Нашите орхидеи – тема 41

• 38 901
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Споко, нямаш грижа. Ще оправим китките. Hands Plus1 Simple Smile

# 706
Лита,
Мисля, че доставките до България са доста улеснени. Би трябвало да са с DHL, но нека кажат поръчвали от България.
Иначе се поръчва както от всеки друг онлайн магазин - трябват само регистрация и кредитна карта. Сайтът има версия на английски. Минават се няколко стъпки, накрая е плащането през защитен сайт. Получава се имейл с потвърждение на поръчката и после още един с информация за тракинг номера на изпратената пратка.
Пратките се изпращат в началото на седмицата, за да успеят да стигнат за 3-4 дена. Въпреки това винаги подбирам времето - седмицата да не е твърде студена или пък гореща.
Цветята са опаковани добре и не са поляти преди изпращането.
Имам десетина орхидеи от там, част загинаха, но като цяло отзивите за качеството на растенията от тази оранжерия са много добри.
Трябва да се чете внимателно информацията за цветята, за да се ориентираме добре за възрастта/размера и в каква саксия и субстрат ще пристигнат.
Ирената ми е от 2016 г. или някъде там. По описание с 2 години от цъфтежен размер. Пристигна едно "буренче" в напръстник Joy Мога да опитам да намеря снимки, ако ще е интересно някому. Дундуркахме се до тази пролет, за да цъфнем! Проявих абсолютно нехарактерно за мен търпение. Но ето го резултата Heart Eyes

# 707
  • Бургас
7 години Flushed , това си е слонско търпение Grinning, но пък резултата е чудесен.
Аз се чудя моето бебе Ванда дали след 7г. ще цъфне, ако не го уморя до тогава.

# 708
Пожелавам ти да цъфне мнооого по-рано! Hug

# 709
  • София
Още една прелест от преоценените от Кауфланд ме зарадва с цвят. Simple Smile

А листата са огромни:

Има и нов корен.

# 710
Ох, аз много и често не снимам, но ще покажа няколко

# 711
Кое от кое по-красиво! Heart Eyes

# 712
Vi_To, как се нарича красотата от първата снимка?

# 713
Vi_To, как се нарича красотата от първата снимка?

neofinetia shutenno

# 714
Все още не е цъфнала напълно ☺️
Беше по-шарена при миналите цъфтежи. Не знам дали има значение мястото за това 🤔

Както писах преди време, доста е изстрадала, тъй като я разделихме преди време на две, което впоследствие разбрах, че не е ок да се прави, докато е младо.
Може би и на прекалено слънчево я държах, тъй като листата са като прегорели 🤔
Все пак като прецъфти ще я напръскам за всеки случай с препарат. Не ми се ще да я загубя 😔

# 715
  • Бургас
Днес бебето Ванда е поверено на грижите на майка ми. Инструктирана как да се грижи за всичките ми орхи там.
Ей тъй ще си виси на открита тераса.

Дано не се гътне,  няма да му пече директно само сутрин малко.

# 716
  • Пловдив
Кейкито ще цъфти

Мислех, че е от центъра тази пъпка, но не е. Отстрани е, а от средата май тръгва ново листенце. Трудно се снима, ето

# 717
  • Бургас
Какъв вид орха е много интересна пъпка. Да снимаш като я отвори Hug

# 718
  • Пловдив
Най-обикновен фаленопсис. Даже не помня какъв цвят беше. Ще снимам.

# 719
  • София
О! Чудесно е, че не е централен, че с тези две листа щеше да в трудно. Фалчето изглежда бяло или жълтичко. И на мен ще ми е интересно да го видя като отвори,

Общи условия

Активация на акаунт