АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 730
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
"Онни" ми звучи като кака, така поне съм го възприела. Чувам го и по други сериали, та ми е интересно и на мен - ако някой знае да каже. Бел, объркващо ми беше с имената много, към края успях вече да навържа кои са петимата замесени, през останалото време ми беше натоварващо понеже си приличат и имената им не запомних, абе мазало... Но ми хареса и продължих.
Президентската щерка, милата хлътна. Имаше една много свежа реплика насочена към героят на Мин Хо в стил "завижда на всички, които го познават" 😆 Споменахме я иначе нея наскоро, но не беше загледала сериала и подозирам не ти е направило впечатление - актрисата си е отишла за съжаление рано от този свят.

Много хубава двойка са, прихванах навик да онагледявам 😍
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 10:59 от Margarita N.

# 526
Марги, онни е женския вариант на оппа.

Минка пък е женския вариант на Джун и химичи с всички с които играе. Гледах видео с нея в което готви, но и кучето й беше там, та и с него си химичи както Джун с плюшеното мече.

# 527
Нуна и Онни е едно и също, по нашенски Кака. Но, първото се използва от момчетата, а второто от момичетата.Т.е. момчетата се обръщат към по-голямо момиче с Нуна, а момичетата с Онни.
Същото е с Хьон и Оппа, по нашенски Батко.

Обръщенията в Корея са кошмар. За всеки в семейството, а и на работа имат специално обръщение. Имена се ползват основно между връстници. Объркващо е, защото за един и същи човек има няколко обръщения в зависимост дали си мъж, дали си жена, дали си от страна на бащата или от страна на майката, дали си по-голям или по-малък, дали си с повече стаж или си новоназначен на работа, също така и какъв статус имаш в обществото.... Rolling Eyes абсолютна каша. И на всичкото отгоре някои обръщения са непреведими и нямат аналог на български. То, за това при преводите се е възприело вместо тези обръщения да се пише името на героя, за да е по-разбрано. Как например да преведеш "майко/татко на Су" или "майко/татко на децата", както често се обръщат към родителите на някое дете.
Например, ако чувате често в края  "-ним" като сънбе-ним (старши), оммо-ним (майко), або-ним (татко) това значи, че е един вид по-официална/уважителна форма. На собствената си майка ще кажеш просто "омма" или "аппа" на татко си, но за свекър, свекърва или родител на приятел ще добавиш и "-ним".
Цяла наука си е Joy.

Президентската щерка  в Хънтъра беше сладурана, нищо че на моменти се държеше като типична, досадна, корейска кифла. Жалко за девойчето, че не издържа на натиска.

В една от емблематичните песни на групата, в която участваше

И в последния ѝ клип, вече като самостоятелен изпълнител
HARA - Midnight Queen

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 11:23 от 2в1

# 528
  • Варненска клюкарка
Оппа го употребяват жени към мъже,  към много скъпи мъже, а тук е обръщение от жени към жени. А от видяното в ТГ - там по-малката сестра наричаше по този начин по-голямата, но изобщо не се обичаха или уважаваха, бяха от различни майки и имаше съперничество, аз затова помислих че това е името на едната. Явно ще е нвякакъв вариант на кака.
Имам едно страхотно обяснение на Оппа което съм запазила със субтитри  в няколко кадъра, ще видя къде е да го сложа. Не е просто батко, щом се употребава и към любимия мъж, чието дете е в корема на тази която го нарича така. Но определено е израз на дълбока любов- братска или към любимия мъж.

Рори, писала съм на преднат страница че нещата могат да се обърнат във всеки един миг, дори и от приягтелска ръка. Тези хора отиват на мисии без да знаят подробностите, за да не провалят мисята, ако бъдат заловени, знаят само това което трябва да свършат, но филм да става....

А писали сме почти едно и също.
Ауу вярно голяма каша с тези обръщения, че от майчина страна, от бащина.... Това с обръщенията ми напомни един случай, навремето синът ми като беше малък и една негова съученичка ме наричаше госпожо майко на...., бях писала в темите преди години Joy

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 11:24 от Беллора

# 529
Много са сладки зад кадър
https://youtu.be/hrYDgC5xg94
https://youtu.be/aTBDh42FkWo

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 20:20 от Рори72

# 530
Виждам, че Хан Хьо Джу ви харесва като актриса за това ще ви препоръчам да погледнете няколко филма с нейно участие, които не са лоши. Всичките са в романтично-драматичния диапазон.
Love 911
Always/Only You
Postman to Heaven
The Beauty Inside - този сте го споменавали покрай Пак Со Джун и неговото участие във филма. Има и сериал с това заглавие, но там кастът е различен.

# 531
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодарение на ИВ, май виждам Минка в един стар кей поп клип.
https://www.youtube.com/watch?v=7-tUCvXvUao

# 532
Хьо Джу тренира за екшън героиня
https://youtu.be/Xvjwqch_PgA

# 533
  • Варненска клюкарка
Рори много сладки, май сериалът зад кадър е по-интересен. То целуване на ръка, щипкане по бузки, оправяне на коса, галене на глава, гушкане, хапка бисквитка в уста, останалата част в устата на колежката.... Heart Понякога се чудя дали не ги режисират и зад кадър, но тука Суки е много по-естествен, така че  явно не Joy

Мен започна да ме увлича Ловецът, но не открих  9-та серия в листата в бокса, а тука е блокирана
https://www.tubebg.com/77947/city-hunter-e09

След дълго неуспешно търсене реших да продължа без нея и стигнах до 11-та серия, но разбирам че в 9-та е имало ключови моменти, освен онова висне от не знам кой етаж. Преди малко пак потърсих в бокса  и взе че се появи, та утре ще се връщам на нея, че за днес се предозирах.
Интересни неща научава човек докато гледа сериалите им - не само за бита и манталитета им, но и за устройството на някои системи в държавата. Ама че цени на образованието - два семестъра (цяла учебна година в университет) не знайно каква специалност 13 хил USD....

Президентската щерка  в Хънтъра беше сладурана, нищо че на моменти се държеше като типична, досадна, корейска кифла. Жалко за девойчето, че не издържа на натиска.
О, не! Страх ме е да попитаму черната статистика ли е попълнила, но като видях името Хара, явно е Го Хара, една от тях....

# 534
profi_1, не е Минка в клипа на MBLAQ.
Обаче в този клип на Big Bang е тя.

Днес са се състояли 59th Baeksang Arts Awards, които са едни от най-престижните награди в Корея за кино и телевизия.
В частта за телевизия, Пак Ън Бин печели Голямата награда за ролята си в Адвокат У.
Най-добра драма - The Glory
Най-добра актриса - Сонг Хье Кьо (The Glory)
Най-добра поддържаща актриса - Им Джи Йон (The Glory)
Наградата за популярност на Тик Ток е за АйЮ и Джин Йонг

На който му е интересно, повече информация тук. И на червения килим.

# 535
Това групата на колегата от Аз съм учител Т. О. Р ли е или само участва в клипа заедно с Минка? Сигурно клипа е от времето на сериала. Той беше по-подходящ за партньор на героинята на Минка, ама сценария беше друг.

# 536
И аз идвам със Суки, но в реклама с нажалената колежка, "любимката" на Рори 😅

След прибързаното ми заключение за неприятната му външност в Пинокио сега си връщам думите назад. Прическата му ме подведе в първите епизоди.

Наистина са сладки 😍

# 537
Това групата на колегата от Аз съм учител Т. О. Р ли е или само участва в клипа заедно с Минка? .............
Да, това е групата, в която Т.О.Р е или по-точно беше. За съжаление след казармата и скандалите всеки тръгна по своя път.

# 538
  • Дубай
Това групата на колегата от Аз съм учител Т. О. Р ли е или само участва в клипа заедно с Минка? .............
Да, това е групата, в която Т.О.Р е или по-точно беше. За съжаление след казармата и скандалите всеки тръгна по своя път.
Теянг каква хубава балада пусна сега, дано и другите пуснат нещо...
За жалост там в един момент си на върха на славата, следващия може да си снижен със земята.
Мале,Минка на младини каква беше сладка, сега прилича скелет вече.

# 539
За малко настроение преди лягане или пък утре денят ви да започне с малко смях.
Big Bang или по нашенски Бенгите с тяхната пародия на Тайната градина - Secret BIGBANG parody Joy.

Общи условия

Активация на акаунт