Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 443
  • 543
  •   1
Отговори
# 315
О, не съм разбрала, че е flex за бутилки Grinning Мислех, че просто помагаме Heart Exl

# 316
Направих едно бързо сравнение на прословутите тръбички. Никога не бях ги заглеждала. Hermes, Chanel, Dior, Penhaligons и прелюбимият ми  NOA Cacharel. Разлика никаква. Не ми се рови повече, а и не ме интересува , щом парфюмът е траен и ми носи радост.

# 317
Трябва ми съвет, защото не се справям- къде да търся повече усещане за липа Champs-Élysées EDT или EDP.  Densi имам спомен от нещо четено, че ти би казала edt..но дали помня добре, не гарантирам Simple Smile

# 318
Трябва ми съвет, защото не се справям- къде да търся повече усещане за липа Champs-Élysées EDT или EDP.  Densi имам спомен от нещо четено, че ти би казала edt..но дали помня добре, не гарантирам Simple Smile
Не съм Денси, но парфюмът ми е любим. Мен ако питаш, аз като дядо поп ще кажа: "И двата, чедо, и двата." Grinning Но в интерес на истината години наред носих ЕДТ, ЕДП тук просто не се предлагаше. ЕДП е по-сладък и не всеки го харесва. В notino.de има ЕДП, в parfium.bg се намираше ЕДТ, но май свърши. Бяха на супер цени. Когато се появи островърхата бутилка цената стана "супер" и се въздържах, някак ми беше над психологическата граница. Ако искаш липа, има и други варианти. Много бюджетен и хубав е Something blue на  Oscar de la Renta или  Tilleul D Orsay, който обаче никъде вече не се намира. Последният е най- автентичната липа, която съм ползвала.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 07:10 от *Emia*

# 319
  • The Evergreen State
Нещо което не е точно липа но което напомня е Burberry Weekend (поне за моя нос). Има нещо медно и жълтоцветно в него, много приятно. Не е нов, отдавна е на пазара и вече не се открива лесно но съм го виждала на прилични цени.
Няма обаче много липови аромати на пазара, и това е открай време, вярно че тренда е ириси и рози последните години, но все пак..може би е трудно да постигнат тази миризма, нямам обяснение.
Днес съм с Chanel Eau Vive, не бях посягала към него от миналото лято. Изключителна трайност има, перфектен за топлите месеци.

Сега прочетох че Burberry Weekend бил реформулиран миналата година, сменили са му и бутилката т.е. би трябвало да е лесно откриваем. Коментарите във Фрагрантика казват че и в старата и новата бутилка няма голяма разлика в аромата. Бил близък до Champs Elysees но аз не се ангажирам с това мнение понеже не познавам добре Champs Elysees.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:31 от Athena

# 320
Трябва ми съвет, защото не се справям- къде да търся повече усещане за липа Champs-Élysées EDT или EDP.  Densi имам спомен от нещо четено, че ти би казала edt..но дали помня добре, не гарантирам Simple Smile
Едт е да.

# 321
Момичета,може ли да ми помогнете?Дъщеря ми иска Love Spell на Victoria Secret/спрей за тяло или тоалетна вода, мисля,че е с аромат на череша и праскова/,харесала го от съученичка и сега го издирваме.Намирам го в нет-а ,в различни вариации,почти навсякъде изчерпан .Тя иска да го помирише,за да разбере кой точно вид й е харесал.Та ако може да ме ориентирате в кой реален магазин би могло да има марката,за да отидем на място.Благодаря ви!

# 322
Имам спомен за Лили, дано не лъжа. Там май бях виждала Виктория Сиктет спрейове на по-долен рафт при тестерите.

# 323
  • София
kateri4ok, има ги и в Нотино, обаче не съм обръщала внимание дали имат тестери във физическия магазин.
Днес се напръсках с Нишан Ани. Много е хубав, да, но предпочитам ММ да ухае на него, а не аз. Още в началото ми се стори познат - на моята кожа има известна прилика със Zadig & Voltaire This Is Him. Не са еднакви, но имат общо.

# 324
Момичета,може ли да ми помогнете?Дъщеря ми иска Love Spell на Victoria Secret/спрей за тяло или тоалетна вода, мисля,че е с аромат на череша и праскова/,харесала го от съученичка и сега го издирваме.Намирам го в нет-а ,в различни вариации,почти навсякъде изчерпан .Тя иска да го помирише,за да разбере кой точно вид й е харесал.Та ако може да ме ориентирате в кой реален магазин би могло да има марката,за да отидем на място.Благодаря ви!
Точно Love Spell го поддържат постоянно в Лили.

# 325
Попаднах на интересна статия от Лейдизоун.

https://ladyzone.bg/krasota/kozmetika/muzej-na-parfjuma-v-bukure … bHQe6YKCkvER8BJVY

Не знаех че има музей на парфюмите в Букурещ - Muzeul Parfumului.

# 326
Много ви благодаря,момичета!Сега ще й кажа,ще е много щастлива.Още утре ще отидем.
Мерси 😘

# 327
Здравейте. Искам да поръчам на дъщеря ми JPG Scandal, но не се ориентирам кой е най-новият аромат от тази серия? Парфюм ли е или тоалетна вода... Навсякъде в Сефора и Дъглас имаха само So scandal, а в Сефора в Солун преди месец имаше розова тоал . вода , която доста ми хареса , но никъде не можах да ги сравня , и се чудя кое да е подаря . На 17 е Simple Smile

# 328
kg,
най - новият е Scandal Le Parfum, но за 17 годишно момиче, според мен, най - подходящ е So Scandal. Струва ми се най - младежки. Ако тя си избере, ще е най - добре!

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 19:50 от Magda Dimitrova

# 329
Здравейте. Искам да поръчам на дъщеря ми JPG Scandal, но не се ориентирам кой е най-новият аромат от тази серия? Парфюм ли е или тоалетна вода... Навсякъде в Сефора и Дъглас имаха само So scandal, а в Сефора в Солун преди месец имаше розова тоал . вода , която доста ми хареса , но никъде не можах да ги сравня , и се чудя кое да е подаря . На 17 е Simple Smile

Scandal - Изключително сладък, сиропен аромат. Според мен е прекалено сладък на моменти, определено за тежки зими. За мен е като микс от мед и захарен сироп от бели цветя.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-45651.html

Scandal A Paris - Свежа круша върху същата медна и сиропна база от другия, но разредена. Една идея "по-лек" и подходящ за пролет и може би летни вечери.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-A-Paris-54275.html

Scandal Le Parfum - Най-новия на серията. Медът е заменен с ванилия, която при мен се усеща като крем който е леко преготвен (предполагам от нотката карамел..). Пак е сладък, но сякаш по-кремообразен и я няма остротата на първия. Чисто есенно-зимен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-L … Parfum-74914.html

So Scandal - Този е най-игривия, заради малината която дава по-млад усет на парфюма. На фон има тубероза, която може да е особена, но портокаловия цвят и мандарината придават лека свежест (И въпреки това не е свеж парфюм, пак е сладък като другите). И този е по-пролетен, може да се носи и на прохладни летни вечери.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/So-Scandal-60942.html

За мен последните два са най-добри - ако трябваше да избера щеше да е последния. Ако досега не е харесвала сладки парфюми - втория, защото не се усеща толкова тежко като другите

Общи условия

Активация на акаунт