Нашите орхидеи – тема 41

• 39 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Sysly,нямам Брасия,но имам Беаллара,която изглежда по същия начин.Мисля,че Брасията влиза в кръстоската за появата на Беалларата
Мъчих я много време,сменях субстрати...не можах да и угодя. Накрая я набутах в кори и отгоре насипах субстрат за стайни растения,да задържа влагата,уж.Истината е, че си направих последен експеримент и каквото,такова.
Виж я сега

Даже ще цъфти

# 601
  • Пловдив
Различно цветче в редицата

# 602
И три мои закъснели красавици

# 603
  • Пловдив
Още едно мини. На живо е много тъмно почти черно.

# 604
Да подшушна,че в Кауфланд днес видях много красиви орхи,не фалчета,а от по-екзотичните видове,на 12 лв. май бяха. Аз нямам никакво място,но доста се изкуших. 😂 Може да ида тези дни пак.
Иначе при мен цвят има,но преди няколко седмици счупих един цветонос и много ме беше яд. С риск да ми се смеете,залепих го с тиксо и бях шокирана като видях,че продължава да си расте. 😳😍 Въпреки това пусна и нов цветонос,точно под счупеното. 😅 Купих днес нова саксия за нея,че й отесня,но ще видя кога ще я местя. Ето ги:

# 605
Момичета,откъде мога в Сф да намеря такава орхидея? Не само вида,но така висока и кичеста.Тази пак е моя,но вече е без цвят.

# 606
  • София
Дендробиум Нобиле бели имаше в Кауфланд и в Хоуммакс. Сега, дали ще е толкова високо и толкова цъфнало …
И по цветарските магазини сигурно има. Малко са по-скъпи, но пък може да има по-развито растение.

# 607
Както сме на вълна издънки, оказа се, че и Berry Oda-та ми е пуснала една по върховете, а не в основата 😳 А сега де?🤔

# 608
  • Мадрид / София
Floren,
Бери Одата от теб след една година 😄

До цвят ще си почакам още 😅😍

# 609
  • Варна
Анджела, че добре ти е тръгнала/ пораснала. Smiley Все ще цъфне някой ден. Моята като започна да цъфти и я подарих. Но тя беше станала огромен храст с всички възможни кейкита. В един момент спрях да ги отделям и оставих всичко заедно. Следователно започна да ми заема доста място и и потърсих нов дом. Simple Smile

# 610
Момичета, споделете как я гледате Simple Smile Моята уж е добре, но ми се струва, че листата са твърде сухи някакси и леко побелели. Не е на пряка светлина, а по-навътре в стаята. Преди я пръсках с вода, но напоследък се въздържам.

# 611
Момичета, споделете как я гледате Simple Smile Моята уж е добре, но ми се струва, че листата са твърде сухи някакси и леко побелели. Не е на пряка светлина, а по-навътре в стаята. Преди я пръсках с вода, но напоследък се въздържам.
Да не са акари?

# 612
Здравейте отново! Нещо ме мъчи напоследък и искам да го споделя, ако дадете съвет или идея какво да правя? Края на август ще почиваме извън БГ и имам вкъщи 2 орхидеи,които много си ги обичам и си цъфтят  непрестанно. За съжаление по време на отсъствието ни няма кой да ги гледа, а и да кажа на една приятелка, тя идея си няма ( но е краен вариант да им сипе малко вода) .Аз принципно си ги кисна във вода и им гледам корени , кори и т.н кога имат нужда. Ще отсъстваме 2 седмици и въпроса ми е има ли начин да ги подсигуря с вода (нещо под тях) или влага някаква да не загинат, ако никой не ги полива?
Благодаря на включилите се!

# 613
Ако са фаленопсис, няма никакъв проблем да останат две седмици без поливане. Ако са на слънце, може да ги дръпнеш малко по-далеч от прозореца само.

# 614
  • Мадрид / София
Зависи каква е орхидеята. Ако е фалеанопсис Phloxx ти каза и аз го потвърждавам, че няма проблем никакъв да са 2 седмици без вода ( имам предвид фалеанопсисите, които са най-популярни и са хибриди). Ако е друг вид орхидея ще иска малко повече влага. Можеш да я подсигуриш като сложиш керамзит на дъното на по-голям съд и сипеш вода, а отгоре поставиш саксията с орхидеята. Водата да не стига до саксията, но керамзита да е влажен/мокър. Всичко това го постави на най-хладното място, но да има светлина. В общи линии е това.

Общи условия

Активация на акаунт