АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 672
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Варненска клюкарка
Ив, аз се шокирах като прочетох какво се е наложило да преживее ДжГ,  последвалите извинения, обяснения ....ужас! Като го споменах, днес е рожденик, да е жив и здрав и нека новият му проект да е успешен Heart

От Суки имам случайни впечатления. Когато с АйЮ се обявиха официално, образите им заляха ЮТ,  в лице ми се видя познат, но не се сетих веднага къде съм го виждала. После поразцъках биографията му - участвал е доста филми, май колкото и в сериали. Дори супер звездната му любима до миналата година е била само с 1 филм в биографията си, а това има цял списък...🤪 В Шортс ми излиза от месеци с една своя колежка, прилича ми на тази от предстоящия сериал, но момичетата по-трудно ги разпознавам и не съм сигурна, мисля че много ги харесват двамата като екранна двойка, видеата им са със стотици хиляди лайкове. Често ми излиза и като танцува -  добре му се получава. А защо ми се видя познат.... 2в 1 го спомена, има малка роля в ТГ,  там си е дръвце моделче, но като за първи опит в сериал си е късмет да има екранно време във всяка серия, макар и по няколко минути само около второстепенния герой. Нежен и красив е, но главните актьори в к-сериалите без изкллючения са красиви и атлетични, кой повече, кой  по-малко, всеки е ефектен по-свой начин....
https://www.youtube.com/shorts/rUUgQp9lQZQ
https://www.youtube.com/shorts/lUyOxee6CFM тук са почти 2 млн. гледания, много го харесват с тази му колежка

Да се похваля с едно кътче от моята тайна градина Joy
Скрит текст:

Хайде и още едно...

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 09:02 от Беллора

# 406
tiptoe

Изчетох ви. 2в1 ходеща енциклопедия си ти, интересно ми е всичко, което споделяш, а постовете така с хипервръзки са прегледни и за четящите е много по-лесно да усвоят информацията.
 Звездолин 😉и каката значи имат и общ филм. Поразцъках малко, но не ме влече да продължа. След Градският ловец се чудя кое... Пако с голямата кака си мислех, но не съм убедена ако е комедия ще го изтрая ли до края. Избирам още🤪

О, нашият човек е рожденик днес. Вярно сам си е химия, жив и здрав да е.🎉

Бел, прекрасни са ти орхидеите ❤️ А това долу на юка ми прилича, и тя е добре гледана.

# 407
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ИВ, много добре изглежда Бек Heart Eyes. Хич не го усетих неговото ходене в казармата. Струва ми се, че мина бързо. Ама сега, докато се източат всичките ми ОТ7 да си отбият военната служба, свят ще ми се завие от чакане. Днес трябва да изпращат Хоби.
Белл, изкарала си ги вече на терасата. Grinning Няма ли да им е малко студено все още? И друг път си показвала орхидеите си, но сега ми се струва, че са станали още повече Laughing.
Юка? newsm78 Отваряйте покрива. Wink
Скрит текст:
Два от зокумите ми стържеха терасата на комшиите над нас. Една есен, борейки се да ги прибера от терасите и изкарам на стълбището на кооперацията, издивях от борбата и ги сниших Mr. Green с метър. От тогава всяка есен ги кастря, че и без това заемат безумно много място. Сигурно съм единственият идиот отглеждащ 4 големи зокума в апартамент. Laughing Петият го бях уморила, но тази есен си намерих откъде да си захвана отново същия цвят, жълт, и взе та пусна коренчета. Купила съм му саксийка и другата седмица ще го засаждам. Но този е още бебе и не може да се мери с дядовците.
Довечера го почвам филма по Лейдито. Симпатяга е годеникът на АйЮ, дано ми задържи вниманието, че и без това друго не гледам в момента. Да не остана съвсем без нищо.

ЧРД на ДжГ, да е жив и здрав, и още в много и хубави проекти да участва!

# 408
Да е жив и здрав днешния много талантлив рожденик!
Доколкото ми е известно от негови интервюта има две мечти, които още не са се реализирали. В професионален план да получи Оскар, а в личен план да изживее красива любов в реала, да създаде семейство и да се радва на деца у дома. Пожелавам му да се сбъднат и двете му мечти, макар че Оскарите вече не са това, което бяха
https://youtu.be/Hf2uWPSL8jM
https://youtu.be/sY_2bSBcGVc
https://youtu.be/578ViBnFL_8
https://youtu.be/_ZtpJ2otsq4
https://youtu.be/E7w6wY7rFyQ

# 409
Не съм никаква енциклопедия Joy. Просто от над 15 години гледам кажи-речи само азиатски сериали и покрай тях попрочитам от любопитство това-онова за актьорите, певците, страната и историята ѝ. Латино и турски не гледам, а западните съм свела до санитарен минимум. И без това ги напълниха с фантасмагории, насилие и секс, а на мен не ми се гледат такива, колкото и нашумели да са.

Преди ролята му в ТГ, Суки участва и в Принцесата прокрор. Там е част от прокурорския офис. Сериалът не е лош. Има и комедия, и драма, и романтика... всичко, както си му е редът при корейците Smile. Звездата му обаче изгря в School 2013. Много добър сериал за учениците, за учителите, за родителите и изобщо за цялата образователна система, като и за онези простички неща в живота, които ни правят добри хора. С Ким У Бин бяха такъв тандем, че станаха любимата екранна двойка на зрителите. След това се заредиха все добри драми, а и партньорките му бяха популярни и обичани актриси. Второто клипче на Бел е от While You Were Sleeping. Партньорка му е Пе Су Джи или накратко Сузи. Най-популярната и успешна идолка от групата "Miss A". Корейците много си я харесват. Покрай общият им сериал феновете много ги спрятаха за двойка, но си останаха само с желанието.

И в този дъждовен ден един поздрав за всички ви с една песен на днешния рожденик. Съвсем в унисон с времето Nature Sweat Drops.

# 410
  • Варненска клюкарка
2 в1 много харесвмам тази песен на ДжГ.
Оо това ли е Сузи? Намират ме разни, чета им имената но не знам кои са. От известно време Сузи ми се прескача с някоя си Лиса....

Ппроф, на предната страница ти метнах няколко смешки с БТС. Не ги слушам, но са забавни и ги гледам. И те ми пълнят Шортса без да съм ги канила Joy  
Аз  днес ще си изгледам двете серии от Легендата от събота и неделя и после може да разцъкам Ловеца. Макар че така ми се иска да мина един преговор на Лечителят. Марги, ако ти попадне тази сцена, нарежи един гиф, много са сладки - срамежливия, вече хлътващ и девойката която е в закачливо настроение и флиртува с камерата му -  какво му каза там  "изпробвам новата камера" Joy

Днес през видео ми излиза някакъв айдъл, преди 5г. останал завинаги на 26, красиво момче, дали запомних правилно името... ДжунгХюн, нещо такова....

Скрит текст:
Проф, от 2 години не съм ги прибирала от терасата, но е остъклена, южна и топла, а при нас много рядко падат навън под 0 градуса температурите, не помня от колко години не е валяло сняг. Прехвръква нещо за 2 часа 1-2 пъти  през зимата и толкова.... Лятото пък ги пече в десетките, ама са живи още. В намален състав са - умря ми една цвят бордо и една пурпурна, 2 са на лечение на прозореца на дневната... А голямото е Юка да, ама нещо не е добре и тя откак си пръсна саксията и я пресадихме в нова... Не ми е първото голямо растение, до преди 3-4 години се грижех за една маслина, но ми дойде до гуша да и мета листа из цялата къща, държах я че папагала се криеше в клоните и... Преди да я изхвърля майка ми я пожела, та сега тя ги мете у тях. Миналата година роди 2 маслинки, е няма такова горчиво и тръпчиво нещо, отрова Joy

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 13:51 от Беллора

# 411
Чудни орхидеи, Бел Hands Thumbsup.
И аз има десетина, но никога не съм ги изкарвала навън, ама щом цъфтят, значи им е добре и така.

Джонг Хьон беше главен вокалист на Шайнитата/SHINee. За съжаление е един от многото не издържали на напрежението и натиска и решили да напуснат този свят.
През годините станах непряк свидетел на доста такива случаи. За мен корейското общество е много нетолерантно и лицемерно. В един момент те величаят и слагат на пиедестал, а в следващия могат да те сринат и смачкат. Достатъчно е да се пусне слух, че нещо си сгафил и на другия ден всички започват да те плюят без да ги интересува истина или лъжа е това, в което те обвиняват. Много кариери бяха съсипани и много звезди загубиха всичко, което са постигнали. Някои успяха да докажат невинността си и да продължат напред, други, с по-леки провинения, поизчистиха имиджа и публиката ги прие отново, но и много напуснаха завинаги индустрията.
Две години след Джонг Хьон по същия начин, в рамките на месец, си отидоха още две девойки от известни групи - Sulli и Goo Hara. Първата участваше в To The Beautiful You, където си партнираше с друг участник от Шайни - Минхо, който пък познавате от Хуарангите.
Втората е дъщерята на президента в Хънтъра, която все тичаше след героя на И Мин Хо, а той уж ѝ помагаше по математика.
И двете ги съсипаха в мрежата с негативни коментари, а компаниите им не ги защитиха. Накрая не издържаха.

Скрит текст:
Моят първи фронтален сблъсък с тази част на корейската действителност беше със смъртта на Пак Йонг Ха. Много талантлив певец, изпълнител и на песни към драми, участвал и в сериала, който се води "виновник" за бума на Халю вълната по света - Winter Sonata. След това има още няколко успешни заглавия. И тъкмо го очаквахме в нов сериал, в който партньорка тряваше да му е друга любимка от онова време Юн Ън Хье и той се самоуби. Снимките на съкрушения Со Джи Соп, който беше най-добрият му приятел, трогнаха всички фенове по света.
Park Yong Ha - Just Like The First Day - (All In ost)
Park Yong Ha - Truth

# 412
Самоубийствата на вокалиста на Шайни, Гу Ара и Сули ги обсъждахме преди време, може би във втората ни тема. Очевидно при тамошния манталитет често прибягват до този край. Тези дни пак намериха някаква млада актриса, участваща в много вървежен в момента сериал мъртва. Но не бяха публикувани подробности дали става въпрос за поредното самоубийство, нещастен случай или естествена смърт.
Интересно как има толкова човечност и непосредственост в историите, които разказват със сериалите си, и в начина, по който ги правят, а не са склонни да се отнасят с човечност със звездите си?
2в1, и аз не харесвам фантасмагории, насилие и секс. Peace

Белл, видяла съм ги, и мисля даже ги изкоментирах. Ако не съм, значи пак в полусънно състояние съм писала, но забравила да публикувам. Установих, че понякога ми се случва. Joy

# 413
Сериалите изпращат съвсем ясни послания, че и на звездите като обикновените хора нищо човешко не им е чуждо, но същите тези послания жалко, че не се схващат правилно от всички 🙄Леле, страшно е да живееш на такова място...
Вярно Профче, че ги обсъждахме тези личности, но тогава никой от тях не разпознавах и в такива случаи през едното ухо влиза, през другото излиза...  Goo Hara вече знам коя е.

# 414
Дано не съм досадила, че повдигнах темата отново, но четох старите теми наведнъж и малко се обърквам какво сте обсъждали Hands V.

...................
Интересно как има толкова човечност и непосредственост в историите, които разказват със сериалите си, и в начина, по който ги правят, а не са склонни да се отнасят с човечност със звездите си?
...................

Не ви познавам достатъчно и не знам коя от вас какво е гледала, но имат много сериали, в които показват и нелицеприятната си същност. Униженията на работното място и в училище, класовото разделение, безнаказаността на богатите и властимащите, болните амбиции на родителите, които често водят до психични проблеми на децата им, натискът да си по-красив, по-умен, по-успешен, за да се впишеш в стандартите им.... и още много. Да не споменаваме отношението към разведените, вдовиците, самотните родители. Само богатите имат привилегията тези неща да не ги засягат. При тях пък алчността и стремежа за власт достига други върхове, където "човечност" е непозната дума.
В другите теми сме обсъждали, че в техническо отношение може и да са много напред, но по отношение на манталитет и поведение са останали в Чосонската ера. Конфуцианството още дълго време няма да излезе от тях.

Гледам сериалите и филмите им, слушам музиката им, приятно ми е да научавам неща от историята им, но никога не бих искала да живея там. С удоволствие бих отишла на екскурзия за повечко време, за да разгледам страната и да посетя колкото се може повече места, които съм видяла в сериалите, но само толкова.

# 415
Униженията на работното място и в училище, класовото разделение, безнаказаността на богатите и властимащите, болните амбиции на родителите, които често водят до психични проблеми на децата им, натискът да си по-красив, по-умен, по-успешен, за да се впишеш в стандартите им.... и още много.
 За това се сещам https://asianwiki.com/Who_Are_You:_School_2015. И не само, в доста сериали на други теми се засягат уж "небрежно" и тези неща. В "Цветните момчета", "Наследниците" ..........
  Жалко за тези млади хора.

# 416
  • Варненска клюкарка
Много тъжна статистика! Предположих че нещо такова е станало, а днес е денят на нещастното събитие, или феновете отбелязват РД.... Почти не съм гледала сериал в който поне веднъж в трето лице да не споменат някого  направил суициден опит.
В Моята любим от звездите също показват  до къде може да доведе една преекспонирана версия на измислен слух, как за норматив съсипа граденото от 12 г. Главната заклеваше извънземния да седи при нея в болницата че щом се разберяло че млад красив мъж я бил завел в болница по нощите, щели да тръгнат слухове за самоубийство, а живота и вече се беше преобърнал на 180 градуса  заради изфабрикувани слухове, които медиите подеха с удоволствие и ефекта вече беше на ниво огромна снежна топка търкаляща се по склона. Показаха и как всички около главната не искаха да имат нищо общо с нея, дори и ресторанта от който си поръчваше храна я отряза, а пръв вдигна ръце агентът и. Разказвам заради тези които не са гледали, но историята много засяга проблемите в тези среди. Сериалът беше по-скоро комедия, но ако се погледне от друг ъгъл става ясно на какъв огън се пекат селебритата реално. Не им е лесно - гладни, психически неустойчиви, подложетни на непрекъснато  нежелано внимание и тормоз, оттам и високите нива на стрес, депресии  и в някакъв момент не издържат. Някои са такива тънички че имам чувството че единственото им свястно хранене се случва на екрана.  Но мисля че това със самоубийствата още исторически им е заложено в манталитета и твърде лесно си посягат, срамът и унижението, които движат обществото им, също не им помагат.

Аз помня всяка дума от онази статия, с изключение на имената, които и сега нищо не ми говорят, но пък тях ги помня по 3 минути, та може и друг път да са ми попадали някъде....

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 16:35 от Беллора

# 417

Честит рожден ден, Белл! Hug Hug Hug
Ама най, най, най-хубавите неща да ти се случват!

Мисля, че е нормално там да не очакват европеецът да се държи като азиатец.
Що се отнася до това на кого къде му харесва да ходи или да живее, то това е строго индивидуално. На един животът и порядките там може да му се струват прекрасни, а за друг да са ад.
Скрит текст:
Голямата ми дъщеря, например, изобщо не хареса Ню Йорк, а зълва ѝ живее там. Изобщо не хареса и Неапол, но малките градчета от Амалфийското крайбрежие призна, че са очарователни. Стига да намериш къде да паркираш Mr. Green .
Сигурна съм, че и ние българите, и България сме доста непонятни за някои далечни от нас нации.

Успях тази вечер да изгледам първия епизод на новия сериал по Лейдито. Избранникът на АйЮ не ми е чак толкова симпатичен. Но като му гледам чертите на лицето си признавам, че си подхождат с нея.
Самият сериал ме заинтригува. Има някакъв съспенс, дето те изненадва и ти се ще да разбереш какво става по-нататък.

# 418
Честит рожден ден, Бел! Heart Да си здрава и много щастлива. Останалото се постига.

Картичката този път реших да е нетрадиционна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 419
  • Варненска клюкарка
И аз изгледах първа серия снощи и ми хареса. Но моите се утрепаха да ми вървят напред-назад и към края малко изпуснах - момчето е богато в неговия паралелен свят нали така? Но е жив и съществува и в света на момичето, беше в затвора и така... там се омотах нещо....
Бащата на момичето използва личността на олимпийския шампион за комиксите си нали и IТ компанията е само в комиксите ли?

Ехааа, Проф,Марги благодаря за пожеланията, за китките и подаръците Heart Heart Heart
Ето и почерпката
Скрит текст:

.

Общи условия

Активация на акаунт