Объркана съм

• 12 678
  • 466
  •   1
Отговори
# 420
Умните жени, учещи в СУ, искат реализация. Ама не можело, трябвало да раждат рано-рано, иначе котките дебнат.

# 421
Танграта иска някоя студентка, която да забременее, още незавършила, и да бременее, докато завърши университета. После трябва да си гледа децата, че то висшето е за престиж, не за реализация, а и да не кажат хората, че жена му е проста домакиня. Тя ще е домакиня, ама не проста.
Приятелите ми мюсюлмани биха се втрещили от мъжете в тоя форум и техните изказвания. Може би, защото жените им са млади, красиви, работят, образоват се, някои изкарват повече пари от мъжете си и все още не са родили.
Допълвам се: Не споря, че за мъжете красотата на жената е огромен фактор, защото и за мен е така. Аз с грозни мъже не съм била, всички са били красавци. Обаче на мен не ми трябва нито да ме издържат, нито да ми носят заколен мамут, знам къде се плаща парното и затова е важно мъжът да допринесе с външност поне Wink .

# 422
Ами успех на Танграта, щом знае какво търси. Умните хора имат нужда от интелектуална стимулация, да си домакиня може да е много трудно, изолиращо и да доведе до депресии. В случай, че мъжът те изостави, умре, разболее се или стане насилник ставаш много прецакана барабар с децата. Малко умни жени ще се вкарат в такава конфигурация.

# 423
Моя извод след всичкия брейн сторм в тая тема е, че авторката може спокойно да ходи и да се изплющи с "други мъже".
В това й желание аз я подкрепян с две ръце и съм плътно зад нея.

# 424
Вярно темата стана забавна... Joy А защо решиха пък, че сме завършвали философии, МИОта или политология и тем подобни глупости - идея си нямам...

И децата и мъжете ни даже станаха въображаеми Joy

Има чужди мускули, има, признавам... Обаче само жените се нуждаят от полиция, пожарна, водопроводчици, електричари и някой да изкърти асфалта до блока, за да смени ВИК тръбите на сградата... Мъжете - не! Joy
Ами ето защо сме решили, че не сте завършили нищо инженерно. За пореден път го показваш.
Ми да ти кажа, тотално грешно си решил. Пък и не само съм го завършила, ми го и практикувам вече повече от десетилетие редом със сума ти мъже, които странно защо нито веднъж не са ми показали неуважение или пренебрежение само защото съм жена. Не знам кой обобщава и си прави грешни изводи, ама това за полицаите, пожарникарите и водопроводчиците беше твой довод, защитаващ позицията, че жените не могат без мъже да съществуват. На което опонирах, като питах няма ли на тоя свят жени, които упражняват посочените професии. Отговор не получих. Та така заключих, че след като е железен довод за тебе, значи смяташ, че мъжете не се нуждаят от тия изброените - вие не викате нито полиция, нито пожарникари, нито водопроводчици. Явно тези професии са възникнали за наше удобство (на жените), щом ни ги навираш така в очите като пример за неоспоримата ни зависимост от мъжете. Уж нас набеждаваш, че сме предубедени и избирателни в споровете тук, а пък нещо май съзирам същото и при тебе...

# 425
Равни, та равни.
Не смятам, че има някакво равенство в човешкото общество като цяло, а и не вярвам, че някога ще има такова.

То и двама мъже като хванеш случайни от улицата дори те не са равни - единия висок, другия нисък, единия дебел, другия слаб, единия екстроверт, другия смотан, единия с добър старт в живота от семейство с добро възпитание и без големи травми, другия яко комплексиран, от лошо семейство, единия с пари, другия без.
И всякакви комбинации от всички възможни качества.
Та на фонът на това за какво равенство може да се говори въобще.
Имаме равни права, но категорично не сме равни, а още по-малко пък еднакви.
Важното е да си изиграеш по най-добрия възможен начин картите, които са ти раздадени, независимо дали си мъж или жена, всичко друго е бошлаф, няма справедливост и равенство в тоя живот.

Аз па искам нобелова награда, защото едно време Мария Кюри открила нещо си там. И аз съм жена и тя е жена => следователно ми се полага нобелова награда, защото тя направила откритие Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 16:48 от gotemperor

# 426
На 27 хич няма за какво да се притесняваш, че няма да срещнеш друг подходящ мъж. Че те тепърва на тази възраст мъжете излизат на пазара, че и жените масово тогава започват да се замислят за по-сериозни връзки, къде по обективни финансови причини, че семейство не могат да гледат, преди малко от малко да са се реализирали, къде от желание да си поживеят. По-скоро на 20 е изключение да срещнеш някой подходящ, и да сте готови взаимно за някакви сериозни отношения години наред. Аз имах доста познати, които си изкараха студентството с едно гадже и после го смениха с друго, с което вече създадоха семейство, родиха деца. Някои откровено си изкараха студентството на издръжка на гаджето, вместо да работят или да ги издържат родителите. И тук четем "имах дългогодишна връзка, ама започнах работа", демек не е работила преди това, и изведнъж хоризонтът за мъже се разширява, като ѝ отпаднала една зависимост по-малко, то и да не ѝ харесвал много-много, надали лесно ще намери друг, който да не е на възрастта на баща ѝ, съгласен да гледа студентка.  Мъжете от друга страна също си намират нови партньорки, и са си добре. Мъж, който си е свикнал да издържа жена, си е търсен.

# 427
Много добър отговор Невена. Само не знам, защо да не те осъдим за това, след като нас няколко пъти ни осъдиха като казахме, че се привличаме от външността на жената, а не толкова от нейния кариерен успех. Като това да не се чете, че искаме кукла дето да  мързи и да не бачка. А просто една красива жена, работеща няква рандъм работа е по-ценна от грозна жена, бачкаща като мениджър - при равни други условия - еднакъв характер и т.н.

Че за мъжете млада, красива външност има повече тежест от образование, длъжност и финансова състоятелност си е факт, доказан от статистиката и проучвания и не знам някой да го оспорва.

Мене никой, никога не ме е учил да обгрижвам мъж, да го слушам или да му отстъпвам. Мантрата на бабите и лелите беше да гледам да съм независима, да се развивам  да уча езици, да правя това, което искам  и да не се претоварвам с повече от едно дете, което те ще отгледат за да не се скина, нещо.

Еrebus, ходех с къса коса като малка и никой не ме е подигравал. Да, дългата, гъста, лъскава коса е признак на добро здраве през миналите 5, 7 или 10 години и затова се цени. Мъжът ми не харесва къси коси. Като се подстригах до раменете!!!!!!, не на канадска ливада си каза, че не му харесвам никак. Сега я нося до средата на гърба и е ОК. Ми, не е женствена късата коса.

Танграта, бетонът го бърка бетонобъркачка. В аграрните, уседнали общества жените си се гледат и издържат сами, барабар с по 6 и 15 чавета и без мъж, защото е починал. Допреди век светът е бил пълен с млади вдовици с малки деца. Баба ми има леля, която гледала сама 5 деца, че и нея като умряла майка и, освен че работела в Червения кръст и вдигала тежко и на работа.

Семейството може да е основна клетка, но никога не е включвало задължително съпруг или съпруга.
 Неви, тези наши баби от нашият хубав тракийски край все едно и също са ни учили!

Няма да забравя как на гостуване при едната като беше щерката на 2 и половина и й казвам как подпитват познати кога ще имаме второ и тя подскочи като ужилена. "Че защо ти е таралеж в гащите? С едно си добре, да си гледат работата- ако няма да ти го гледат те, да си затварят устите, да не им ги затворя аз." Много цветна беше тя, много колоритна народна певица и с едно дете-баща ми.

Тя ми казваше как след мъж никога не се тича, той трябва да те гони, иска и слага първа пред него си. Да ти даде последния си залък, да те отменя с всичко, да се грижи да не ти липсва нищо, да не дава прашинка да падне над теб и да грее като те гледа, а ти все засмяна и запасана с китка да си. Права беше, ей!

В рода на мъжа ми пък едното дете е традиция от поне 3 поколения назад и не е странно въобще.

В съвременният свят половината пожарникари, полиция, парамедици, инженери, архитекти, адвокати, лекари и т.н. са жени. Армията и трейд професиите наваксват също бързичко.

# 428
Моя извод след всичкия брейн сторм в тая тема е, че авторката може спокойно да ходи и да се изплющи с "други мъже".
В това й желание аз я подкрепян с две ръце и съм плътно зад нея.

Само жена ти да не те бие с тигана за тая подкрепа Simple Smile

# 429
  • София
Разбира се, че стойността на всеки отделен индивид е различна. Тук обаче се опитват да прокарат, че като индивидуална биологична единица, жената не е равностойна на мъжа, нито може да оцелее без него, което беше многократно оспорено и аргументирано.

# 430
  • София
В темата колко от жените са полицайки, пожарникарки, зидарки?
Ни една не се е похвалила.
Нищо не доказват изолирани изключения. Чия инженерна мисъл мери по изключенията и доказва с тях. В какво сте инженери, демагогията ли!? Simple Smile

Това, че мъжете узрявали след 27 какъв довод е, че и жената имала време да ходи? Някак ми убягва връзката.
Мъжете зреят, щото ще са опора на дома, ще го купят, ще го издържат, трябва сериозно образование, работа.
Жените трябва да раждат. Т.е. нормално е да има възрастова разлика. Ако един мъж е готов на 30+, това изобщо не е симетрично при жената. Нейните предимства са други, чистота, младост, здраве, фертилност.
Ако мъжът е вървежен и има избор, изобщо няма и да погледне жена на 27+. Още повече "с километраж". Та не знам закъде го пращате момичето да обикаля улиците. И това го заявявам с ръка на сърцето. В крайна сметка, мъжкият пазар го определят мъжете и мъжкото мнение. Та, умната.

# 431
  • София
Много сухо за преглъщане.

# 432
То всеки без всеки може да оцелее в днешно време.
Не е въпросът в оцеляването, а в качеството на живот.
За мен мъжът и жената си се допълват прекрасно.

# 433
В темата колко от жените са полицайки, пожарникарки, зидарки?
Ни една не се е похвалила.
Нищо не доказват изолирани изключения. Чия инженерна мисъл мери по изключенията и доказва с тях. В какво сте инженери, демагогията ли!? Simple Smile
Ами явно твоята крайно (не)инженерно-мъжко-логична мисъл мери по това колко такива има в темата тука...Нямам какво повече да добавя... Joy

# 434
Тангра, над 80 % от работещите в здравеопазването и образованието са жени.
Или сега ще кажеш, че тези сектори са маловажни пред зидарството?

Общи условия

Активация на акаунт