Объркана съм

• 12 665
  • 466
  •   1
Отговори
# 405
Erebus, в развития свят никой не възпитава момичета да са доволни само щото имали мъж и да търпят насилие. Това и бабите ми нямаше и не са го приемали. Такова възпитание не обяснява 50% + бракоразводност, 60% извънбрачни раждания и масовата емиграция на млади, неценени жени. В Танзания може да е друго.
Е, вече дъвкахме подобни неща в една друга тема. Като се почне от детските подигравки към момиченце с къса коса, мине се през бабините питанки "Ами ти кога ще си намериш едно хубаво момче, бе, баби, не ли ти е време вече?" и се стигне до твърдението на мъжете тука, че жената ако не е родила поне едно дете, не си е изпълнила предназначението (и що пък имам предназначение, да не съм фурна, че да вадя поне по хляб на ден, за да ме смятат за добра фурна?!) - е, сумата от всякакви такива дребни на пръв поглед неща прави точно това. Вкарва стереотипи. И пак стереотипи или липса на възпитаване в преценка на последствията от собствени действия са причина и за разводи, и за раждания извън брак, или при малолетни, или каквото там му хрумне на човек.

Друга абсурдна мантра е, че не съм уважавал жените. Уважавам всички, особено при лични отношения.
Уважаваш ги, но все пак ги смяташ за неспособни да се грижат или да се научат да се грижат за собственото си благоденствие без мъжка помощ? Т.е. мъж без жена е ок, но жена без мъж - е това е немислима глупост, няма такъв филм. Защо?

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 14:23 от Erebus

# 406
Лъвице - по твоята изкривена крайно феминистична логика - какво означава, отстъпи мястото на дамата. Ако мисля като теб - че жените са повече хора от нас и заслужават повече да седят. Сегрегация.

# 407
  • София
Тангра, явно нямаш идеа кои съфорумки имат деца, или пак се опитваш да манипулираш, защото чета несъгласните с теб, и масово си имат деца Joy

Лъвице - по твоята изкривена крайно феминистична логика - какво означава, отстъпи мястото на дамата. Ако мисля като теб - че жените са повече хора от нас и заслужават повече да седят. Сегрегация.

Ама казват ли ти, че нещо ще й стане, ако не й отстъпиш?

# 408
Еребус, много адекватно мнение, браво.
Хахаха!
Ама ти сериозно ли!?
Поредното мнение пълно с лъжи и клевети, извъртания и свободни съчинения.
Кой какво бил казвал. Абсурдно е да го оборвам изречение по изречение.

Кога сме писали, че се кефим на кифли, нокти и глупачки. Точно обратното, ама не ви отърва.
Щото къде по-болезната истина е, че се кефим на млади и интелигентни жени, учещи например в СУ, ама не философия и политология, които имат собствен стил, грация и стегнат вид.
Кофти е за преглъщане, затова и мантрата, че си падаме по боядисани нокти и надути жуки.

Друга абсурдна мантра е, че не съм уважавал жените. Уважавам всички, особено при лични отношения. Не "уважавам" и не коткам всички подред, не ми е това функцията. Нито съм длъжен да се съгласявам с всякакви безумни мнения и да се правя, че не виждам, че нямат смисъл.

Какво съм постигнал, не мога да изредя. Философите са по дефиниция тия с хуманитарните специалности. Инженерите баш си градят.
Вашите мъже и за 10 живота не могат да го постигнат, ако ги имате, де.
Освен това, масово мъжете градят и допринасят. И плочки и тухли да реди, и код да пише, пак е градеж и пак се оптимизира нещо. Мъжете чудесно си разпределят йерархията и профилизацията при работа. Един чертае, друг реди тухли, трети се оправя с банките, и накрая има цели небостъргачи.
Жените няма как да го могат съвсем същото, защото природата е икономична и инженерна, ресурсите са кът. Ако на един е направила сила да гради, на друга е направила силата да ражда. Вие го изкарахте сякаш жените са мъже+способности за раждане, а това изобщо не е така. Или-или.

Че повечето форумки имали деца, изобщо не мисля, поредната изкривена статистика. Точно тия, които имат семейство и деца пишат и чувстват съвсем балансирано и с всички тях сме на едно мнение мъжете в темата.
Една шепа "активистки" са, които все ги "унижават" мъжете, и 90% от тях са без деца.
Учещи в СУ вика. Grinning Вече завършилите - не!

JoyJoyJoy Забавна тема стана... Sunglasses

# 409
  • София
Дядо ми ми е разказвал, как "нещо му е станало" от глава лук, парче хляб и сухо сирене, като гледал прегладнял един овчар.
Та, не знам, не знам.

# 410
  • София
Erebus, в развития свят никой не възпитава момичета да са доволни само щото имали мъж и да търпят насилие. Това и бабите ми нямаше и не са го приемали. Такова възпитание не обяснява 50% + бракоразводност, 60% извънбрачни раждания и масовата емиграция на млади, неценени жени. В Танзания може да е друго.
Е, вече дъвкахме подобни неща в една друга тема. Като се почне от детските подигравки към момиченце с къса коса, мине се през бабините питанки "Ами ти кога ще си намериш едно хубаво момче, бе, баби, не ли ти е време вече?" и се стигне до твърдението на мъжете тука, че жената ако не е родила поне едно дете, не си е изпълнила предназначението (и що пък имам предназначение, да не съм фурна, че да вадя поне по хляб на ден, за да ме смятат за добра фурна?!) - е, сумата от всякакви такива дребни на пръв поглед неща прави точно това. Вкарва стереотипи. И пак стереотипи или липса на възпитаване в преценка на последствията от собствени действия са причина и за разводи, и за раждания извън брак, или при малолетни, или каквото там му хрумне на човек.

Друга абсурдна мантра е, че не съм уважавал жените. Уважавам всички, особено при лични отношения.
Уважаваш ги, но все пак ги смяташ за неспособни да се грижат или да се научат да се грижат за собственото си благоденствие без мъжка помощ? Т.е. мъж без жена е ок, но жена без мъж - е това е немислима глупост, няма такъв филм. Защо?
Мноо зли тия баби, бе, чудовища направо.
А що форумните мъже сме виновни за бабите, не разбрах.
Те ще ми казват да си хващам момче. Аз пък искам котки!
Това, че те са си делили залъка на 10, само и само да ви има вас, имали са мерак, лишавали са се, будали с будали! Сега вече е друг животът, модерна работа! Те не разбират новите времена, бабите му с баби.

Аз ясно писах какво смятам. Отговарях, че можело да се живее "без мускули". Ами ще се живее с "чужди мускули", на полицая, пожарникаря, водопроводчика, зидаря. Това написах.
10-15 % от жените могат да се самоиздържат в цивилизацията, правейки нещо полезно, архитекти, лекари и тн.
Масата няма да могат. И в тоя няма нищо лошо. Те са силни в друго.
От пам ти века, семейството е основната единица на обществото. Мъжът носи, жената меси (и ражда).
А, не съм виждал закон, според който това е задължително. Като не щете, ами бъркайте бетон. Шофирайте камион. Кой ще ви спре? Баба ви!? Защо толкова се вълнувате от хорските приказки?
Не виждам защо някакво мнение на непознати толкова ви засяга. Като не е вярно, не му обръщайте внимание.
Ако можете, оборете с аргументи, ако не, се правете, че го няма.
Аз тръшкам ли се, че вие имате стереотипи спрямо (форумните) мъже? Ми какво да ви направя, вашето мнение си е ваше. Всеки има право на мнение. С това ни най-малко не накърнява съществуването и битието на останалите. Все още не сме оруелски диктат, където е забранено на хората да мислят и говорят.

Лореладке, нищо не изпускаш Wink
Може и прясно завършили.

Приказката за момченцето е с обратен смисъл. Ако не му се даде, няма да му става. Ама който е достатъчно мъжемраз, да не им дава на момченцата бонбон, белким не им става като пораснат.

# 411
  • София
Дядо ми ми е разказвал, как "нещо му е станало" от глава лук, парче хляб и сухо сирене, като гледал прегладнял един овчар.
Та, не знам, не знам.

Ами то конкретиката беше, че ще му окапе... чучурът Joy Досега не съм чувала за такава медицинска зависимост, ама знам ли Joy

# 412
АМи обществото ти насажда чувство на вина и че си боклук, ако го направиш. Така че реално недвусмислено ти казват - ако не си джентълмен, значи ще си пропаднал боклук.

# 413
  • София
Тангра, 1000 пъти те обориха, а ти каза, ми аз няма да се занимавам да оборвам (щот не можеш)... какво повече да се занимава с теб човек Joy

# 414
  • Paris, France
Много добър отговор Невена. Само не знам, защо да не те осъдим за това, след като нас няколко пъти ни осъдиха като казахме, че се привличаме от външността на жената, а не толкова от нейния кариерен успех. Като това да не се чете, че искаме кукла дето да  мързи и да не бачка. А просто една красива жена, работеща няква рандъм работа е по-ценна от грозна жена, бачкаща като мениджър - при равни други условия - еднакъв характер и т.н.

Че за мъжете млада, красива външност има повече тежест от образование, длъжност и финансова състоятелност си е факт, доказан от статистиката и проучвания и не знам някой да го оспорва.

Мене никой, никога не ме е учил да обгрижвам мъж, да го слушам или да му отстъпвам. Мантрата на бабите и лелите беше да гледам да съм независима, да се развивам  да уча езици, да правя това, което искам  и да не се претоварвам с повече от едно дете, което те ще отгледат за да не се скина, нещо.

Еrebus, ходех с къса коса като малка и никой не ме е подигравал. Да, дългата, гъста, лъскава коса е признак на добро здраве през миналите 5, 7 или 10 години и затова се цени. Мъжът ми не харесва къси коси. Като се подстригах до раменете!!!!!!, не на канадска ливада си каза, че не му харесвам никак. Сега я нося до средата на гърба и е ОК. Ми, не е женствена късата коса.

Танграта, бетонът го бърка бетонобъркачка. В аграрните, уседнали общества жените си се гледат и издържат сами, барабар с по 6 и 15 чавета и без мъж, защото е починал. Допреди век светът е бил пълен с млади вдовици с малки деца. Баба ми има леля, която гледала сама 5 деца, че и нея като умряла майка и, освен че работела в Червения кръст и вдигала тежко и на работа.

Семейството може да е основна клетка, но никога не е включвало задължително съпруг или съпруга.

# 415
Вярно темата стана забавна... Joy А защо решиха пък, че сме завършвали философии, МИОта или политология и тем подобни глупости - идея си нямам...

И децата и мъжете ни даже станаха въображаеми Joy

Има чужди мускули, има, признавам... Обаче само жените се нуждаят от полиция, пожарна, водопроводчици, електричари и някой да изкърти асфалта до блока, за да смени ВИК тръбите на сградата... Мъжете - не! Joy

Еrebus, ходех с къса коса като малка и никой не ме е подигравал. Да, дългата, гъста, лъскава коса е признак на добро здраве през миналите 5, 7 или 10 години и затова се цени. Мъжът ми не харесва къси коси. Като се подстригах до раменете!!!!!!, не на канадска ливада си каза, че не му харесвам никак. Сега я нося до средата на гърба и е ОК. Ми, не е женствена късата коса.
Е, тука често се случва да подиграват, при това деца, дето още нищо не знаят ни за мъжественост, ни за женственост... Пък че не било женствено не е повод за подигравки, все пак... Просто го дадох като елементарен пример. Случва се, а не би трябвало... Expressionless

# 416
  • София
Та, не знам, не знам.

Ами то конкретиката беше, че ще му окапе... чучурът Joy Досега не съм чувала за такава медицинска зависимост, ама знам ли Joy
Точно подуване на тестисите е имал, не даваше дума да се издума да понеса филия навън с нещо си пред момчетата.
Това ми е казал, това знам.

На мен нищо не ми е въображаемо, бетона тоже.

# 417
  • София
Леле, много нежни били тея мъже Sweat Smile

Тангра, я кажи като такъв фен на хуманитарните науки, какво мислиш за мнението на колегата ти по пол и оръжие, че привличането е точна наука? Wink

# 418
  • София
Вярно темата стана забавна... Joy А защо решиха пък, че сме завършвали философии, МИОта или политология и тем подобни глупости - идея си нямам...

И децата и мъжете ни даже станаха въображаеми Joy

Има чужди мускули, има, признавам... Обаче само жените се нуждаят от полиция, пожарна, водопроводчици, електричари и някой да изкърти асфалта до блока, за да смени ВИК тръбите на сградата... Мъжете - не! Joy
Ами ето защо сме решили, че не сте завършили нищо инженерно. За пореден път го показваш.

Инженер би се сетил, че никъде не съм твърдял, че мъжете нямат нужда от "мускули", били те и на други мъже. Аз уважението и благодарността към ВСИЧКИ градящи мъже си я имам.
Аз оборвам тезата, че "нямало нужда от мускули", не съм определял кой точно няма нужда от тях. Давам пример с жените, защото вие ги дадохте за пример, че били "независими". То ако нямаше нужда от мъже, природата така щеше да направи, че да няма мъже. Щяха всички да са жени и да раждат, като хермафродитените охлюви. Отричайки мъжият принос, отричате фундаментално природата и направеното от нея разделение. Иначе за женският принос, не го отричаме, за пореден път, божествено е качеството на жените да раждат.

Което ми напомня друга абсурдна теза, бяхте казали, че всичките жени раждали по равно, ама мъжете нямали еднакъв принос, един бил с корем, друг насилник и тнт.
Да, ама всички мъже все от жени са раждани. Каквито са ги родили, такива. Така че ... не раждат всички жени по равно. На някои потомството е по-неблагонадеждно. Е, а къде отиде свободният избор? Избирайте умната, като избирате мъже. И то от по-раничко, не "гамените" до 35, а чак след това да се избира "умната".

Невена, ония жени, гледайки сами по 10 деца са били истински "бисери".
Ама сега е модерно да си егоист, и да имаш 0.5 деца, а ти да си на издръжка или на мъжа, или на социалната система (т.е. другите мъже).

# 419
  • София
Абе не го разбирам това лежане на лаврите на шепа хора от пола... това все едно, като Пешо съседа да има плочки и Гошо да изпльока шкембето на масата и да каже, ето жена, аз съм мъж, и Пешо е мъж, и ще ме третираш, все едно и аз имам плочки Joy

Общи условия

Активация на акаунт