Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 810
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 840
Проблем ли е ако изгубим картончето? Не мога да намеря моето..

# 841
Здравейте! При съкращаване каква сума се изплаща от борсата по труда докато не намерим нова работа?

# 842
  • София
Обяснено е в първия пост на темата.

# 843
Здравейте!
Вчера се срещнах със служителката в Бюрото. Каза ми, че е задължително да се запиша на някакъв курс, който мога да си избера на страницата на агенцията.
Потърсих, но това, което намерих е график за курсове, които се провеждат присъствено и то в няколко града в страната (без Варна). Нищо не видях за онлайн обучения.
Може ли някой да ми даде повече информация - къде точно да проверя възможностите, а и ако е преминал такова обучение да ми кажете няколко думи за него.
Приятен ден!

# 844
А кой ти каза, че курсовете са онлайн? Според мен точно е имала предвид да си харесаш нещо от графика, който си намерила...

# 845
А кой ти каза, че курсовете са онлайн? Според мен точно е имала предвид да си харесаш нещо от графика, който си намерила...

Служителката ми каза това.
Говорихме, че трябва да се запиша на курс. Попитах дали сега в периода на отпуски някой се занимава да води курсове и при жегата в момента, а тя ми отговори, че всичко е онлайн.

А относно графика - няма нищо за Варна.

По тази причина питам - дали някъде другаде не са поставени възможните обучения, които са само онлайн.

# 846
Логично е, ако е от Варна, да търси присъствени във Варна или онлайн курсове. За всеки друг град е нерентабилно, понякога дори невъзможно за посещаване.

# 847
С удоволствие бих започнала онлайн курс. Интересни са ми тези:  първоначални счетоводни знания, организация на онлайн бизнес, стартиране на собствен бизнес, регулации, изобщо от този род.
Нямам интерес от курс фризьорки, козметички и др. присъствени.

Обезщетение ми е определено до май месец следващата година (почти средна заплата). С тази сума мога да си стоя вкъщи, но имам идея за дребен собствен бизнес "ръчен труд", който да предлагам в Етси. Бих слушала курс, който реално да ми влезе в употреба в бъдеще.

Не ми се иска да се връщам на работа с работно време и началници (ще опитам да ги избегна Angry).

# 848
Може би онлайн да видиш курсовете и графика? Не да учиш онлайн.

# 849
Може би онлайн да видиш курсовете и графика? Не да учиш онлайн.
Дам, аз също така го разбрах. Не ми се вярва да организират онлайн курсове, при все, че държат да ги занимават присъствено с подписи Simple Smile

# 850
Остава писмено да ги попитам, да имам черно на бяло отговор - къде, какво и по какъв начин.

# 851
Много е странно ако в нейния град няма нищо, да я натискат че трябва да се запише на някакъв курс. Нещо ни убягва или на нас, или на нея.

# 852
Не, не е странно за друг град. Имат няколко централни градове, които правят курсове. Предлагат спане и обучение. Но за да си одобрен трябва да си под тази квалификация. Плащат и пари. Имаше преди време 3-месечен курс по графичен дизайн, поемат ти всички разходи, ако се наложи да отсъстваш или носиш болничен или ти спират борсата - тоест парите.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:29 от ilenkata

# 853
Това че осигуряват и престой не го знаех, добре звучи ако е така.

# 854
Служителката ми обесни, че осигуряват място в общежитие.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:43 от ilenkata

Общи условия

Активация на акаунт