Набор 2003

• 77 646
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
  • България, София
Ирина, колко хубаво. Да е жив и здрав баща ти!

галимар, няма как да не се свива майчиното сърце, когато знаеш, че детето ти е далече от теб, а не се чувства добре.
Дано е нещо безобидно и бързо да минава.

Има какво да се желае от нашето здравеопазване, но и по другите държави не е цветя и рози. А за английското какво ли не съм слушала и чела. При нас на много места материалната база е в трагично състояния. По малките населени места няма специалисти. И пак достъпът до специализирана помощ е по - лесен отколкото в много уж бели държави. Приятелка живее в Ирландия. Там лекуват също с парацетамол, ако трябва да се дава АБ не знаят, че има и нещо друго освен пеницилин, а за ехограф при гинеколог се чака минимум 6 месеца, освен ако не си на умирачка.

Моята девойка с физиката се пребори, но с биофизиката - не. Изпитът не е взет. Ще се явява отново.
Може още през октомври да излязат дати, ако ли не - другото лято.

# 496
  • София
Ох, Велина, вчера съпругата на колега, (с когото сме и съседи и много отбилзо следяха как кандидатства и как се справя нашата кака) сподели, че на биофизика се е явявала пет или шест пъти (фармацевт е) - та явно това е препъни камък в МУ София не от вчера (90ти набор е мацката).

# 497
Фармакогнозията е препъни камъка във ФФ на МУ, защото изпитът излиза в 5 курс преди стажа по аптеките.
В СУ препъни камъка пък са органичните химии. Там фармакогнозията е в 3 курс. Има доста разлики в учебната програма между МУ и СУ.

# 498
  • България, София
Маги, дано го вземе следващия път. Но, да. Явно си е препъни камък биофизиката.
Тази година ще имат органична химия. Ще видим там. Тя като цяло химията я обича и й се отдава.
Затова и се насочи към фармация.

marinadp, не съм сравнявала програмите, но сигурно е така, както казваш.
Госпожицата е в МУ. Ще бъде втори курс.

# 499
  • На село (близо до Лондон)
Хайде и набора замина за Ливърпул, първи курс медицина след gap year-пътувания и работа.
В апартамента в общежитието са 7 първокурсници и един които прави докторат/магистратура да ги наглежда да няма много шум след 12 часа. Кухнята и хола са за всички и всеки си има стая с баня.
Много добре изглежда, дано да учат е и да се веселят.

# 500
Момичета, да се похваля, синът си взе изпитите, и минава 2 година в Брюксел. Много сме доволни и щастливи. Трудничко му е, но полага много труд да се справи.
Успех на всички през новата учебна година!

# 501
  • Сливен
Браво на детето, kat33! Щом има желание, всичко се постига! Пожелавам и на него, и на другите деца с лекота да си вземат всички изпити!

# 502
  • Бургас
Моето тръгна днес. Снощи се зачетох случайно в правилника на ТУ за настаняване. Трябвало е да се подаде още юни някаква молба до домакинската на блока, че желае и втори курс да ползва общежитие, естествено не е и разбрал🥵. Силно се надявам, че след като сме заплатили  за цялото лято се предполага, че ще се ползва стаята.

# 503
Моето тръгна днес. Снощи се зачетох случайно в правилника на ТУ за настаняване. Трябвало е да се подаде още юни някаква молба до домакинската на блока, че желае и втори курс да ползва общежитие, естествено не е и разбрал🥵. Силно се надявам, че след като сме заплатили  за цялото лято се предполага, че ще се ползва стаята.
Дано нямате проблем, моят хубавец също беше неразбрал.И ние платихме за цялото лято,но се обади съквартиранта му един петък, когато беше последния срок и му каза за тази молба. А добре, че пазим и касовите бележки, че домакинката твърдяла, че не е платил. Та в неделя вечерта се изстреля за София и понеделник оправил нещата.

# 504
  • Сливен
Някой има ли информация за частни общежития в София?

# 505
  • София
Аз - не. Говорила съм си с родители на деца, които живеят в такива в чужбина, че при нас няма. И че наемането на апартамент от няколко души не е същото като общежитие, защото никога не знаеш кога наемодателят ще реши да ти прекрати договора и няма сигурност.
Но пък аз живях така в нает апартамент в студентските ми години - 4 момичета в 2 спални, по 2 в стая, с общи кухня, тоалетна и баня. Но ние се познавахме и наехме апартамента заедно.

# 506

Има ли такива? Студентски е пълен със студиа и малки апартаменти. Не и под формата на общежитие мисля…

# 507
Не знам дали това върши работа:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&c … GBcy&opi=89978449

# 508
  • Бу-у-урга-а-ас
Не знам дали това върши работа:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&c … GBcy&opi=89978449

Това изглежда мега готино. Ако някой знае подробности, да сподели, моля!

# 509

Наистина изглежда много добре, "европейско", локацията е приемлива, но цените са разбиващи.
Похвално е, че има такива, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт