За любителите на салати - тема 5

• 77 985
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Germany
И аз благодаря за идеите, точно такова нещо си представях.

Danifin1, може ли рецепта за тези чудесно изглеждащи краставички? Благодаря!

Днес попаднах на разкошни розови домати, така че салатата е ясна. Розов домат, босилек, мини моцарелки и маслини. Със сол, зехтин и песто от босилек. В компанията на чуден испански купаж совиньон блан и вердехо.

# 601
Нарязваш краставичките и ги поръсваш с малко сол. Оставяш да пуснат сока си за около 30 мин, след което отцеждаш и подсушваш краставиците.
Нарязваш глава лук на полумесеци, малко зелен лук и омешваш с краставиците. Заливаш със 1-2сл соев сос, 1сл мед, 1-2 скилидки намачкан чесън, малко джинджифил на каша и 1-2 сл червен пипер/за не лютия вариант/ или 1-2сл от  това/това е оригинал в рецептата или просто използвате обикновено чили флейк ,1сл сусамово олио, малко морска сол и сусам. Добър апетит!
Предупреждавам, ако използвате оригиналната люта корейска подправка , салатата е особено Flowers Chili Flowers Chili Flowers Chili Flowers Chili Flowers Chili Smile

# 602
Преглъщам като патка при вида на розовия домат с песто и маслини!

Дани, погледни и този вариант на козе сирене с берис - разбира се на мен по асоциация ми заприлича на Павлова, ерго ще е вкусно, ерго ще се "готви"! Grinning
https://www.driscolls.com/recipes/goat-cheese-with-mixed-berries

Дани беше пуснала една друга рецепта в съседна тема и доакто сканирах набързно рецепетата преди да си я метна в пин борда забелязах още една подобна и ужасно изкусителна - дори може да мине за салата от авокадо! Aз бих го съчетала с бобове и/или спанак или със студени оризови нудли!
https://seonkyounglongest.com/mayak-avocado

PS Гледам фотогеничната саксия с босилек на масата на Ковачева и се изкушавам и аз да тропна моята на масата за вечеря само за да видя физиономиите на семейството (моята е доста, ама доста по-голяма и хич не е фотогенична!) Laughing

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 22:56 от Agent Provocateur

# 603
  • Mediterraneo

Домати, краставици, авокадо и моцарела.

# 604
Цяло лято изкарах на салати от пресни зеленчуци, от снимки не виждам нужда, ясни са летните салати . Вчера направих с печени червени чушки, хубав лук, морковчета на кръгчета , пресни домати и малко чесън ... Стана супер, но честно да си кажа реших, че чушките в момента ги предпочитам сурови на салата и ще продължа с пресните зеленчуци докато са свежи и ги има Simple Smile

# 605
Не зная дали е публикувана тази рецепта, но по това време на годината ядем салата от печени червени чущки, домати, червен лук, пресован чесън и много магданоз, целина и девесил. Ако има и маслини - за украса.

# 606
  • Germany
Най-сетне и при мен се появиха смокините. Обожавам ги под всякаква форма!
Днешната салата е зелена, краставици, смокини и меко козе сирене. Дресинг от зехтин, балсамов оцет, сол, мед и горчица, отгоре полят с ягодова редукция и орехи. С чаша превъзходен ризлинг.

# 607
От мен обикновена салата градински зеленчук във вариянт с горгонзола и другия с варени картофи.

# 608
  • Русе
Баварска салата с пилешко месо

# 609
  • München, Deutschland
Пейч, изглежда супер. Признавам, че след толкова години живот в Бавария обаче, никъде не съм виждала такава салата. 😃

# 610
  • Русе
Скрит текст:
Пейч, изглежда супер. Признавам, че след толкова години живот в Бавария обаче, никъде не съм виждала такава салата. 😃

Миналата седмица бях в Мюхнен. В една малка кръчма /бирария/ я опитах, но беше с майонеза соса.
Ето снимката на бирарията, не помня имена.
П.П. Също си я купихме от един голям супермаркет, където имаше щанд за готова храна.

# 611
^^^ ако имаш включен Location tag телефонът ти е запаметил точното местоположение на кръчмата. За разсеяни същества, които не помнят никакви имена като мен това е спасение!

PS Във облака също може да се търсят кадри от дадено място по име на локацията, освен по съдържание.

# 612
  • Русе
Скрит текст:
^^^ ако имаш включен Location tag телефонът ти е запаметил точното местоположение на кръчмата. За разсеяни същества, които не помнят никакви имена като мен това е спасение!

PS Във облака също може да се търсят кадри от дадено място по име на локацията, освен по съдържание.

Не е загубена каузата. Открих го. Но да не спамим повече темата. При мен всяка направена снимка има локация - кога, къде, час.

# 613
Топла картофена салата с октопод, обилно зехтин с изявен маслинов вкус, смачкан на паста чесън със сол смесен със зехтина, пресен лимонов сок, копър и още малко сол:

Пп Дресинга се слага докато продуктите са още горещи, за да попие и овкуси добре.

# 614
Домати,лук, сирене, маслини,сол и зехтин

Печени чушчици с чесън, морков, олио, оцет,сол и захар. Прибрах в кутия в хладилника за през седмицата

Общи условия

Активация на акаунт