБХ бях чела с каката, но доста късно ( нея я приучих да си изхожда на гърне от 7месечна и не съм имала акани памперси повече). Сега  може да се прообвам с малкия от по-рано

# 86
Ох и при нас тези колики са нещо много гадно. Снощи цяла нощ Sad и накрая в 5 му пуснах сешоар и заспа.. проблемът е, че и аз съм заспала и сега пък се притеснявам дали е окей този сешоар, който е бил пуснат 2,5 часа :/

# 87
  • София
Издържам бебето по ЕБХ от месец насам, проблема с пръцкането и оригването приключи, акита в памперси няма. Стиковахме се като че ли, той си издава звуците за акане- грухтене, събличам и тичаме към банята. Моментално изкарва въздух и през дупе и през устата, после почва един смях и напъване да ака. Баткото идва с нас и подскача постоянно "ака ака ака", самият той е още с памперс на 2 годинки. Но ще го махам в следващия месец- два.

# 88
При нас стоенето по корем е мираж. Възглавничка, карти, дрънкалки, сестра му танцува и нищо не става.
Гледам да се придържам към графика му, че иначе се преуморява или преспива и става много сърдит. Става към 6:30-7, храни се на четири часа със 140-150 мляко. Към 22 му е последното хранене и после си спи до сутринта. Между храненията има около час дрямка, ако е количката спи повече.
Все по-скучно му е денем, разнасяме се около прозорците, седи в люлката, заглежда се в активната гимнастика, но не знам как още да го забавлявам.

# 89
При нас стоенето по корем е мираж. Възглавничка, карти, дрънкалки, сестра му танцува и нищо не става.
Гледам да се придържам към графика му, че иначе се преуморява или преспива и става много сърдит. Става към 6:30-7, храни се на четири часа със 140-150 мляко. Към 22 му е последното хранене и после си спи до сутринта. Между храненията има около час дрямка, ако е количката спи повече.
Все по-скучно му е денем, разнасяме се около прозорците, седи в люлката, заглежда се в активната гимнастика, но не знам как още да го забавлявам.
ние още не сме махнали нощното хранене а ни се иска защото точно когато съм заспала и ме разбуди нашата бебка после се разбуждам аз и до сутринта не не мога да заспя дано го махне вече че едвам издържам вече

Общи условия

Активация на акаунт