🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 3 (02.03 - 10.03) 🌴

• 24 407
  • 475
  •   1
Отговори
# 270
  • на островче
Дами, така и не разбрах, това гласуване с SMS, нали предаването е на запис. Уж, не сэм толкова тъпа, ама как става това🙄

# 271
Епизодът, в който обявяват номинираните и отварят линиите за гласуване, е сниман преди реалното пускане на гласуване с смс. В момента, в който в България се гласува с смс-и, при тях се снима съвета, в който отпада някой. Тоест утрешният съвет беше сниман днес. Отварят се линиите, зрителите гласуват и веднага отпада някой. Това е информация, получена от Ваня.

# 272
И аз не виждах никакъв полезен ход за Чефо и Снежана, а как се завъртяха нещата Satisfied

Миналия път, когато и двамата направиха много сериозни грешки, някой предположи, че са ги направили нарочно, но тогава не ми изглеждаше така - според мен и двамата искрено се ядосваха за загубите. Днес обаче и на мен ми мина тази мисъл през главата, нещо не бяха много нахъсани за игра, а и двата пъти Снежана доста се бавеше при подреждането на числата, въпреки че ги беше запомнила. И си мисля, че може този път да е загубила с умисъл, за да има още едни номинации докато са нагорещени страстите срещу Божана Simple Smile

# 273
Знаех си аз, че в лудостта не бива да търся рационално мислене, ама все се надявах тя да е просто параван. Чак нарочих Божана за стратега на сезона, пък то друга била работата. Сама си забърка кашата,  сама ще си я яде. Майсторство се иска, за да се оплетеш толкова. Не разбрах какво точно искала,  пък после размислила заради някакви си нейни и на другите неща, но сигурно и тя не е съвсем наясно. Божана притежава зрялост, психическа устойчивост и самоконтрол на ниво дете в детската градина, но за сметка на това егоцентризмът и е топ. Такава цветност струи от нея, та чак на дъги се излива от екрана. По едно време ми стана тъпо, както когато наблюдаваш човек, на когото не можеш да помогнеш. Не знам с какви демони се бори, но стискам палци да успее, че трудно се живее така.
Снежана добре изигра картите, които Божана и раздаде. Мъжете - също. Татяна яхна вълната и доразклати лодката на Божана.
Няма да си тръгне, няма как да изтърват златната си кокошка, та още дълго ще ни е цветно.

# 274
Божана получи номинация за грешката си да не номинира единодушно с алианса си на първия съвет. Снежана запали земята под краката и след номинацията си, но истинския катализатор на пожара беше гласа на Божана за Маргото. Интересно е в това племе, има полюси вече.

# 275
Възможността за преписване беше невероятно силен ход от страна на продукцията. Толкова силен, че предвид на всичко видяно досега, е по-скоро случаен.  Вкара се най-сетне игрови елемент и шанс за мислене и надхитряване.
За съжаление тази уникална възможност беше доста недоизползвана и доста недооценена от играчите.

Някои от участниците тук в темата дадоха допълнителна идея - да се запомни само горната половина кубчета.
Перфектно!  
Можеше също да се пречи с тяло на противника да види твоите кубчета. Можеше да се нареждат примерно по двойки и тройки зад платформата така че противникът (който гледа да препише) да не ги вижда а ти да може да ги сложиш максимално бързо, когато противникът се изстреля да види дъската.  

В този конкретен случай, ако беше имало повече битки, след всяка битка надхитряването с кубчетата щеше да става все по-интересно.

Другото какво е - блъскай колко можеш и внимавай да не излезе колесницата от пътя.

Много добре балансирано състезание (нямаше зверски надмощия, а можеше и по-бързите да направят грешка която да им изгуби преднината. Така се прави интересно състезание!!!

Аз бих сложила черната дъска малко по-далече, за да губи повече време този който отива да я гледа.  

Освен това бих дала повече свобода - да не са длъжни двамата играчи да махат по едно препятствие всеки. Тогава можеше единият докато маха двете препятствия, другият да продължи да бута, първият само се навежда колесницата да мине отгоре му и се включва в бутането.
Също бих разрешила ако решат състезателите да може единият да седи до финала (без да вижда числата) а другият да бута сам колесницата. Може никой да не се възползва, но може някои да решат да пробват (защото примерно е достатъчно силен и смята, че управлението няма да има грешки като е сам ). И така колкото повече възможности за избор, толкова повече възможности за надмощие над противника (или грешки), толкова по-нееднообразна игра.

Четете ли, аркадашлар?  
Надявам се.

Инвентара може да е предопределен, но възможностите за разнообразяване са безкрайни и наистина зависят от вас.

И накрая:  Решително протестирам срещу 'Една минута за стратегия'. Дайте им две минути. Дайте им пет! Нека помислят по-дълбоко, нека измислят повече хитрини. Вие така и така режете само което прецените. Ще имате повече суров материал за избор.

# 276
  • София
Пуснах новата анкета!
Този път анкетата ще е активна почти до края на епизода, защото чак на финала ще се разбере кой си тръгва.

Интересен епизод.
След него може да се каже със сигурност, че повече игри до 10 точки няма да видим. И явно не е толкова заради Филип, макар че може и да са се стреснали, че при тези тежки условия идва твърде много да ги тормозят с толкова дълги игри. По-скоро са чули волята на зрителите.
Все повече и повече се отделя време за племената и взаимоотношенията, а игрите са кратки.

Отзад-напред.
Според мен няма истински остров на отшелниците, а това са по-скоро резерви, които ще бъдат вкарани в играта, за да я раздвижат малко. Може би по-добре подготвени физически участници и с по-голям хъс да останат и да се борят, а и сигурно не са очаквали отказа на Стефани и сложната ситуация с Филип.
Ако наистина имаше Остров на отшелниците, то щяхме да знаем за него още от старта на играта... Все пак сме в третата седмица вече, а не сме видели и 1 секунда от този остров...
Аз лично нямам нищо против, стига участниците да са добри, а не поредните куфари или туристи.

Ние тук в анкетата масово не познахме за кого ще гласуват сините. 😮
Дам, в Сървайвър е винаги по-трудно да се прогнозират нещата, не е като в Игри на волята, където успеваемостта ни е огромна...
Кои са тези трима юнаци гласували за Божана да си кажат да ги поздравим?
В същото това време 79 гласа за Татяна (включително и аз) и 21 за Чефо.
Ама Джизъса ни надигра! Така де, 20 години са това, ехеее, той своето семе къде ли не е хвърлил и кого ли не е опрашил. 😉

Не бях изненадан от убедителната номинация на Божана. Още в началото на епизода стана ясно, че тя ще е черната оФца. В интерес на истината сама си го надроби. Стана ясно, че от нея е тръгнало всичко това към Снежана. Може би и от Благо, но по-спряганото име бе нейното, даже на съвета тя един вид си го призна.
Е, не може като някакъв лидер на коалиция да искаш да гонят някого, а ти самия да гласуваш за друг и след всичко това да отидеш и да си признаеш. Абе трай си, вота е таен, никога няма как да са на 100% кой е 'неизвестния глас' за Татяна. Но може би заради зрителите тя реши да е открита (защото ние видяхме, че тя гласува за Татяна) и така си навлече гнева на останалите.

Аз лично тази Татяна не я харесвам, защото освен едни джуки и ''финес'' не съм видял нищо от нея. Само в една игра блесна, в останалите е много зле и ги дърпа назад. Обаче има много силен гръб в лицето на Благо и заради него ще трябва да я търпят. А пък и им пее.

Тази вечер съм убеден, че ще си тръгне Маргото, сигурен съм на 99%

Пред Божана има само един път според мен. Да се опита да изглади отношенията със Снежана и да играе с нея и Чефо. Ако се върне и Филип да го придърпат в тяхната коалиция и така ще са равни.
Има и друг вариант. Да успее да убеди Георги и Иван, че Татяна не е нужна на племето.
Общо взето я чакат сложни ребуси за решаване, но ако успее и се справи ще се превърне в голям фаворит за нещо много сериозно в играта...

Благо в момента е и лидера на племето и сивия кардинал на племето.
Само преди няколко дена тук се вихреше дискусия за това кой е сивия кардинал. Ако е била Божана, то това е най-слабия сив кардинал в историята. Само 24 часа по-късно - вземи тези 6 гласа!

И двете игри бяха убедително спечелени от Сините. Браво на тях.
Какво нещо е микроклимата. Тази чисто женска омраза между Божана и Татяна отрови атмосферата в племето.
Татяна е трън в очите на Божана, защото вижда една силиконова джукеса, която само се фръцка и има едва ли не имунитет заради Благо джизъса, а Татяна е ясно защо не понася Божана.
Отделно и Снежана орева орталъка. Благо хубаво и каза за Не се сърди човечето.
Явно е мрънкала доста, била е директна, тя си е по-чепат характер и така са я нарочили останалите. В Сървайвър е много важно в социалната игра как ще се представиш. Не може да си позволиш да си остър или намусен или на контра, защото при първи номинации, когато се чудиш каква причина да измислиш за да гласуваш за някого се хващаш и за най-малкото.
Така че не разбирам защо Снежана направи такъв голям световен проблем, а не се вгледа в себе си и да се опита да промени нещо. Ако не си Хамелеон в Сървайвър си пътник.

Така че тези три поредни загуби за червените не ме учудват. Сега като разкарат дупката Марго и особено ако се върне Филип ще се преобразят според мен.

Божана се закани, че ако не я изгонят ще направи егати и панаира, но такива закани знаем обикновено до какво водят - до едно голямо нищо. Закани, закани, но накрая пляскаме с ръце и Кумбая... Ще видим сега...

Браво, най-накрая пъзел, после игра и за памет, а така, разнообразие да има!
Ако ще дават пъзели то за бога нека да по-сложни, какъв беше този квадрат за 1 клас?

В този епизод се чуваше по-добре, но наистина хора вижте дали може да решите окончателно този проблем!

От сините блеснаха Ермина (то тя си блести перманентно) и за първи път Павел, който победи Благо и Иван по инфарктен начин. Значи Благо започна пръв да реди и ги нареди пръв, но Павел не отиде да гледа а нареди своите кубчета от раз и така изостана с малко и при дърпането на връвчицата бе просто по-бърз. Благо явно бе убеден, че ще спечели и бе твърде внимателен. А пък после срещу Иван, трябваше да се намесва ВАР. 1 стотна, хах.

Колкото повече гледам тези игри толкова повече ми харесват. Да, много по-лесни са от тези в ИВ, но пък никога нищо не се знае и винаги има интрига до последно. Докато в ИВ, в огромната си част имаме явен победител, да не коментирам за нагласените неща и намесите на продукцията с избора на игри с които явно подкрепят един отбор или участник + даването на нерешими слайд пъзели или на корумпирани трасета!

Има и друго много важно нещо, което се забравя и огромен брой от зрителите изобщо не се сещат за него. В Сървайвър няма как да има толкова тежки игри, защото участниците ще измрат буквално.
В ИВ се хранят много повече. Мизерия е само на дивата река, но дори и там в третата си седмица е по-добре отколкото в Сървайвър. Реално в Сървайвър си е една постоянна Дива река с по-малко дажби.
И реално нямаме резиденция и стопанство.
А и самите условия са по-брутални също така заради по-голямата влага. Горещината мисля, че е еднаква, не съм сигурен.
Да, такива машини като Гого и Фифо сигурно биха се справили (но всъщност май само Гого би запазил силата си ако гладува с месеци), но ще са на пръстите на едната ръка.

# 277
Откъслечни мисли:

- В епизод 8 се споменаха иначе скромните 101%

Божка:  I am not planning to gossip!
аз:  Ох не моа!
LaughingLaughingLaughing

- Да си сложи ръка на сърцето или което му е най-мило по тялото!
аз: 

И един гиф от една от най-емоционално отпразнуваните точки:

# 278
  • софия
Идем, идеееем. Снощи изгледах епизода и о, шок и боНба - хареса ми. Радвам се, че продукцията се вслушва в публиката и оправят в движение нещата. Определено ми беше интересно. Божана ще си отвиси,  не мисля, че скоро ще успеят да и намажат ските. А и по-добре. Неимоверно ме дразни, но прави интересни взаимоотношенията в племето с невротичното си поведение. Държи ги на щрек. Аз както винаги в подобни предавания съм за лузърите, така че : мачкайте, синиииии!
 Възхитена съм от това как са направени игрите. Обезопасени, стабилни и най-важното, няма шанс да ги упрекнеш,  че с дадена игра подбутват този или онзи отбор. За картината и качеството на техниката също нямам думи. Все още не е ок звукът и се чудя защо не им раздават брошки,  а карат на външен микрофон. Не е, като да нямат възможност.
 За новите попълнения. Вчера гледах Дечката и Туджаров. Там коментираха, че във всички Сървайвъри, които снимат в нашите ширини има едни десетина резерви, които по един или друг начин попълват местата на отпадналите.  Условията са тежки, като прибавиш и удължения период на пребиваване е нормално да имат под ръка достатъчно пионки. Ауткаста нещо ми се губи в ютуб пространството. Има ли шанс да го видим на терен, м? Толкова от мен, сори за чаршафа, но имам да наваксвам. Сега се мятам на анкетата да се изгласувам чинно.

# 279
  • Буркина Фасо
Откъслечни мисли:

- В епизод 8 се споменаха иначе скромните 101%

Божка:  I am not planning to gossip!
аз:  Ох не моа!
LaughingLaughingLaughing

- Да си сложи ръка на сърцето или което му е най-мило по тялото!
аз: 

Божка - не съм joy Smiley

# 280
Ауткаста беше писал преди няколко страници в темата, последното му видео e от преди 5 дни, не мисля, че е вътре. Чакаме да потвърди.
А относно Божана - хич не й харесвам селското поведение, но много се обра последните епизоди, а и все пак предпочитам нейната култура и лайфстайл, пред тези на напомпаната чалгаджийка. Тя и самата Божана мисля, че това искаше да каже на съвета, на светлинни години е от чалга културата и такъв тип персони. И в крайна сметка, ако задържи поведението си по-премерено, предпочитам тя да остане, интересен образ е, случват се доста неща около нея, Маргото се напрягам само да я слушам. Снежана по принцип я харесвам, ще ми харесва развой, в който се съюзяват с Божана.

# 281
# 282
  • софия
Честно да ви кажа, Филип не ми липсва. По-добре да си гледа здравето. Тино обаче е друга работа. Чакам го още от преди да започне излъчването. Нямам очаквания към него, просто му симпатизирам.
Маргото да си ходи, че е безполезна, след нея и Танчето, ако е удобно. Другите са интересни и поне някои от тях влагат мисъл в играта.

# 283
Не мога да повярвам че го казвам, но имам чувството, че от продукцията четат мненията във форума и се вслушват в тях и правят корекции. Възможно е да е Стокхолмски синдром, но последните 2 епизода ми харесаха как бяха структурирани. Много по приятни бяха за гледане + включиха какви развития има в плементата. Да не кажа, че започва да придобива вид на оригиналната игра. Ако наистина нещата потръгнат по-добре и имаме развитие в стратегическата и играта между племената ще ме е яд, че за втори пореден сезон адски слаб старт от продукцията и монтажистите изгуби зрителите страшно рано.

# 284
Татяна обаче знае как да изкара Божана извън нерви. То не че е трудно де.
На страната на Божана съм в техния конфликт.
Мразя такива, които се правят на божи кравички, както се прави Татяна.
Покрай Благо дълго ще изкара тя, освен ако Снежана не ѝ скрои шапката.

Общи условия

Активация на акаунт