АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 664
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Предполагам, за хора сблъскали се в реалния живот с аутизма и които знаят повече за него, нещата изглеждат доста по различно, но това все пак са художествени сериали. Обикновният зрител едва ли задълбава чак до там дали един аутист може да върши това, което му показват на екрана. За него е важно историята да го увлича и актьорите да се справят добре с ролите си. А другото, което според мен също е важно е, че с подобни сериали, малко или много, обръщат вниманието на обществеността към хората страдащи от подобни заболявания.

В корейските сериали, които съм гледала на здравна или правна тематика не затормозяват кой знае колко с терминология. Е, има си я, но не е фрапиращо сложно, че да не схващаш за какво иде реч. Освен това, на преден план са по-скоро взаимоотношенията между персонажите от колкото техническата част.

..........................
Значи все пак има бракували се, които успяват да опазят кариерите си, феновете си и живота си..........
.........................
Оооо, има доста женени двойки между известните корейци. Не е като да няма, а и си продължават с кариерата. Ето, например, каката на Извънземното е омъжена за един богат бизнесмен. Неговата майка е известна дизайнерка на ханбок като нейни клиентки са били не една и две президентски съпруги и жени на политици и богати бизнесмени.
Другата дама от Тройката - Ким Те Хи е женена за Рейн - известен техен певец и актьор.
Да не споменавам, че и "братът" на каката в Извънземното, актьорът Ан Дже Хьон, също беше женен за колежка, но след три години брак се разведе. Разводът им беше голям цирк.
Главният от Kill me, heal me, Чи Сонг също е женен за своята колежка И Бо Йонг и имат две деца. Главната от сериала, Хуанг Джонг Ъм, и тя е омъжена с две деца.
Още много има, но не е ставало въпрос за тях в темата.

Цитат
Красивия Ча вчера целия ден ми заливаше Шортс-а.... Доста е палав, съзнателно провокира, някои от видеата си бяха направо на границата да го пратя у лЕво, но и при други айдъли го забелязвам това поведение.
Такова поведение в повечето случаи си е чист фен-сървиз и доста често го правят, особено при бой-групите, за да задоволят мераците на изтрещелите си фенки. Не е за вярване до къде могат да стигнат понякога. Пишат разни фен-фикшъни, монтират клипчета... а бе, не е за разправяне.

Ето го в един рекламен клип на някаква корейска манга, заедно с Хан Со Хи и И Со Хьок. Предполагам, че в другия мъжки образ ще познаете вампира Гуи, а девойката е доста вървежна в момента. Популарността ѝ скочи рязко след участието ѝ в The World of the Married, където играеше любовницата на главния и въпреки тази не особено благодатна роля, успя да накара хората да харесат героинята ѝ. Тази година предстои да излязат още два нейни сериала като в единият си партнира със Сонг Хье Кьо (едната от Тройката), а в другия партньор ще и бъде Пако Wink.

Няма такъв сериал, просто са ги наели за реклама.

# 391
  • Варненска клюкарка
2 в1 много благодаря за изчерпателната информация. Много обичам така да има кой да ми обясни в телеграфен стил+ някоя снимка, особено като нямам много време да ровя сама.... Повечето имена не ми говорят нищо, но все някой ден може да се сблъскам с някое от тях. Например сега се сещам че в някакъв сериал говореха за съвършенството на Ким Те Хи, била като кралица, но не помня коя героиня и къде я сравняваха с нея.... Братът на каката на извънземното (ох 😂) макар и келеш, беше много хубав, явно доста е бързал да се жени щом на доста млада възраст го е направил че и сварил да се разведе.
Оо наясно съм за глупостите които са продукт на изтрещели фенове, незнаещи кога да спрат. В тема за турски сериал 10 г. съм се нагледала на  на всякакви глупоневини, които могат да се родят в нечии глави, но имах предвид че в Шортс в някои видеа, айдълите сами се движат буквално на ръба, няма манипулации от фенове. Примерно красивият Ча си хапва дълъг спагет с друго момче всеки засмукал от единия край и накрая се срещнаха по средата на спагета.... 😳 По същия начин с друг хапнаха солетка от сушен октопод- всеки хрупаше от единия край и.... че и дяволит поглед хвърли в камерата като се срещна с другия...😳А някви от една група уж случайно, но такава демонстрация спретнаха - единият беше клекнал близо до другарче от групата, но така се намести че с рамо го подпря... докъдето му стигаше рамото😂 На онова чак му се очертаха някои неща и го изгледа в стил "какво правиш бе?" но ясно си личеше че го изиграха нарочно... Та ми е доста странно това, не смеят да правят демонстрации с момичета, но с другарче от собствения си пол стой та гледай ....🤪

Аз си казвам мнението, но винаги подчертавам че на мен много трудно може да ми се угоди, затова добавям че ако на някой му се гледа да не ми обръща внимание.  Такава съм за всико - моите вкъщи ги подлудявам с изисквания, ама още ме търпят... За 10 години в предишната тема ми хареса само още един сериал и то историята, но не цялата, щото и не изтърпях локумите до края... Не търся да ми е 1: 1 с реалността, но поне да не ми фалшивее, да не е дразнещо ноивно. Нямам грешка със запомняне на терминорлогия, но безумно се отегчанам с истопии с подготовка на защита, висене в съдебна зала с камера разхождаща се да отрази едно по едно  опулените лица на всички, които са чули поредната адвокатскапледоария. За сериалите с медицинска тематика пък съм на обратно, там не понасям прекаленото отклоняване в ЛЖ на героите, обичам сериали с медицински случаи, но щом съм започнала да ги гледам заради това, не искам любовни драми там, та явно по-добре такива корейски да не започвам. Навремето американците погубиха така няколко наистина хубави сериали - Спешно отделение тръгна към Босна ли беше, или Хърватска с единия си герой, а останалата част потегли по петите на би-полярните роднини на друга героиня, която за разнообразие се взе с хърватина и стана негледаемо, през серия ту едните досадници, в следващата- другите.... То това им беше и последния сезон де, явно не само на мен ми дотъпя, язък за хубавия сериал, доста години изкара преди това което описах нагоре, но още имаше хляб в него.... Относно необикновената адвокатка, може би щях да понеса историята, но главната не мога да я преглътна никак- изкарах до средата на първа серия с 3 прекъсвания, а после и заспах, може и от лекарствата които пия в момента да е, но досега не беше ми се случвало с 15-16 к-серииала, та тоя категорично ще го пропусна. Сега се сещам че като ученичка съм гледала "Рейнман" смятам че беше най-реалистичното  показване на такъв случай- човек с уникална памет и в същото време не можещ да се погрижи сам за себе си...За Добрия доктор оригиналът не успя да филмира дори синът ми, който тогава беше на 17 и примерно обичаше да гледа д-р Хаус и го започна заради същите създатели  Имаше афинитет към сериали на медицинска тематика, но този не можа да го изтърпи. Не знам в какъв жанр са, но се кани лятото да гледа два корейски сериала - втория сезон на Игра на калмари и корейския римейк на испанския хит на НФ Casa de papel.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 14:12 от Беллора

# 392
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ИВ, вземи пусни Бек и тука. Hands Pray

# 393
Крис, атака, разказвай впечатления. Ушко с АйЮ ли играе? Ама каква убиташка прическа.... Много хвалят с него някакво заглавие Слънцето и луната, или нещо такова беше....
Това другото какво е?
 АйЮ засега е с кофти характер. Впечатли се.  че той не се впечатли от нея а само я търсеше за да си прибере чадъра. "Слънцето и луната"  беше за детската любов на императора, - дъщеря на учен , почти ги ожениха  но главният съветник беше планирал неговата щерка да става императрица. Наеха шаман да я убие, тя пък я приспа така че да забрави коя е. След 8години мисля беше, пак се видяха с императора той не я позна, тя пък не си спомняше че са се виждали. И започна сериалът. Ти не хареса главната в "Хуаранг"  Joy  тук ролята на девойката е 7-8 пъти по-мудна. Добре, че бяха Ушо да се разболява станеше ли въпрос за "контакт" с императрицата Joy , симпатичният му приятел и личният му евнух.
 Аз докато разглеждах какво ще гледам след "Продуценти" попаднах на Джи.
https://playtube.tv/watch/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D … t/WEHpwgOdVZOkLC2
 това ще да е.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 20:21 от Krissttinna

# 394
Бел, заигравките на айдълите са точно режисирани и предварително замислени. Това със солетки, спагетки,  листчета предавани от уста на уста и разни подобни се прави от години при много бой-групи. Аз за това казвам, че са чист фен-сървиз и нямат нищо общо с ориентацията на момчетата.
Турски сериали не гледам и не съм запозната как е при комшиите, но за мен няма по-ужасни от азиатските фенове. Корейците дори си имат специален термин за най-ужасните от тях - Sasaeng.
Скрит текст:
Пращат им кървави писма, употребявани дамски превръзки, заплашват ги, че ако не им обърнат внимание ще се самоубият, пишат с бръснарско ножче имената им по ръцете си и после им пращат снимка на това, спят пред домовете им, звънят им денонощно по личните телефони, ако разберат, че идолът им си има приятелка започват да тормозят и нея... изобщо, страшно е.
Преди няколко години приеха закон, в който подобно поведение се приема вече за криминално престъпление.

Ан Дже Хьон (братът на каката в Извънземното Wink) не е никак малък, на 36 г. е. Тъкмо време за създаване на семейство. Просто бившата му съпруга е кукуригелник. За тези, които са гледали БОФ я познават като главната героиня Джан Ди.

Обичам, когато има различни мнения за даден сериал или филм. Дори и да не съвпадат с моето, ми дават възможност да видя и друга гледна точка. Няма как всички да харесваме едно и също. За това винаги съм казвала, че е хубаво човек да погледне малко от сериала/филма и сам да прецени дали му харесва или не.

За лека нощ, една много стара реклама на бира с И Мин Хо.

Криси, приготви си кърпичките за сериала с Джи Cry. Има тежки моменти. Самата тематика на сериала е такава.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 00:10 от 2в1

# 395
Изгледах и 3та серия за адвокатката аутист. Първа я довърших с голям зор, като я почвах няколко пъти. Заради темата за вписването на порасналия аутист в работна среда ще му дам шанс по правилото на Белл (до 5 еп.) Като сценарий видимо е заложено героинята да е с аспергер, защото аспергерите са силно фиксирани по една тема - в случая това са китовете и могат да водят самостоятелен живот, макар и с известни затруднения. В превода казват, че е с аутизъм, с разстройство от спектъра, но не и с аспергер. Актрисата се опитва да покаже именно аутизъм, който е по-тежка форма на разстройство в спектъра в сравнение с аспергера. Това, което ми харесва в сценария е, че се говори открито, че жената е с аутизъм и че колегите й я приемат всеки по свой начин, но не сочат с пръст, не я игнорират и проявяват търпимост всеки според собствените си граници и разбирания без да се насилват, но и без да я отхвърлят като професионалист и човек. Самите случаи, които се разглеждат спокойно могат да бъдат решени и от невротипичен адвокат, защото нейния принос е изцяло базиран на съответни членове от закона, които би трябвало да са известни на всеки завършил и практикуващ право. Но дори и адвокат с разстройство в спектъра може да бъде показан без тези натрапчиви движения на които актрисата акцентира. И хем се акцентира, че е с аутизъм, хем в 1 еп. позволи да бъде прегърната от чужд човек и то съвсем спонтанно, макар че тя самата не прегърна жената. А в 3 серия майка на аутист тежка ф-ма посяга да доносне ръката на друг аутист в знак на благодарност. Хората от спектъра имат голям проблем с докосванията. Дори и от най-близки роднини като баща, баба, дядо. Съответно трудно се случват и мануалните прегледи и терапии. Става с много предварителни обяснения, разговори и настройки. Но пък момиченцето в детската роля се справя много добре и естествено с ролята на високо функциониращо дете аутист. Съгласна съм че сериала е художествена измислица, но тъй като представя определена група уязвими хора, които имат затруднения да се впишат в обществото и да общуват с другите хора е хубаво представянето им да е максимално достоверно. Повечето хора няма как да имат от собствен опит познания за аутизма и ще придобият базовата си представа от филми и сериали с такива герои. Тези сериали са възможност хората да научат нещичко за аутистичния спектър и симпатизирайки на героите да са по - разбиращи и търпеливи когато в класа на детето им има дете от спектъра или новият колега е особен, защото е аутист. А тук актрисата поне за мен не буди симпатии, защото не изглежда естествено сляла се с ролята. Но колегата, който бе заинтригуван от нея е много симпатичен герой.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 11:49 от Рори72

# 396
    • Варненска клюкарка
    Ти не хареса главната в "Хуаранг"  Joy  тук ролята на девойката е 7-8 пъти по-мудна. Добре, че бяха Ушо да се разболява станеше ли въпрос за "контакт" с императрицата Joy , симпатичният му приятел и личният му евнух.
     Аз докато разглеждах какво ще гледам след "Продуценти" попаднах на Джи.
    https://playtube.tv/watch/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D … t/WEHpwgOdVZOkLC2
     това ще да е.
    Само ги запазвам линковете пък кога ще имам време не знам....
    Аууу и Ушко ли е намерила тая, че и 7-8 пъти по-заспала била....  От историческите засега съм се спряла на Империатрица Ки, после ще видим.... Като понапреднеш със сериала на Джи разкажи как е. Тази дни и той ми пълни Шортса, може да има някакво раздвижване около него, освен новата му агенция.

Рори, случвало ми се е историята да се повдигне рязко дори в 6-7 серия серия, та давам шансове. Обикновено започна ли нещо корейско го доглеждам 16-20 серии не са  много, особено ако си минал вече 5. Прекъсвала съм недогледани само тези по Лейди че там часът на излъчване беше безумен. Ти три пъти си я почвала първа серия, аз толкова пъти я прекъсвах до средата и се разсейвах с други работи. В това което бях видяла в кратките видеа ми беше станало интересно, харесах и пича, но сега нито него, нито нея мога да гледам. А в комбинация с омразната ми адвокатска тематика, която не е за фон, още по-малко. Ще видим какво ще разкажеш нататък, но щом и ти броиш кога ще ги навъртиш до 5, не мисля че ще продължа.... Не е като да не опитах от различни жанрове - крими, драми, трилър, фентъзи, приказни, гледах дори вампири, по принцип както казах съм отворена за всичко и ако и на един от вас да му е харесало, без да погледна нищо не връщам, но тук нещо много рязко ме пресече.

2в1 благодаря отново за разясненията. Да, фенството в ЮК си е почти диагноза. Профа беше носила една доста напоителна статия с такива примери, помня за опита за отвличане на членовете на ЕХО, писмото написано с месечна кръв, опита за отвличане на изпълнителка направо от сцената пред очите на всички.... Реално такива фенове са опасни и за живота на селебритата и разбирам огромното старание да скрият личния си живот. Чувала съм за някои неща свързани с манталитета им, йерархии, срамът и унижението които са много залегнали в обществото им и са почти като движеща сила и средство за манипулация за всяко нещо с което се захващат... Синът ми има колега кореец в групата си в  университета, но нещата които е чувал от него са лични и няма как да ги давам като примери.

# 397
    • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
    Христос воскресе!
    Светли празници на всички тук в темата и на семействата ни! Hug

Пускам едно изпълнение на песен, която все ме звучи в ушите в последните дни. Знаете си, че момчето е от моите, та даже ми е сред най-любимите от тях. Wink  Laughing

# 398
    Христос Воскресе,
    от мен Choi Si-won   https://youtu.be/mDK9ZrhJA34
    За лека нощ, една много стара реклама на бира с И Мин Хо.

Това си е направо микро-сериал с отворен край Joy  На мен лично МинХо ми е много симпатичен като излъчване и емоция. И за момента №1 като разхождач на странни дрешки.
    Криси, приготви си кърпичките за сериала с Джи Cry. Има тежки моменти. Самата тематика на сериала е такава.
       Няма проблем Joy харесвам актьори които играят всичко /като Ушо, от аристократизъм до натурализъм/, а Джи съм го гледала само като готин. Досега  АС и последните две серии на това  https://youtu.be/uNAYTrZiTmc  почти успяха да ме разплачат. Стане ли много драматично в главата ми излиза надписа " нито едно животно / в случаят актьор/ не е пострадал по време на снимките".

# 399
    Воистина Воскресе!
    Да сте здрави вие и всички, които обичате

Утре от 19:30ч. по Лейдито започва Паралелни светове. Засега промяна няма, зрителите и без друго достатъчно почакаха и се ядосваха 😁
    Двойката определено ми харесва

# 400
    • Варненска клюкарка
    Воистина Воскресе!

Крис, то май песента е точно като за днешния ден, не е ли някаква възхвала на Господ?

За да не съм без нищо, ето 8 легендарни романтики
    https://www.youtube.com/watch?v=jG8Fz2bxJz0

# 401
    Честито Възкресение, дами.
    Здраве и благоденствие на вас и близките ви.

Криси, Джи като гаднярче можеш да гледаш във Five Fingers. Е, в края се промени, но преди това си показа рогцата.

Тук пак е лош. Клип към песен на една от момичешките им групи в концепцията "мини-драма".

Ох, да си признавам ли, че всичките драми от клипчето на Бел съм ги гледала Blush.

# 402
    • Варненска клюкарка
    Даже и мнение за този или онзи може да изкажеш😜

Ох реших да си пусна пак видеото, че да видя какво ще се сетя и аз освен че разпознах Джи и Пако и двамата с Минка и май беше Джи с девойка под душа и двамата с дрехите и се оказа, че съм сложила друго видео, а не това с осемте  легендарни целувки 🙃 Нищо, ако ми попадне отново ще внимавам повече какво копирам...

# 403
    Честито Възкресение!
    Здраве и късмет на вас и всички, които обичате! Бъдете благословени!
    https://youtu.be/qKsr_HIsZqA

# 404
    • Дубай
    Дружки,Честито Възкресение!
    2в1и да те гоним ,не можем да те стигнем.
    Тези корейски фенове са много обсебващи,ще ги докарат до лудост ако са с по-слаба психика айдълите.Сигурно е много напрягащо и дискомфортно да се отчиташ за всичко и молиш за извиние.Бях чела за айдъл(Визирам Чен от ЕХО),който се извиняваше ,че  ще става татко и уверява лудите си фенове ,че няма да ги изостави.

Чакам си сериалчето за утре ,много  обичам романтика примесена с фентъзи-елементи,обичам и И Джон Сук.Дано вече да няма изненади с часа на излъчване

Като казах ЕХО,малко БекХьони от последната му сесия за Cartier

https://

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 18:10 от I.V

Общи условия

Активация на акаунт