Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем във взаимоотношенията

 • 5 423
 • 114
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте!
Не знам от къде да започна, относно моя проблем, но все пак ще се опитам.
Аз съм момче на 29 години, а приятелката ми е на 24. Всичко започна като на магия в самото начало - през 2018г. Изпитвах чувства, които не бях изпитвал до онзи момент, като не искам да говоря от нейно име, но смятам, че беше споделено. Някъде след 3-тата година обаче всичко тръгна леко надолу.
Обсъждали сме, макар и рядко този проблем и тя казва, че може би всичко се дължи на ревност от моя страна, която проявявах по сериозно в първите няколко месеца от връзката ни. Може и да е така, не споря, но след тези няколко месеца, ние бяхме добре, а ревността почти се изпари, докато не изчезна почти напълно.
В началото имаше един период в който тя излизаше от време на време с бившия си  приятел (към когото нямаше чувства, поради което и се разделиха, но го ценеше, като човек) и аз също излизах с една приятелка, която тя познаваше и знаеше, че нямам нищо към нея. След това тя се скара с бившия си, тъй като той искаше нещо повече от нея, а тя не и спряха да комуникират, поради което ми предложи и двамата да спрем да излизаме с хора от срещуположния пол на което аз се съгласих, защото както и сам си признах бях малко по-ревнив от позволеното в самото начало. Естествено не искам да разбирате думите ми по-грешен начин, никога не съм и посягал, удрял или каквото и да е от този сорт, ако това разбирате под "малко по-ревнив от позволеното".
Искам да призная, че съм допускал една грешка за тези 5 години. Всеки сам ще прецени за себе си, доколко сериозна е тя. Тя откри, че имам в компютъра си разголени еротични снимки (5-6 на брой), които бях запазил още през 2015г. и съвсем изключих за тяхното съществуване, но дори и през 2015г. тези снимки не бяха запазени със сексуална цел. Знам, че Ви звучи нелепо, може би наистина е така, но това е самата истина. След откриването на тези снимки, тя започна да се съмнява в това, че съм едва ли не перверзник, че заглеждам жени по улицата и прочие, а относно това най-малко мисля, че е нужно да лъжа Вас - хората, които се надявам да ми дадете някакъв сполучлив съвет - такова нещо е нямало. Аз обожавам моето момиче и в мен винаги е преобладавало романтичното над всичко останало и от както съм с нея, аз наистина не поглеждам друго момиче, не излизам с друго момиче, просто не ми е нужно друго момиче. Това с въпросните снимки се случи преди няколко години, но и до ден днешен, тя не спира да ми го натяква при всяка една възможна караница. Обсъждали сме го милион пъти, доказал съм и съм казвал всичко, каквото мога. Нищо ново не мога да и кажа, но тя пак и пак го отваря на въпрос. Може би я мъчи, не знам, болно ми е, ако е така, но аз не мога да върна времето назад. Мога единствено да и обясня, както направих "n" на брой пъти и да не допусна такова недоразумение да се случи отново.
Тя също е допускала подобни леки грешки. Нищо фатално. Поне аз не знам за нищо фатално, но смятам и че няма. Не смятам да навлизам в подробности, относно тези грешки, тъй като смятам, че не е правилно, а и не е важно. Предпочитам да говоря само за мои грешки.
За жалост след щастливите 3 години, последните 2 са много странни - на приливи и отливи в които тя много често ми казваше, че иска да се разделим, но накрая някак си оставахме заедно, но магията вече я нямаше. Разбираме се добре, като изключим известни дрязги максимум веднъж месечно, споделяме си, правим неща заедно, смеем се, но я няма първоначалната страст - няма ги целувките, натисканията, сексът е сякаш "по задължение", макар че казва, че има желание и дори ме обвинява от време на време, че го правим рядко, заради мен, което според мен не е така, но това е отделна тема. Но сме се превърнали в приятели, които от време на време правят секс.
Може би е важно да уточня, че прекарваме доста време заедно на което също може да се дължи всичко това. Минимум 2 от всеки 3 дена ги прекарваме заедно от 16:00 до 00:00 часа (това е приблизително, разбира се) и всичко това вече 5-та поредна година без прекъсвания.
Тя не работи и като цяло по цял ден скучае у тях, освен ако не се видим (по нейни думи). Рядко излиза с приятелка. Казва, че е в депресия, поради тази причина, че "не знае какво да прави с живота си" и не знам, може би и това има нещо общо с цялата тази ситуация, тъй като особено в последно време е станала доста раздразнителна - сърди се за най-малкото нещо, като това, че когато за последно бяхме излезли с приятели преди 2-3 дена, стана въпрос за едно момиче с което общувах през 2013г. и момчето ме пита дали съм я чувал и така говорихме 1-2 минути пред приятелката ми, като дори включвах и нея в целия този разговор и тя се разсърди, че съм говорил за друго момиче пред нея, която по последна информация (от далечната 2014-та) знам, че е станала проститутка в Милано и видиш ли съм говорил за нея, защото се интересувам от проститутки и снимките, които съм имал в компютъра преди няколко години само доказват тезата и. По думите и "ме е разбрала отлично вече". Simple Smile
И така - абсолютно съм безпомощен. Моля помогнете и дано съм успял да го напиша така, че поне малко да ме разберете. Със сигурност съм пропуснал доста неща (няма как 5 години не са малко време Simple Smile ), но мисля, че важните опорни точки съм го споменал.

За финал ще завърша с позитивизъм и ще кажа, че наистина се разбираме добре,  докато не и "прищракат лимките" най-общо казано и не реши, че и е скучно и трябва да се скараме и да "отворим чекмеджето с ла*ната" (взето от един много любим сериал).

# 1
 • село в ямболско
 • Мнения: 4 129
Ценяля бившият като човек и излизала с него.... Тук ме изгуби!

# 2
 • Мнения: 2 144
За мъж на 29, разсъждаваш много детински. Ама аз, ама тя...
Навремето на твоите години, деца имахме вече. За пет години заедно, би трябвало поне да живеете заедно, ми се струва и да сте самостоятелни.

# 3
 • Мнения: 3 242
Е как тя може да се вижда с бившия пък ти прави проблем за 5 пикливи голи снимки на компа?
Изпаднала е в някакво състояние, от което може да се измъкне ако си намери занимание, работа… Да се социализира повече, без теб, с приятели!
Направо ми звучи задушаващо и като го описваш дори.

# 4
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 10 499
Чета такива истории и се чудя тия хора на пустинен остров ли живеят, само двамата и нямат избор за друго? Последните 2г едвам сте ги избутали, омръзнали сте си, живеете като семейство женени от половин век пенсионери, няма тръпка, само рутина. За какво?

# 5
 • Мнения: 1 683
Стил на писане с подробности трябва да си на 19 не на 29, + това тя не работи...около 14г е...аз не разбрах какъв точно е въпроса. Как да си оправите връзката ли?

# 6
 • Мнения: 17 097
Първите връзки рядко са за цял живот, а вашата съвсем ме съмнява, че ще е, защото си й омръзнал (то и начинът й на живот й е омръзнал, което не е твоя грешка). Тоест много отегчено момиче. Като се появи някой друг, ще те отсвири. Ти си твърде удобен, предвидим и т. н. Ако види, че те губи, може и да се сети, че й трябваш, но засега те подценява.

# 7
 • София
 • Мнения: 32 045
Момче на 29 не си, мъж си.
Мъж трепетлика, кат те чета, непораснал, дет ПЕТ ГОДИНИ си играе на гаджета с мацка, която е забърсал на бала.
Ами, сори, не си ѝ интересен вече. И на мен не си ми.

# 8
 • София/Севлиево
 • Мнения: 10 127
Пет години заедно и не живеете заедно (с такова впечатление останах)-сори,но за мен това не е връзка.На вашите години (аз на 24,мъжът ми на 29) се оженихме,като преди това живеехме заедно почти от самото начало на запознанството ни (тогава аз бях на 21,той на 26,заживяхме заедно няма и месец след като се видяхме за пръв път, което пък стана още първия път като си писахме)...

# 9
 • Далечният изток
 • Мнения: 12 427
И на мен това ми се наби в очите първо - "аз съм момче на 29"... На 29 мъжете имат деца вече, а вие даже не живеете заедно. Защо не живеете заедно? Тя защо не работи? Има ли образование?
Ти как виждаш бъдещето с нея? Виждаш ли я като твоя жена, като майка на децата ти?

# 10
 • Мнения: 5 505
Това е странно за пет години да не живеете заедно, защо така? Тя учи ли висше за тия години? Затова ли не живеете заедно? На 24г би трябвало да е завършила, да си планирате вече живеене заедно и тн. Тези неща обсъждате ли ги въобще?

# 11
 • Мнения: 4
Уважавам гледната точка на повечето, че се изразявам детински, но не мисля да го обсъждам. Не е това темата.
И двамата имаме две висшета (бакалавър и магистър).
Тя живее с 88-годишния си дядо, въпреки че не знам кой за кого се грижи повече.
Говорили сме за съвместно съжителство, но засега не се е получило, поради различни причини.

# 12
 • София
 • Мнения: 4 582
Чрез темата решение ли търсиш, защото такова няма.

То даже и да обясним как да не правите същите грешки със следващия/слеващата, пак не виждам как, камо ли да лепите тая връзка.
5г или минава към деца, или кой откъде е.

Взаимна ревност и несигурност, взаимно убива чувствата. Не търси логика и причина. Ревността мирише на слабост, затова убива чувствата, не дали има основание или не. Ако се оправдаваш, още по-зле става.
Събери кураж и започни наново. С някоя, дето работи.

# 13
 • Мнения: 8 265
На три години си от Христовата възраст, от две петилетки си подминал момчешката. Останалото - твърде дълго, описателно и скучно, та няма да го коментирам. Дайте си зелен светофар и всеки по пътя.

# 14
 • Мнения: 31
За  тези години на които сте, явно че и двамата не разсъждавате трезво. Ти си предвидим, явно сам не се опитваш да породиш отново страстта. Прекалено явно обсебени сте един от друг. Тя не работи и няма друго занимание( лошо ) Няма с какво да разнообрази и го прави със неосновани дразги. Мисля, че проблема не е толкова нито в секса( той винаги може да бъде разнообразяван), нито кой знае колко в отношението. А това че на мислене не сте пораснали особено. За тези години ако не си бяхте просто така трябваше да заживеете заедно, най- малко в този етап трябваше да правите планове за брак, семейство, деца… 
Ако няма да го планирате скоро, ориентирай се да се разделяте - баща на 35-40 ли ще ставаш?

Общи условия

Активация на акаунт